Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα  παιδιά θέλω να μάθω κάποιες πληροφορίες για το crossfire.

έχω την ati sapphire radeon 6850 hd και θέλω να μάθω πληροφορίες όπως  : 

πρέπει οι κάρτες να είναι ίδιες? πρέπει να ανήκουν άπλα στην ίδια οικογένεια δλδ 6800 series ?

επίσης τι ρόλο παίζουν οι εταιρίες? αν είναι πχ από asus η power color η 

sapphire τι κερδίζω και τι χάνω?

το ρωτάω γιατί σκέφτομαι να αγοράσω 

μια από εξωτερικό και οι τιμές έχουν μεγάλη διάφορα από εταιρία σε 

εταιρία.  tnx !!!
Δημοσ.

να είναι ίδιες πρέπει (6850 και οι δύο)..το θέμα εταιρείας δεν έχει σημασία από όσο ξέρω και αν είναι η μία overclocked και η άλλη όχι πάλι πρόβλημα δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική σου υποστηρίζει crossfire x (dual x16)?Για πιο καλή απόδοση του cf σε ρωτάω.Από τροφοδοτικό πως πάμε?

Εάν δεν κάνω λάθος,θες μια ακόμα 6850 ασχέτος εταιρίας.Αυτό που αλλάζει από εταιρία σε εταιρία (και βλέπεις διαφορές στις τιμές) είναι τα συστήματα ψύξης και κάποιες 'ειδικές' εκδόσεις με μεγαλύτερους χρονισμούς κλπ.Μια χαρά εταιρία είναι η Sapphire,εγω όσες υλοποιήσεις της είχα (3 στον αριθμό) μου άρεσαν.

Η προσωπική μου άποψη είναι αντί να πας σε cf,να πουλήσεις την κάρτα που ήδη έχεις και προσθέτοντας και τα λεφτά που θα έδινες στη 2η 6850,να αγοράσεις μια άλλη καλή-δυνατή μεταχειρησμένη κάρτα.

Με το cf θα βάλεις,λίγο ως πολύ,μπελά στο κεφάλι σου από την άποψη ότι οκ τούμπανο επιδόσεις κλπ κλπ αλλά σε παιχνίδια που θέλει να λειτουργήσει σωστά ο οδηγός της ati και να δουλέψουν-συνεργαστούν και οι δυο κάρτες.Σε αντίθετη περίπτωση τραβάς τα μαλλιά σου μέχρι να βγει ένας καλός οδηγός ή ένα σωστό profile για το παιχνίδι που θες και να παίζεις και πάλι σε τούμπανα fps.

Στο λέω αυτό,όχι για να σε αποθαρρύνω,αλλά για να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και κάτι άλλο εκτός του 2χ6850 (με ότι αυτό συνεπάγεται πχ διπλασιασμός επιδόσεων με πιο λίγα χρήματα,2 κάρτες μέσα στο κουτί κλπ).Το έχω κάνει,μου άρεσε και αν είχα τα χρήματα θα το ξαναέκανα,απλά μην περιμένεις να πάνε όλα ρόδινα.

Δημοσ.

Απο την σειρά 57xx και μετέπειτα μπορεί να γίνει Crossfire και με διαφορετικές κάρτες αρκει να είναι τις ιδιας σειράς τα δυο πρώτα νούμερα.

Οπως πολύ σωστά γράφει και ο φίλος απο πάνω μπορείς να κάνεις C/F με μια 6850 και με μια 6870 απλά η δυνατότερη θα πεφτει πάντα στις τιμές της χαμηλότερης. Θα είναι σαν να εχεις κάνει C/F με δυο 6850.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στο Crossfire ή SLi ( nVidia) είναι η κατανάλωση.

Επίσης μπορεί σε κάποιους τίτλους να μην εχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα,σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις να εχεις χειρότερες επιδόσεις και σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις να μην τρέχει καθόλου σωστά το παιχνίδι.

Τα τελευταία χρόνια τα δυο παραπάνω ενοχλητικά φαινόμενα εχουν εκλείψει.

Για την ιστορία και μόνο εχουν βγει και μητρικές που υποστιρήζουν και πολλαπλές κάρτες γραφικών  απο οποιαδήποτε σειρά και εταιρία. Μπορούσες δηλαδή να συνδέσεις μια 6850 με μια 5870 και μια 570 της Nvidia !!!

Είχα στο παρελθόν τέτοια μητρική της Asus (ακριβή φυσικά)

Επίσης για την ιστορία και μόνο οι κάρτες της AMD/Ati εχουν καλύτερη συμπεριφορά λόγο του τρόπου λειτουργίας του Crossfire. Η εναλλαγή των καρτών στην απεικόνηση γίνεται ανά γραμμή εναλάξ ενω στο SLi της nVidia γίνεται διαχωρισμός της εικόνας στο 1/2. Στην ουσία βλέπεις την μισή σου εικόνα απο την μια κάρτα και την άλλη μιση απο την άλλη.

Δημοσ.
δεν τα είχα έτσι στο μυαλό μου για να πω την αλήθεια. 

η μητρική μου υποστηρίζει dual x16 .

πολύ άπλα πίστευα ότι αγοράζοντας μια οποιαδήποτε 6800 series 

με 100 εύρο π.χ. θα είχα απίστευτες αποδόσεις.

Όμως διαβάζοντας αυτά που όλοι αναφέρατε ότι δλδ ενδεχόμενος θα

υπάρχει πρόβλημα με τα games και ότι θα πρέπει να είμαι τυχερός για 

να βρω κάποιο profile για να  "κάτσει" ειλικρινά ξενέρωσα γιατί πίστευα ότι

τα θέματα αυτά τα είχαν λύσει οι εταιρίες.

Οπότε σε περίπτωση που βρω κάποια ευκαιρία "οικονομική" ίσως και να

το δοκιμάσω το cf  όμως μου προξενεί τρομερό ενδιαφέρον η διάφορα 

τιμής μεταξύ (σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλη) εταιριών και 

θέλω να μάθω εάν είναι αξιόπιστες.
Δημοσ.

Οπως σου λέω και στο τέλος του προηγούμενου post μου,τα 'αρνητικά' για το cf δεν στα έγραψα για να αλλάξεις γνωμη και να ξενερωσεις αλλά για να έχεις στο μυαλό σου και κάποια προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν.Καλύτερα να τα ξέρεις από τωρα,παρά όταν δωσεις και τα εξτρά 100 ευρω.

Επίσης,θα συμφωνήσω με την άποψη του φίλου venumis ότι τον τελευταίο καιρό (1-2 χρόνια) έχουν βελτιωθεί τα πράγματα και πλέον αυτού του είδους τα προβλήματα (με τα cf-sli) δεν έχουν εκλείψει αλλά σίγουρα έχουν μειωθεί.

Με ένα 100αρικο βρίσκεις και από εδω (Ελλάδα) 6850,υπομονή μόνο να υπάρχει μέχρι να βρεθεί η σωστή αγγελία.

Για αυτό που λες για τις εταιρίες,οκ έχουν καποια διαφορά αλλά δεν νομίζω πως είναι και τόσο χαοτική.(50 περίπου).Τωρα αν μιλάμε για τιμές μεταχειρισμένων αλλάζει το πράγμα γιατί μπαίνουν και άλλοι παράγοντες όπως κουτιά-παρελκόμενα,αν έχει εγγύηση η κάρτα,εάν θέλει να την 'σκοτωσει' κάποιος γιατί χρειάζεται χρήματα κλπ

Επίσης δες εάν το τροφοδοτικό σου αντέχει την εξτρά κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...