Προς το περιεχόμενο

Sxetika me excel

atvelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια φτιαξει μια καρτελα στην οποια χρεωνω πιστωνω και βγαζω προοδευτικο υπολοιπο. θελω ομως οταν δεν υπαρχει εγγραφη να μην μου βγαζει το υπολοιπο αλλα να το κανει μονο οταν χρεωπιστωνω με κατι. υπαρχει καποια τετοια συναρτηση?

XΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

100 100

200 50 250

250

250

Δημοσ.

αν καταλαβα καλά αυτό που θέλεις είναι να μπορείς να έχεις περασμένους τους τύπους για τον υπολογισμό του υπολοίπου, αλλά στην περίπτωση που δεν έχεις δώσει τιμή στη στήλη πίστωση, τότε να μην εμφανίζεται τιμή στη στήλη υπόλοιπο.

Αν εννοείς κάτι τέτοιο, δοκίμασε τη συνάρτηση

=IF(B1="";"";A1-B1)

αυτό που κάνει είναι να ελέγχει αν στη στήλη Β (πίστωση) έχεις δώσει τιμή ή το κελί είναι άδειο και ανάλογα κάνει την πράξη για τον υπολογισμό του υπολοίπου ή την παραβλέπει γράφοντας "τίποτα" στη στήλη C (υπόλοιπο).

Στην περίπτωση που υπάρχει λόγος να γίνει έλεγχος και στην στήλη Α (χρέωση) τότε χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά. Δοκίμασε το μόνος σου και αν δυσκολευτείς στείλε email στο [email protected]

Δημοσ.

jimis2 αυτο ειναι οκ μονο για την πρωτη σειρα

στην επομενη που παιρνει και το υπολοιπο c1 για να βγαλει νεο μερικο υπολοιπο πως του οριζω οταν δεν βλεπει τιποτα στο a or b να μην βγαζει τιποτα γιατι τωρα μου βγαζει το υπολοιπο της τελευταιας πραξης

π.χ 100 50 50

500 550

550

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...