Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερωτηση.

Δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τους υπολογιστες αλλα θελω να ρωτησω ,αυτοι οι επεξεργαστες της AMD και πολυ δυνατοι ειναι και σε καλη τιμη. Γιατι ολος ο κοσμος βαζει Intel ? Η τουλαχιστον τοσοι πολλοι ?

Δεν εχουν ποιοτητα ,ανεβαζουνε θερμοκρασιες,διαρκεια ζωης,γκαζια ? Τι συμβαινει ?

Δεν ειναι ερωτηση αυτη για αυτη την ιστοσελιδα που πολλοι ηδη γνωριαζουν την απαντηση αλλα θα ηθελα να μαθω.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ο λόγος που γίνεται αυτό μάλλον άπτεται της ιατρικής επιστήμης και συγκεκριμένα της ψυχιατρικής και όχι της πληροφορικής .Έχω την εντύπωση ότι στα Εγγλέζικα λέγεται "delusions of grandeur" και νομίζω ότι ο πρώτος ξενιστής αυτής της ασθένειας στην παράγκα της ίντελ ήταν ο μούρ ... :mellow:

• Like 4
Δημοσ.

Επειδη εχουν χαμηλοτερη καταναλωση, καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια και ειναι cooler θα ελεγα..  B)  Δεν θα ειχα προβλημα να παω σε AMD 8350 αλλα αν διαβαζω για ιδιες επιδοσεις με ανωτερες θερμοκρασιες και καταναλωση λογικο να πας σε intel..

Δημοσ.

Επειδη εχουν χαμηλοτερη καταναλωση, καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια και ειναι cooler θα ελεγα..  B)  Δεν θα ειχα προβλημα να παω σε AMD 8350 αλλα αν διαβαζω για ιδιες επιδοσεις με ανωτερες θερμοκρασιες και καταναλωση λογικο να πας σε intel..

1. καταναλωση μεγαλυτερη ισχυει το οποιο πρακτικα ειναι γυρω στα 15 ευρω την διετια πολυ χοντρικα οπως εχουν υπολογισει οι αμερικανοι.

2.θεμορκασιες ? μαλλον εχεις μπερδευτει γιατι οι intel  βραζουν συγκριτικα με τους fx  οταν παιζουν κλοκαρισμενοι και ακλοκαριστοι απο το 60 και πανω ενω οι fx σαν limiti για το τσιπ   τους 65 σε αντιθεση με τους ιντελ που ειναι κοντα στους 100 βαθμους..

απο κει και περα το εχω ξανα πει προσωπικα σε πολλα θεματα οτι διαφορες δεν προκειται να δει κανεις στην πραξη αναμεσα στις δυο εταιριες και η διαφορα μπατζετ για να μην προτιμησεις την μια εταιρεια (ιντελ) συγκριτικα με την αλλη (amd)  ειναι αρκετα μεγαλη...

• Like 3
Δημοσ.

Δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα, δεν εχω λογο να μη σε πιστευω απλα ειπα τι ακουγεται γενικα για τις διαφορες AMD/Intel. Και εγω πιστευω οτι πρακτικα διαφορα δυσκολα να δεις..

Δημοσ.

το θεμα για μενα που ειμαι ιντελας αν μπορεις να το πεις ετσι ειναι πλεον η τσεπη μου...οταν κερδιζω τουλαχιστον ενα 60 ευρω απο σοκετ σε σοκετ και διαφορες ουσιαστικες περαν των benches  δεν βλεπω ειναι λογικο να προτιμησω αυτο που δεν ξετινζαει το μπατζετ μου στον αερα..

αλλα οπως σου ειπα ρολο παιζει και το γιατι το θες το καθε συστημα...

Δημοσ.

Eνας χρηστης που θελει βαρειες εφαρμογες γραφειου ,τρισδιαστατες εικονες,επεξργασιες βιντεο,η ακομα και ενας που παιζει παιχνιδια απο την αλλη, γιατι να μην παει σε εναν 8πυρινο η 6 πυρινο της AMD και σχεδον παντα διαβαζω για i5-i7 ??

Oσο καιρο μπαινω στην ιστοσελιδα AMD προτεινεται σε κατι πεθαμενες επιλογες του τυπου σερφαρισμα και καμια ταινιουλα,η κατι οικονομικο βρε παιδια ,να λεω οτι εχω υπολογιστη. 

Δεν εχω τις γνωσεις να κανω εκτιμιση αλλα μου φαινεται λαθος το ολο θεμα. Και αν οπως λεει ο φιλος πιο πανω εχουν και χαμηλες θερμοκρασιες σε τετοια τιμη γιατι οχι ??

Γιατι ομως αφου τα λες αυτα εισαι οπαδος Intel ?

Καποιος μου ειπε οτι βγαζουν βλαβες πιο συχνα οι AMD . 

Δημοσ.

Αν δεν είσαι benchmark enthusiasts δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς τους Intel για μένα, όπως είναι είπε και το παιδί παραπάνω διάφορα δεν θα δεις με έναν AMD της ίδιας κατηγορίας πάρα μόνο στο πορτοφόλι σου

Δημοσ.

Eνας χρηστης που θελει βαρειες εφαρμογες γραφειου ,τρισδιαστατες εικονες,επεξργασιες βιντεο,η ακομα και ενας που παιζει παιχνιδια απο την αλλη, γιατι να μην παει σε εναν 8πυρινο η 6 πυρινο της AMD και σχεδον παντα διαβαζω για i5-i7 ??

Oσο καιρο μπαινω στην ιστοσελιδα AMD προτεινεται σε κατι πεθαμενες επιλογες του τυπου σερφαρισμα και καμια ταινιουλα,η κατι οικονομικο βρε παιδια ,να λεω οτι εχω υπολογιστη. 

Δεν εχω τις γνωσεις να κανω εκτιμιση αλλα μου φαινεται λαθος το ολο θεμα. Και αν οπως λεει ο φιλος πιο πανω εχουν και χαμηλες θερμοκρασιες σε τετοια τιμη γιατι οχι ??

Γιατι ομως αφου τα λες αυτα εισαι οπαδος Intel ?

Καποιος μου ειπε οτι βγαζουν βλαβες πιο συχνα οι AMD . 

γιατι ειναι πολυ απλο φιλε μου κοιταζω την τσεπη μου.....

παραδειγμα

fx8320 --162.84

sabertooth 990fx r2 -- 169

συνολο 331,84

i5 3570k -- 211

asus saberooth z77 -- 223

συνολο 434

διαφορα σχεδον 100 ευρω που σημαινει η 16 giga ram  η 8 gb ραμ και μια πολυ καλη αεροψυκτρα

και σου εβαλα δυο επεξεργαστες απο την καθε εταιρεια και ιδιας σειρας μητρικες για να δεις πως βγαινει η διαφορα .. μπορει να πεσει αλλα μιλαμε παλι οτι θα εισαι κερδισμενος

Που θα βρω θερμοκρασιες για τους επεξεργαστες ? Ποσο εχει ο καθενας ?

μην σε νοιαζουν οι θερμοκρασιες γιατι δεν θα ειναι ιδιες με αυτες που θα δεις στα συγκριτικα μιας και παιζουν αλλα πραγματα ρολο..

κουτι /ψυκτρα

ορισε ενα μπατζετ για μηχανημα που θες να κινηθεις και βλεπουμε .. προτασεις υπαρχουν πολλες αλλα χωρις γνωση χρηματικου οριου τοτε ειναι ατοπο να συζηταμε...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα, δεν εχω λογο να μη σε πιστευω απλα ειπα τι ακουγεται γενικα για τις διαφορες AMD/Intel. Και εγω πιστευω οτι πρακτικα διαφορα δυσκολα να δεις..

Αν δεν είσαι σίγουρος  μην ποστάρεις ! παραπληροφορείς και τους άλλους ... :fear: 

Δυστυχώς αρκετή παραπληροφόρηση κυκλοφορεί ....

• Like 2
Δημοσ.

Ποια ειναι η παραπληροφορηση , σε τι αναφερεσαι ?

Νομιζω οτι δεν υπαρχει σταθερη αποψη και ολοι απο φοβο πανε στο πιο ακριβο πιστευοντας οτι εκει ειναι η ποιοτητα.   Ετσι βλεπω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...