Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Android TV Box

thanasis00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αντικαταστήσω ένα παλιό TV Box με Coreelec με κάτι πιο καινούριο, και είμαι ανάμεσα σε Mi Box s (4K), Mi TV Stick (4K) ή κάτι άλλο με ethernet port (από αυτά που είδα, για Netflix certified κλπ προτείνεται το Mecool km2).

Η χρήση θα είναι για Netflix, Disney+, Ertflix και streaming από NAS μέσω Kodi.

Η πιο πλήρης λύση θα ήταν το Mecool, αλλά ξεφεύγει λίγο στα χρήματα, ειδικά για δεύτερη τηλεόραση κρεβατοκάμαρας που δεν είναι καν 4K. Επειδή η τηλεόραση είναι στον τοίχο και ψηλά, θα προτιμούσα κάτι σε stick καθαρά για χωροταξικούς λόγους, αρκεί να μην υπάρχουν άλλα θέματα με υπερθερμάνσεις κλπ.

Με προβληματίζει λίγο η απουσία ethernet, μήπως μου προκαλέσει θέματα στο streaming, κυρίως στο streaming μέσω LAN σε λίγο πιο μεγάλα αρχεία. Αν και η τηλεόραση είναι HD και σχετικά παλιά, γλυκοκοιτάω την 4K έκδοση του Mi stick (ή Box S), για τα 2GB RAM και την νεότερη έκδοση Android TV.

Υπάρχει κανείς που να έκανε μετάβαση από το απλό stick στο 4Κ (ή στα αντίστοιχα Mi Box S) για να μου πει αν είδε διαφορά στην απόκριση; Επίσης τα -πιθανά- θέματα με το Wifi βελτιώνονται καθόλου στο 4K μοντέλο; Στο skroutz πάντως όσα σχόλια είδα αφορούσαν την HD έκδοση και η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο πολύ εγκωμιαστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, dskoul είπε

θελει ο αλλος να εχει IPTV στο box της cosmote ... 

αμ δεν καταλαβαινει την λαλακια που ρωταει ... αμ τσαντιζεται που δεν του απανταει κανεις ... 
και μετα το γυρναμε στο τσαμικο... δεν θελω κατι παρανομο ... 

οκ ... 
παμε να τα πουμε ... 
αν θες να περασεις iptv αγορασε ενα ΑΛΛΟ box με 50-60 ευρω ... 
δεν θα σου απαντησει κανεις σε αυτο που ρωτας 
γιατι δεν υπαρχει κανεις αλλος που να το εχει δοκιμασει στο box της cosmote ...
το γιατι δεν το εχουν δοκιμασει ειναι προφανες ... 
οποτε ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

Αν σκεφτεσαι να το κανεις στο box της cosmote ... να ΜΗΝ το κανεις 

οχι δεν εχει dolby vision το mi S 

"lossless" ηχο και DV .... 
ως τωρα η καλυτερη λυση που εχω βρει (εχω συστημα 5.1 ομως) 
ειναι player της τηλεορασης οπου και παιρνω το DV 
και εξοδος με οπτικη ινα στο AVR 
Για 5.1 δουλευει αψογα 

οταν αναβαθμισω το AVR σε ATMOS  ... τοτε θα το δουλεψω αναποδα 

nvidia shield (ή οτι υπαρχει εκεινο τον καιρο) εισοδος στο avr και εξοδος στην τηλεοραση ... 
απλα θα φροντισω το νεο avr να εχει εξοδο 4κ 120hz για να ειμαι furure proof ! 

κατσε... ποια τηλεοραση εχεις και υποστηριζει trueHD; ηξερα/μου ειχαν πει, οτι αν δεν υποστηριζει η τηλεοραση truehd δεν μπορει να το στειλει κιολας κ το κανει downmix.

η δικη μου απο τον player της τηλεορασης δεν μου βγαζει trueHD. μου κανει downmix πριν το στειλει στην ηχομπαρα (η οποια υποστηριζει trueHD και εχω και τα πισω ηχεια). Συνδεση στην θυρα HDMI ARC.

LG 55nano866na η τηλεοραση
LG SN7Y + SPK8S (τα πισω ηχεια) η ηχομπαρα.

2 ώρες πριν, Dcmpaira είπε

Και εσείς είστε κάποια ανεξάρτητη αρχή ή υπηρεσία που να προστατευει εμένα ή αυτούς που εγώ κατά την δικιά σας γνώμη προσπαθώ να βλάψω ή προσβάλλω;;

Δε στέκουν αυτά που λέτε αλλά δε θέλω να δώσω άλλη έκταση γτ πήρα κάποιες απαντήσεις τελικά .

φιλτατε μην το συνεχιζεις. στο φορουμ που γραφουμε, οι κανονες αναφερουν οτι απαγορευεται η συζητηση περι iptv και πειρατικων τροπων. οποτε επειδη ΔΕΝ θελουμε να κλειδωσει το τοπικ, δεν αναφερομαστε κ σε τετοια λογισμικα/πλαγιους τροπους. να το εχεις υποψιν για μελλοντικες αποριες που εχεις.

2 ώρες πριν, dskoul είπε

και η εικονα και ο ηχος ειναι σημαντικοι παραγοντες (εκτος αν εχεις τηλεοραση για να βλεπεις ειδησεις χαχαχα ) 

απο εκει και περα ομως για να στηθει σημερα ενα συστημα με ικανοποιητικο ηχο και εικονα ... θελεις τουλαχιστον 2-3κ ευρω 
που για τον μεσο χρηστη ειναι πολλα λεφτα .. 
Επισης μην ξεχνας οτι ο μεσος χρηστης βλεπει ταινιες στο star η' στην καλυτερη στο netflix σε 1080p 
οποτε μην απορεις που οι γυρω σου δεν αντιλαμβανονται αυτα που τους λες .... 
αυτα τα κουβεντιαζουμε εδω μεσα (και αντε με κανα "παλαβο φιλο" μας)

ακομα κ το πιο απλο ηχοσυστημα/ηχομπαρα με πισω ηχεια κ απλο 5.1 ηχο, ειναι χαοτικη αναβαθμιση σε σχεση με τα ηχειακια μιας τηλεορασης. προσωπικα δεν μπορω να δω ταινια πλεον με ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης. η εμπειρια θεασης ειναι χαοτικα διαφορετικη. ειδικα αν η ταινια εξιοποιει καλα τα πισω ηχεια κ ακους ψιθηρους και ομιλιες σε θριλερ κ τετοια, δινουν μια κινηματογραφικη αισθηση στην εμπειρια. κατι το οποιο χανεται οταν δεν εχεις τα πισω ηχεια.

• Like 1

2 ώρες πριν, kallair είπε

κατσε... ποια τηλεοραση εχεις και υποστηριζει trueHD; ηξερα/μου ειχαν πει, οτι αν δεν υποστηριζει η τηλεοραση truehd δεν μπορει να το στειλει κιολας κ το κανει downmix.

η δικη μου απο τον player της τηλεορασης δεν μου βγαζει trueHD. μου κανει downmix πριν το στειλει στην ηχομπαρα (η οποια υποστηριζει trueHD και εχω και τα πισω ηχεια). Συνδεση στην θυρα HDMI ARC.

φιλτατε μην το συνεχιζεις. στο φορουμ που γραφουμε, οι κανονες αναφερουν οτι απαγορευεται η συζητηση περι iptv και πειρατικων τροπων. οποτε επειδη ΔΕΝ θελουμε να κλειδωσει το τοπικ, δεν αναφερομαστε κ σε τετοια λογισμικα/πλαγιους τροπους. να το εχεις υποψιν για μελλοντικες αποριες που εχεις.

ακομα κ το πιο απλο ηχοσυστημα/ηχομπαρα με πισω ηχεια κ απλο 5.1 ηχο, ειναι χαοτικη αναβαθμιση σε σχεση με τα ηχειακια μιας τηλεορασης. προσωπικα δεν μπορω να δω ταινια πλεον με ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης. η εμπειρια θεασης ειναι χαοτικα διαφορετικη. ειδικα αν η ταινια εξιοποιει καλα τα πισω ηχεια κ ακους ψιθηρους και ομιλιες σε θριλερ κ τετοια, δινουν μια κινηματογραφικη αισθηση στην εμπειρια. κατι το οποιο χανεται οταν δεν εχεις τα πισω ηχεια.

Οκ απλά εγώ μίλησα για εφαρμογές iptv. Ευχαριστώ για την βοήθεια eventually 

6 ώρες πριν, dskoul είπε

και η εικονα και ο ηχος ειναι σημαντικοι παραγοντες (εκτος αν εχεις τηλεοραση για να βλεπεις ειδησεις χαχαχα ) 

απο εκει και περα ομως για να στηθει σημερα ενα συστημα με ικανοποιητικο ηχο και εικονα ... θελεις τουλαχιστον 2-3κ ευρω 
που για τον μεσο χρηστη ειναι πολλα λεφτα .. 
Επισης μην ξεχνας οτι ο μεσος χρηστης βλεπει ταινιες στο star η' στην καλυτερη στο netflix σε 1080p 
οποτε μην απορεις που οι γυρω σου δεν αντιλαμβανονται αυτα που τους λες .... 
αυτα τα κουβεντιαζουμε εδω μεσα (και αντε με κανα "παλαβο φιλο" μας)

Τόσα χρόνια τα έχω διαθέσει αν και έχει φύγει πια η μόδα όπως παλαιότερα του home cinema. 

Απλά δεν γίνεται να κάνουμε αναβαθμίσεις συχνά με τα καινούργια format κτλ. 

18 ώρες πριν, kallair είπε

5.1 ήχο DTS 

Όχι Atmos true HD... Δυστυχώς είμαι ακόμα στο DTS ήχο ... 

Πάντως νομίζω ότι από την ARC δεν μπορείς να πάρεις hd ήχο. Χρειάζεται eARC 

1 ώρα πριν, dskoul είπε

5.1 ήχο DTS 

Όχι Atmos true HD... Δυστυχώς είμαι ακόμα στο DTS ήχο ... 

Πάντως νομίζω ότι από την ARC δεν μπορείς να πάρεις hd ήχο. Χρειάζεται eARC 

Είδος προς  εξαφάνιση το DTS στις τηλεοράσεις  αφού δεν το υποστηρίζουν οι πλατφόρμες.  Δεν θέλουν να πληρώνουν δικαιώματα οι κατασκευαστές

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παίδες... Τι θύρα Ethernet έχει το mecool km2;;;;

Νόμιζα ότι έχει gigabit αλλά μάλλον είναι μόνο 100αρα... Μπορούμε να βρούμε κάπου τα χαρακτηριστικά του;

Επίσης για την τηλεόραση LG 55NANO866 που μπορώ να βρω τι Ethernet έχει;

Σύμφωνα με την σελίδα του προϊόντος πάντως έχει όντως 100άρα

https://www.mecoolonline.com/collections/mecool-km2/products/2021-mecool-newest-android-tv-10-box-km6-powered-by-amlogic-s905x4-av1-supported-4gb-ram-32gb-rom-1

Και από ό,τι βλέπω ακόμα και η νέα έκδοση που έβγαλαν φέτος, το KM2 Plus πάλι 100άρα έχει:

https://www.mecoolonline.com/products/tv-box-mecool-km2-plus?sscid=71k6_s4s0e&

12 ώρες πριν, kallair είπε

Επίσης για την τηλεόραση LG 55NANO866 που μπορώ να βρω τι Ethernet έχει;

Από ότι έχω διαβάσει σε forum δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση με ethernet πάνω από 100Mbps

• Like 1

5 ώρες πριν, Sadako είπε

Σύμφωνα με την σελίδα του προϊόντος πάντως έχει όντως 100άρα

https://www.mecoolonline.com/collections/mecool-km2/products/2021-mecool-newest-android-tv-10-box-km6-powered-by-amlogic-s905x4-av1-supported-4gb-ram-32gb-rom-1

Και από ό,τι βλέπω ακόμα και η νέα έκδοση που έβγαλαν φέτος, το KM2 Plus πάλι 100άρα έχει:

https://www.mecoolonline.com/products/tv-box-mecool-km2-plus?sscid=71k6_s4s0e&

ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ! Bαζεις που βαζεις ethernet, βαλε 1000αρι ρε κινεζε. Με βλεπω απο σεπτεμβρη, στην πρωτη ευκαιρια τελικα να χτυπαω το nvidia shield... εχει καταντησει τερμα κουραστικο να πρεπει να χρησιμοποιω 3 διαφορετικες εφαρμογες/συσκευες/υλοποιησεις για να κανω την δουλεια μου.

Το km2 ποσο λετε να πιασει αν το πουλησω τωρα; στην ουσια αχρησιμοποιητο ειναι, αγορασμενο απο geekbuying.

2 ώρες πριν, alexzorb είπε

Από ότι έχω διαβάσει σε forum δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση με ethernet πάνω από 100Mbps

Σας ευχαριστω παιδες για την επιβεβαιωση.. οποτε τσαμπα πηρα το gigabit switch για την χρηση που το θελω... θα μπορουσα απλα να συνδεσω απευθειας με καλωδιο το plex media server (windows mini pc) στο  deco m4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 100αρα συνήθως φθάνει για 4κ , αλλά μερικά βαριά αρχεία 4κ  κάνουν peak παραπανω και δεν φθάνει το bitrate.

Kallair

Tώρα που το θυμήθηκα,  το Mecool KM2 έχει και usb3  άρα αν πάρεις gigabit usb 3 to ethernet  θα φθάνει 1000 mbps . Εμένα φθάνει 280 γιατί μπορεί ο ανταπτορας να είναι gigabit αλλά το usb του είναι 2 , άρα δεν εκμεταλλευεται  το usb 3 του Mecool.

Επεξ/σία από chriskan22
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/7/2022 στις 4:35 ΜΜ, kallair είπε

Σας ευχαριστω παιδες για την επιβεβαιωση.. οποτε τσαμπα πηρα το gigabit switch για την χρηση που το θελω... θα μπορουσα απλα να συνδεσω απευθειας με καλωδιο το plex media server (windows mini pc) στο  deco m4.

Από την στιγμή που η tv σου υποστηρίζει 802.11ac (5GHz) αν μπορείς δώσε πίσω το switch και πάρε ένα ρούτερ με υποστήριξη gigabit  και 802.11ac και οι ταχύτητες που θα πιάνεις σε τοπικό δίκτυο θα ειναι περίπου σαν τις παρακάτω.

Το screen shot ειναι από δική μου μέτρηση μεταξύ shield με χρήση ασύρματης σύνδεσης 802.11ac (5GHz) και pc με χρήση ενσύρματης gigabit σύνδεσης. Αν όμως το μόντεμ σου υποστηρίζει gigabit και 5GHz τότε δεν χρειάζεσαι ούτε το ρούτερ.

031522070620.png

Επεξ/σία από nakata1954

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...