ADHD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Παιδες επειδη ειμαι λιγο noobas σχετικα με RAM και Dual-Channel εχω την εξης απορια που με ενα γρηγορο γκουγκλάρισμα δεν μπορεσα να λυσω.. Λοιπον σκεφτομαι να παω σε 16b RAM(μπορει να ειναι overkill το ξερω.. ) γιατι κανω πολυ multitasking και θελω να ειμαι οσο ποιο ανετος γινεται τουλαχιστον απο αποψη RAM μεχρι να αλλαξω CPU. Αυτη τη στιγμη εχω 8GB corsair vengeance @ 1600(2x 4gb) και τις εχω σε XMP profile στα 1600 σε Dual Channel, αν παρω αλλο ενα ιδιο kit για 16gb συνολο θα χασω το dual channel και δεν θα υποστηριζετε το XMP?? Και αν γινει αυτο ειναι καλυτερο να εχεις 16gb single channel η 8GB dual Channel για παιχνιδια και multitasking?? Motherboard ειναι η P7P55 LX και CPU ο i5 760, τα οποια ομως θα αλλαξουν με i5 haswell κατα πασα πιθανοτητα. Επισης σε μια χρηση υποθετικα με 2 παιχνιδια ανοιχτα σε windowed mode(diablo, starcraft) πολλα tabs στον chrome, excel ανοιχτα etc. νομιζετε οτι 8gb ειναι αρκετα?? Με μπερδευει το memory usage γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω ποσο ειναι το φυσιολογικο και ποτε ζοριζεται και γραφει στο Page file etc. αλλιως θα εβγαζα ακρη καλυτερα.
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Τα 8 είναι αρκετά,παραπάνω χρειάζεσαι μόνο αν τρέχεις virtual η κάνεις redering. Όσο κινείσαι σε sets δεν χάνεις το dual αν πας σε 2+1 το χάνεις. Το dual είναι αρκετά καλύτερο από single. Αυτά.
qsis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Επισης σε μια χρηση υποθετικα με 2 παιχνιδια ανοιχτα σε windowed mode(diablo, starcraft) πολλα tabs στον chrome, excel ανοιχτα etc. για ποιο λογο να εχεις ανοικτα δυο παιχνιδια; απο ολα αυτα που ανεφερες ο chrome με τα πολλα tabs θελει τη περισσοτερη μνημη
ADHD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Εχω ανοιχτο το diablo για το Auction House και παιζω και starcraft campaign ταυτοχρονα η καποιο αλλο game, επισης εχω θεμα με τα tabs στον chrome εχω παρα πολλα ανοιχτα ταυτοχρονα. Rendering video και τετοια δεν κανω αλλα ισως θελησω να κανω streaming gameplay η recording καποια στιγμη οποτε θελω να εχω την επιλογη και να ειμαι καλυμενος. Οποτε αν βαλω 4 ιδια dimm δεν χανω το dual channel, πολυ καλο αυτο..
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ακριβώς .. αν το έχεις αποφασίσει και έχεις τα χρήματα διαθέσιμα να ψιλοκαθονται στα slots αλλά να νιώθεις ασφαλής προχώρα..
qsis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Επισης σε μια χρηση υποθετικα με 2 παιχνιδια ανοιχτα σε windowed mode(diablo, starcraft) πολλα tabs στον chrome, excel ανοιχτα etc. νομιζετε οτι 8gb ειναι αρκετα?? Με μπερδευει το memory usage γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω ποσο ειναι το φυσιολογικο και ποτε ζοριζεται και γραφει στο Page file etc. αλλιως θα εβγαζα ακρη καλυτερα. τα παιχνιδια παντως δε θελουν πολλη ram (και στο λεω εγω που παιζω ακομα με 4 και κοιταω αρκετα τη ram usage) , αμα τα ανοιξεις τωρα και δεις θα διαπιστωσεις πώς ουτε πανω απο 2GB ram (και μιλαω μαζι με τα windows) δεν σου τρωνε στις περισσοτερες των περιπτωσεων πιο πολυ σε ενδιαφερει μια gpu με τερατωδη ram αμα το παμε ετσι , παρα να ξεπερασεις τα 8GB αν εχεις ανοικτο και chrome με απειρες καρτελες , τοτε ναι γινεται χαμος στο ισιωμα.. ο chrome τρωει φοβερα πολλη μνημη , τα παιχνιδια παντως οχι , πιο πιθανο ειναι να σε κοβει η καρτα , ειδικα αν ειναι του 1 GB οποτε τσιμπα καμια καρτα των 3GB καλυτερα (αν δεν εχεις ηδη ) 1
ADHD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 7870 2gb εχω atm, ενταξει τα 2 παιχνιδια δεν ειναι και πολυ μεγαλη προτεραιοτητα για να παω για νεα καρτα αμεσα, περισσοτερο με chrome πολλες καρτελες και ενα παιχνιδι παιζω. Αυτη τη στιγμη μονο με starcraft 2 ανοιχτο και οχι παρα πολλα tabs εχω 51% Memory usage. Α εχω και οθονη 1600p αν παιζει ρολο και αυτο.
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Και δε χρειαζεσε να ειναι ιδιες οι μνημες με αυτες που εχεις, απλα να ειναι ομως ιδιες μεταξυ τους στο σετ, παλι θα εχεις dual. Dld αν εχεις ενα σετ Kingston ιδιες ομως και αλλο ενα σετ corsair παλι ιδιες, κρατας το dual παλι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα