Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδω φαινεται καθαρα οτι φτιαξανε το integer κομματι που ηταν μπροστα ο AMD FX

AVX2 - Integer data types expanded to 256-bit SIMD

sandra-multimedia.png

Δημοσ.

Επειδη ειμασε ενα τριμηνο μακρυα απο την ανακοινωση των Haswell και μεχρι να κυκλοφορησουν στο 4Q τα υβριδικα pc με τους συγκεκριμενους επεηεργαστες μια χαρα μου εκατσε η αθλια Asus με τα release της και το Book γλυτωσαμε 1300 ευρωπουλα και με ενα 550ευρω καλυφθηκαμε ανετα με ενα laptop και εν εναμονη πλεον να δουμε περισοοτερες υβριδικες προτασεις στις 13.3 ιντσες και οχι να περιμενω αιωνες την αθεοφοβοι την Asus που ειναι για πολλες κλοτσιες

Δημοσ.

Δεν ειπαν τιποτα για το αν τελικα θα ερχονται κολλημενοι στη μητρικη. Ελπιζω αυτο το ενδεχομενο να μην παιζει πια

Οχι δεν θα ειναι, θα ειναι σε βαση LGA κανονικα, αλλα οι broadwell που θα βγουν του χρονου στα 14nm, θα ειναι σε BGA....... δλδ κολλημενοι, εκει τον ηπιαμε. 

Οι haswell θα περασουν στην οικογενοια skylake με LGA.

• Super Moderators
Δημοσ.

αλλα οι broadwell που θα βγουν του χρονου στα 14nm, θα ειναι σε BGA....... δλδ κολλημενοι, εκει τον ηπιαμε.

δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δλδ ότι θα βγουν αποκλειστικά σε BGA...
Δημοσ.

Οχι δεν θα ειναι, θα ειναι σε βαση LGA κανονικα, αλλα οι broadwell που θα βγουν του χρονου στα 14nm, θα ειναι σε BGA....... δλδ κολλημενοι, εκει τον ηπιαμε. 

Οι haswell θα περασουν στην οικογενοια skylake με LGA.

Θα κυκλοφορησουν και σε lga και σε bga, δεν κανει τετοια αστεια η intel.

Δημοσ.

Θα κυκλοφορησουν και σε lga και σε bga, δεν κανει τετοια αστεια η intel.

Και η διαφορά ποιά θα είναι ? Χαμηλότερο κόστος σε bga ?

Δημοσ.

Και η διαφορά ποιά θα είναι ? Χαμηλότερο κόστος σε bga ?

Οσοι γνωριζουν θα παρουν lga, οσοι δεν γνωριζουν θα παρουν μητρικη+ επεξεργαστη πακετο, οτι γινεται τοσα χρονια στα laptop. Προφανως η τιμη θα ειναι χαμηλωτερη οταν αγοραζεις μητρικη με επεξεργαστη (bga), απο οτι αν τα αγορασεις ξεχωριστα (lga). Δεν ειναι τυχαιο οτι η intel σταματησε την παραγωγη μητρικων σε desktop, και αφηνει το παιχνιδι στους κατασκευαστες μητρικων/pc. Το κερδος θα ειναι για την intel να πουλαει παραπανω επεξεργαστες και οι κατασκευαστες μητρικων, παραπανω μητρικες.

Δηλαδη αν θα παθεις μια βλαβη στο pc, θα το πας στο τεχνικο, θα σου πει οτι εχει προβλημα η μητρικη, το κοστος επισκευης ειναι x ευρω, η αλλαγη μητρικη y ευρω, μεταχειρισμενη z ευρω κτλ . Ετσι θα παιρνει μπαλα η μητρικη τον επεξεργαστη, δηλαδη οτι γινεται και σημερα στα περισσοτερα λαπτοπ. Αν γινει επισκευη, πχ reballing , το ποσοστο επιτυχιας εχει σχεση με τον ηλεκτρονικο που κανει την επισκευη, + αν εχει γινει σωστη διαγνωση. κτλ . Ετσι καταληγουν οι μητρικες στα σκουπιδια ή στα χερια επιτηδειων ηλεκτρονικων, που αφαιρουν οτι λειτουργικο εχει η μητρικη, και το χρησιμοποιουν για πωληση πχ στο ebay ή για επισκευες. Δηλαδη ολοι κερδιζουν (ακομα και ο αγοραστης στην αρχη), αλλα καποιος χανει στο τελος.

Δημοσ.

Για τους broadwell εγω ξερω οτι θα ειναι σε BGA ετσι ειχα δει καποια στιγμη. Βεβαια μεχρι του χρονου.... πολλα γινονται. Αν βγουν παντως σε LGA..... τι να τους κανεις τους haswell μετα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Για τους broadwell εγω ξερω οτι θα ειναι σε BGA ετσι ειχα δει καποια στιγμη.

http://www.maximumpc.com/article/news/intel_says_company_committed_sockets2012

κάτι πιο επίσημο από αυτό δεν έχουμε, τα BGA only ήταν rumors...

Αν βγουν παντως σε LGA..... τι να τους κανεις τους haswell μετα?

τι εννοείς? Haswell->Broadwell, ότι ήταν Sandybridge->Ivybridge...
Δημοσ.

Οι broadwell θα ειναι αρχιτεκτονικης 14nm ενω οι Haswell θα ειναι 22nm. Μερα με νυχτα οσων αφορα την αρχιτεκτονικη τους. Αξιζει να περιμενεις ενα χρονο. Γνωμη μου παντα ετσι......

Τωρα αν εσυ (ο καθε εσυ εννοω) διαθετεις καθε χρονο φραγκα για ολη τη τεχνολογια.... μαγκια σου και σε ζηλευω. Εγω θα περιμενω να παω σε broadwell παντως.

Για haswell εχω ακουσει για διπυρηνο μονο εξαλλου στα 10W, μπορει να ειναι και σε παραπανω βεβαια.... who knows?

Παντως αν η διαφορα στη τιμη ειναι μικρη μονο τοτε θα αξιζει. Αλλιως τι? μονο για το TDP? Ή τι αλλο?

Δημοσ.

Αυτα ειναι,σαν χθες θυμαμαι το release του i7 3770K

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η INTEL ΜΑΣ *^%% ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 320€ ΓΙΑ 15% ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ GPU ΜΟΝΟ!

αλλα απο τους Sandy που ειχαν 3-5% εκαναν προοδο τα παιδια!Ειμαι Intel fanboy αλλα φετος η AMD πιστευω θα κανει θεαματικη διαφορα!

Ξέρεις ε, μπορείς να μην αγοράσεις 4770Κ αν έχεις ήδη 3770Κ κτλ και θεωρείς πολλά τα 320€ για +15% όπως λες. Δεν σε υποχρέωσε κανείς.  :-)

Οι broadwell θα ειναι αρχιτεκτονικης 14nm ενω οι Haswell θα ειναι 22nm. Μερα με νυχτα οσων αφορα την αρχιτεκτονικη τους. Αξιζει να περιμενεις ενα χρονο. Γνωμη μου παντα ετσι......

Τωρα αν εσυ (ο καθε εσυ εννοω) διαθετεις καθε χρονο φραγκα για ολη τη τεχνολογια.... μαγκια σου και σε ζηλευω. Εγω θα περιμενω να παω σε broadwell παντως.

Για haswell εχω ακουσει για διπυρηνο μονο εξαλλου στα 10W, μπορει να ειναι και σε παραπανω βεβαια.... who knows?

Παντως αν η διαφορα στη τιμη ειναι μικρη μονο τοτε θα αξιζει. Αλλιως τι? μονο για το TDP? Ή τι αλλο?

Ο Broadwell θα είναι βελτίωση των Haswell κατασκευασμένος στα 14nm. Ότι ήταν ο Ivy για τον Sandy, δεν θα έχει τόσο μεγάλες διαφορές στην αρχιτεκτονική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...