Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το μαρτζιν δεν δινεις λεφτα για να αγορασεις κατι, με το μαρτζιν δανειζεσαι κατι. Εαν αυτο το κατι βγαλει 100ε ζημια, εσυ πρεπει να πληρωσεις 100ε. Εαν αυτο το κατι βγαλει κερδη 100ε, εσυ θα παρεις 100ε.

Να στο πω απλα. Στο cash account, παιρνεις 1000 μετοχες χ. Μερα με την μερα βλεπεις στο χαρτοφιλακιο σου να λεει χ μετοχη κερδη/ζημιες ψ. Ωραια; Ωραια, στο μαρτζιν αυτο το ψ το εχεις στη διαθεση σου.

• Απαντ. 339
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά απάντησε μου κάτι ακομα στο παράδειγμα μου πανω αν μπορείς. Π.χ Πουλάω 10 συμβόλαια ΣΜΕ FTSE Σεπ. στο 216, στο κλείσιμο είναι 206 οποτε βγάζω 500 ευρώ( αφού κάθε pip είναι 5 ευρώ x 10 συμβολαια x 5 ευρώ το καθένα 50x5=500 σωστά?)Την επόμενη μέρα κλείνει στο 207 οποτε παίρνω 550 ευρώ επιπλέον ή παίρνω μόνο το 50 ευρώ? Και την τρίτη μερα κλείνει στο 213 εκεί παίρνω 150 ευρώ ή επειδή έχει γίνει εκκαθάριση δεν παίρνω τίποτα ? Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι ότι αν κάποιος είχε πάρει θεση short στον δείκτη τον χειμώνα του 14 τότε που ανακοινώθηκαν οτι παμε εκλογές δεν θα εχει βγάλει τρομερά λεφτα ακομα και μέχρι σήμερα ? Δηλαδή κάθε μέρα έπρεπε να μπαίνουν χιλιάδες ευρώ στο λογαριασμό του ή επειδή γίνεται εκκαθάριση βγάζει μόνο απο τα "καινούργια". Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Συγγνώμη καταλαθος το ξανά έστειλα αλλά και πάλι δεν κατάλαβα αυτό που λες..Μπορεις να μου απαντήσεις πάνω στο παράδειγμα μο

Βασικά δεν κατάλαβα αυτό που θες να πεις...Μπορεις να μου απαντήσεις πάνω στο παράδειγμα μου? Σε ευχαριστώ και συγγνώμη που σε κουράζω.

Δημοσ.

Όχι δεν θα παίρνεις 500€ κάθε λίγο.

Τα κέρδη ή τις ζημιές που θα έχεις από το άνοιγμα της θέσης. Θα πιστωνονται στο λογαριασμό σου με κάθε εκκαθάριση.

Το παράδειγμα σου είναι λάθος. Είσαι σορτ, το 206 -> 207 είναι χασουρα. Αλλά πες ότι θες να γράψεις 205, τότε θα πιστωθουν 50€ εφόσον τα κέρδη σου είναι 550 από το άνοιγμα και έχεις πάρει ήδη τα 500€.

Δημοσ.

Οκ την τρίτη μέρα που θα κλείσει στο 213 δεν μου είπες αν θα πάρω κάτι ή όχι? Λογικά από αυτά που κατάλαβα είναι πως όχι αφού έχει γίνει η εκκαθάριση σε αυτά τα λεφτά.

Τελικά δεν εμπεριέχουν και τόσο μεγάλο ρίσκο τα παραγωγα, αν ήταν με την λογική μου τότε θα σε έκαναν ζαμπλουτο ή θα ήσουν στον δρόμο.

Δημοσ.

Έχουν μεγάλο ρίσκο διότι τα παράγωγα κάνουν συναλλαγές μόνο σε μαρτζιν. Όταν αγοραζεις κάτι σε μαρτζιν, το μόνο που θες είναι ένα ποσοστό ασφάλειας και κάποια χρήματα για μελλοντικές ζημιές.

Δηλαδή έχεις την λεγόμενη μοχλευση. Θέλει μεγάλη εμπειρία για να κανείς συναλλαγές πάνω σε μαρτζιν.

Για να μην κλαις τα λεφτά σου. Όταν αγοραζεις κάτι σε μαρτζιν, αγόραζε μόνο όσα μπορείς να αγορασεις χωρίς την μοχλευση.

Δημοσ.

Μακάρι να σου πάνε ολα όπως τα θες. Ποιος χρηματιστηριακος "χώρος" εμπεριέχει το πιο πολύ ρίσκο δηλαδή ή να γίνεις ζάμπλουτος ή να μείνεις στον δρόμο. Forex? Χρυσός? Πετρέλαιο? Ή κάτι άλλο ?

Δημοσ.

Γύρισμα έκανε από -1,4% σε 0,7% αλλά είχα την πιο σάπια μετοχή... Άντε να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές. ( κουβας το trade)

Ρίσκο υπάρχει στο μαρτζιν. Η αγορά είναι δευτερεύουσα. Πχ πολλοί θα σου πουν forex, το οποίο είναι λάθος! Η forex είναι η πιο "χαλαρή" αγορά, αλλά αν βάλεις το μαρτζιν που έχουν εκεί, το ρίσκο πάει στο θεό.

Δημοσ.

Ένας που πήγε short 1 συμβολαιο στον δείκτη και τον κράτησε για 5 μέρες. Πούλησε στο 200 και ανά μέρα έγινε αυτό:

1η 195

2η 198

3η 191

4η 199

5η 190

Πώληση 194 ή στο 190 (θέλω και με τα 2 σενάρια.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Μη σε μπερδεύει η πίστωση κερδών ζημιών ανά εκκαθάριση.

Το κέρδος υπολογίζεται όταν κλεινεις την θέση. Ανοιξες στο 10 και εκλεισες στο 8, έχεις κέρδος/χασουρα 2 ανάλογα την θέση.

Btw όταν λέμε "κλείνω θέση" σημαίνει ότι παίρνω αντίθετη θέση. Πχ είμαι 10σμε long, για να κλείσω θέση θα πάω 10σμε σορτ. Και το αντίθετο. Αυτό για το ποιος πάει long (αγοράζει παράγωγα)

Δημοσ.

Με μπερδεύει όμως παπί δεν μπορώ να το καταλαβω. Απάντησε μου ανά ημέρα και θα το καταλάβω τότε

Π.χ

1η -50

2η +20

.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...