REDODIN7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 http://www.google.gr/search?q=ntp+server Το εκανα αλλα τωρα αντι να συγχρωνιση γραφει οτι ωρα νανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Τοτε εχεις ορισει λαθος την ζωνη ωρας. Σε debian και τα συναφη οριζεται απο το /etc/timezone, σε puppy δεν γνωριζω. $ cat /etc/timezone Europe/Athens Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biron Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Γεια σας Έχω αρχίσει και ενημερώνομαι γενικά για τα linux και δεν έχω αποφασίσει σε πιο λογισμικό να καταλήξω Το puppy η το Linux Mint Το puppy είναι γενικά για υπολογιστές με περιορισμένες δυνατότητες ? Το σύστημα μου είναι το εξής Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz 32 °C Tecnologia Wolfdale 45nm RAM 8,00 GB Canale Doppio DDR2 @ 1066 MHz (5-5-5-18) Motherboard ASUSTeK Computer INC. Rampage Formula (LGA775) 36 °C Graphics SyncMaster (1920x1200@59Hz) 512 MBGeForce 9800 GTX/9800 GTX+ (XFX Pine Group) 54 °C Hard Drives 298 GB Seagate ST3320620AS ATA Device (SATA) 28 °C 932 GB Seagate ST31000520AS ATA Device (SATA) 22 °C Drive Ottici Optiarc DVD RW AD-7173A ATA Device Audio SoundMAX Integrated Digital HD Audio (Τους σκληρούς θα τους αλλάξω θα βάλω 1 ssd για το λειτουργικό) Τι προτείνεται ? Grazie Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Γεια σας Έχω αρχίσει και ενημερώνομαι γενικά για τα linux και δεν έχω αποφασίσει σε πιο λογισμικό να καταλήξω Το puppy η το Linux Mint Το puppy είναι γενικά για υπολογιστές με περιορισμένες δυνατότητες ? Το σύστημα μου είναι το εξής Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz 32 °C Tecnologia Wolfdale 45nm RAM 8,00 GB Canale Doppio DDR2 @ 1066 MHz (5-5-5-18) Motherboard ASUSTeK Computer INC. Rampage Formula (LGA775) 36 °C Graphics SyncMaster (1920x1200@59Hz) 512 MBGeForce 9800 GTX/9800 GTX+ (XFX Pine Group) 54 °C Hard Drives 298 GB Seagate ST3320620AS ATA Device (SATA) 28 °C 932 GB Seagate ST31000520AS ATA Device (SATA) 22 °C Drive Ottici Optiarc DVD RW AD-7173A ATA Device Audio SoundMAX Integrated Digital HD Audio (Τους σκληρούς θα τους αλλάξω θα βάλω 1 ssd για το λειτουργικό) Τι προτείνεται ? Grazie Μιντ θα σου ελεγα αλλα μπορει να τα κατεβασεις και τα δυο και να το περασεις σε ενα στικακι για δοκιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εδώ θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον κόσμο του Linux https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 Το σύστημα σου σηκώνει ό,τι θέλεις, όποτε δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε κάτι τόσο minimal σαν το Puppy. To καλύτερο πάντως είναι να δοκιμάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Εδώ θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον κόσμο του Linux https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 Το σύστημα σου σηκώνει ό,τι θέλεις, όποτε δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε κάτι τόσο minimal σαν το Puppy. To καλύτερο πάντως είναι να δοκιμάσεις. Κοιτα τα puppy ειναι πολυ μικρα αλλα εχουν τα παντα (vlc, dropbox, etc) οποτε μπορει να τα εχει σαν δευτερο OS και γιατι οχι σαν πρωτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Γιατί λογικά δεν αξίζει τον κόπο να τα σετάρει. Αν έχεις πολύ αδύναμο σύστημα οκ, αν δεν έχεις αλλά εξακολουθείς να θέλεις ένα lightweight περιβάλλον βάζεις LXDE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Γιατί λογικά δεν αξίζει τον κόπο να τα σετάρει. Αν έχεις πολύ αδύναμο σύστημα οκ, αν δεν έχεις αλλά εξακολουθείς να θέλεις ένα lightweight περιβάλλον βάζεις LXDE. Καλα ναι αλλα ειναι πολυ βολικη μπουταρει απο cd η stick πιανει μονο 512ΜΒ και εγω προσοπικα εχω ανεβασει και στο dropbox οποτε το εχω στην κυριολεξια παντου και το στικακι να χαλασει κατεβαζω ξανα με ολα τα pets και τις ρυθμισεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δε διαφωνώ, αλλά για desktop χρήση υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Άλλο είναι το scope του Puppy. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biron Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους θα κάνω τις δοκιμες μου σιγά σιγά και θα σας πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crystallization Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Χάρη στο Puppy Linux ένα Toshiba laptop παμπάλαιο(πραγματικά παμπάλαιο) που έχω δουλεύει σαν καινούργιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Εγκατέστησα (κανονική εγκατάσταση ως μοναδικό λειτουργικό στο σκληρό) σε ένα παλιό desktop turbo x 7ετίας (celeron με 256 ram) το precise puppy. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να μάθω αν γίνεται το interface να είναι στα ελληνικά. Επίσης, η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering) σε όλα τα διαθέσιμα resolutions, ακόμα και στο native και κουράζει πολύ η ανάλυσή της (1024Χ768). Επίσης, το vlc δεν βγαίνει καν ως διαθέσιμο στην αναζήτηση για εγκατάσταση, παρόλο που έκανα update. Στους browsers οι γραμματοσειρές φαίνονται χάλια, αν και έχω βάλει τα mscorefonts. Απελπισία σκέτη δηλαδή, αλλά δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής και δεν υπάρχουν λεφτά για αναβάθμιση, Μπορείτε να με βοηθήσετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Εγκατέστησα (κανονική εγκατάσταση ως μοναδικό λειτουργικό στο σκληρό) σε ένα παλιό desktop turbo x 7ετίας (celeron με 256 ram) το precise puppy. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να μάθω αν γίνεται το interface να είναι στα ελληνικά. Επίσης, η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering) σε όλα τα διαθέσιμα resolutions, ακόμα και στο native και κουράζει πολύ η ανάλυσή της (1024Χ768). Επίσης, το vlc δεν βγαίνει καν ως διαθέσιμο στην αναζήτηση για εγκατάσταση, παρόλο που έκανα update. Στους browsers οι γραμματοσειρές φαίνονται χάλια, αν και έχω βάλει τα mscorefonts. Απελπισία σκέτη δηλαδή, αλλά δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής και δεν υπάρχουν λεφτά για αναβάθμιση, Μπορείτε να με βοηθήσετε; Λοιπον ελληνικα εχει μονο για το πληκτρολογιο το μενου θα ειναι στα αγγλικα. Η καρτα γραφικων μαλλον δεν θα τρεχει στις σωστες ρυθμισεις, οταν ξεκινας σου βγαζει αυτοματα ενα τεστ για την καρτα εσενα δεν στο εβγαλε ? Οτι ρυθμισεις αλλαξεις συνηθως εμφανιζονται στο restart δωσε την εντολη jwm --restart στο terminal αν δεν πιασει κανε κανονικο restart. Το VLC δεν υπαρχει σαν επιλογη δεν ξερω γιατι, κατεβασε αυτο ειναι ενα pet (ετσι λεγονται η εφαρμογες ειδικα για puppy linux) που σου εχει ετοιμες ολες τις γνωστες εφαρμογες οπως VLC, Dropbox, Skype κλπ ετοιμες και κατεβαζεις οτι θες. Οτι αλλο μπορω να σε βοηθησω πες μου, για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τις απορειες σου μπες στο επισημο forum που ειναι αυτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Λοιπον ελληνικα εχει μονο για το πληκτρολογιο το μενου θα ειναι στα αγγλικα. Η καρτα γραφικων μαλλον δεν θα τρεχει στις σωστες ρυθμισεις, οταν ξεκινας σου βγαζει αυτοματα ενα τεστ για την καρτα εσενα δεν στο εβγαλε ? Οτι ρυθμισεις αλλαξεις συνηθως εμφανιζονται στο restart δωσε την εντολη jwm --restart στο terminal αν δεν πιασει κανε κανονικο restart. Το VLC δεν υπαρχει σαν επιλογη δεν ξερω γιατι, κατεβασε αυτο ειναι ενα pet (ετσι λεγονται η εφαρμογες ειδικα για puppy linux) που σου εχει ετοιμες ολες τις γνωστες εφαρμογες οπως VLC, Dropbox, Skype κλπ ετοιμες και κατεβαζεις οτι θες. Οτι αλλο μπορω να σε βοηθησω πες μου, για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τις απορειες σου μπες στο επισημο forum που ειναι αυτο. Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εγκατέστησα το .pet που μου είπες αλλά δεν έκανε τίποτε εκτός από το να το εγκαταστήσει. Το πρόβλημα με την κουραστική οθόνη, τελικά ήταν θέμα γραμματοσειρών. Εγκατέστησα τα ttf από τα windows μου και όλα φαίνονται ομαλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα