z4rx07 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι ο μακροχρόνια επικεφαλής της μονάδας του Android OS, ο Andy Rubin θα εγκαταλείψει την θέση του για να αναλάβει τα καθήκοντά του σε κάποιον άλλον τομέα μέσα στην εταιρεία.Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Sundar Pichai, που ήταν επικεφαλής της ομάδας του Chrome. Κάτι τέτοιο οδήγησε σε όργια φημών σχετικά με επικείμενη "ένωση" των Chrome και Android OS. Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, ο Eric Schmidt από την Google ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να ενώσει το Android OS με το Chrome. Παραδέχτηκε πάντως ότι θα υπάρξει κάποιου είδους διασύνδεση ανάμεσα στα δύο λειτουργικά, αλλά δεν έδωσε ακριβείς πληροφορίες πάνω σε αυτό. Αν και οι πωλήσεις Android-based smartphones από τρίτους αποτελούν κάτι περισσότερο από επιτυχία για την εταιρεία, εντούτοις περιορισμένες είναι οι πωλήσεις των Chromebook. Πρόσφατες αναφορές ήθελαν την εταιρεία να διαθέτει μόλις 500.000 Chromebooks. Site: neowin.net
mikegad Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Eric Schmidt: Η Google δεν εξετάζει "προς το παρόν" τη συγχώνευση του Android με το Chrome OS γιατί προς το μέλλον δεν ξέρεις τι γίνεται
Nvidiaman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Πιστευω πως ειναι αναποφευκτο και καποια στιγμη θα γινει. Απλα ειναι πολλα αυτα που πρεπει να εξεταστουν για γινει εφικτο οπως πχ. ο ενιαιος κωδικας. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Εάν δεν το κάνει, τότε νομίζω θα αρχίσει να χάνει το παιχνίδι. Οι αντίπαλες πλατφόρμες προσπαθούν πολύ σε αυτό τον τομέα. Ubuntu, Windows 8, MAC OS. Και τα τρία πάνε σε κάτι κοινό, ειδικά η Apple και η Canonical. Βέβαια, το Chrome OS δεν ακούγεται (τουλάχιστον από όσο ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος) όσο τα άλλα 3. Anyway, πλέον φαίνεται ότι το μοντέλο είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για φορητές και σταθερές συσκευές.
Nick789 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Προφανώς το θέλουν όσο τίποτα άλλο. Απλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο και για αυτό και τέτοιες δηλώσεις. 1)Το android στα κινητά/tablets είναι φοβερό (απλά: 1)μόνο η Google να ήταν λιγότερο google, 2)να μην άφηνε το OS στη μοίρα των άλλων εταιριών και να έπαιρναν όλες οι συσκευές αναβάθμιση για αρκετό καιρό κλπ). Α, και να μη χρειάζεται >=1GB RAM για να τρέξει smooth, αλλά απ' ότι ακούω στην Jelly Bean διορθώθηκαν αυτά... μπορεί να κάνω και λάθος. 2)Κατά τα άλλα το Chrome OS είναι ανύπαρκτο απλά. Browser OS δε χρειαζόμαστε. Τελεία. Για μένα προσωπικά θα έπρεπε να στηριχτούν στο πολύ πετυχημένο android και στην desktop έκδοση και να αφήσουν την πατάτα που λέγεται Chrome OS.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Το θέμα με το Chrome OS, και από ό,τι καταλαβαίνω εγώ at least, είναι ότι αυτό που μπορεί να πουλήσει είναι το "Browser OS". Εάν πάει να το παίξει διαφορετικά θα βρει ανταγωνισμό στο Linux (Ubuntu, Fedora, Mint κτλ... να μην πω για Arch, Debian, CentOS). Άρα, ή το παίζει στυλ MS πριν το 8, δηλαδή έχω ένα OS μόνο για μία χρήση, το οποίο μάλλον θα την κλείσει, είτε κάνει κάτι με την "σταθερή" έκδοση του Λ.Σ. της. Είτε αναβάθμιση του Chrome OS είτε ένα Android για σταθερούς.
Mercyful_Fate Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Περισσότερο για αντικατάσταση του Chrome OS από ένα Desktop Android θα το έλεγα εγώ πάντως, παρά συγχώνευση. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με το Chrome OS, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να προσφέρει αυτό σε κάτι που δεν το διαθέτει ήδη η Android πλατφόρμα. 2
el97639 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 το chrome os ειναι ενα προτζεκτ για το χαβαλε τους .δε το εχουν παρει σοβαρα. ηδη αποδειξαν με το android οτι μπορουν να φτιαξουν δυνατα προιοντα αν θελουν. Στο android αν βαλεις ενα taskbar και παραθυρα (που ηδη υπαρχουν στα samsung) εχεις φτιαξει ενα μινιμαλ αλλα cool λειτουργικο
jimmy213 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Λογικό να μην είναι στα άμεσα σχέδια τους, ειδικά όταν βλέπουν τι τραβάει και η Microsoft με την δική της ενοποίηση. Χρειάζονται αρκετά σχέδια και alpha tests πριν γίνει κάτι τέτοιο διαθέσιμο στους χρήστες.
noosp Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Το πιο σημαντικό κομμάτι της πρότασης είναι το "προς το παρόν"
KilliK Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Περισσότερο για αντικατάσταση του Chrome OS από ένα Desktop Android θα το έλεγα εγώ πάντως, παρά συγχώνευση. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με το Chrome OS, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να προσφέρει αυτό σε κάτι που δεν το διαθέτει ήδη η Android πλατφόρμα. α μπραβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα