lykman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Σε επίπεδο κόστους ο microserver (~160€) δεν έχει αντίπαλο, το 413j που είναι το μικρότερο 4αρι της synology ξεκινά από τα ~360€... Αντίστοιχα φυσικά και σε ευκολία, δεν νομίζω ότι το DSM και τα έξτρα πακέτα του, τα apps του κλπ, μπορούν να ανταγωνιστούν από τις free λύσεις που υπάρχουν... Και αναφέρω synology συγκεκριμένα, καθώς τα φτηνά NAS όπως της Netgear π.χ. που είναι μεν φτηνότερα, είναι πίσω σε επίπεδο software διαχείρησης...
teodor_ch Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Σε επίπεδο κόστους ο microserver (~160€) δεν έχει αντίπαλο, το 413j που είναι το μικρότερο 4αρι της synology ξεκινά από τα ~360€... Αντίστοιχα φυσικά και σε ευκολία, δεν νομίζω ότι το DSM και τα έξτρα πακέτα του, τα apps του κλπ, μπορούν να ανταγωνιστούν από τις free λύσεις που υπάρχουν... Και αναφέρω synology συγκεκριμένα, καθώς τα φτηνά NAS όπως της Netgear π.χ. που είναι μεν φτηνότερα, είναι πίσω σε επίπεδο software διαχείρησης... Αμφιβάλω πάρα πολύ για τις δωρεάν λύσεις που προτείνεις. Τα πακέτα του Synology είναι μετρημένα. Έχεις αντίστοιχα link? Ξεκινά με το surveillance για να τα παρατήσεις γρήγορα
lykman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αμφιβάλω πάρα πολύ για τις δωρεάν λύσεις που προτείνεις. Τα πακέτα του Synology είναι μετρημένα. Έχεις αντίστοιχα link? Ξεκινά με το surveillance για να τα παρατήσεις γρήγορα βασικά με μπέρδεψες... Οσο καλή επιλογή θεωρώ το microserver σαν φτηνή και επεκτάσιμη λύση για πισάκι τύπου ΝΑS (με όποιο λειτουργικό τελοσπάντων αποφασίσει ο χρήστης του), άλλο τόσο καλό θεωρώ το DSM σαν ενιαίο σύστημα διαχείρησης των synology... Απλά τα θεωρώ πολύ ακριβά (παρότι καλά) http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php?lang=enu Είναι δύο κόσμοι διαφορετικοί για την ίδια δουλειά -περίπου-, αλλά ο κάθε ένας έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του... 1
karetsos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 πρέπει να πω ότι η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική, αλλά όλα αυτά δυστυχώς μου φαίνονται κάπως άτοπα όσο δεν πέφτουν οι τιμές των δίσκων. τι να το κάνεις το nas ή το pc τύπου nas άμα δεν μπορείς να το γεμίσεις δίσκους....; πάντως μαζεύω πληροφορίες από αυτό το Thread για όταν με το καλό θα ξεκινήσω το δεύτερο μου nas και να δώσω κάποιες σκέψεις για συζήτηση ακόμη: - συχνά φτιάχνουμε ένα pc/nas από υλικά που έχουμε ήδη (από παλιά Pc) οπότε το κόστος είναι αρκετά χαμηλότερο (εγώ έτσι το έφτιαξα το δικό μου) και μάλιστα υπάρχει η ευελιξία να αρχίσεις με κάτι φτηνότερο και να το αναβαθμίσεις σιγά σιγά (πχ να πάρεις ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό και ένα καλύτερο κουτί και έτσι να μπορείς να προσθέσεις περισσότερους δίσκους στο μέλλον) - δεν προορίζονται όλα τα nas-pc/nas για την ίδια χρήση, πχ μπορεί ένα nas να μη δουλέυει 24/7 αλλά να χρησιμοποιείται απλά ως αποθήκη και να το ανοίγουμε 2-3 φορές την εβδομάδα, οπότε δεν παίζει τόσο ρόλο η κατανάλωση ρεύματος - αν μας ενδιαφέρει να βάλουμε αρκετούς δίσκους μέσα τότε νομίζω ότι, λόγω κόστους, μονόδρομος είναι η custom λύση με κανονικό pc, καθώς να πάμε σε έτοιμο nas με 6 ή 8 δίσκους έχω την αίσθηση ότι το κόστος ξεφεύγει (εννοείται πάντα χωρίς τους δίσκους)
teodor_ch Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 βασικά με μπέρδεψες... Οσο καλή επιλογή θεωρώ το microserver σαν φτηνή και επεκτάσιμη λύση για πισάκι τύπου ΝΑS (με όποιο λειτουργικό τελοσπάντων αποφασίσει ο χρήστης του), άλλο τόσο καλό θεωρώ το DSM σαν ενιαίο σύστημα διαχείρησης των synology... Απλά τα θεωρώ πολύ ακριβά (παρότι καλά) http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php?lang=enu Είναι δύο κόσμοι διαφορετικοί για την ίδια δουλειά -περίπου-, αλλά ο κάθε ένας έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του... έχεις δίκιο συμφωνούμε τελικά! διάβασα λάθος το ποστ σου
f_chronis Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Παρέλαβα το nas της level one. Κακή προχειροκατασκευή από τις παλιές κινεζιες. 4 βιδες να βγει το συρτάρι και άλλες 4 να στερεωθεί ο δισκος. utility για easy setup που δεν δουλεψε ποτέ. Οδηγειες σε αθλια μετάφραση από κινέζικα, ενώ οι εικόνες ειναι από κινέζικα windows. Επιπλέον έχουν πολλά λάθη όπως για την default fixed IP 192.168.1.254 που είναι στην πραγματικότητα dynamic (192.168.1.4 για μένα). Το καλύτερο ήρθε όταν έκανα την μεγαλυτερη μ@λ@κια του αιωνα : upgrade! Το nas πεθανε!!! Δεν εχω δυνατοτητα να συνδεθώ για να το επαναφέρω. Απορώ που το πουλάνε εδώ 70 και 80 ευρώ. Καλύτερα να έπαιρνα μια κανονική κινεζια από το ebay. θα το πλήρωνα λιγότερο. Στην black list η level one Υ.Σ δεν έχω τίποτα με τα κινέζικα, αλλά κάτι τέτοιες συσκευές ενισχυουν την φήμη τους.
chiderboy Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Το Zyxel NSA310 που είχε το amazon στα 39€ πριν από κάνα 3μηνο που υστερούσε σε σχέση με το level one του θέματος; Τo έχω τώρα πόσο καιρό και δε χαμπαριαζει τίποτα, streaming, torrent (2MB/s+), μεταφορά αρχείων, όσα και να του έριξα ταυτόχρονα να το ζορίσω αυτό ήταν εντελώς άνετο. Σταθερότατο και με 1000άρα ethernet.(~40ΜΒ/s) Και με μεγάλες δυνατότητες για moding και προσθήκες για όποιον έχει όρεξη να ασχοληθεί
Salvation81 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Αφενος οτι πληρωνεις παιρνεις και αφετερου οκ η Zyxel δεν εχει καμια σχεση με την Level one.
haris_led Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Θέλει κανείς το 310 στις 35 λίρες που το είχα σαν παραγγελία από παλιά; τώρα που το έφεραν σε στοκ με ρωτάνε αν είναι να το στείλουν, αλλά προς το παρόν δεν το χρειάζομαι εγώ. Από την επόμενη βδομάδα θα είμαι αθήνα, οπότε αν θέλει κάποιος από αθήνα το βάζω να μου έρθει στο σπίτι στην αθήνα κατευθείαν Υ.Γ. γράψτε λάθος θα το ακυρώσω τελείως γιατί έκανα βλακεία και έβαλα διεύθυνση χανιά και μπήκε στο dispatching soon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα