drapanakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Tι μπορεις να κανεις με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων . Ως που ειναι αρκετη ?
Chief90 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Tι μπορεις να κανεις με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων . Ως που ειναι αρκετη ? http://www.hardwaresecrets.com/article/A10-5800K-vs-Core-i3-3220-CPU-Review/1646/17 διάβασε το review να καταλάβεις
Orpheas1992 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Αν δεν κανω λαθος το θεμα ξεκινησε για να μιλησουμε για τις διαφορες των fx6200,fx8350 και των αντιστοιχων intel... Τετοιες διαφορες επισημανα για τον drapanakis. Οποτε τα περι i3 και a8 ειναι ακυρα... Δεν με έπιασες .... δηλαδή εσύ θα αγοράσεις cpu intel ι5 η i7 και θα εχεις τα ενσωματωμένα γραφικά?? Η λογική λέει οτι οταν σκάει καποιος 200 -400 ευρο σε αυτά τα cpu θα πάρει και μια πολύ καλή κάρτα γραφικών και οχι ενσωματωμένη .. οποτε καποιος λογικος δεν θα το εκανε.. Ξερω καποιον παραλογο που ισως να ηθελε να εχει pc να κανει τη δουλεια του μεχρι να βρει εξτρα χρηματα για μια σοβαρη καρτα γραφικων, να μπορει να παιζει the witcher στο high σε 1920x1080 χωρις antialiasing προσωρινα και επισης να δουλευει το pc του και να εχει εικονα αμα παθει κατι η καρτα του που ειναι απο τα πιο ευπαθη κομματια... το αλλο με το pci express 3.0 και η amd θα εχει native στο νεο chipset (τα μεγεθος (nm ) δεν παιζει ρολο )στα . και επαναλαμβάνω η διαφορές ειναι ελαχιστες με το 2.0 Ελαχιστες,αμελητεες,ψιλα γραμματα σημερα αλλα ειναι διαφορες μεταξυ των επεξεργαστων και οφειλα να το αναφερω...πιο future proof ομως δεν παυει να ειναι.Ειναι θεμα και φιλοσοφιας του καταναλωτη, αλλος θελει να βολευτει και εχει σκοπο να αναβαθμιζει και αλλος στοχευει στην καλυτερη δυνατη αντοχη στον χρονο...εκει ειναι και η ουσιαστικη διαφορα intel και amd πιστευω...
drapanakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Εμενα που με ενδιαφερει η αντοχη στο χρονο και μονο,χωρις ακραιες επιδοσεις αν καταλαβα καλα παω για Ιντελ. Ο υπολογιστης που γραφω τωρα ειναι pentium 4 ,τον εχω 10 χρονια. Θα τον αλλαξω οταν κλαταρει τελειως. Μια χαρα κανω ολες τις δουλεις γραφειου. Θα του ανεβασω τη μνημη και οσο αντεξει. Η αντοχη στο χρονο με ενδιαφερει οπως ειπες και μονο.Αλλα να μπορω να κανω αυτα που θελω.
Chief90 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 **Αν δεν κανω λαθος το θεμα ξεκινησε για να μιλησουμε για τις διαφορες των fx6200,fx8350 και των αντιστοιχων intel... Τετοιες διαφορες επισημανα για τον drapanakis. Οποτε τα περι i3 και a8 ειναι ακυρα...** o drapanakis μίλησε για amd γενικά σε προηγούμενο post.. Ξερω καποιον παραλογο που ισως να ηθελε να εχει pc να κανει τη δουλεια του μεχρι να βρει εξτρα χρηματα για μια σοβαρη καρτα γραφικων, να μπορει να παιζει the witcher στο high σε 1920x1080 χωρις antialiasing προσωρινα και επισης να δουλευει το pc του και να εχει εικονα ναι θα μπορούσε αλλά αυτό προϋποθέτει στο μέλλον να σκάσει και αλλά χρήματα οπότε συνολικά να δώσει πιο πολλά . witcher θα παιξει με intel hd? πως ? Ελαχιστες,αμελητεες,ψιλα γραμματα σημερα αλλα ειναι διαφορες μεταξυ των επεξεργαστων και οφειλα να το αναφερω...πιο future proof ομως δεν παυει να ειναι. ισχύει αλλά σκέψου ότι σήμερα δεν χρησιμοποιούμε όλη την απόδοση από την pci 2.0 (διάβασα ότι You lose like 3-4% of performance in games if you go from 2.0 to 1.0.) Ειναι θεμα και φιλοσοφιας του καταναλωτη, αλλος θελει να βολευτει και εχει σκοπο να αναβαθμιζει και αλλος στοχευει στην καλυτερη δυνατη αντοχη στον χρονο...εκει ειναι και η ουσιαστικη διαφορα intel και amd πιστευω... γιατί που δεν θα τον καλύπτει κάποιον ένα amd στο μέλλον σε σχέση με ενα intel αν το αγοράσει τώρα στα ιδια χρήματα ? ειναι άτοπο αυτο που λες για εμενα προσωπική μου γνώμη είναι οτι δεν αξίζει να σκάμε υπέρογκα ποσά σε εξαρτήματα τεχνολογίας γιατί πολυ γρήγορα χάνουν την αξιας τους
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ίσα-ίσα με amd παίρνει περισσότερους πυρήνες,ξεκλείδωτους,φορτωμένους με instruction sets. 1
poulaki1976 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 εχει αναφερθει επανειλημμένως απο γνωστες καλους του ειδους οτι απο pci xpress 2 σε 3 δεν υπαρχει ουτε ουσιαστικη ουτε ορατη απο τον χρηστη διαφορα οποτε ........δεν εχει νοημα να σε απασχολει
vaggos101 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Τελείως εμπειρικά: Οι πιο βαριές εφαρμογές που έχω δουλέψει είναι τα παιχνίδια και δυο τρεις Cad (στο φωτορεαλισμό γιατί στο σχεδιαστικό μέρος καθεαυτού τις δουλεύεις και με pentium 2 ,όχι 4 που έχεις.)Λοιπόν με 80 ευρώ παίρνεις επεξεργαστή που θα στον κάνει τον φωτορεαλισμό σε (εξαρτάται και πόσο μεγάλο είναι το σχέδιο) π.χ 38 λεπτά. Με 300 ευρώ παίρνεις επεξεργαστή που θα στον κάνει σε 20 λεπτά. Για μένα που το δούλευα το σχέδιο 2 εβδομάδες ΧΕΣΤΗΚΑ για τα 18 λεπτά παραπάνω .(Συνηθέστερα οι διαφορές είναι δευτερόλεπτα).Αν πάλι κάνεις τρισδιάστατη προεπισκόπηση στο σχέδιο θές κάρτα γραφικών καλή όχι επεξεργαστή. Απο την άλλη αν δουλεύεις σε στούντιο της Παραμάουντ ή της Γουώρνερ Μπράδερς και θέλεις να βγάλεις 578.000 καρέ φωτορεαλισμό έ τότε μαζεύονται οι χρονικές διαφορές σωρευτικά. Στα παιχνίδια πάλι Όοοοοτι επεξεργαστή και να έχεις ,άμα δεν έχεις μια καλή κάρτα γραφικών...κλάφτα Χαράλαμπε! Γενικά στο 99% των εργασιών που κάνει ένας χρήστης στον υπολογιστή του δε θα δει διαφορά είτε με επεξεργαστή των 100 είτε των 1000 ευρώ είτε AMD είτε INTEL 3
drapanakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Σε εμενα που δεν εχω γνωσεις με καλυπτει αρκετα η απαντηση σου.Μαλλον η ταχυτητα και το μεγεθος της μνημης πρπει να παιζει τον πρωτο ρολο και οχι ο επεξεργαστης απο οτι καταλαβαινω.Και συμφωνω με την καρτα γραφικων. Καταλαβα αυτα που ειπες για τους επεξεργαστες αλλα το ερωτημα μου ηταν ,αφου τα πραγματα ειναι οπως τα λες,γιατι πανε ολοι στους ακριβους ιντελ ?
aneurysm Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δεν καταλαβες καλά και πάλι. Χονδρικά ότι επεξεργαστή και να πάρεις άνω των 80 ευρώ, διαφορά δεν θα δείς εφόσον παραδεχεσαι οτι δεν είσαι και γνώστης. Ένα αυτό. Δευτερον, αν θες να σου κρατήσει κάτι για 2-4 χρόνια κοιτάς την πλατφόρμα. Στην περιπτωση σου, μονοδρομος η Amd. στην μητρική που θα πάρεις τώρα, στο μισό σχετικά κόστος απο οτι αν πας σε ιντελ και με εναν Phenom X4 - FX6300 εισαι καλυμενος για 2 χρονια τουλάχιστον. Αν δεν σε ικανοποιεί μετα απο 2 χρόνια στην ίδια μητρική κουμπώνεις έναν FX μεθεπόμενης γενιάς και πάλι εισαι τζιτζιλόνι. Όσοι πάνε στους ακριβους ίντελ είτε γιατι το φυσάνε και δεν τους νοιάζει το κόστος, έιτε νομιζουν οτι θέλουν ενα ακριβό υπολογιστή για να μπαίνουν στο φατσοβιβλίο, είτε γιατι ειναι παραπλανημένοι και δεν γνωρίζουν οτι χρειάζεται πανω από ολα μια καλή καρτα γραφικών στα παιχνίδια, είτε ειναι γνώστες/επαγγελματίες και θέλουν το το δυνατότερο δυνατό ανεξάρτητα κόστους. Μην δω καμια αηδία του τύπου ι7 3770 μαζί με geforce630 και γκρίνια γιατι σερνεται στα παιχνίδια αφού έχει υπερτούμπανο επεξεργαστή, και έναν ταπεινό FX6300 με μια 7850 να τον δέρνει αλύπητα σε οποιο παιχνίδι είναι γραμμένο το 2010 και μετά. Θα γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια. 4
drapanakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Ξεκαθαρη η αναλυση σου. Και εγω ετσι πιστευα οτι επρεπε να παω amd. Απλα αναρωτηθηκα γιατι πανε ολοι ιντελ. Οχι δεν ειμαι γνωστης καθολου αν και ειμαι στον υπολογιστη πανω απο 10 ωρες την ημερα.Δουλεια γραφειου. Βλαβες δε θελω και να μην κοιταω για αναβαθμησεις καθε λιγο.Ειναι εργαλιο για μενα .
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Αστοχίες υλικού μπορεί να έχει κανείς και με "τις πιο αξιόπιστες" εταιρίες (που στο απεύχομαι).
sobi1984 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ξεκαθαρη η αναλυση σου. Και εγω ετσι πιστευα οτι επρεπε να παω amd. Απλα αναρωτηθηκα γιατι πανε ολοι ιντελ. Οχι δεν ειμαι γνωστης καθολου αν και ειμαι στον υπολογιστη πανω απο 10 ωρες την ημερα.Δουλεια γραφειου. Βλαβες δε θελω και να μην κοιταω για αναβαθμησεις καθε λιγο.Ειναι εργαλιο για μενα . οπως και να το κανεις τα πραγματα εχουν ως εξης για να στο θεσω με χρονοδιαγραμμα... am3+ εχει 2 χρονια τουλαχιστον ακομα fm2 επισης το ιδιο αυτα απο amd 1155 τελος παπαλα... (δλδ δεν θα παρει αλλους επεξεργαστες πανω) 1150 απο μαη μερια κοντα με οποια bug εχουμε διαβασει κλπ κλπ 2011 (αγνωστο οπως επισης και πανακριβο σοκετ) αυτα απο τους ιντελ... τωρα τα συμπερασματα ολα δικα σου.... ειτε σκασεις 150 ευρω για σετακι ειτε 1600 σαν χρηστης μη εμπειρος και μη απαιτητικος το ιδιο και το αυτο.... οπως θεωρω χαζομαρα αυτο που λεγανε παλιοτερα οχι amd για λογους αναβαθμισημοτητας το ιδιο θα σου πω και τωρα για τους ιντελ.... εγω προσωπικα αν επαιρνα τωρα μηχανημα και εδινα καποια πολλα λεφτα δεν θα πηγαινα ουτε σε 1155 γιατι πεφτει ταφοπλακα στο σοκετ (ασχετο αν εχουν πολυ δυνατα cpu) αλλα ουτε σε 1150 λογω προβληματων που εχουν αναφερθει.... 3 λυσεις θα ειχα στο μυαλο μου 1.σοκετ 2011 με αρκετα λεφτα 2.am3+ 3.να περιμενω κανα 6 μηνο ακομα απο την μερα που θα βγουν για να βγουν τα νεα rev στις μητρικες του 1150... αυτα.. πιστευω λοιπον οτι με ολες αυτες τις απαντησεις απο ολα τα παιδια εισαι καλλυμενος... 1
Millennium Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ετοιμάζουν ήδη αντικαταστάτη για το 2011.Και με τέτοιες τιμές εντάξει τι να το κάνεις. fm2, am3+ ,1150 όταν στρώσει με rev...θα είναι οι επιλογές τους επόμενους μήνες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα