Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με xp...δεν μπαίνω μέσα!

Fidelio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοίγω τον υπολογιστή και δεν φορτώνει τα xp (professional service pack 1) , έχω το εξής μήνυμα :

μπλα...μπλα...το αρχείο \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM είναι κατεστραμένο ή δεν υπάρχει ... κάνε reboot από το CD εγκατάστασης για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. Πατήστε r στην αρχική οθόνη κ.τλ.....

Το θέμα είναι οτι δεν έχω ιδέα πως να λειτουργήσω τις εντολές...????

Αν το πρόβλημα λύνεται απλά, ας τυπώσει κάποιος την διαδικασία για να μπορέσω να μπώ...

Επίσης μπορώ να πάρω όπως είναι το σκληρό να το βάλω σε ένα άλλο PC και να το "διαβάσω" ωστε να σώσω τα αρχεία που θέλω ????...και είναι πολλά....thanx! :)

...(τρέχω στα netcafe για να σωθω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Πάτα F8 στην εκκίνηση. Εκεί νομίζω θα σου έχει επιλογή για επαναφορά συστήματος στην προηγούμενη καλύτερη κατάσταση. Κάνε μια δοκιμή μπορεί και να κερδίσεις. :wink:

2) Μπές να κάνεις αυτό το repair . Για τις εντολές θα δείς εκεί ποιές είναι και τι κάνουν. Δώσε εκεί κάνα fixboot ή fixmbr και όλο και κάτι θα γίνει.

Κάποιες εντολές τις έχω γράψει εδώ. Δεν είναι όμως μόνο αυτές και ίσως να μην κάνουν στην περιπτωσή σου οπότε ψάξτες λιγάκι. Τις εντολές δώστες άφοβα αφού ήδη το έχεις το πρόβλημα δεν πρόκειται να σου δημιουργήσουν κάτι χειρότερο. :P

akrivos to idio provlima mou exei vgei kai emena 2-3 fores apo tis opoies 2 katafera na to glitoso me apo to recovery opos leei kai sto allo to topic me kapies apo tis entoles fixboot i kati allo de 8imamai akrivos.tin 1 fora anagastika kai patisa format mias kai eixa dokimasei ta panta )kai ultrex :P )..einai 50-50 pistevo.isos sou katsei kai doulepsei me kapia apo tis entoles isos oxi.ta arxeia sou de ta exeis xasei pantos to mono pou exei xa8ei eiani to system arxeio :( gia kapio agnosto logo....gm ta xp oti goustaroun kanoun ores ores..

to arxeio pou sou xtipise einai tis registry.

ston idio katalogo iparxoun alla 3-4 arxeia ta opoia den exoun kataliksi kai einai kai auta tis registry, den thimamai pos ta lene pantos...

auto pou mporeis na kaneis einai:

1) na kaneis ekinisi kai a fortosei to teleutaio good configuration (me F8 stin proti othoni ton xp)

2) na bootareis me to cd ton xp kai na kaneis repair. ekei tha se bgalei se dos mode. an den kano lathos ston katalogo /windows/system32 (mporei na einai kai ston katalogo windows xima) einai enas katalogos kai legetai repair. pare apo ekei to arxeio SYSTEM kai balto pano apo auto pou sou leei oti eina xalasmeno.

tha bootarei kanonika, tha se balei se win, den tha exeis xasei kanena arxeio apo auta pou thes alla tha sou zitisei na ksanaperases drivers kai tetoia. (basika ta arxeia pou exei ston katalogo repair einai ena backup pou kanoun ta win apo mona tous me to pou peraseios proti fora ta win kai den exeis balei tipota mesa.)

3) bebaia mporeis na pareis ton skliro sou, na ton baleis slave se kapoio allo pc kai na pareis ta backup sou apo ekei kai meta ton diko sou ton kaneis oti thes :)

auto to minima stin xeirpoteri (opos se emena) sto ebgale giati exei kapoio bad sector o skliros sto simeio pou grafontai ta arxeia tis registry. opote kane ena backup se kapoio allo pc kai an se kaliptei i egiisi, allakse ton skliro.

stin kaliteri periptosi, apla ta win kanan tin k@vl@ tous gia alli mia fora kai xtipise i registry, opote ena kalo format kai mia epanegatastasi einai oti prepei ;) :)

Παιδιά ακολούθησα τις οδηγίες σας...thanx !

1)...με dos στην κονσόλα αποκατάστασης δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη, δεν ήξερα που και πως να τυπώσω τις fixboot kia fixmrb ...?? !!

2)Ξεκίνησα το pc με άλλο σκληρό , έκανα αντιγραφή του αρχείου system από το νέο λειτουργικό, το έβαλα στο παλιό σκληρό ...τα windows πήγαν να ξεκινήσουν , όμως ...τελικά ο υπολογιστής έκανε reboot προτού μπεί στην επιφάνεια εργασίας. Βέβαια έβγαζε ένα παράθυρο όπου έλεγε κάτι...δεν προλάβαινα καν να το διαβάσω γιατί ο υπολογιστής ..έσβηνε !

3) Ο παραδαοσικός τρόπος , buck up από το δίσκο σαν slave έπαιξε μπάλα για να σώσω τα αρχεία μου .... απλά πηγαίνω τώρα.. "Αθήνα - Λαμία μέσω ...Καϊρο !!! :? ... :X

Thanx !

...επεξργάστηκε μόλις 2 δεύτερα αφου έκανα υποβολή.... : ...είχα απενεργοποιήσει την επαναφορά ! ..μαλακίααα !! :X

το αρχείο \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM είναι κατεστραμένο ή δεν υπάρχει ... κάνε reboot από το CD εγκατάστασης για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. Πατήστε r στην αρχική οθόνη κ.τλ.....

Για να στο λέει προφανός υπάρχει και η λύση.

Αφού βγεί σε dos θα αναβοσβήνει ένας κέρσορας. Γράφεις την εντολή. Θα την δείς εκεί γραμμένη. Πατάς enter. Aν έχεις γράψει σωστά την εντολή θα γίνει αλλιώς θα σου πεί ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή. Ξαναπροσπαθείς.

Είναι καλό να το κάνεις αυτό ή να το μάθεις να το κάνεις γιατί θα δείς ότι σώζεσαι από τέτοιες καταστάσεις. Και το λέω αυτό γιατί την έχω πάθει και εγώ. :wink:

Φυσικά εγώ το έφτιαξα. :P

wert....πόσο δίκιο έχεις ...

πάντως την προσπάθεια την έκανα...βέβαια όταν πάτησα r και με έβγαλε σε dos μου ζήτησε πρώτα να επιλέξω , αν θυμάμαι καλά, σε ποιά περιοχή να γίνει η αποκατάσταση , ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ....και η μόνη επιλογή ήταν να επιλέξω με κάποια τιμή , το 1 π.χ. , σαν να κάνει logon, όπου με έβγαζε σε C:\WINDOWS> .... ε! , εκεί πάτησα σε όλα τα σχετικά folder τυχαία, σαν άσχετος που είμαι, τις εντολές , μου επιβεβαίωνε οτι το διορθώθηκε , αλλά μετα στην επανεκκίνηση πάλι τα ίδια ...μεχρι εκεί μπορούσα να φτάσω...και πολύ μου ήταν ! :P :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...