Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα Acer Aspire 5738G και εχτές μετά από πτώση (δεν ήταν η πρώτη) μου χτύπησε ο σκληρός. Επειδή ψάχνω για καινούργιο ήθελα να ρωτήσω αν οι Sata 3 δουλεύουν πάνω σε θύρα Sata 1 ή αν πρέπει να κοιτάξω αποκλειστικά σε Sata 1?

Επίσης αν έχετε κάποιον να προτείνεται ή έχει πάρει το μάτι σας κάποια καλή προσφορά από Ελλάδα ή εξωτερικό πείτε μου. 

Δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά, γύρω στα 40 ευρώ. Η χωρητικότητα δεν με νοιάζει πολύ. Και 160gb να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι 320 βέβαια καλύτερα. 

Κοίταζα στο amazon τον Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/Western-Digital-Scorpio-WD2500BEVT-Laptop/dp/B008VBU348/ref=sr_1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1363711656&sr=1-6">ίδιο που είχα σε μικρότερη χωρητικότητα μιας και μπορεί να μου τον φέρει φίλος από Αγγλία σε λίγες μέρες και να γλιτώσω μεταφορικά κτλ. 

Έχει πολλούς δίσκους στην ίδια τιμή αλλά δεν ξέρω αν είναι κάποιος καλύτερος η χειρότερος. 

Είδα και αυτόν με λιγότερα λεφτά περισσότερα gb: http://www.amazon.co.uk/320GB-Scorpio-WD3200BEVT-SATA-5400rpm/dp/B0013E0A0M/ref=pd_sim_sbs_computers_3

Δημοσ.

Σκεψου μηπως παρεις εναν SSD αντι για τους κλασσικους HDD, θα ειναι και μια αξιολογη αναβαθμιση με την ευκαιρια, ειδικα αν ειναι το βασικο pc σου. 

Δημοσ.

To σκέφτηκα αλλά είναι αρκετά τα λεφτά και δεν είναι και το βασικό μου pc. Είναι laptop και το έχω 3,5 χρόνια. Το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση αλλά για απλά πράγματα. Λίγο ίντερνετ, skype κτλ. Οπότε δεν μου χρειάζεται ο ssd μιας και δεν παίζουν και πολλά χρήματα. 

Δημοσ.

...αναφορικά με τα χρήματα, το θέμα με τους σκληρούς είναι τί λόγο εγγύησης αντικατάστασης έχουν προς την τιμή τους. Και στο Άμαζον έχω προσέξει σε όσους δίσκους έχω δει να προτείνονται από κόσμο εδώ, ν' αναφέρονται λίγο πιο κάτω από την τιμή και τη βασική περιγραφή του δίσκου, τιμές για "additional warranty" (2 και 3ων χρόνων συνήθως). Κι έχω την ΕΝΤΥΠΩΣΗ, χωρίς να το έχω 100% ξεκαθαρισμένο, ότι όπου αναφέρονται αυτές οι "εξτρά εγγυήσεις", οι εν λόγω δίσκοι παρέχονται από το Άμαζον με ΜΟΛΙΣ ενός έτους εγγύηση (μιλάμε για διάφορους δίσκους, διαφορετικών εταιριών, διαφορετικά μοντέλα κτλ. Όπως έχω δει πχ για Seagate, έτσι έχω δει και για WD black, τις "ναυαρχίδες" δηλαδή της WD, που ΚΑΝΟΝΙΚΑ καλύπτονται με εγγυήσεις 5 ετών. Κι επειδή ΔΕΝ νομίζω οι "εξτρά εγγυήσεις των 2 και 3ων ετών" να αφορούν δίσκο που ούτως ή άλλως έχει εγγύηση 5 ετών, ΥΠΟΘΕΤΩ ότι το Άμαζον έχει εξασφαλίσει φθηνότερα αυτούς τους δίσκους, παρέχοντας -από την κατασκευάστρια την ίδια- "ελάχιστη" εγγύηση...). M' άλλα λοιπόν λόγια, εγώ ΔΕΝ βλέπω, σε περίπτωση που ισχύει αυτό που είπα περί εγγυήσεων που παρέχει, να είναι το Άμαζον ΦΘΗΝΟ. Γι' αυτό και το "καρότο" τον μεταφορικών (...δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να ανακατευτεί ο φίλος σου - ΑΝ δεν κάνω λάθος, για αγορές άνω των 25 λιρών, το amazon.co.uk συγκεκριμένα, δεν χρεώνει μεταφορικά για αποστολές εντός ΕΕ) νομίζω ότι είναι κενό περιεχομένου - όταν τουλάχιστον μιλάμε για κάτι κάτω των πχ 5 κιλών, όπως είναι ένας σκληρός, και τα ελληνικά μαγαζιά (ΟΤΑΝ παρέχουν καλύτερες εγγυήσεις φυσικά), είναι προτιμότερα ως επιλογή, καθώς ΕΧΟΥΝ πλέον ανταγωνιστικές τιμές...

Οι δίσκοι που υπέδειξες, δεν είδα κάπου ν' αναφέρουν εγγύηση (ούτε εκείνες τις τιμές για "εξτρά" εγγύήσεις που όπως έχω πει έχω δει σε άλλους δίσκους. Και δεν ξέρω γιατί έτσι με αυτούς...). ΑΝ είναι κατ' ελάχιστο 2 ετών (καλό θα ήταν να ήταν 3ων βέβαια), κάτι γίνεται. ΑΝ όμως είναι ενός ετούς, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς, διότι μετά την πάρδοδο του έτους, θα είσαι "στον αέρα" αν πάθει κάτι. Και κυρίως, αν υπάρχει δυνατότητα, επικοινώνησε με το Άμαζον (με μέιλ υποθέτω) και ζήτα διυεκρινήσεις για τον παρεχόμενο χρόνο εγγύησης.

Και σε περίπτωση που τυχόν είναι ενός έτους, άρα τα 37€ σου θα είναι "εξασφαλισμένα" για ΕΝΑ μόνον χρόνο, εγώ θα έλεγα να σκεφτείς να δώσεις λίγα περισσότερα, ΑΝ βεβαίως τα διαθέτεις, και να πάρεις έναν δίσκο και (θεωρητικά) "καλό", όπως είναι οι black της WD (οι "Scorpio" εν προκειμένω=2.5άρηδες=για λάπτοπ), που μάλιστα θα είναι και των 7200 στροφών (και όχι των 5400 όπως αυτοί που υπέδειξες) - χωρίς αυτό να είναι κάτι περισσότερο από "κερασάκι" στην όλη τούρτα των 5 ετών εξασφάλισης της αντικατάστασης εάν κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Οι black της WD πάντως δίνουν την καλύτερη αναλογία τιμή/έτη εγγύησης από οποιουσδήποτε άλλους (είτε της WD είτε άλλης εταιρίας). Συγκεκριμένα η πρότασή μου είναι αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25897&cat=6. Με όριο τα 40 που είπες, πας στα περίπου 60 μαζί με τα μεταφορικά (αν δεν είσαι Θεσ/νίκη για αγορά από το κατάστημα), και έχεις : 60/5="αγοράζεις" με 12€ τον χρόνο, 5χρονη εγγύηση (η συνήθης "καλύτερη περίπτωση" για 2.5άρηδες δίσκους άλλων εταιριών ή μοντέλων είναι 2 έτη, που σημαίνει, απ' ό,τι βλέπω με μια γρήγορη ματιά μέσω Skroutz.gr , μιλάμε για περίπου 55€ για έναν 500άρη δίσκο, και συγκεκριμένα Scorpio blue της WD, άρα μιλάμε ότι πληρώνεις τουλάχιστον 2πλάσια το κάθε έτος εγγύησης, σε σχέση με έναν black. Aυτά βέβαια για 500άρη δίσκο, γιατί ένας 320άρης έχει πολύ μικρή διαφορά στην τιμή, και συμφέρει αναλογικά ακόμη λιγότερο. Επειδή έχεις θέσει όμως θέμα χρημάτων, θα μπορούσες να "βολευτείς" με έναν 250άρη, και να πλήρώσεις κατ' ελάχιστο 45 -αν μπορείς αν τον πάρεις από μαγαζί Αττικής- έως 50 με μεταφορικά. Δηλαδή ξεφεύγεις και 10 παραπάνω από το όριό σου ούτως ή άλλως, και παίρνεις δίσκο μόνο στις 5400RPM, και έχει ΜΟΝΟ 2 έτη εγγύηση, και στο κάτω-κάτω είναι μόλις 250GB...Από άποψη "αναλογιών", σε ΚΑΘΕ περίπτωση είναι "κακή" αγορά, που δικιολογείται ΜΟΝΟ εάν δεν μπορείς να διαθέσεις ούτε Ευρώ παραπάνω από τα 45 με 50 που θα σου βγει...

Zαλίστηκες ίσως, αλλά αν με ξαναδιαβάσεις με το πάσο σου θα δεις ότι από άποψη ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, και αν μπορείς να διαθέσεις τα 60 που είπα, παίρνεις τον καλύτερο δυνατό δίσκο (από διάφορες απόψεις όπως εξήγησα)της αγοράς, στα 500GB.

...ΔΕΝ τελείωσα όμως, καθώς ΥΠΑΡΧΕΙ και εναλλακτική, "συμβιβαστική" κατά κάποιον τρόπο. Και έγκειται στην αγορά ενός Ηitachi Travelstar στα 500GB μεν, στις 5400RPM δε, ΑΛΛΑ με ΤΡΙΑ έτη εγγύησης. Τιμή, γύρω στα 50 : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32295&cat=6/show/10673300. Το σημαντικό με αυτόν είναι προφανώς τα 3, έστω, έτη εγγύησης. Κι αν θες "να βγάλεις κι απ' τη μύγα ξύγκι", μπορείς να πάρεις έναν 320άρη (αφού δεν σκοτίζεσαι και τόσο για την χωρητικότητα), με περίπου 40-45 : http://www.skroutz.gr/s/320570/Hitachi-Travelstar-Z5K320-320GB.html (θα πρότεινα καλύτερα από το Vision Studio, αλλά αν δεν είσαι Θεσ/νίκη και θες το...ξύγκι να περιλαμβάνει και γλύτωμα από τα 4€ κατ' ελάχιστον μεταφορικά που απαιτεί η αγορά από αυτό, έβαλα όλη τη σελίδα του Skroutz μήπως σε βολεύει αγορά από Αττική, αν είσαι εκεί). Έτσι, στην "χειρότερη από τις καλύτερες" (ή και το ανάποδο), όπως την θεωρώ, έχεις δίσκο με "αρκετή" εγγύηση, και περίπου στο χρηματικό ταβάνι που είχες θέσει. Η επιλογή δική σου είναι, μελέτα τα αποπάνω και δες τί σε συμφέρει /θεωρείς ως καλύτερη αγορά για ΕΣΕΝΑ, και πάρε ό,τι νομίζεις....Εγώ για ακόμη μια φορά πάντως, θα σε προτρέψω να κοιτάξεις να εξασφαλίσεις τα 60, και να κάνεις την καλύτερη ΔΥΝΑΤΗ αγορά, με βάση το όσο λιγότερη απόκλιση γίνεται από το...πορτοφόλι σου...

* οι 160άρηδες δίσκοι, που ρώταγες, δεν αξίζουν ούτε γι' αστείο, ακόμη κι αν σου είναι αρκετή η χωρητικότητά τους, καθώς στοιχίζουν μέχρι και ακριβότερα από έναν, έστω, 250άρη (που και αυτός ακόμα, δεν "αξίζει" τα λεφτά του)...

** ...όχι, δεν θα έχεις θέμα με δίσκο "SATA III δυνατοτήτων" πάνω σε μητρική με disk controller "δυνατοτήτων SATA I", καθώς το SATA οπρωτόκολλο είναι "backwards compatible" (...με εξαιρέσεις κάποτε σε κάποιους disk controllers, και κάποιους 3.5άρηδες σκληρούς στους οποίους έπρεπε απλώς ν' αλλαχθεί θέση σε σχετικό jumper που υπήρχε, αλλά δεν νομίζω να έχεις σήμερα κανένα θέμα).

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς τον δίσκο τον παράγγειλα χτες και λέω δυστυχώς γιατί καταρχήν πήγε χαμένο (τουλάχιστον ως προς εμένα) το πολύ καλό και διαφωτιστικό post σου και κατά δεύτερον γιατί δεν είχα σκεφτεί αυτό με την εγγύηση και δεν ξέρω τι παίζει με τον δίσκο που πήρα. Υποψιάζομαι όμως ότι μάλλον θα έχει ένα χρόνο. Θα στείλω ένα mail να ρωτήσω. 

Την λύση με τα 60 ευρώ δεν θα την προτιμούσα γιατί εκτός από του ότι τώρα πραγματικά δεν μου περισσεύουν (ούτε τα 45 μου περισσεύουν αλλά δεν μπορώ να μείνω χωρίς το laptop), τα 500gb πραγματικά δεν μου χρειάζονται γιατί όλα μου τα αρχεία τα αποθηκεύω σε εξωτερικό σκληρό που έχω στο κύριο pc και όταν πάω κάπου όπως στο χωριό μου για παράδειγμα και παίρνω το laptop μαζί παίρνω και τον εξωτερικό και είμαι κομπλέ. Επίσης η ταχύτητα είναι κάτι που ούτε αυτό θα μου προσφέρει κάτι στην χρήση που κάνω στο laptop. 

Τον hitachi που μου πρότεινες τον είχα δει αλλά επειδή δεν ήξερα τίποτα για τους σκληρούς από την συγκεκριμένη εταιρία προτίμησα να αγοράσω τον ίδιο με αυτό που είχα που έβγαινε στα ίδια λεφτά με τον hitachi. Πιο συγκεκριμένα αυτόν εδώ: http://www.amazon.co.uk/Scorpio-Mobile-Internal-Playstation-Compatible/dp/product-description/B0037NYQ7K/ref=dp_proddesc_0?ie=UTF8&n=340831031&s=computers. Μου βγήκε 45,5 ευρώ και τον παράγγειλα κατευθείαν να έρθει σπίτι μου. 

Αυτό για τον φίλο μου το είπα σε περίπτωση που έβρισκα κάποιον σκληρό με καλύτερη τιμή από κάποιον άλλο πωλητή που στέλνει μόνο Αγγλία. 

Αυτό που με στενοχωρεί πιο πολύ είναι που χάλασες τόσο χρόνο για το post που έγραψες και όταν το είδα ήταν αργά. Μακάρι να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Σίγουρα θα φανεί σε μένα σε κάποια αγορά στο μέλλον όσων αφορά τις εγγυήσεις. 

Όπως και να' χει σε ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

:-)

...με σκλάβωσες με το "στεναχωρήθηκα"...

Κι εγώ στεναχωρήθηκα που δεν σε πρόλαβα αδερφέ. Δεν με πειράζει όμως για τον "κόπο". Μια καλή πληροφορία δεν πάει ποτέ "τζάμπα" άλλωστε. Κι αν δεν πρόλαβες αυτή τη φορά, τουλάχιστον όποτε χρειαστείς να ξαναπάρεις δίσκο, θα το δεις με άλλο μάτι. Κι εσύ και όποιος άλλος τύχει να το διαβάσει.

Να 'σαι καλά, κι εύχομαι ο δίσκος που θα σου έρθει, να σου κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Δημοσ.

...ό,τι λένε και οι άλλοι, αδερφέ (ούτε "καλύτεροι", ούτε "χειρότεροι", σε γενικές τουλάχιστον γραμμές). Γι' αυτό και η ουσία βρίσκεται στις (όσο δυνατόν μεγαλύτερες) εγγυήσεις. Μιας και οι σκληροί είναι, κατά μεγάλο ποσοστό, θέμα "τύχης" (το τί θα σου κάτσει και πώς θα πάει).

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα τα λες φιλε ! οντως η μεγαλυτερη παραμετρος ειναι το θεμα τυχης σε πολυ μεγαλο ποσοστο !

υπαρχει ομως η παραμετρος της μεταχειρησης που θα  του κανεις για να σου κρατησει καλη υγεια οσο δυνατον περισσοτερο ενας σκληρος ! αν δε τον ξεπατωνεις πχ ολη μερα στο γραψε σβησε αν δεν ειναι μονιμα σε υψηλες θερμοκρασιες κτλ ολα αυτα επηρεαζουν την μακροζωια του σκληρου (σε πολυ μικροτερο βαθμο βεβαια απ τον παραγοντα τυχη που ειναι κ ο ποιο σημαντικος) ..

Δημοσ.

...ίσα ρε μάγκα που με είπες και βλακ κατά λάθος...

Κοίτα καλύτερα λέω εγώ τα "ναι μεν αλλά σου" όταν γι' άλλα λέμε και εσύ περί άλλων τυρβάζεις - καλή ώρα να ρωτάει ο άλλος "ποιός είναι καλύτερος" κι εσύ να λες "αυτός που δεν χρησιμοποιείς πολύ!"...

Ξέρω με τί άτομο έχω να κάνω, μη φανταστείς, αλλά είπα να στο πω εγώ το να τα κοιτάξεις τα θέματά σου, κι ας πάει στράφι...

Δημοσ.

ο χριστος και η παναγια αν καταλαβε κανεις τιποτα !!!

με την νοηματικη γραφτα  παιχτη  την χειριζεσαι καλυτερα σιγουρα ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...