Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ειχα βγαλει κιαλλο ενα ποστ για overclock στο CPU μου για να ρωτησω πως !! Τωρα ρωταω γιατι ! Δειτε λιγακι τις θερμοκρασιες του CPU και πειτε μου ειναι νορμαλ ?! εμενα δεν μου κανουν για νορμαλ! ετρεξα τεστ με full load και οι θερμοκρασιες χτυπησανε κοκκινο !! (70-75 C)και μετα το pc crashare !! ξερετε τι μπορω να κανω για να τις μιωσω αυτες τις θερμοκρασιες ? (Η θερμοκρασιες toy CPU ειναι το #2 στην κατηγορια temperatures) Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας ! 

Η τελευταια φωτο ειναι με full load το CPU για 2 λεπτα και οι θερμοκρασιες που μου εβγαλε ηταν οπως βλεπετε και εσεις 70-75 C..... Και το καλο ηταν οτι δεν κρασαρε ο υπολογιστης οπως μου κρασαρε πριν !! (Η αληθεια ειναι πως απο τοτε που πειρα την H80 (1+ χρονο) δεν της εχω αλλαξει ουτε μια φορα παστα και δεν ξερω αν φτεει και αυτο για τις θερμοκρασιες που μου βγαζουν τα αποτελεσματα !!) Το CPU ειναι clockαρισμενο στα 3.8 GHz ... 

post-236320-0-35598100-1363871734_thumb.png

post-236320-0-70742300-1363887534_thumb.png

Επεξ/σία από KnightRider1996
Δημοσ.

1.48 βολτ για 3,8 ειναι πολλα.εγω παιζω με 1.41  και 1.44 περιπου για τα 4ρα.κατεβασε λιγο τα βολτ.δεν πρεπει να ξεπερνας τα 1.47 βολτ και τους 61 βαθμους στο cpu.

Δημοσ.

Δηλαδή αν μειώσω vCore πέφτουν και οι θερμοκρασίες ;

ναι..δοκιμασε 1.42 στο βιος και βαλε το llc καπου στο midium η λιγο ποιο πανω.οστε οταν παει φουλ o cpu να μην δινει πολυ παραπάνω ρευμα.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο αλλα αποτι ειδα σε ενα προγραμμα που κατεβασα σε full load το TJmax ειχε φτασει στα 67 C αλλα max temp που ειχε φτασει το cpu ειναι 54 C να και το screenshot που εβγαλα !! Πες μου αν οντως ειναι ετσι και εξιγησε μου αν μπορεισ τι ειναι το TJMax ( οχι το καταστημα με τα ρουχα !! :P :P :P) Αν οντως η θερμοκρασια του CPU ειναι μονο 54 C σε 3.8 GHz τοτε πιστευω πως ειναι πολυ καλες !! 

post-236320-0-07192800-1363953871_thumb.png

Δημοσ.

το TjMax ειναι η θερμοκρασια που υποτηθετε εχει οριο ο επεξεργαστης.τις θερμοκρασιαες καλυτερα να τις βλεπεις με το hwmonitor.κανε ενα τεστ και ανεβασε φωτο και με το cpuz σε full load να δουμε τι βολτ και τι θερμοκρασιες εχεις.

Δημοσ.

Αυτες ειναι οι θερμοκρασιες που μου εβγαλε μετα απο test σχεδον 4ων λεπτων !! Το Vcore δεν ξερω γιατι ανεβηκε παλι τοσο ψηλα ενω στα bios το εχω ρυθμισει στα 1.425 V. Πειτε μου αν ειναι καλες η μετρησεις ή οχι !! Ευχαριστω πολυ ! 

post-236320-0-86693100-1363987329_thumb.png

Δημοσ.

παταει καλα η ψυχτρα?γιατι βλεπω στα core μαξ 65 και ποιο πανω το temperature 2 στα 75.κατι δεν παει καλα.εχεις βαλει την αντλια να δουλευει στο φουλ απο το κουμπακι που εχει πανω το μπλοκ?

Δημοσ.

Ναι ολα ειναι μια χαρα ! Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φτεει και εχω τοσο ψηλες θερμοκρασιες !! :/ (Το γεγονος οτι εχω ξεκουμπωσει το μπλοκ πανω απο το CPU και μετα το ειχα ξανακουμπωσει χωρις να βαλω πανω παστα μετραει ?!) (Ειχε απο την αρχη την μια στρωση παστας που ειχε πανω το μπλοκ...)

Δημοσ.

Λοιπον εδω εχω μετρισεις με το CPUID δεν ξερω αν σου ειναι ποιο ευχρηστο παντω αποτι βλεπω εδω το open hardware monitor γραφει temperature #1 - #2 και #3 εκει που το CPUID γραφει TMPIN0 - 1 - 2 και 3 ! 

post-236320-0-41158700-1364087816_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...