Foulia Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Γεια σας!! Μπορεί κάποιος να λύσει αυτήν την άσκηση? Έχω το σειριακό πρόγραμμα και θέλω να φτιάξω το παράλληλο του με ΜPI. To παρακάτω σειριακό πρόγραμμα υπολογίζει μια προσέγγιση του π(=3.14...). #include <stdio.h> #include <time.h> float getCoordinate() { return (rand()*1.0/RAND_MAX)*2 - 1; } int main() { long iterations, in; int i, x, y, rd; srand(time(NULL)); printf("Dwste arithmo epanalhpsewn:"); scanf(“%d”, &iterations); in = 0; for (i = 0; i < iterations; i++) { x = getCoordinate(); y = getCoordinate(); rd = sqrt(x*x+y*y); if (rd <= 1) in++; } printf("P = %f\n", 4.0*in/iterations); } Εκτελέστε το για αριθμό επαναλήψεων ίσο με 1.000.000.000. Έπειτα γράψτε μια παράλληλη έκδοση και εκτελέστε για αριθμό διεργασιών από 2 ως 60.
cyberrobot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Σε τι γράφεις; Μπορώ να σε βοηθήσω αλλά μόνο άμα γράφεις C σε Linux με την χρήση POSIX (Threads). Πρακτικά εγώ θα έσπαγα το loop σε κομμάτια δυναμικά ανάλογα το πλήθος των διεργασιών που θέλω. Ίσως είναι λίγο σαδομαζοχιστική εκδοχή αλλά δυστυχώς αυτό μ είναι εύκαιρο τώρα. Άκυρο τώρα είδα ότι θες MPI.
Foulia Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 το ξέρω ότι είναι αντιιδεολογικό να μου λύσει κάποιος την άσκηση και να την βρω έτοιμη αλλά προσπαθώ μέρες δεν το χω καθόλου και δεν με βοηθάει και κάποιος συμφοιτητής μου.. Επίσης ο καθηγητής μόνο καθηγητής δεν είναι αλλιώς θα με είχε βοηθήσει ήδη με το μάθημα του.. Και επειδή θέλω να δω πως λύνεται αυτή η άσκηση κι ίσως στις επόμενες να τα πάω καλύτερα, όποιος μπορεί να τη λύσει και να μου δείξει τη λύση θα του ήμουν ευγνώμων!!!
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Ο καθηγητής ΔΕΝ θα σε είχε βοηθήσει με το μάθημά του. ΕΣΥ εάν ΗΘΕΛΕΣ θα ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ με το μάθημα του καθηγητή. Δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση για να στα βάλει κανείς στο κεφάλι. ΕΣΥ προσπαθείς να τα βάλεις στο κεφάλι σου και ΕΣΥ εργάζεσαι για αυτό. Όπως το βλέπω εγώ... είτε είσαι απλά μία ακόμα κοπέλα που έχει συνηθίσει να της κάνουν άλλοι τις ασκήσεις αλλά τώρα επέλεξες ένα μάθημα (ή δεν το πέρασες στην ώρα του) στο οποίο δεν έχεις κάποιον να στα κάνει... ή κάποιος που το παίζει κοπέλα για να του κάνουν την άσκηση διάφοροι λιγούρηδες. 1000000% στο internet θα βρεις 100000000 παραδείγματα για αυτό που ζητάς. 3
Star_Light Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Ειχε κάποια συντακτικά σφάλματα ο κώδικας κατι που εμποδιζε την μεταγλωτιση του : #include <stdio.h> #include <math.h> #include <time.h> #include<stdlib.h> float getCoordinate() { return (rand()*1.0/RAND_MAX)*2 - 1; } int main(void) { long int iterations, in = 0; int i, x, y, rd; srand(time(NULL)); printf("Dwste arithmo epanalhpsewn:"); scanf("%ld", &iterations); for (i = 0; i < iterations; i++) { x = getCoordinate(); y = getCoordinate(); rd = sqrt(x*x + y*y); if (rd <= 1) in++; } printf("P = %f\n", 4.0*in/iterations); return 0; } Υπαρχει ενα ακομη σφαλμα ομως με την παραμετρο που περνας στην sqrt δες εδώ : https://www.google.gr/#hl=el&sclient=psy-ab&q=undefined+reference+to+%60sqrt%27&oq=undefined+reference+to+%60sqrt%27&gs_l=hp.3..0l2j0i7i30j0i30.1754.5016.0.5225.2.2.0.0.0.0.272.450.0j1j1.2.0...0.0...1c.1.7.psy-ab.ZgtLfLsRydI&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44158598,d.ZWU&fp=d3ee9fda9fe1ac29&biw=1217&bih=857 Ο καθηγητής ΔΕΝ θα σε είχε βοηθήσει με το μάθημά του. ΕΣΥ εάν ΗΘΕΛΕΣ θα ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ με το μάθημα του καθηγητή. Δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση για να στα βάλει κανείς στο κεφάλι. ΕΣΥ προσπαθείς να τα βάλεις στο κεφάλι σου και ΕΣΥ εργάζεσαι για αυτό. Όπως το βλέπω εγώ... είτε είσαι απλά μία ακόμα κοπέλα που έχει συνηθίσει να της κάνουν άλλοι τις ασκήσεις αλλά τώρα επέλεξες ένα μάθημα (ή δεν το πέρασες στην ώρα του) στο οποίο δεν έχεις κάποιον να στα κάνει... ή κάποιος που το παίζει κοπέλα για να του κάνουν την άσκηση διάφοροι λιγούρηδες. 1000000% στο internet θα βρεις 100000000 παραδείγματα για αυτό που ζητάς. Εγω βλεπω οτι καποιοι χρειαζονται γυναικα επειγοντως και λενε τους αλλους λιγουρηδες.... Παιδια αν δεν το πηρατε πρεφα ο Τιμον μας ειπε λιγουρηδες επειδη θα απαντησουμε στην ερωτηση της κοπελας..... χαχαχα ελεος λες και ψαχνουμε γυναικα απο το Ιντερνετ. Ουτε εσυ ειναι υποχρεωτικο να απαντας φιλε .... συνεχεια αυτο μπαινεις και κανεις και δημιουργεις συγχυση και σπαμαρισμα επειδη θες να τσακωνεσαι με τον κοσμο. Ο καθηγητης της μπορει να ειναι κακος και να μην τους τα εχει εξηγησει σωστα. Τι μας ενδιαφερει το κηρυγμα σου?
albNik Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ναι αλλά κάνε σωστή δουλειά. Λυσε την άσκηση και με MPI
Foulia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ο καθηγητής ΔΕΝ θα σε είχε βοηθήσει με το μάθημά του. ΕΣΥ εάν ΗΘΕΛΕΣ θα ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ με το μάθημα του καθηγητή. Δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση για να στα βάλει κανείς στο κεφάλι. ΕΣΥ προσπαθείς να τα βάλεις στο κεφάλι σου και ΕΣΥ εργάζεσαι για αυτό. Όπως το βλέπω εγώ... είτε είσαι απλά μία ακόμα κοπέλα που έχει συνηθίσει να της κάνουν άλλοι τις ασκήσεις αλλά τώρα επέλεξες ένα μάθημα (ή δεν το πέρασες στην ώρα του) στο οποίο δεν έχεις κάποιον να στα κάνει... ή κάποιος που το παίζει κοπέλα για να του κάνουν την άσκηση διάφοροι λιγούρηδες. 1000000% στο internet θα βρεις 100000000 παραδείγματα για αυτό που ζητάς. Ναι είμαι κοπέλα και ναι σπουδάζω πληροφορική και ναι έχω απορίες! Αν εσύ γνωρίζεις κοπέλες που ποντάρουν στο ότι είσαι λιγούρης για να τις βοηθήσεις τι να σου πω εσύ ξέρεις! Επίσης υπάρχουν κακοί καθηγητές και ναι έχω έναν τέτοιο! Τον κώδικα του σειριακού που το παιδί από πάνω τον βρήκε λάθος μας τον έδωσε ο καθηγητής! Επειδή είμαι γυναίκα δε σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να σπουδάσω πληροφορική ούτε να έχω απορίες! Ούτε ότι όλες μου τις υποχρεώσεις τις εκτελούν άλλοι και κυρίως γένους αρσενικού!! Star_Light σ'ευχαριστώ που διόρθωσες τον κώδικα και ευχαριστώ κι όλους τους υπόλοιπους για τη βοήθεια και που δεν είναι μισογύνηδες... Ναι είμαι κοπέλα και ναι σπουδάζω πληροφορική και ναι έχω απορίες! Αν εσύ γνωρίζεις κοπέλες που ποντάρουν στο ότι είσαι λιγούρης για να τις βοηθήσεις τι να σου πω εσύ ξέρεις! Επίσης υπάρχουν κακοί καθηγητές και ναι έχω έναν τέτοιο! Τον κώδικα του σειριακού που το παιδί από πάνω τον βρήκε λάθος μας τον έδωσε ο καθηγητής! Επειδή είμαι γυναίκα δε σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να σπουδάσω πληροφορική ούτε να έχω απορίες! Ούτε ότι όλες μου τις υποχρεώσεις τις εκτελούν άλλοι και κυρίως γένους αρσενικού!! Star_Light σ'ευχαριστώ που διόρθωσες τον κώδικα και ευχαριστώ κι όλους τους υπόλοιπους για τη βοήθεια και που δεν είναι μισογύνηδες... Α και επίσης το μάθημα το παίρνω πρώτη φορά δεν το χρωστάω και φέτος τελειώνω..
defacer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ναι είμαι κοπέλα και ναι σπουδάζω πληροφορική και ναι έχω απορίες! Αν εσύ γνωρίζεις κοπέλες που ποντάρουν στο ότι είσαι λιγούρης για να τις βοηθήσεις τι να σου πω εσύ ξέρεις! Εσύ δε γνωρίζεις τέτοιες κοπέλες δηλαδή; Το δέχομαι πως δεν είσαι τέτοια (και ίσως ήταν άκομψο έτσι που τέθηκε, αν και είμαι βέβαιος πως πρόκειται για ατόπημα λόγω βιασύνης), αλλά μη μας βγάλεις και τρελλούς. Μου έχουν τριφτεί κυριολεκτικά τέτοιες κοπέλες, και συμφοιτήτριες και σκέτο φοιτήτριές μου. Επίσης υπάρχουν κακοί καθηγητές και ναι έχω έναν τέτοιο! Τον κώδικα του σειριακού που το παιδί από πάνω τον βρήκε λάθος μας τον έδωσε ο καθηγητής! Επειδή είμαι γυναίκα δε σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να σπουδάσω πληροφορική ούτε να έχω απορίες! Ούτε ότι όλες μου τις υποχρεώσεις τις εκτελούν άλλοι και κυρίως γένους αρσενικού!! Star_Light σ'ευχαριστώ που διόρθωσες τον κώδικα και ευχαριστώ κι όλους τους υπόλοιπους για τη βοήθεια και που δεν είναι μισογύνηδες... Ούτε ο Timon είναι μισογύνης, ούτε και γω που αν απαντούσα νωρίτερα θα είχα απαντήσει στο ίδιο μοτίβο μ' αυτόν. Απλώς κυκλοφορεί πολύς κόσμος που ψάχνει για μαράκες να του κάνουν τη δουλειά ενώ αυτός παίρνει πτυχίο πίνοντας φραπέ. Αυτό μας ενοχλεί, και μερικές φορές αδίκως η μπάλα παίρνει και κάποιους που δεν έχουν δόλο -- ακριβώς όπως εσένα (και εμένα) μας ενοχλεί ο μισογυνισμός και μερικές φορές κράζουμε αθώους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στη δική σου περίπτωση, θα βοηθούσε πολύ να δείξεις τις αγνές σου προθέσεις αν μας έλεγες τι ακριβώς είναι αυτό που σε εμποδίζει να λύσεις την άσκηση και επίσης να δείξεις το τι προσπάθησες μόνη σου και δε σου βγήκε. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως αν δεν έχεις τίποτα τέτοιο να δείξεις είναι πολύ λογικό να παρεξηγηθείς. Δώστε τα χέρια, peace, move on. 3
Foulia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αν είχα κάτι να σας δείξω θα το είχα κάνει ήδη.. Μία εβδομάδα προσπαθώ να κάνω την άσκηση όμως έχω κι άλλα μαθήματα και το google που ξέρω πάρα πολύ καλά να το χρησιμοποιώ δε με βοήθησε.. Κακώς πήρα το μάθημα έγω μόνο αυτό ξέρω.. Καθηγητές του τύπου ανοίξτε τις σημειώσεις αυτή είναι η άσκηση σας σε μία εβδομάδα τη θέλω και ότι δεν ξέρετε ψάξτε το, δεν αντέχονται.. Κάτι που δεν έχω ξαναδεί θα ήθελα να μου το εξηγήσουν. Δεν έχω το χρόνο πλέον να τα διαβάζω όλα μόνη μου από το google! Γι'αυτό πληρώνω λεωφορείο και πάω στη σχολή να παρακολουθήσω τα μαθήματα μου! Γιατί κάποιος λεγόμενος καθηγητής έιναι υποχρεωμένος να κάτσει το δίωρο που υποτίθεται ότι πληρώνεται να διδάξει το μάθημα. Και μπορεί ο τύπος που μου την είπε με αυτόν τον τρόπο να μην είναι μισογύνης αλλά εντάξει αν τον είχα μπροστά μου θα τον έφτυνα σίγουρα.. Προφανώς έφτασα στο αμήν για να ζητήσω να μου λύσουν την άσκηση. Το επείγον για μένα πλέον είναι να πάρω το πτυχίο μου..
albNik Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι όταν είναι εύκολη η λύση σκοτωνο(μ)σαστε ποιος να την κάνει πρώτος. Γεμίζουμε 3-4 σελίδες με συγκρίσεις ποιος την έχει ... καλύτερη τη λύση. Οταν δεν μπορουμε αρχίζουμε τα "γιατι δεν προσπαθείς μονος σου" , "εισαι τεμπέλης", "γιαυτό δεν πάει μπροστά η χώρα" ... Εγραψα στο google for loop in mpi και το πρώτο hit είναι ενα pdf με κώδικα που υπολογίζει το π. https://www.google.gr/search?q=for+loop+in+mpi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a 3
imitheos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αν είχα κάτι να σας δείξω θα το είχα κάνει ήδη.. Μία εβδομάδα προσπαθώ να κάνω την άσκηση όμως έχω κι άλλα μαθήματα και το google που ξέρω πάρα πολύ καλά να το χρησιμοποιώ δε με βοήθησε.. Κακώς πήρα το μάθημα έγω μόνο αυτό ξέρω.. Καθηγητές του τύπου ανοίξτε τις σημειώσεις αυτή είναι η άσκηση σας σε μία εβδομάδα τη θέλω και ότι δεν ξέρετε ψάξτε το, δεν αντέχονται.. Κάτι που δεν έχω ξαναδεί θα ήθελα να μου το εξηγήσουν. Δεν έχω το χρόνο πλέον να τα διαβάζω όλα μόνη μου από το google! Γι'αυτό πληρώνω λεωφορείο και πάω στη σχολή να παρακολουθήσω τα μαθήματα μου! Γιατί κάποιος λεγόμενος καθηγητής έιναι υποχρεωμένος να κάτσει το δίωρο που υποτίθεται ότι πληρώνεται να διδάξει το μάθημα. Και μπορεί ο τύπος που μου την είπε με αυτόν τον τρόπο να μην είναι μισογύνης αλλά εντάξει αν τον είχα μπροστά μου θα τον έφτυνα σίγουρα.. Προφανώς έφτασα στο αμήν για να ζητήσω να μου λύσουν την άσκηση. Το επείγον για μένα πλέον είναι να πάρω το πτυχίο μου.. Αν κάποιος προσπαθεί επί μια εβδομάδα (ή ένα μήνα ή οσοδήποτε) να κάνει κάτι και δεν μπορεί, τότε δικαιολογεί να του το κάνουν άλλοι ? Και εγώ άμα είναι έχω δώσει ένα μάθημα 4 φορές και δεν μπορώ να το περάσω. Μήπως μπορεί να έρθει κάποιος από εδώ να μου το περάσει ? Όταν φτάσεις τη ζητούμενη άσκηση σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο (είτε σε 5 λεπτά είτε σε 2 μήνες) ναι να κάτσουμε να τονίσουμε τα λάθη και να τη βελτιώσουμε. Όταν δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα, γιατί να βοηθήσουμε να περάσεις το μάθημα ? Εφόσον λες "κακώς πήρα το μάθημα" σημαίνει ότι είναι μάθημα επιλογής άρα πάνε στο επόμενο εξάμηνο και επίλεξε ένα άλλο. Το ότι επείγεσαι να πάρεις πτυχίο δεν σου δίνει άφεση για τα πάντα (όλοι επείγονται να πάρουν πτυχίο άλλωστε). Εφόσον εσύ δεν φταις αλλά ο καθηγητής είναι μάπας (πράγμα που δεν μου είναι δύσκολο να το πιστέψω μια και είναι πολλοί τέτοιοι στα πανεπιστήμια), τότε αντί να μας την λες που δεν βοηθάμε γιατί δεν μαζεύεστε το έτος σας (και παλαιότερα έτη) και να ζητήσετε την αποπομπή του καθηγητή ? Επίσης, αυτή η καραμέλα θα σταματήσει ποτέ ? Όποτε κάποιος πει μια αρνητική αλήθεια για κάποιο άτομο που τυγχάνει να είναι γυναίκα, τότε αμέσως γίνεται μισογύνης και φαλλοκράτης. Απαγορεύεται να μιλήσεις για μια γυναίκα ? Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι όταν είναι εύκολη η λύση σκοτωνο(μ)σαστε ποιος να την κάνει πρώτος. Γεμίζουμε 3-4 σελίδες με συγκρίσεις ποιος την έχει ... καλύτερη τη λύση. Οταν δεν μπορουμε αρχίζουμε τα "γιατι δεν προσπαθείς μονος σου" , "εισαι τεμπέλης", "γιαυτό δεν πάει μπροστά η χώρα" ... Εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω. Όντως συμβαίνει αυτό. Συνήθως όμως οι πολλές λύσεις δίνονται αφού δώσει κάποιος τη λύση οπότε μπαίνεις στο τριπάκι "αφού δώθηκε η λύση ας την βελτιώσουμε". Εγραψα στο google for loop in mpi και το πρώτο hit είναι ενα pdf με κώδικα που υπολογίζει το π. https://www.google.gr/search?q=for+loop+in+mpi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a Όχι ρε συ αποκλείεται. Εγώ, που ξέρω να χειρίζομαι πολύ καλά το google, ψάχνω μια εβδομάδα και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα. Συγγνώμη Foulia για την ειρωνεία αλλά δεν άντεξα. 3
Star_Light Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αν είχα κάτι να σας δείξω θα το είχα κάνει ήδη.. Μία εβδομάδα προσπαθώ να κάνω την άσκηση όμως έχω κι άλλα μαθήματα και το google που ξέρω πάρα πολύ καλά να το χρησιμοποιώ δε με βοήθησε.. Κακώς πήρα το μάθημα έγω μόνο αυτό ξέρω.. Καθηγητές του τύπου ανοίξτε τις σημειώσεις αυτή είναι η άσκηση σας σε μία εβδομάδα τη θέλω και ότι δεν ξέρετε ψάξτε το, δεν αντέχονται.. Κάτι που δεν έχω ξαναδεί θα ήθελα να μου το εξηγήσουν. Δεν έχω το χρόνο πλέον να τα διαβάζω όλα μόνη μου από το google! Γι'αυτό πληρώνω λεωφορείο και πάω στη σχολή να παρακολουθήσω τα μαθήματα μου! Γιατί κάποιος λεγόμενος καθηγητής έιναι υποχρεωμένος να κάτσει το δίωρο που υποτίθεται ότι πληρώνεται να διδάξει το μάθημα. Και μπορεί ο τύπος που μου την είπε με αυτόν τον τρόπο να μην είναι μισογύνης αλλά εντάξει αν τον είχα μπροστά μου θα τον έφτυνα σίγουρα.. Προφανώς έφτασα στο αμήν για να ζητήσω να μου λύσουν την άσκηση. Το επείγον για μένα πλέον είναι να πάρω το πτυχίο μου.. χαχαχαχαχχα καλα θα του κανες ...... ο συγκεκριμενος με νευριαζει και μενα. Ακους εκει λιγουρηδες.... να τον δω μολις του αρεσει καμια τι θα κανει.... οχι εργασιες θα της κανει.... ΤΟΥΜΠΕΣ θα κανει!!!! α ρε ολοι αυτοι σαν και αυτον που λενε πολλα.... να δεις μετα τι γινεται και ποσο εξω πεφτουν. Εκτος και αν ειναι οντως μισογυνης. Εν τω μεταξυ αυτο το τσιρκο μονο στα ελληνικα φορα γινεται... στο εξωτερικο θεωρουν γελοιο το αιτημα σου για βοηθεια? δεν απαντανε καν ή σου λενε ηρεμα και ωραια εμεις δεν σου λυνουμε τις ασκησεις και τελειωνει εκει. Το εχουμε εξηγησει αυτο στον Τιμον πολλες φορες αλλα δεν θελει να το καταλαβει.Θελει μονιμως να την λεει στο κοσμο και να παρεξηγιεται.
defacer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι όταν είναι εύκολη η λύση σκοτωνο(μ)σαστε ποιος να την κάνει πρώτος. Γεμίζουμε 3-4 σελίδες με συγκρίσεις ποιος την έχει ... καλύτερη τη λύση. Οταν δεν μπορουμε αρχίζουμε τα "γιατι δεν προσπαθείς μονος σου" , "εισαι τεμπέλης", "γιαυτό δεν πάει μπροστά η χώρα" ... Νομίζω όμως ότι αυτοί που σκοτώνονται και αυτοί που αρχίζουν "γιατί δεν προσπαθείς" δεν είναι τα ίδια άτομα. Δεν έκατσα να κρατήσω στατιστικά αλλά just saying. Α επίσης, μιας και το πρόσεξα καλά μόλις τώρα: Προφανώς έφτασα στο αμήν για να ζητήσω να μου λύσουν την άσκηση. Ελπίζω να συμφωνούμε όλοι πως για οποιονδήποτε δε μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου δεν είναι καθόλου μα καθόλου προφανές.
Timonkaipumpa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 ροφανώς έφτασα στο αμήν για να ζητήσω να μου λύσουν την άσκηση. Το επείγον για μένα πλέον είναι να πάρω το πτυχίο μου.. Εγραψα στο google for loop in mpi και το πρώτο hit είναι ενα pdf με κώδικα που υπολογίζει το π. https://www.google.gr/search?q=for+loop+in+mpi&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a Μία εβδομάδα για κάποιον που "ξέρει πολύ καλά το google" και δεν ήταν αρκετή για να βρει ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Νομίζω ότι όλη η αλήθεια είναι στην φράση: Το επείγον για μένα πλέον είναι να πάρω το πτυχίο μου.. Όπερ σημαίνει, δεν έχω χρόνο για όλα τα μαθήματα, άρα έχω πολλά, άρα δεν περνούσα στην ώρα τους, άρα δεν ασχολιόμουν και τώρα θέλω να κάνω κάτι που δεν γίνεται για να μην λάβω τα αποτελέσματα των πράξεών μου. Άρα, για μία ακόμη φορά ένας άνθρωπος απλά είναι ανεύθυνος για τις επιλογές του. Γιατί, δεν είναι μεμπτό το να κάνει κανείς ένα διάλειμμα και να αργήσει στις σπουδές του... το μεμπτό είναι, όντας ενήλικος, να μην επωμίζεται τα αποτελέσματα και τις ευθύνες των πράξεών του και να ζητάει βοήθεια όχι για κάτι που δεν μπορεί αλλά για να μην πάρει τις ευθύνες του, μέσω όχι ορθού τρόπου. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ. Άρα, ποιος είναι για φτύσιμο λοιπόν, μιας και θα έφτυνες κιόλας foulia; Κάποιος που έχει βαρεθεί όλους αυτούς που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ψέματα για να μην κάνουν κάτι (π.χ., "μία εβδομάδα έψαχνα με το google που το ξέρω καλά" ενώ το πρώτο αποτέλεσμα είναι εκεί) ή αυτός που ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ; Το να φτύνεις είναι εύκολο... το δύσκολο είναι να είσαι άνθρωπος foulia.. και μάλλον επιλέγεις τα εύκολα.
cyberrobot Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Συνοψίζοντας Timo θα πρέπει να μην είσαι τόσο "χώστης" δικαίωμα είναι του καθενός να είναι όσο μ... δούλος θέλει. Συμπληρωματικά δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο για το αν άργησε ή όχι να τελειώσει την σχολή του και ειδικά στην Ελλάδα! Σίγουρα βολεμένοι υπάρχουν παντού και τους περιποιείται ο ιδιωτικός τομέας καταλλήλως. Προσωπικά έχουν δει τα ματάκια μου άπειρους παπατζήδες που τελείωσαν την σχολή τους στα ν χρόνια και παίρνουν από τα τρία το μακρύτερο και παιδιά που άργησαν και απλά τους βγάζω το καπέλο. Τώρα το πόσο υπεύθυνος είναι ο καθένας το ξέρει μόνο ο ίδιος και δεν μπορώ να το καταλάβω πώς το συμπέρανες με 2 προτάσεις... και εγώ όταν ήμουν στο τελευταίο εξάμηνο μόνο το πτυχίο με ένοιαζε και τίποτα άλλο! @Foulia από τις 21 μέχρι τις 26 δεν δικαιολόγησε όμως θα μπορούσες να κάνεις μια καλύτερη αναζήτηση, δεν είναι τόσο τραγικό δα να σπάσεις ένα for loop σε 2,4,60.... μέρη! Επειδή μ ενδιαφέρει γενικότερα η παράλληλη επεξεργασία και η αλήθεια είναι ότι το MPI δεν τον είχα πολύ ψάξει μόλις είδα το ποστ σου έκανα μία αναζήτηση στο amazon και βρήκα 5-6 βιβλία που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό υλικό. Btw εμένα το nickname σου μ θύμισε έναν καθηγητή στην σχολή μ. (ο οποίος ήταν ο ορισμός του ανίδεου, στο θέμα της διδασκαλίας). Τσέκαρε το *.pdf που σου πρότειναν και να ξέρεις ότι δυστυχώς στις τεχνοκρατικές σχολές/επαγγέλαμτα έτσι είναι τα πράγματα, ψάχνεις και διαβάζεις μόνος σου για να δώσεις μια λύση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα