johnyb98 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα.Σύνθεση υπολογιστή:ASUS P5N-MXCore 2 Duo E6400 2.13GHzVGA 9500GT PCI-E 512MB DDR2 TVOUT DVI2 x 1GB DDR2 PC2-53001 x SATA Seagate 250GB1 x SATA DVD-RWPSU 450W MAXΟ υπολογιστής πάει για format και εγκατάσταση XP. Το τελευταίο 4-μηνο περίπου γίνονται κάποιες ξαφνικές επανεκκινήσεις στον υπολογιστή. Έκανα έλεγχο στα δύο RAM modules, τόσο καί τα δύο εγκατεστημένα μαζί όσο και ένα-ένα χωριστά. No errors.Ο σκληρός δίσκος έχει, με Seagate tools, στο deep test, 3 errors. Aυτά θα τα διορθώσω με το HDD Regenerator αργότερα. Αυτό που με καίει γιά την ώρα είναι να προσπαθήσω να βρω πού οφειλόντουσαν οι επανεκκινήσεις. Όπως καταλαβαίνετε πάμε ή για τροφοδοτικό ή για μητρική. Επειδή τη μητρική την αφήνουμε τελευταία (εκτός κι αν έχουμε άλλη ακριβώς ίδια, κάτι που δεν έχω), πήγα στο πιό εύκολο, το τροφοδοτικό.Έβγαλα, λοιπόν, το τροφοδοτικό, και το τέσταρα με ένα PSU tester. Αποτελέσματα:- PSU (24 pin & 4 pin) : ok- 1 SATA : error- 4 molex : ok- 1 FDD : okΠιστεύετε πρέπει να αντικαταστήσω τροφοδοτικό; Αυτός ο ελαττωματικός SATA connector είναι που μου έκανε τις επανεκκινήσεις; Έχει μόνο ο SATA connector πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά, και έτσι όπως βλέπω τα καλώδια τώρα μέσα, αυτός ο ελαττωματικός πρέπει να ήταν στον σκληρό. Πρέπει να αντικαταστήσω το τροφοδοτικό;Όπως βλέπετε και στη σύνθεση επάνω, floppy δεν έχω. Μόνο δύο SATA drives. Με δύο adapters κάνω δουλειά. Αρκεί να σιγουρέψω ότι είμαι ok με το τροφοδοτικό.Απόψεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Το PSU το δοκιμασες στο τεστερ εκτος? Αν ναι φταιει το κουμπωμα. Η πανω στη μητρικη το τεσταρες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Το είχα βγάλει εκτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 εμ? το κουμπωμα κοιτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Οπότε, αφού το ένα και μοναδικό SATA κούμπωμα που έχει το τροφοδοτικό είναι προβληματικό (ok στα 5V & 12V rails αλλα faulty στο 3.3V rail), το αφήνω εκτός λειτουργίας το SATA connector, και με ένα molex to SATA adapter συνδέω το SATA HDD και καθάρισα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Εγω αυτο θα δοκιμαζα αν και πρωτα θα μετραγα τις τασεις με καρφιτσες μεσα στο καλωδιο για να δω που μου εχει χαλασει. Αν εχει ξεκολλησει απο μεσα απο το τροφοδοτικο, δε θα κανεις παλι δουλεια οτι ανταπτορα και να βαλεις, μιας και δε θα σου ερχεται το ρευμα, προσπαθησε να το μετρησεις αφου πιανουν τα χερια σου. Μπορει να θελει μια κολληση με κολλητηρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δυστυχώς, αν και μπορώ να βρω πολύμετρο και βολτόμετρο, δεν ξέρω να τα χρησιμοποιήσω για να μετρήσω σωστά μέσα στο τροφοδοτικό. Δεν ξέρω πού πρέπει να βάλω τους ακροδέκτες, και τί να μου δείξουν. Πάντως, αν αυτό βοηθάει, με το PSU tester, η μέτρηση μόνο του τροφοδοτικού δεν έβγαλε error. Όλες οι ενδείξεις ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια. Αν αυτό το ok πιστοποιεί ότι δε θα παρουσιάσει πρόβλημα αυτό που θέλω να κάνω με το adapter, τότε να προχωρήσω. Αλλιώς, ή πρέπει να βρω τρόπο να μετρήσω (δύσκολο), ή να αγοράσω άλλο PSU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Βαλε τον ανταπτορ τοτε και ξαναελα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 rfc, εννοείς να μετρήσω κάπως έτσι; -> http://www.youtube.com/watch?v=EpmsYrDRcG0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ακριβως ετσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα