50EuroUser Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Βασικά άμα ψάχνεις για κάτι Valueformoney FX6300 / FX8320 all the way. Το κακό με την Intel είναι οτι δεν την ενδιαφέρει και πολύ το κομμάτι low-mid range/VFM (i5 locked/i3/Pentium) Βγάζει 2 CPU ξεκλείδωτα λες και το overclocking είναι κάτι premium, αβαντάρει τα Low-Power cpu's λες και το downclock π.χ είναι δύσκολο, απο την άλλη αφαιρεί instruction sets/Turbo Core κτλ απο τα μικρά cpu της και τέλος κυκλοφορει ένα σωρό άχρηστα chipset χωρίς καθόλου OC H61/H67/H77/B75 μόνο και μόνο για να πληρώσεις extra κάτι που πάντα ήταν τσάμπα ... το overclocking. Τον άλλο μήνα φήμες λένε οτι θα πέσει η τιμή στους FX8320/6300/A10-5600 8~15%. Με 115€ π.χ για τον 6300 οι i3 δεν θα χουν λόγο να υπάρχουν ούτε στα ράφια. Ο σωστός αγοραστής κοιτάει την τσέπη του και όχι το χρώμα του κουτιού του επεξεργαστή. 3
Millennium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 50EuroUser συμφωνώ μαζί σου αδερφέ αλλά δεν έχει ανάγκη η intel.Έχει πολύ marketing,όνομα και τα botakia της στο net.Βέβαια αυτό που συμβαίνει με το ποσοστό intel στην Ελλάδα είναι υπερβολικό.Σε άλλες χώρες δεν είναι τόσο.
ADHD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Αν δεν είσαι σίγουρος μην ποστάρεις ! παραπληροφορείς και τους άλλους ... Δυστυχώς αρκετή παραπληροφόρηση κυκλοφορεί .... Σε τι παραπληροφορησα για τις θερμοκρασιες?? Οκ αυτο δεν το θυμομουν καλα. Τωρα σε core for core performance ο i5 ειναι αρκετα ανωτερος και με χαμηλοτερη καταναλωση για αυτο και τον προτιμουν οχι επειδη εγω και αλλοι 10 παραπληροφορουμε τον κοσμο..
sobi1984 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Σε τι παραπληροφορησα για τις θερμοκρασιες?? Οκ αυτο δεν το θυμομουν καλα. Τωρα σε core per core performance ο i5 ειναι αρκετα ανωτερος και με χαμηλοτερη καταναλωση για αυτο και τον προτιμουν οχι επειδη εγω και αλλοι 10 παραπληροφορουμε τον κοσμο.. δεν θα πω τιποτε αλλο περα απο αυτο που με εκνευριζει αφανταστα σαν δικαιολογια .... 15 ευρω στα δυο χρονια παραπανω απο εναν i5 /ι7 δεν σημαινει καιει παραπανω οποτε δεν τον παιρνω για να κανω οικονομια..... πιπιλα για μας τους ιντελακιδες ειναι καθαρα και μονο.. τιποτε αλλο... 1
Chief90 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Σε τι παραπληροφορησα για τις θερμοκρασιες?? Οκ αυτο δεν το θυμομουν καλα. Τωρα σε core for core performance ο i5 ειναι αρκετα ανωτερος και με χαμηλοτερη καταναλωση για αυτο και τον προτιμουν οχι επειδη εγω και αλλοι 10 παραπληροφορουμε τον κοσμο.. Ποια ειναι η παραπληροφορηση , σε τι αναφερεσαι ? Νομιζω οτι δεν υπαρχει σταθερη αποψη και ολοι απο φοβο πανε στο πιο ακριβο πιστευοντας οτι εκει ειναι η ποιοτητα. Ετσι βλεπω. Σε αυτο που ειπε για τις θερμοκρασιες και για τα games . (Αυτο που λεει για τα games δεν ισχύει απόλυτα στα new games ,οι αμδ cpu ειναι υπερκομπλε δειτε για παραδειγμα τα γραφηματα σε αλλο τοπικ για το crysis3 ) Αυτο που λες για τον φοβο ισχύει.Δεν γινεται ομως ολοι να γνωρίζουν σχετικα για το τι κυκλοφορει στην αγορα . Οποτε θεωρουν οτι παντα κατι ακριβοτερο ειναι και καλυτερο ανεξάρτητα για την χρηση που προορίζεται.
drapanakis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Aυτα που λεγονται για το θορυβο των AMD ισχυουν ? Που θα δει ενας χρηστης διαφορα αναμεσα σε εναν FX 8350 και σε εναν i5-i7 ? Που θα βρω θερμοκρασιες για επεξεργαστες ?
sobi1984 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Aυτα που λεγονται για το θορυβο των AMD ισχυουν ? Που θα δει ενας χρηστης διαφορα αναμεσα σε εναν FX 8350 και σε εναν i5-i7 ? Που θα βρω θερμοκρασιες για επεξεργαστες ? θερμοκρασιες για ποια ψυκτρα ? Η100 SILVER ARROW NOCTUA ποια? φιλε μου στο πα... δωσε ενα μπατζετ και σου κανουμε προτασις και με τις 2 εταιρειες για να googlareis μετα και να συγκρινεις .
Chief90 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Aυτα που λεγονται για το θορυβο των AMD ισχυουν ? Που θα δει ενας χρηστης διαφορα αναμεσα σε εναν FX 8350 και σε εναν i5-i7 ? Που θα βρω θερμοκρασιες για επεξεργαστες ? 1)οι μαμα ψυχτρες ειναι συνήθως θορυβώδες και σε Intel και σε amd 2)με το μάτι δεν νομίζω να δει . στην τσέπη μπορεί { σε benchmarks σε κάποια games συνήθως τα πιο παλιά που χρησιμοποιούν 1-2 cores μόνο .(αλλά και πάλι με το μάτι διαφορά δεν φαίνεται γιατί στα games πρωταρχικό ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών .) σε single threaded εφαρμογές, που θα συναντήσεις πλέον ελάχιστες οι Intel τα πηγαίνουν αρκετά καλά ... σε multi threaded συνήθως τα πηγαίνουν εξίσου τόσο οι intel όσο και oi amd επεξεργαστές } αυτά τα συμπεράσματα έχω βγάλει και γενικά αν έχεις να δώσεις λεφτά για να στήσεις ένα σύστημα πας σε intel Αν έχεις ένα budget τότε για εμένα καλύτερα να πας σε amd και τα χρήματα που γλυτώνεις να τα ρίξεις αλλού (gpu - ssd ) 3)στα oc topics + google is your friend ..
ADHD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Κομπλε ειναι δεν ειπε κανεις το αντιθετο, η ερωτηση ηταν γενικη γιατι προτιμαει ο κοσμος τους Intel και εγω λεω απλα για καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια και καταναλωση(εστω και αν ειναι ελαχιστη αυτη την εποχη ειναι selling point), για τις θερμοκρασιες βλεπω οτι απλα οι intel αντεχουν περισσοτερο αρα οι φυσιολογικες τιμες τους ειναι μεγαλυτερες αναλογικα ομως δεν ξερω ποιος ζεστενεται περισσοτερο σε load.. Δεν ειμαι intel fan θα παρω οτι ειναι καλυτερο για την τσεπη μου και για αυτο που θελω να κανω, υπαρχει περιπτωση να παω σε 8350 αν δεν περιμενω να δω τι ψαρια θα πιασουν οι haswell και ειμαι σιγουρος οτι μια χαρα θα παιζει τα παντα απροβληματιστα για καιρο.
sobi1984 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 για την τσεπη το πιο vfm και ειδικα τωρα ου θα υπαρξει μειωση ειναι ο 8320 μιας και ειναι ακριβως ιδιος με 8350 απλα με αλλους χρονισμους..οσο αφορα την αναμονη για τους haswell θα περιμενεις καιρο μεχρι να βγουν και τα πρωτα revision για τις μητρικες μιας και εχει διαπιστωθει προβλημα στον ελλεγκτη usb3 και εχει αναφερθει ηδη στο φορουμ.. http://www.insomnia.gr/_/articles/hardware/intel/%CF%84%CE%BF-usb-30-bug-%CF%84%CE%BF%CF%85-haswell-%CF%84%CE%B7%CF%82-intel-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83-r4601
ADHD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Τον 8350 θα προτιμουσα για μεγαλυτερο OC potential, μιας και τα CPU τα κραταω 2,3 χρονια ανετα θελω να παρω το max που μπορω..
sobi1984 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 τα 200hz δεν αξιζουν 30-40 ευρω διαφορα... κοιταξε το και σε φορουμ του εξωτερικου να δεις τι λενε ...
ADHD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 23e διαφορα εχουν στο skroutz, διαβασα σε ενα φορουμ οτι το max OC του 8320 φαινεται να ειναι αρκετα χαμηλοτερο απο του 8350 και για τοσο μικρη διαφορα νομιζω καλυτερα να πας σε 8350.. Συγκεκριμενα εδω ειδα: ^ I haven't seen any concrete evidence, just anecdotal evidence from what owners of the 8320 are saying, but from what I've seen so far, the 8320 actually does look to be lower binned. Much lower max OC's, so far. http://www.tomshardware.co.uk/forum/352285-28-8320-8350-budget
sobi1984 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 overclock.net ψαξε και δες true life απο τους ιδιους τους χρηστες και οχι απο reviews etc και στην τελικη για να τα φτασεις εκει που θες τα τσιπ αυτα θες και μητρικες επιδεξιες και οχι του 100ευρου.. και γνωση στο να πειραξεις ρευματα περαν του μπουσουλα που σου δινουν οι οδηγοι που κυκλοφορουν στο ιντερνετ... και στα ρευματα παιζουν πολλα ρολο ....αυτα στην ωρα τους οταν θα φτιαξεις pc ... παντως προσωπικη μου αποψη με αυτο που εχω.. η θερμικη συμπεριφορα του επεξεργαστη ειτε 8350 λεγεται ειτε 8320 ειναι αυτη που σου δειχνει το δρομο μιας και εχει παρουσιαστει σε load 8350 @ 4.7 να εχει 52-53 βαθμους και σε 4.8 να εχει 62 το οποιο απο οτι καταλαβαινεις και εσυ δεν αξιζει... βεβαια ειναι και το κομματι που θα πεσεις...
drapanakis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Eιναι σαν να ειμαι σε χειρουργειο και να συζητανε δυο ιατροι εξειδικευμενοι. Καταλαβαινω οτι οι γνωσεις σας ειναι τεραστιες επι του θεματος. Δεν εχω αυτη την περιοδο χρηματα για καινουργιο υπολογιστη. Υπολογιζω μετα το καλοκαιρι. Δε θα καναλωσω το χρονο σας τωρα στο να μου προτεινεται ενα πακετο . Ηθελα ομως να μαθω καποια πραγματα για την επιλογη των επεξεργαστων. Ελπιζω στη βοηθεια σας καποια αλλη στιγμη. Δεν καλαβαινω ομως πως 8χ4ghz του FX8350 ειναι πιο αργα απο 4χ3,4 του i5-3570K η ενος i7 ? Eπισης διαβασα λεει οτι Fx 6200 με 6 επεξεργαστες ειναι λεει πιο γρηγορος απο τους 8 του FX8350. Aκαταλαβιστικα πραγματα. Που θα παει θα τα μαθω. Ευχαριστω για το χρονο σας και παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα