Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω την κάρτα βίντεο sapphire hd 7770 vapor-x 1gb και όποτε παίζω το αγαπημένο μου παιχνίδι ''starcraft 2'' μετά από μισή ώρα περίπου βλέπω στην οθόνη κάθετες γραμμές γρι και ο μόνος τρόπος να επανέλθει το σύστημα είναι μόνο με restart.

Το συστημά μου αποτελείται από τα εξής:

SSD: Kingston V+200 120GB  [O.S. : Windows 7 Ultimate (Original και όχι από τον ''θείο'')]

Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UD5H

CPU: Intel Core i5-3570K  +  Corsair H100i

GPU: Sapphire HD 7770 Vapor-X 1GB

RAM: Kingston Hyperx Beast DDR3 1866mhz (16GB total)

Power Supply: Corsair HX750w

Case: Thermaltake GT Snow Edition

''Η θερμοκρασία που έχει η κάρτα γραφικών είναι περίπου στους 35 βαθμους κελσίου''

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις καθόλου με τους drivers της AMD?Άλλαξες καθόλου από beta σε προηγούμενους και το αντίθετο?Επίσης,μόνο σε αυτό το παιχνίδι στο κάνει?Ψάξε μήπως είναι κανένα bug του παιχνιδιού (ειδικά αμα στο κάνει μόνο σε αυτό) και δες μήπως έχουν βγάλει κάποιο profile για την GPU σου ή κάποιο patch για το παιχνίδι.

Δημοσ.

Καθάρισε τους drivers με CCleaner σε safe mode Και πέρνα τους τελευταίους.
Η κάρτα σε load έχει φυσιολογική θερμοκρασία;

Δημοσ.

Sorry αλλά θα το πω,έστησες ένα πολύ σοβαρό μηχάνημα και στην κάρτα τα έκανες λίγο.... τεσπα, πήγαινε την να στην τσεκάρουν δύσκολο οι κάθετες γραμμές να είναι από software - drivers..

Δημοσ.

Καλησπέρα, και συγγνώμη για την παρεμβολή, απλά για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Να πω με τη σειρά μου ότι με 1 μήνα κάρτα sapphire 7870 ghz, μου έχει βγάλει κάθετες γκρι με μαύρο και πριν λίγο κάθετες με πράσινες αποχρώσεις. Πρόβλημα με drivers δεν είναι γιατί έχω τους 13.1 σε καινούργιο σύστημα, οπότε δεν εμπλέκονται παλιές εκδόσεις. Το πρόβλημα αυτό, τη δεύτερη φορά μου το έβγαλε στο euro truck simulator 2, την πρώτη φορά δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν ή στο ίδιο ή στο borderlands 2. Σε farcry 3, planetside 2, dishonored που παίζω δεν έχει βγάλει κάτι τέτοιο.

Έχω διαβάσει αρκετά θέματα σε ξένα forums και λίγο πολύ, όλοι λένε στο τέλος για RMA. Επειδή, δεν θέλω να μπλέκω με αποστολές και όλα τα σχετικά, είπα να ρωτήσω και εδώ, μπας και βρεθεί λύση. 

Το υπόλοιπο σύστημα(καινούργιο-1 μήνα έχει κλείσει) είναι:

i5 3470

asrock h77 pro4/mvp

crucial ballistix 1866mhz

xfx pro 550w

plextor m5 128gb

green σκληρός wd 500gb

Να πω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι,το έπαιζα και με το παλιό για λίγο καιρό και δεν είχε βγάλει πρόβλημα. Επίσης, τη δεύτερη φορά που μου το έκανε, είχα δεύτερη οθόνη συνδεδεμένη με την motherboard, άρα intel hd γραφικά, και δεν έκανε κάτι.

Ευχαριστώ.

