Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι νέο μέλος στο φόρουμ, μου σύστησε την ιστοσελίδα ένας φίλος και ελπίζω να λάβω λίγη καθοδήγηση.

Καθώς χάλασε ο παλιός υπολογιστής και είναι πέρα δυνατοτήτων αναβάθμισης θέλω να αγοράσω έναν νέο υπολογιστή που θα έχει δυνατότητα overclock ή αναβάθμισης και να είναι σχετικά future-proof για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Χρηματικό ποσό :

Διαθέτω μέχρι 650 βαριά, προφανώς αν η τιμή μπορεί να κρατηθεί πιο χαμηλή θα με ευχαριστήσει.

Χρήση υπολογιστή :

Σχετικά απλή χρήση, η πιο μεγάλη απαίτηση φαντάζομαι είναι να μπορεί να ανταπεξέλθει σε καινούργιους τίτλους όχι τόσο απαιτητικών παιχνιδιών, αλλά να μπορεί σε αυτά να τρέχει 60fps σε medium και προτιμότερα high settings.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Τίποτα που να αιτιολογεί κάποια αντιμετώπιση.

Περί οθόνης :  

Έχω μια Asus οθόνη 22' 1680x1050 στα 60Hz, σκέφτομαι να την αλλάξω μελλοντικά αλλά όχι προς το παρών.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι : 

Δεν έχω ανάγκη απο περιφερειακά.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) :  

Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα :

Σκεφτόμουν αν μπορώ να εξασφαλίσω κάποια προσφορά αν συννενοηθώ να τα πάρω όλα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, αν δεν μπορώ να κάνω κάποια συμφωνία τότε δεν με νοιάζει.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο :

Προτιμώ να συναρμολογήσω ο ίδιος τον υπολογιστή.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο :
Έχω ήδη windows 7 ultimate.

Αυτή την σύνθεση έχω στο νου μου.

CPU: AMD FX-6300 3.5GHz 6-Core Processor
Motherboard: Asus M5A97 R2.0 ATX  AM3+ Motherboard 
GPU: XFX Radeon HD 7850 2GB DD Black Edition
Hard Drive Memory: Kingston HyperX Grey 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory   
Storage: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Internal 
Case: Corsair 200R ATX Mid Tower Case  
Power Supply: Corsair Builder 500W 80 PLUS Certified ATX12V Power Supply

Συγγνώμη αν δεν βολεύει αυτό το format αλλά ο χρόνος μου είναι λίγο περιορισμένος.
Βγαίνει περίπου στα 590 με αυτά τα εξαρτήματα χωρίς έξοδα αποστολής.

Διαθέτω ήδη τον HDD, δεν διατίθεμαι να πάρω αυτή την στιγμή ssd ούτε aftermarket cooler, θέλω να κρατήσω κόστος χαμηλό και μετά αν με βολεύει να συμπληρώσω.
Γενικά έχω κάποιες απορίες όπως το αν η 200R χωράει την gpu γιατί είναι αρκετά μακριά και αν το CR500 είναι ένα καλό τροφοδοτικό.

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορείτε να βελτιώσετε την σύνθεση ή και να μου προτείνετε κάποια καινούργια αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερη. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά, 
Άγγελος.
Δημοσ.

αν και ειμαι προσφατο μελος και τωρα αρχισα να μαθαινω περισσοτερα απο συνθεσεις κτλ...το μονο που μπορω να σου πω ειναι να αλλαζες την καρτα γραφικων με 7870 tahiti le..την οποια μου προτειναν και εμενα τα παιδια και ειμαι τρελα ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις της.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις καλύτερο τροφοδοτικό,καλύτερη κάρτα (επειδή λες σκέφτεσαι να την αλλάξεις) με κάποια παραπάνω χρήματα.

http://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html?keyphrase=xfx+550

http://www.skroutz.gr/s/2838652/PowerColor-Radeon-HD7870-2GB-PCS-Myst-Edition.html

• Like 2
Δημοσ.

CPU: Intel Core i5-3470 Box 180

MB: Asrock ZH77 Pro3 80€

RAM: Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) HyperX Blu 56€

Case: Xigmatek Midgard II 75€

GPU: XFX Radeon HD7850 2GB Core Edition 195€

PSU: Be Quiet Pure Power L7 530W 60€

Δημοσ.

Προτιμησε αυτην την μητρικη, ειναι καλυτερη: http://www.skroutz.gr/s/350978/Gigabyte-GA-970A-UD3.html

Δες και αυτο το κουτι αν θελεις παραθυρο: http://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=4799&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56

Μπορείς να βάλεις καλύτερο τροφοδοτικό,καλύτερη κάρτα (επειδή λες σκέφτεσαι να την αλλάξεις) με κάποια παραπάνω χρήματα.

http://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html?keyphrase=xfx+550

http://www.skroutz.gr/s/2838652/PowerColor-Radeon-HD7870-2GB-PCS-Myst-Edition.html

+1

Δημοσ.

CPU: Intel Core i5-3470 Box 180 MB: Asrock ZH77 Pro3 80€ RAM: Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) HyperX Blu 56€ Case: Xigmatek Midgard II 75€ GPU: XFX Radeon HD7850 2GB Core Edition 195€ PSU: Be Quiet Pure Power L7 530W 60€

Λεει θελει να κλοκαρει και να εχει προοπτικες αναβαθμισης,γιατι τον στελνεις σε κλειδωμενο και νεκρο socket?

Δημοσ.

Λεει θελει να κλοκαρει και να εχει προοπτικες αναβαθμισης,γιατι τον στελνεις σε κλειδωμενο και νεκρο socket?

Σωστος. Σε λαθος ποστ το εστειλα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, νομίζω ότι αλλάξω την mobo και το κουτί με αυτό που πρότεινε ο XMorsX και το τροφοδοτικό με αυτό που πρότεινε ο Millenium. Με παρεξήγησες πάντως, δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι ήθελα να αλλάξω την κάρτα, πιο πολύ για την θήκη μίλαγα. Κλείνω προς xfx γενικότερα σαν εταιρία λόγο lifetime warranty και πολύ καλού RMA και δεν έχω δουλέψει ποτέ με powercolor. Αν συγκρίνουμε την single core 7850 με την 7870 είναι 40 ευρώ περίπου διαφορά που δεν νομίζω ότι δικαιολογείται από διαφορά σε επίδοση. Θα νοιώθω πιο ήσυχος με το double dissipation της xfx ούτως ή άλλως. Πάντως σ' ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σου.

Δημοσ.

φιλε μου με τις τιμες της Ελλαδας αυτα ακριβως τα 40 ευρω ειναι η μεγαλυτερη διαφορα αποδοσης σε ολη την γκαμα καρτων.

Και εξηγω: η 7870 Powercolor PCS+ myst edition ειναι πιο κοντα στην 7950 παρα στις 7870. Με αλλα λογια η διαφορα αυτη σε παει 2 βαθμιδες πανω σε επιδοσεις ενω συνηθως μια παρομοια διαφορα σημαινει ενα μοντελο πανω για τις τιμες στην Ελλαδα

Δημοσ.

οπως γραφει ο millenium (ξεχασα να το τονισω) χωρις βεβαια ό,τι λεμε να σημαινει οτι η 7850 της xfx δεν ειναι αστερι ειδικα η black

Δημοσ.

Χμμ, συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα ενώ εσείς αφιλοκερδώς με βοηθάτε όσο μπορείτε αλλά είχα κάτι δουλειές. Κοίταξα λίγο για την διαφορά μεταξύ των pitcairn & tahiti chips, εν τέλει ακόμα κλείνω προς την 7850 λόγω  κατανάλωσης, θερμοκρασίας και θορύβου, φαντάζομαι αν νοιώσω ότι χρειάζομαι ένα boost στην απόδοση μπορώ να κάνω ένα crossfire με μια δεύτερη 7850, δεν νομίζω ακόμα ότι θα το χρειαστώ με αυτή την οθόνη όμως (για την ώρα τουλάχιστον). Anyway, θα ήθελα γνώμες για το ποιά μαγαζιά έχουν το καλύτερο after sales support. Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι π.χ. βρήκα τις φθηνότερες τιμές cpu,gpu,mobo,psu στο easy buy world αλλά απ' ότι διαβάζω στα feedback από skroutz & bestprice το service τους είναι απαράδεκτο σε κάποιες περιπτώσεις. Προφανώς πάντα υπάρχουν αρνητικές εμπειρίες από όλα τα μαγαζιά αλλα θα ήθελα να μάθω τα κοινώς αποδεκτά.

Δημοσ.

Παντως και εγω με την σειρα μου θα σου ελεγα να πας σε 7870 και οχι στην 7850. Τα 40 ευρω παραπανω αξιζουν την διαφορα στις επιδοσεις αναμεσα στις 2 καρτες.Καταναλωση φυσικα θα εχεις λιγοτερη αφου ειναι πιο αδυναμη καρτα.Τωρα δικα σου ειναι τα λεφτα,εσυ εχεις τον τελευταιο λογο.Εμεις απλα προτασεις κανουμε για το καλυτερο :)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατι ρε παιδια? το easy bay world τι εχει? εχω πηρε μητρικη msi 970a-g43 και ηταν σφραγισμενη του κουτιου και μου κοστισε 15 και 20 ευρω σε συγκριση με κατι αλλα καταστηματα τα οποια υποτιθεται οτι εχουν και μεγαλες πικοιλιες σε hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...