Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα projector, και ψάχνω για την αγορά ενός tv stick. 

O projector που πήρα είναι ο Εpson EH-TW6150 (4K). Οπότε θα ήθελα ένα stick, να χωράει στο σώμα του. (έχει χώρο για 16cm χ 6cm x 2cm) -->Το fire tv χωράει ιδανικά

Δεν γνωρίζω καθόλου αν θα μπορώ να βλέπω με κάποιο επίγεια τηλεόραση με κάποιον τρόπο έστω και μερικά.

Είχα καταλήξει στο Google Chromecast (4Κ) αλλά το έχω βρει μόνο στον Κωτσόβωλο στα 99Ε και η τιμή του μου φαίνεται εξωφρενική.  Εχει αντικασταθεί με το streamer, το οποίο είναι και ακριβό και είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν χωράει στο σώμα του

Εναλλακτική είναι το Amazon FireTV 4K Max το οποίο μπορώ να το πάρω από UK στις 45 λίρες (αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο θέμα με το UK έναντι του international version που εδώ υπάρχει στα 80Ε) Εχω προβλατιστεί αν έχω θέμα με αφαρμογές κτλ και θα ήθελα ένα καθαρό android καθώς έχω διαβάσει ότι έχεις εφαρομογες κτλ

Και τέλος υπήρχε η επιλογή του Shield του απλού αλλά εκτός το θεωρώ σαν ακριβό είναι το θέμα ότι δεν χωράει και στο σώμα του projector και επειδή θέλω να τον μετακινώ θεωρώ ότι δεν θα με βολέψει.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ενα rasberry pi 5 με kodi που αν χρεαστεί για κάποιο λόγο (ταινία κτλ παίζει τα πάντα)

Θεωρείται το FireTv θα με καλύψει? Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Spira είπε

Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα projector, και ψάχνω για την αγορά ενός tv stick. 

O projector που πήρα είναι ο Εpson EH-TW6150 (4K). Οπότε θα ήθελα ένα stick, να χωράει στο σώμα του. (έχει χώρο για 16cm χ 6cm x 2cm) -->Το fire tv χωράει ιδανικά

Δεν γνωρίζω καθόλου αν θα μπορώ να βλέπω με κάποιο επίγεια τηλεόραση με κάποιον τρόπο έστω και μερικά.

Είχα καταλήξει στο Google Chromecast (4Κ) αλλά το έχω βρει μόνο στον Κωτσόβωλο στα 99Ε και η τιμή του μου φαίνεται εξωφρενική.  Εχει αντικασταθεί με το streamer, το οποίο είναι και ακριβό και είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν χωράει στο σώμα του

Εναλλακτική είναι το Amazon FireTV 4K Max το οποίο μπορώ να το πάρω από UK στις 45 λίρες (αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο θέμα με το UK έναντι του international version που εδώ υπάρχει στα 80Ε) Εχω προβλατιστεί αν έχω θέμα με αφαρμογές κτλ και θα ήθελα ένα καθαρό android καθώς έχω διαβάσει ότι έχεις εφαρομογες κτλ

Και τέλος υπήρχε η επιλογή του Shield του απλού αλλά εκτός το θεωρώ σαν ακριβό είναι το θέμα ότι δεν χωράει και στο σώμα του projector και επειδή θέλω να τον μετακινώ θεωρώ ότι δεν θα με βολέψει.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ενα rasberry pi 5 με kodi που αν χρεαστεί για κάποιο λόγο (ταινία κτλ παίζει τα πάντα)

Θεωρείται το FireTv θα με καλύψει? Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική?

Καλορίζικος.

Πιστοποιημένο tv box σε οποιαδήποτε είσοδο HDMI. Αν έχεις πολυκάναλο ενισχυτή πάμε σε άλλη συνδεσμολογία.

Το shield αν πρόκειται για νέα αγορά θέλει προσοχή γιατί δεν αναβαθμίζεται και ενδεχομένως να υπάρχουν σύντομα ασυμβατότητες.  

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Καλορίζικος.

Πιστοποιημένο tv box σε οποιαδήποτε είσοδο HDMI. Αν έχεις πολυκάναλο ενισχυτή πάμε σε άλλη συνδεσμολογία.

Το shield αν πρόκειται για νέα αγορά θέλει προσοχή γιατί δεν αναβαθμίζεται και ενδεχομένως να υπάρχουν σύντομα ασυμβατότητες.  

Έχω το Sonos Era 300, οπότε θα ήθελα να συνδέεται καλύτερα με Bluetooth (Ελπίζω να παίζει atmos, έστω και ως DD+)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spira είπε

Έχω το Sonos Era 300, οπότε θα ήθελα να συνδέεται καλύτερα με Bluetooth (Ελπίζω να παίζει atmos, έστω και ως DD+)

δεν έχω ιδέα από Sonos Era 300 και παρόμοιες. Αυτό που γνωρίζω πάντως είναι ότι με το bluetooth η μετάδοση ήχου είναι συμπιεσμένη. 

Δημοσ.
12 hours ago, Spira said:

Μέσω Bluetooth δεν περνάει Dolby Atmos.
Για να πάρεις σε ταινίες Dolby Atmos θες κάποια συσκευή με HDMI I/O (Sonos Amp, Sonos sounbar [Beam G2, Arc, Arc Ultra]).
Σε μουσική μπορείς να πάρεις Dolby Atmos με τα Era 300, αλλά θα πρέπει να γίνει η αναπαραγωγή μουσικής από το Tidal ή Apple Music μέσω του κινητού σου, από την εφαρμογή της Sonos.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι όσον αφορά το Mecool KIII. Αγόρασα μια ηχομπάρα (Samsung Q800D) και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί το κουτάκι να περάσει atmos περιεχόμενο ή πρέπει να πάρω κάποιο άλλο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

.

