Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nas είναι ένα στικάκι επάνω σε ένα ρούτερ του ΟΤΕ

nas είναι και αυτό

http://blog.backblaze.com/2013/02/20/180tb-of-good-vibrations-storage-pod-3-0/

να μείνουμε στο θέμα ή τουλάχιστον να πετάξετε καμία προσφορά για NAS?  :-)

Ενα τέτοιο θέλω για κατι ταινιούλες που εχω στο λαπτοπ :P

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

nas είναι και αυτό

+1 :-) Είπα και γω να προτείνω ένα φθηνό nas και φτασαμε στο 2ο Κυπριακό (το πρώτο πια ποιος το θυμάται;)

Δημοσ.

nas είναι και αυτό

το δευτερο το ζαχαρωνω εδω και καιρο...

χωρις τους δισκους προφανως... 

XD

Δημοσ.

Μαλλον δεν διαβαζεις αρκετα καλα αυτα που γραφει ο αλλος γιατι ειπα ξεκαθαρα πως ο Ι3 ειναι ΑΡΚΕΤΟΣ για αυτη την δουλεια (εκτος αν αφηνεις απεξω οσα ειναι μεσα σε παρενθεσεις).

Απο εκει και περα δεν μιλας για ολοκληρωμενα μηχανηματα (μεχρι και Pentium αναφερες που πολλοι χρησιμοποιουν για κατεβαστηρια επειδη δεν καινε τπτ - αλλα βεβαια δεν ειναι και για αλλες δουλειες πλεον) γιατι αν ρωτησω τι καρτα γραφικων εχει αυτο με τον Ι3 θα ειναι ενσωματωμενη(για να καιει με δυσκολια 80W σε φουλ χρηση οπως λες). Και παλι για την δουλεια που λες μια χαρα ειναι αλλα μπορεις να βρεις NAS γυρω στα 300ε που να καιει τα μισα και να μην απεχει πολυ σε θεμα επιδοσεων (και σε ταχυτητες ιντερνετ το πιο πιθανο να ειναι καλυτερο).

Οσο για τους μετρητες ρευματος εχω αρκετους. Οταν μετραω standby σε ολοκληρωμενα μηχανηματα με i7-920/i7-3770/i7-3930k ο ενας δειχνει 35W, ο αλλος δειχνει 28W και οι αλλοι 2 δειχνουν 25W (κοστιζουν πολλες φορες παραπανω απο τους αλλους 2). Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν ειναι ακριβειας οι περισσοτεροι μετρητες εκει εξω.

o i3 για χρεη file server, λειτουργεί στο 1%. Αυτό δεν είναι απλά "αρκετό". Οταν λέω για pentium, δεν λέω για... pentium2, αλλά συγκεκριμένα για τον G630 ή τελοσπάντων τελευταίων γενιών (sandy, ivy). Φυσικά και έχω την ενσωματωμένη κάρτα γρφικών, γιατί να έχω άλλωστε άλλη? NAS / file server κλπ είναι, δεν είναι παιχνιδομηχανή.

Κανένα NAS δεν μπορεί να πιάσει τις ταχύτητες των υπολογιστών σε θέματα ταχυτήτων. Δες τις ταχύτητες διαμεταγωγής πιάνει το nas του θέματος που αναφέρθηκαν νωρίτερα, τα δικά μου όπως και το ΗΡ microserver ανεβοκατεβάζουν σε άλλα μηχανάκια με ~90ΜΒ/sec...

Και 10W να εχουν απόκλιση οι μετρητές σου... εδώ που τα λέμε σιγά την διαφορά...

υγ. Ενας δίσκος σε μια usb στο ρούτερ, είναι πράγματι μια απλή και γρήγορη λύση..

υγ2. Επικό το παραπάνω link!!!!

Δημοσ.

1) Αναλογα το τι θελεις.

2) Το συστημα δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης.

δες κανα watt coinsumption στο google, θα ξαφνιαστεις...

επισης, κανενας λογικος ανθρωπος με LTO (lont term orientation), δεν προκειται να σκασει 200 λιρες για ενα 4bay nas, που θα εχει και δυσκολια να πιασει ξεπερασει τα 60mb/s...

Δημοσ.

To στορυ έχει ως εξής:

Υπήρχε αρχικά το Freenas7(βασιζόταν στο FreeBSD 7.x) .

Ο ένας από τους παλιούς του developers,ο Volker Theile, αποφάσισε να φτιάξει κάτι διαφορετικό, βασιζόμενο σε linux debian και έτσι ξεκίνησε η ανάπτυξη του openmediavault.

To Freenas7 συνέχισε τη ζωή του με κάποιους εναπομείναντες developers. Κάποια στιγμή μια εταιρία, η ixsystems αποφάσισε να αναλάβει αυτή τη συνέχιση της εξέλιξης του Freenas. Σκοπός τους όμως ήταν να ξαναφτιάξουν το user interface από την αρχή. Επιπλέον έφυγαν από την έκδοση 7 του FreeBSD και πήγαν στην έκδοση 8.χ. Και έτσι και δημιουργήθηκε το Freenas8. Επίσης έφτιαξαν και μια πιο advanced έκδοση του freenas8 που την ονομάζουν TrueNas.

Παράλληλα, οι developers που είχαν απομείνει στο Freenas7 συνέχισαν να βγάζουν εκδόσεις του Freenas7 και μάλιστα προς το τέλος έβγαζαν εκδόσεις Freenas7.5 που βασιζόταν στο FreeBSD9.x.

Στην πορεία η εταιρία που ανέλαβε τη συνέχιση του Freenas, αποφάσισε ότι δεν ήθελε πλέον να χρησιμοποιεί άλλος το όνομα Freenas.

Ο κώδικας όμως του αρχικού Freenas ήταν open source και επιπλέον ο ιδρυτής του Freenas, Olivier Cochard, αποφάσισε να τον δωρίσει στους εναπομείναντες developers της έκδοσης 7. Έτσι, αυτοί οι εναπομείναντες developers του Freenas7 έφτιαξαν ένα καινούριο project με την ονομασία Nas4Free, το οποία επιφανειακά είναι ακριβώς ίδιο με το Freenas7.

Όσοι χρησιμοποιούσαν το Freenas7 πήγαν στο Nas4Free γιατί το interface δεν έχει καμία αλλαγή. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Nas4Free, βασίζεται σε FreeBSD 9.1. Όμως, αν κάποιος χρησιμοποιούσε το Freenas7 και του δώσεις να χρησιμοποιήσει το Nas4Free, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα (ΟΚ, το n4f έχει κάποια επιπλέον νέα features)

Ευχαριστούμε καταρχήν για το ενδιαφέρον σου. πάμε παρακάτω

Δεν ζητήσαμε την ιστορική εξέλιξη freenas nas4free. Εγώ ρώτησα ποιό από τα 2 κάθεται καλύτερα σε proliant n40L. Στο ένα σας άρθρο αναλύεται το freenas σε 4 parts και στο άλλο το nas4free σαν προτεινόμενο για τον n40L

Eπίσης,η ιστορία freenas nas4free δεν είναι ακριβώς αυτή, και δεν ενδιαφέρει το 95% των χρηστών. Η IX systems αγόρασε ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ και έχτισε το freenas AΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Το παλιό freenas δωρίστηκε σε έναν απο την παλιά ομάδα στον zoon και στην συνέχεια ονομάστηκε nas4free. Τα μπερδέψατε λίγο

Δημοσ.

o i3 για χρεη file server, λειτουργεί στο 1%. Αυτό δεν είναι απλά "αρκετό". Οταν λέω για pentium, δεν λέω για... pentium2, αλλά συγκεκριμένα για τον G630 ή τελοσπάντων τελευταίων γενιών (sandy, ivy). Φυσικά και έχω την ενσωματωμένη κάρτα γρφικών, γιατί να έχω άλλωστε άλλη? NAS / file server κλπ είναι, δεν είναι παιχνιδομηχανή.

Κανένα NAS δεν μπορεί να πιάσει τις ταχύτητες των υπολογιστών σε θέματα ταχυτήτων. Δες τις ταχύτητες διαμεταγωγής πιάνει το nas του θέματος που αναφέρθηκαν νωρίτερα, τα δικά μου όπως και το ΗΡ microserver ανεβοκατεβάζουν σε άλλα μηχανάκια με ~90ΜΒ/sec...

Και 10W να εχουν απόκλιση οι μετρητές σου... εδώ που τα λέμε σιγά την διαφορά...

υγ. Ενας δίσκος σε μια usb στο ρούτερ, είναι πράγματι μια απλή και γρήγορη λύση..

υγ2. Επικό το παραπάνω link!!!!

Αν δεν κανω λαθος ο G630 ειναι Pentium 4 ?

Περα απο αυτο σε κατεβασματα απο Ιντερνετ πολλες φορες εχω δει NAS να χτυπανε μεγαλυτερες ταχυτητες απο υπολογιστες. Φυσικα δεν μιλαω για NAS οπως αυτο που αναφερεται εδω αλλα με κοστος ανω των 400ε.

Οσο για την αποκλιση που λες αν μιλαμε για 5-7W στα 30W νομιζω πως μπορεις να καταλαβεις τι αποκλιση παιζει να εχουν καποιοι μετρητες ακομα και στα 100W. Δεν λεω πως θα εχουν 3 φορες μεγαλυτερη αλλα και 15W αποκλιση στα 100W αν υπαρχει δεν την λες λιγη οταν μιλαμε για τετοια νουμερα.

δες κανα watt coinsumption στο google, θα ξαφνιαστεις...

επισης, κανενας λογικος ανθρωπος με LTO (lont term orientation), δεν προκειται να σκασει 200 λιρες για ενα 4bay nas, που θα εχει και δυσκολια να πιασει ξεπερασει τα 60mb/s...

Δεν εχω αναγκη να "Δω" οπως λες, μπορω και τα κοιταω μονος μου (στα μηχανακια παντα που περνανε απο τα χερια μου).

Περα απο αυτο ξεχνας πως τα NAS ειναι πολυ πιο ευκολα στην χρηση απο εναν υπολογιστη αφου στον δευτερο πρεπει να περασεις και προγραμματα κλπ κλπ κλπ. Και μετα υπαρχει και η καταναλωση ρευματος που ενα καλο NAS δεν παει πανω απο 45W (με 4 σκληρους) ακομα και κατω απο βαρια χρηση κατι που δεν ισχυει με κανενα υπολογιστη (ακομα και για τα δειγματα που αναφερομαστε) εκει εξω.

Αν ηταν ετσι θα ειχε πεθανει η αγορα των NAS εδω και πολυ καιρο, συμβαινει ομως το αντιθετο.

Δημοσ.

Δεν ηξερα πως δουλευει μονος του ενας CPU....Αλλα περι ορεξεως....

ΥΓ : Πλεον τα 419P II ειναι τα νεα μοντελα, τα 410/412 ειναι λιγακι απαρχαιωμενα.

• Like 1
Δημοσ.

δεν προκειται να κανω copy paste τα κειμενα για να διαβασεις αλλα οποιος μπορει να διαβασει, well thats a different story...

Δημοσ.

Ευχαριστούμε καταρχήν για το ενδιαφέρον σου. πάμε παρακάτω

Δεν ζητήσαμε την ιστορική εξέλιξη freenas nas4free. Εγώ ρώτησα ποιό από τα 2 κάθεται καλύτερα σε proliant n40L. Στο ένα σας άρθρο αναλύεται το freenas σε 4 parts και στο άλλο το nas4free σαν προτεινόμενο για τον n40L

Eπίσης,η ιστορία freenas nas4free δεν είναι ακριβώς αυτή, και δεν ενδιαφέρει το 95% των χρηστών. Η IX systems αγόρασε ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ και έχτισε το freenas AΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Το παλιό freenas δωρίστηκε σε έναν απο την παλιά ομάδα στον zoon και στην συνέχεια ονομάστηκε nas4free. Τα μπερδέψατε λίγο

Από ότι έλεγε το παιδί, nas4free έβαλε στον microserver, και το επόμενο αρθράκι που θα έγραφε όταν έβρισκε χρόνο, με αυτό θα ήταν... το οποίο δεν σημαίνει ότι και freenas να επιλεγόταν, δεν θα "καθόταν" καλά...

Από την ιστορία αυτή, εγώ κράτησα την εξέλιξη των πραγμάτων (ας το πω έτσι), και θεώρησα το nas4free σαν το πιο φρέσκο project... Τώρα αν υπάρχει και κάτι που είναι λάθος από αυτά που γράφηκαν, μπορείς ελεύθερα να μας ενημερώσεις...

Αν δεν κανω λαθος ο G630 ειναι Pentium 4 ?

Περα απο αυτο σε κατεβασματα απο Ιντερνετ πολλες φορες εχω δει NAS να χτυπανε μεγαλυτερες ταχυτητες απο υπολογιστες. Φυσικα δεν μιλαω για NAS οπως αυτο που αναφερεται εδω αλλα με κοστος ανω των 400ε.

Οσο για την αποκλιση που λες αν μιλαμε για 5-7W στα 30W νομιζω πως μπορεις να καταλαβεις τι αποκλιση παιζει να εχουν καποιοι μετρητες ακομα και στα 100W. Δεν λεω πως θα εχουν 3 φορες μεγαλυτερη αλλα και 15W αποκλιση στα 100W αν υπαρχει δεν την λες λιγη οταν μιλαμε για τετοια νουμερα.Δεν εχω αναγκη να "Δω" οπως λες, μπορω και τα κοιταω μονος μου (στα μηχανακια παντα που περνανε απο τα χερια μου).

Περα απο αυτο ξεχνας πως τα NAS ειναι πολυ πιο ευκολα στην χρηση απο εναν υπολογιστη αφου στον δευτερο πρεπει να περασεις και προγραμματα κλπ κλπ κλπ. Και μετα υπαρχει και η καταναλωση ρευματος που ενα καλο NAS δεν παει πανω απο 45W (με 4 σκληρους) ακομα και κατω απο βαρια χρηση κατι που δεν ισχυει με κανενα υπολογιστη (ακομα και για τα δειγματα που αναφερομαστε) εκει εξω.

Αν ηταν ετσι θα ειχε πεθανει η αγορα των NAS εδω και πολυ καιρο, συμβαινει ομως το αντιθετο.

σαφώς και ΔΕΝ είναι Ρ4, που τους θυμήθηκες αυτούς? Sandy Bridge είναι... δεύτερης γενιάς "core" επεξεργαστής είναι...

τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τόσο αόριστα και γενικόλογα, που δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι...

Στο μόνο που συμφωνώ (βασικά που δεν διαφώνησα και ποτέ), είναι ότι τα NAS φυσικά και δεν έχουν πεθάνει σαν συσκευές, αφού προφανώς και υπάρχει αγορά και για αυτά... εχουν τα πλεονεκτήματα τους, όπως άλλωστε και τα μειονεκτήματα τους... αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα

Δημοσ.

Από ότι έλεγε το παιδί, nas4free έβαλε στον microserver, και το επόμενο αρθράκι που θα έγραφε όταν έβρισκε χρόνο, με αυτό θα ήταν... το οποίο δεν σημαίνει ότι και freenas να επιλεγόταν, δεν θα "καθόταν" καλά...

Από την ιστορία αυτή, εγώ κράτησα την εξέλιξη των πραγμάτων (ας το πω έτσι), και θεώρησα το nas4free σαν το πιο φρέσκο project... Τώρα αν υπάρχει και κάτι που είναι λάθος από αυτά που γράφηκαν, μπορείς ελεύθερα να μας ενημερώσεις...

σαφώς και ΔΕΝ είναι Ρ4, που τους θυμήθηκες αυτούς? Sandy Bridge είναι... δεύτερης γενιάς "core" επεξεργαστής είναι...

τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι τόσο αόριστα και γενικόλογα, που δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι...

Στο μόνο που συμφωνώ (βασικά που δεν διαφώνησα και ποτέ), είναι ότι τα NAS φυσικά και δεν έχουν πεθάνει σαν συσκευές, αφού προφανώς και υπάρχει αγορά και για αυτά... εχουν τα πλεονεκτήματα τους, όπως άλλωστε και τα μειονεκτήματα τους... αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα

Βασικα τους G630 κανεις δεν τους λεει Core, ολοι τους λενε Pentium G630 γιαυτο και μπερδευτηκα λιγο. (βεβαια δεν εχω ασχοληθει μαζι τους, γενικα δεν εχω ασχοληθει με οτιδηποτε κατω απο core i5).

Περα απο αυτο δεν ειναι αοριστα οσα λεω, παρε 2 διαφορετικους μετρητες ρευματος και θα τα δεις και εσυ. Εγω τωρα εδω εχω 4 διαφορετικους απο 14ε μεχρι και 59ε και οι διαφορες ειναι μεγαλες. Φυσικα οι 2 απο τους 4 παραδεχονται μια 10% αποκλιση αλλα συμφωνα με τα ELV και Kill A Watt ειναι ελαχιστα μεγαλυτερη (ακομα και τα ενσωματωμενα στα UPS της Cyberpower που εχω ειναι πιο εμπιστοσυνης).

Δημοσ.

Συνεχίζετε να συγκρίνετε έτοιμο NAS με υπολογιστή που εκτελεί χρέη NAS?

Υπάρχει λειτουργικό που παρέχει όλες αυτές τις λειτουργίες?

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Synology+Inc.&hl=en

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Μή τα συγκρίνετε!!!

Και για τις επιδόσεις των ΝΑΣ μια χαρά τα πάνε ακόμα και τα μικρά μοντέλα

http://www.synology.com/products/performance.php?lang=enu#tabs-2

Αλλά ξαναλέω, άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Δημοσ.

Συνεχίζετε να συγκρίνετε έτοιμο NAS με υπολογιστή που εκτελεί χρέη NAS?

Υπάρχει λειτουργικό που παρέχει όλες αυτές τις λειτουργίες?

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Synology+Inc.&hl=en

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Μή τα συγκρίνετε!!!

Και για τις επιδόσεις των ΝΑΣ μια χαρά τα πάνε ακόμα και τα μικρά μοντέλα

http://www.synology.com/products/performance.php?lang=enu#tabs-2

Αλλά ξαναλέω, άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Ουσιαστικά αυτό πληρώνεις. To πιο φτηνό 4bay diskless NAS της Synology κάνει 274 λίρες σύμφωνα με το amazon (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=synology+ds4&rh=i%3Aaps%2Ck%3Asynology+ds4). Το κόστος του proliant micro server είναι κάτι παραπάνω από τα 200 E (166Ε ο server συν το κόστος των μνημών). Στην custom λύση (nas4free) μπορείς να τρέξεις το owncloud και ουσιαστικά να μπορείς να έχεις τα αρχεία σου οπουδήποτε https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owncloud.android&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5vd25jbG91ZC5hbmRyb2lkIl0. Δεν νομίζω ότι οι έτοιμες λύσεις αποτελούν πανάκεια, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι παρέχουν τρομερή ευκολία για κάποιον που θέλει μία turn key solution. Κι εγώ ο ίδιος έχω το Netgear ReadyNAS DUO v2 και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ καλό. Το μόνο που με κρατάει στο να μεταβώ σε μία custom λύση είναι η απουσία δομημένης καλωδίωσης στο σπίτι μου. Στην τελική, πιο πολύ θα με ικανοποιήσει να φτιάξω κάτι εγώ από την αρχή, με τον καλύτερο δυνατό παράγοντα vfm ;)

Δημοσ.

Στην τελική, πιο πολύ θα με ικανοποιήσει να φτιάξω κάτι εγώ από την αρχή, με τον καλύτερο δυνατό παράγοντα vfm ;)

Το οποίο vfm καθορίζεται και απο τη κοστολόγηση του χρόνου σου ειδικά όταν μία custom λύση απαιτεί αρκετό χρόνο.

Και στην αρχή και έπειτα.

Το αναφέρω γιατί δε βλέπω να δίνεται βάση στο χρόνο που χρειάζεται η κάθε λύση.

Έχω παίξει με Ownclοud και δεν έχει καμία σχέση με το synology για παράδειγμα :)

Ξαναγράφω, σε επίπεδο software είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Καμία μα καμία σχέση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...