Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όποιον έχει όρεξη να ασχοληθεί και να αφιερώσει κάποιο σχετικό χρόνο, το παρακάτω link είναι πολύ διαφωτιστικό : http://fractalbit.gr/hp-microserver-n40l-nas4free-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-homenas-part-1/ .

Πολύ καλή ιδέα αν και λίγο ακριβή αλλά έτσι το "σωστό" άμα θες να λες ότι κάνεις backup. Παίρνεις ένα τέτοιο και 2-3 WD green και είσαι άρχοντας. Το Bookmarkαρισα για το μέλλον... Με μία καλή κάρτα ήχου 5.1 θα μπορούσε να γίνει ένα αξιοπρεπές HTPC/NAS server.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το dlink το έχω εγω για κατεβαστήρι και streamαρισμα σε htpc. Για τέτοια χρήση ειναι αψογο , κάνεις απλά copy paste το link με το torrent , ουτε καν να το κατεβασεις δεν χρειαζεται και αρχίζει να κατεβάζει. εχει και πολλά άλλα δεν με ενδιαφέρουν και δεν τα έψαξα , συμφωνώ είναι ίσως αργο για κάποιον που θέλει να κάνει συνεχείς μεταφορές τεράστιων αρχειων , αλλά για κατέβασμα - streamαρισμα είναι πολύ καλο.Στην δουλειά έχω το lacie network storage 2 , ίσως καλύτερο για εφαρμογές γραφείου,αθόρυβο αλλά όχι τόσο έυχρηστο για κατεβασμα και stream.Απλά τα αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται.

• Like 3
Δημοσ.

το dlink το έχω εγω για κατεβαστήρι και streamαρισμα σε htpc. Για τέτοια χρήση ειναι αψογο , κάνεις απλά copy paste το link με το torrent , ουτε καν να το κατεβασεις δεν χρειαζεται και αρχίζει να κατεβάζει. εχει και πολλά άλλα δεν με ενδιαφέρουν και δεν τα έψαξα , συμφωνώ είναι ίσως αργο για κάποιον που θέλει να κάνει συνεχείς μεταφορές τεράστιων αρχειων , αλλά για κατέβασμα - streamαρισμα είναι πολύ καλο.Στην δουλειά έχω το lacie network storage 2 , ίσως καλύτερο για εφαρμογές γραφείου,αθόρυβο αλλά όχι τόσο έυχρηστο για κατεβασμα και stream.Απλά τα αναφέρω για όποιον ενδιαφέρεται.

Όταν λες αργό για τι ταχύτητες μιλάμε πάνω σε gigabit lan?

Δημοσ.

Το στιγμιαίο δεν μετράει, μπορεί να είναι και πάνω απο 200ΜΒ/sec λόγω caching. Για sustainable ταχύτητα μετρημένη από την κάρτα δικτύου λέω.

Χωρίς να παίζει καμία ουσιαστική σημασία, το overhead από τα πακέτα (IP, Ethernet, NFS/Samba ) δεν επιτρέπει να πιάσεις πάνω από ~105MB/sec, ούτε θεωρητικά. (βαριέμαι να κάνω τις ακριβείς πράξεις)

Πάντως απο την στιγμή που πιάνεις sustainable πάνω από 60-70ΜΒ/sec είσαι τέλεια. Στο 99% των περιπτώσεων to bottleneck είναι ο σκληρός από εκεί και πάνω. (Εκτός αν παίζεις με SSDs ή μεγάλα RAID arrays)

Αυτά είναι τα ωραία, αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο...

http://davidhunt.ie/wp/?p=232

Προσωπικά και με το 1gbit είμαι καλά ;-)

Sustained με πανω απο 100MB/s δεν το θεωρω κακο. Εξαλλου ακομα και μεγαλα αρχεια 10-20GB κατεβαινουν σχετικα στο μπαμ.

Απο την αλλη λογο Cache μπορεις να φτασεις και τα 220MB/s στιγμιαια (αρκει να εχεις SSD η RAID).

Δημοσ.

Όταν λες αργό για τι ταχύτητες μιλάμε πάνω σε gigabit lan?

Ισχύουν αυτές που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη σελίδα , 10-12 δηλαδή για μεταφορά μεγάλου αρχείου. Αν έχεις συνέχεια αντιγραφές κτλ ίσως σου φανεί λίγο , για απλή χρήση είναι μια χαρά.Συγκεριμένα streamαρω ριπαρισμενα blueray μεγεθους 20=-40gb full HD στον υπολογιστή και δεν κάνει το παραμικρό κόλημα.

Δημοσ.

Για όποιον έχει όρεξη να ασχοληθεί και να αφιερώσει κάποιο σχετικό χρόνο, το παρακάτω link είναι πολύ διαφωτιστικό : http://fractalbit.gr/hp-microserver-n40l-nas4free-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-homenas-part-1/ .

Ποποπο, αυτά είναι! Με έβαλες στο τρυπάκι τώρα να το ψάξω να κάνω τον server μου ZFS! Πραγματικά πολύ καλό!

Δημοσ.

Ποποπο, αυτά είναι! Με έβαλες στο τρυπάκι τώρα να το ψάξω να κάνω τον server μου ZFS! Πραγματικά πολύ καλό!

χρειαζεσαι 1gb ram για καθε 1ΤΒ σκληρο, στο ZFS filesystem.

you were warned

Δημοσ.

Προς το παρόν έχω... Αλλά γιατί έτσι; Αν δεν έχεις τι συμβαίνει; Πέφτει πολύ η απόδοση;

Edit: http://constantin.glez.de/blog/2011/07/zfs-dedupe-or-not-dedupe

Deduplication?!!! WOW!! Αυτά είναι, και δεν σε νοιάζει να έχεις διπλά αρχεία ποτέ ξανά...

Εντάξει, η συζήτηση πάει σε θεωρητικό επίπεδο, πραγματικά οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Αν και όπως έχει πέσει η μνήμη, δεν είναι και τίποτα να βάλω άλλα 4-8GB RAM...

Δημοσ.

παντως εδω που τα λεμε, καλυτερα ειναι να φτιαξεις εναν lowwatt-σερβερ παρα να ασχοληθεις με τα ετοιμα nas του εμποριου.

My 2 cents 

Δημοσ.

παντως εδω που τα λεμε, καλυτερα ειναι να φτιαξεις εναν lowwatt-σερβερ παρα να ασχοληθεις με τα ετοιμα nas του εμποριου.

My 2 cents 

Είναι σίγουρα αποδοτικότερη λύση αλλά το κόστος ανεβαίνει αρκετά από την στιγμή που θα στήσεις PC. Σίγουρα για μία επιχείρηση είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχεις.

Δημοσ.

Είναι σίγουρα αποδοτικότερη λύση αλλά το κόστος ανεβαίνει αρκετά από την στιγμή που θα στήσεις PC. Σίγουρα για μία επιχείρηση είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχεις.

το αρχικο κόστος ναι, αλλα μετα ειναι scalable...

Ενω ενα nas, οχι και τοσο...

Βασικα και εγω σε τετοια φαση ειμουνα, αλλα διαβασα απο εδω, διαβασα απο εκει, και κατεληξα οτι θα φτιαξω ενα ι3 3225 server με 250 ευρω.

Not bad...

Δημοσ.

'Εχω server με nas4free. Το συγκεκριμένο άρθρο προτείνει nas4free ενώ σε ένα related άρθρο παρακάτω με 4 parts προτείνει το freenas. http://fractalbit.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-nas-%CE%BC%CE%B5-freenas-part-1/  

Γιατί;

Επίσης έχω πρόβλημα στην samba όταν πάω να αντιγράψω μεγάλα αρχεία σε όνομα με πολλούς χαρακτήρες, Π.χ. δδδκδκδκδκσκσκσκδδκδκλασδφξδσφκλασσδφδσκλφδκσλδκλκδ.doc

ενώ στα windows7 το αρχείο υπάρχει δεν μεταφέρετε ποτέ στο nas αν πας να το αντιγράψεις. Αυτό αν μου το λύσει κάποιος....

Δημοσ.

Επίσης έχω πρόβλημα στην samba όταν πάω να αντιγράψω μεγάλα αρχεία σε όνομα με πολλούς χαρακτήρες, Π.χ. δδδκδκδκδκσκσκσκδδκδκλασδφξδσφκλασσδφδσκλφδκσλδκλκδ.doc

ενώ στα windows7 το αρχείο υπάρχει δεν μεταφέρετε ποτέ στο nas αν πας να το αντιγράψεις. Αυτό αν μου το λύσει κάποιος....

Ναι τα windows το έχουν αυτό το πρόβλημα, δοκίμασε να ονομάζεις με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς σύμβολα.

Δημοσ.

Μεγαλο λαθος....Μεγαλες επιχειρησεις κοιτανε ΠΟΛΥ την καταναλωση ρευματος...Και οταν ενα σουπερ ντουπερ NAS καιει στην χειροτερη 70-75w (4xHDD) και 120-130W (8xHDD) βρειτε μου ενα συστημα που θα καιει μονο τοσο.

Μπορει να ακουγεται αστειο για εμας αλλα μεγαλες εταιρειες γλυτωνουν δεκαδες χιλλιαδες ευρω τον χρονο σε ρευμα, γιαυτο εξαλλου και δεν κολανε στο να αγορασουν πολλα NAS που κοστιζουν ακομα και πανω απο 3000ε το καθενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...