17 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι όσον αφορά το Mecool KIII. Αγόρασα μια ηχομπάρα (Samsung Q800D) και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί το κουτάκι να περάσει atmos περιεχόμενο ή πρέπει να πάρω κάποιο άλλο.

Ευχαριστώ.

Εφόσον έχεις και το TV box και την ηχομπάρα δοκίμασε το πριν αγοράσεις κάτι άλλο και δες αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Σύνδεσε το κουτί στην τηλεόραση σε μια είσοδο HDMi και από εκεί σύνδεση την ηχομπάρα eARC/ARC του κουτιού με την αντίστοιχη eARC/ARC της τηλεόρασης και δες πως πάει.

Δεν ξέρω αν το κουτί αυτό είναι πιστοποιημένο.  Αν το αναπαραγώμενο περιεχόμενο είναι “DOLBY ATMOS” θα εμφανιστεί η ένδειξη στην μπάρα. 

προσοχή στην ρύθμιση του κουτιού στις εξόδους ήχου. πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένο. Sound → Digital Output and then select Bitstream (unprocessed).

Εξυπακούεται ότι το περιεχόμενο πχ ταινία είναι με Dolby Atmos ή ότι άλλο DTS για να παίξει ανάλογα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/12/2024 στις 3:08 ΠΜ, HardwareZone είπε

Μέσω Bluetooth δεν περνάει Dolby Atmos.
Για να πάρεις σε ταινίες Dolby Atmos θες κάποια συσκευή με HDMI I/O (Sonos Amp, Sonos sounbar [Beam G2, Arc, Arc Ultra]).
Σε μουσική μπορείς να πάρεις Dolby Atmos με τα Era 300, αλλά θα πρέπει να γίνει η αναπαραγωγή μουσικής από το Tidal ή Apple Music μέσω του κινητού σου, από την εφαρμογή της Sonos.

ναι, το έψαξα και είναι όπως τα περιγράφεις. Λογικά είναι περιορισμός του bluetooth. Αναρωτιέμαι αν στο μέλλον βγει κάποια τεχνολογία μέσω wifi, νομίζω υπάρχει κάποιο κενό.

Αν και καταλαβαίνω οτί το Era 300 δεν έχει σχεδιαστεί γιαυτό το λόγο.

Δεν το είχα σχεδίασει καθόλου βέβαια, αλλά τώρα περιμένω ενα FireTV και θα δοκιμάσω να δω τουλάχιστον αν παίζει έτσι, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, νομίζω και πάλι θα έχει καλύτερη ποιότητα από το μονοφωνικό ηχείο του projector.

Δημοσ.
30 minutes ago, Spira said:

ναι, το έψαξα και είναι όπως τα περιγράφεις. Λογικά είναι περιορισμός του bluetooth. Αναρωτιέμαι αν στο μέλλον βγει κάποια τεχνολογία μέσω wifi, νομίζω υπάρχει κάποιο κενό.

Αν και καταλαβαίνω οτί το Era 300 δεν έχει σχεδιαστεί γιαυτό το λόγο.

Δεν το είχα σχεδίασει καθόλου βέβαια, αλλά τώρα περιμένω ενα FireTV και θα δοκιμάσω να δω τουλάχιστον αν παίζει έτσι, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, νομίζω και πάλι θα έχει καλύτερη ποιότητα από το μονοφωνικό ηχείο του projector.

Σε σχέση με ηχείο προβολέα, το Era 300 θα φαντάζει σαν high end ηχείο των 5000€ :D

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 2/11/2024 στις 11:43 ΜΜ, timos81 είπε

Καλησπέρα ,

Αν βρεις τα παρακάτω σε καλή τιμή με την σειρά που γράφω : RockTek G2 , Homatics Box R 4K Plus, Homatics Box R Lite 4K. 

Ωραίος 👍🏻

Αν σε ενδιαφέρει CoreELEC 

Ξέρεις ή κάποιος άλλος πού μπορώ να βρω το .dtb για το mecool KIII pro?

Έχω ψάξει παντού αλλά στο github, οι εκδόσεις 9,2,χ δεν το έχουν.

Δημοσ.
2 hours ago, Mpiftekis said:

Οπότε θα ανοίξω terminal στο android box? Έχουμε κάποια εφαρμογή;;

Ή έχει κάπου built-in?

το αφηνεις να ξεκινησει android,

βρισκεις ενα terminal  emulator απο  playstore/sideload και γραφεις την εντολη απο το βιντεο .

σου επιστρεφει το ονομα *.dtb που λειτουργει το box me android. 

αμα θες παρε το ιδιο του android, αλλιως σημειωσε το σε χαρτι και παρτο απο τον φακελο του corelec 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έτσι για την ιστορία, τελικά το Mecool KIII Pro περνάει Dolby Atmos αν βάλεις στις ρυθμίσεις ήχου RAW output και σετάρεις την εφαρμογή σου πάλι σε RAW ή κάτι αντίστοιχο.

ΠΧ. το VLC που χρησιμοποιώ εγώ, ενώ στις ρυθμίσεις του συστήματος είχε RAW output δεν έπαιζε D Atmos. Έπρεπε να ρυθμίσω και το VLC ώστε να περνάει το raw output στην μπάρα ήχου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...