Edit: Η κάρτα είναι κλοκαρισμένη, δεν μου έχει βγάλει artifacts πουθενά, και στο πρώτο κρασάρισμα δεν ήταν κλοκαρισμένη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το msi afterburner, έβλεπα ότι η κάρτα είχε από 45 μέχρι 80 usage και η θερμοκρασία ήταν στους 60κάτι με 70κάτι. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει πιάσει, είναι 79 βαθμοί, στο furmark σε 1680χ1050 σε xtreme burn in και post fx με σταθερά 19 fps. Αυτά είνα τα ίδια, είτε κλοκαρισμένη, είτε όχι.

Δημοσ.

Καλησπέρα, και συγγνώμη για την παρεμβολή, απλά για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Να πω με τη σειρά μου ότι με 1 μήνα κάρτα sapphire 7870 ghz, μου έχει βγάλει κάθετες γκρι με μαύρο και πριν λίγο κάθετες με πράσινες αποχρώσεις. Πρόβλημα με drivers δεν είναι γιατί έχω τους 13.1 σε καινούργιο σύστημα, οπότε δεν εμπλέκονται παλιές εκδόσεις. Το πρόβλημα αυτό, τη δεύτερη φορά μου το έβγαλε στο euro truck simulator 2, την πρώτη φορά δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν ή στο ίδιο ή στο borderlands 2. Σε farcry 3, planetside 2, dishonored που παίζω δεν έχει βγάλει κάτι τέτοιο.

Έχω διαβάσει αρκετά θέματα σε ξένα forums και λίγο πολύ, όλοι λένε στο τέλος για RMA. Επειδή, δεν θέλω να μπλέκω με αποστολές και όλα τα σχετικά, είπα να ρωτήσω και εδώ, μπας και βρεθεί λύση. 

Το υπόλοιπο σύστημα(καινούργιο-1 μήνα έχει κλείσει) είναι:

i5 3470

asrock h77 pro4/mvp

crucial ballistix 1866mhz

xfx pro 550w

plextor m5 128gb

green σκληρός wd 500gb

Να πω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι,το έπαιζα και με το παλιό για λίγο καιρό και δεν είχε βγάλει πρόβλημα. Επίσης, τη δεύτερη φορά που μου το έκανε, είχα δεύτερη οθόνη συνδεδεμένη με την motherboard, άρα intel hd γραφικά, και δεν έκανε κάτι.

Ευχαριστώ.

Edit: Η κάρτα είναι κλοκαρισμένη, δεν μου έχει βγάλει artifacts πουθενά, και στο πρώτο κρασάρισμα δεν ήταν κλοκαρισμένη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το msi afterburner, έβλεπα ότι η κάρτα είχε από 45 μέχρι 80 usage και η θερμοκρασία ήταν στους 60κάτι με 70κάτι. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει πιάσει, είναι 79 βαθμοί, στο furmark σε 1680χ1050 σε xtreme burn in και post fx με σταθερά 19 fps. Αυτά είνα τα ίδια, είτε κλοκαρισμένη, είτε όχι.

Και το δικο μου συστημα ειναι 2 μηνων...

Χωρις δευτερη οθονη

Screen resolution default : 1920x1080

Δημοσ.

Τώρα στο assasins creed 3 κράσαρε πάλι, μόνο που τώρα ήταν μαύρη οθόνη και ο ήχος έκανε ένα σπαστικό κόλλημα, και, ενώ άρχισα με 35-60 fps, στη βοστώνη πέφτει κάτω από 20, και συνεχίζει και στην αποστολή στη ζούγκλα. Οι θερμοκρασίες μέχρι τα 75 και η gpu usage από 35 μέχρι 85-90περίπου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την έστειλα πίσω στο κατάστημα και αναμένω ...

Δεν έμεινα ευχαριστημένος με την κάρτα αυτή. Μάλλον θα πάω σε nvidia

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

έχει να κάνει όμως με το degrade που φέρνει "δωράκι" το κλοκάρισμα, κάτι που πολλοί εσκεμμένα αγνοούν. Νομίζουν ότι επειδή έβγαλε το furmark χωρίς artifacts για μια ώρα η κάρτα μπορούν να την έχουν στην τσίτα np. Κάποια στιγμή βέβαια τρέχουν να βρουν την απόδειξη για rma ή για κανα θύμα αν είναι εκτός εγγύησης.. 

• Like 1
Δημοσ.

κλοκαρισμένη καρτα με νορμαλ θερμοκρασίες δεν τρώει κανενα degrade.... η μηπως ακλοκάριστες καρτες δεν τυχαίνει να βγουν προβληματικες.

Ας ξεκολάμε σιγα σιγα απο τα κολλήματα του παρελθόντος και της ημιμάθειας!

• Like 3
Δημοσ.

έχει να κάνει όμως με το degrade που φέρνει "δωράκι" το κλοκάρισμα, κάτι που πολλοί εσκεμμένα αγνοούν. Νομίζουν ότι επειδή έβγαλε το furmark χωρίς artifacts για μια ώρα η κάρτα μπορούν να την έχουν στην τσίτα np. Κάποια στιγμή βέβαια τρέχουν να βρουν την απόδειξη για rma ή για κανα θύμα αν είναι εκτός εγγύησης.. 

Tell-Me-More.jpg

• Like 3
Δημοσ.

@WalkerSW

Περίπου έτσι είναι. Πιο κοντά στην αλήθεια από τον ισχυρισμό του @dungeon master αλλά όχι εντελώς ακριβές.

Για να ξεκαθαρίζουμε λίγο το τοπιο όσο αφορα το oc.

Γνωρίζουμε πολύ καλα, οι περισσοτεροι, ότι καθε chip ειτε cpu ειτε gpu ειναι διαφορετικο και συμπεριφέρεται διαφορετικά σε διαφορετικές συχνότητες και ρεύματα.

Γνωρίζουμε επισης οτι καθε εταιρεια δεν είναι δυνατον να ελέγχει καθε τσιπ ξεχωριστά ώστε να το χρονιζει εκει που αντέχει απροβλημαστα.

Βασιζόμενοι σε αυτά τα δύο μπορούμε να καταλήξουμε ευκολα στο συμπερασμα οτι για να είναι σιγουρη η καθε εταιρεια οτι ολα τα τσιπακια θα λειτουργουν απροβληματιστα και σταθερα τα χρονιζει ΟΛΑ αρκετα χαμηλοτερα απο αυτο που αντεχουν.

Ενας ακόμη λόγος που συμβαινει αυτό είναι το μαρκετινγκ. Το οποιο μαρκετινγκ τι μας λεει? Οτι η καθε εταιρεια περνει πανομοιoτυπα τσιπς (βλ. ιδιες σειρες gpu, cpu.) και αρχιζει με ενα χαμηλα χρονισμενο-φθηνο με καποιο κλειδωμένα features, κομματι και όσο ανεβάζει την συχνότητα και ξεκλειδώνει features, αρχίζει και βαραει στο κεφάλι τις τιμες. Επισης υπάρχει και το φαινομενο των oced εκδοσεων gpu που για 20 - 30 εργοστασιακων mhz παραπανω επίσης χυπαν στο κεφάλι.

Αν λοιπον εξ αρχης όλα αυτα τα πανομοιοτυπα τσιπς ήταν χρονισμενα το ίδιο και με όλα τα features ξεκλειδωμένα δεν θα μπορούσε να υπαρχει αυτου του είδους το παραπλανητικο μαρκετινγκ με τα 10αδες διαφορετικα αλλα κατα βάθος ίδια προιοντα. Κοινως η κοροιδία του τελικού καταναλωτή που του πουλιέται ένα ιδιο προιον (φθηνοτερο κοστος παραγωγής) απλα με διαφορετικο ονομα και κλειδωμένα χαρακτηριστικά.

Τι αντιλαμβανόμαστε λοιπον όλοι εμεις οι χαζοι απο το παραπάνω σεντονακι?

Αντιλαμβανόμαστε ότι κανοντας oc σε μια gpu - cpu, σε νορμαλ παντα όρια και με νορμαλ ρεύματα δεν ξεφεύγουμε και μαλιστα στο 99% των περιπτώσεων δεν πλησιαζουμε καν τα πραγματικα όρια τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...