Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κάποτε ένας κάφρος εργοδότης που είχα, για τεχνική δουλειά ήμουν εκεί, με έβαλε να μάθω να φτιάχνω ελληνικό καφέ.

μου έχυσε 7, στον 8 και μετά ήταν ευχαριστημένος

ένα από τα μυστικά ήταν ότι το νερό το βάζω πρώτα στη κούπα και μετά στο μπρίκι έτσι ώστε να είναι ακριβώς, ούτε πολύ ούτε λίγο.

στο βράσιμο λίγο πριν σπάσει το καϊμάκι, δηλαδή καθώς σηκώνεται από γύρο γύρο ακριβώς πριν σηκωθεί και το κέντρο βάζω στη κούπα τη μισή δόση

μετά βάζω στη φωτιά την άλλη μισή δόση ξανά και κάνω το ίδιο πράγμα

• Like 4
Δημοσ.

Το πρωτο ειναι αυτονοητο, το δευτερο οντως βοηθαει στον καφε. Σημειωστε και ενα τριτο: Ο καφες εχει καλυτερη γευση οταν τον ανακατευεις με ξυλινο κουταλακι καθως βραζει.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρωτο ειναι αυτονοητο, το δευτερο οντως βοηθαει στον καφε. Σημειωστε και ενα τριτο: Ο καφες εχει καλυτερη γευση οταν τον ανακατευεις με ξυλινο κουταλακι καθως βραζει.

ισχυει. η γιαγια μου συνηθιζε να τον ανακινει με ενα ξυλακι απο αυτα που τυλιγουν χωριατικη ζυμη και φτιαχνουν χωριατικα ζυμαρικα...

τωρα για το αν αλλαζει η γευση αλλη ιστορια

Δημοσ.

να ρωτήσω, εχει χρησιμοποιήσει κανείς ηλεκτρικό μπρίκι? 

- απο αξιοπιστία, βράσιμο πως είναι?

- πως το καθαρίζεις?

- έχετε κάποια συγκεκριμένα κατα νου, εχω δει τα παρακάτω αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αξιοπιστία

1) http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Greek-Turkish-Coffee-Pot-Briki-Ibrik-Kettle-/260668740644?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item3cb1115424

2) http://www.ebay.co.uk/itm/SINBO-ELECTRIC-TURKISH-GREEK-COFFEE-MAKER-SCM2928-POT-briki-KETTLE-A-/171034551881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d2742649

3) http://www.eidi-spitiou.gr/ell/product/%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-ANKOR

4) http://www.e-milonas.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30147

θα με ενδιαφερε και εμενα κατι τετοιο.αν εχει παρει καποιος ας μοιρασει τη γνωση.

Δημοσ.

απο ολα τα παραπανω που εχουν γραφτει εσεις συνεχιζετε να θελετε ηλεκτρικο?

Δεν το θελω για εμένα αλλά για τη γιαγιά μου.εχει το θεοφιλος και σημερα ανοιξε παραπάνω τη βαλβίδα και παραλιγο να καεί . σκεφτόμουν οτι το ηλεκτρικο μπρικι θα ηταν μια ποιο ασφαλής επιλογη.δεν θα είναι μόνο για κάφε αλλά και για νερα, γαλατα. Είδα την ερώτηση εδώ και είπα να μην ανοιξω άλλο θέμα...για αυτό αν έχει παρει κάποιος απο αυτά τα μπρικια ας πει πως είναι...

Δημοσ.

Δεν το θελω για εμένα αλλά για τη γιαγιά μου.εχει το θεοφιλος και σημερα ανοιξε παραπάνω τη βαλβίδα και παραλιγο να καεί . σκεφτόμουν οτι το ηλεκτρικο μπρικι θα ηταν μια ποιο ασφαλής επιλογη.δεν θα είναι μόνο για κάφε αλλά και για νερα, γαλατα. Είδα την ερώτηση εδώ και είπα να μην ανοιξω άλλο θέμα...για αυτό αν έχει παρει κάποιος απο αυτά τα μπρικια ας πει πως είναι...

Χα, είδατε!Τα έλεγα εγώ στην προηγούμενη σελίδα αλλά εσείς με βγάζατε τρελό.Να που μαζεύονται πολλοί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο τα ηλεκτρικα μπρικια δεν μου γεμισαν το ματι.ενας ελεγε οτι δεν μπορεις να πλύνεις τη βαση.αλλος ελεγε οτι δεν κανει να βαζουμε σε αυτα γαλα.ειναι και γκουμουτσα.

ε  ετσι πηρα ενα ηλεκτρικο ματι απο αυτα τα μικρα που εχουν για καφε.μια χαρα φαινεται.μπορει να παρω ενα και για μενα.

Δημοσ.

Άρχισε σιγά σιγά να ... αποκηρύσσεις συγγενείς και να «κόβεις» φιλίες... 

(μην παρεξηγηθείς, δε σε ειρωνεύομαι!)

Υπαρχει καλυτερη λυση: να τους χυνει το καφε στα μουτρα.

Καυτο, εννοειται.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/11/2013 στις 12:01 ΜΜ, gatokoritso είπε

λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο τα ηλεκτρικα μπρικια δεν μου γεμισαν το ματι.ενας ελεγε οτι δεν μπορεις να πλύνεις τη βαση.αλλος ελεγε οτι δεν κανει να βαζουμε σε αυτα γαλα.ειναι και γκουμουτσα.

ε  ετσι πηρα ενα ηλεκτρικο ματι απο αυτα τα μικρα που εχουν για καφε.μια χαρα φαινεται.μπορει να παρω ενα και για μενα.

Γεια σας είναι λίγο παλιό το θέμα αυτό αλλά ήθελα να ρωτήσω επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα ηλεκτρικό μπρίκι αν μπορείς να βράσεις και γάλα εκεί, παντού λένε ότι κολλάει αλλά ρε σεις και στο κανονικο μπρίκι κολλάει το γάλα οπότε δεν το πολύ πιστεύω εσείς τι λέτε; 

Δημοσ.

Τι ;;;Δεν σ ακούω φιλαράκι,μιλάς πιο δυνατά;; 😋 Γάλα δεν έχω βράσει αλλά πιστεύω αν έχεις το νου σου δεν θα κολησει.Το κακό του είναι ότι δεν ρυθμίζεται η ένταση έτσι ώστε να το βάλεις χαμηλά να μη σου κολλήσει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/10/2013 στις 11:05 ΜΜ, Dark_son20 είπε
κάποτε ένας κάφρος εργοδότης που είχα, για τεχνική δουλειά ήμουν εκεί, με έβαλε να μάθω να φτιάχνω ελληνικό καφέ.

μου έχυσε 7, στον 8 και μετά ήταν ευχαριστημένος

ένα από τα μυστικά ήταν ότι το νερό το βάζω πρώτα στη κούπα και μετά στο μπρίκι έτσι ώστε να είναι ακριβώς, ούτε πολύ ούτε λίγο.

στο βράσιμο λίγο πριν σπάσει το καϊμάκι, δηλαδή καθώς σηκώνεται από γύρο γύρο ακριβώς πριν σηκωθεί και το κέντρο βάζω στη κούπα τη μισή δόση

μετά βάζω στη φωτιά την άλλη μισή δόση ξανά και κάνω το ίδιο πράγμα

Επρεπε να ειχε εμενα. Στον 9ο καφε θα εφτιαχνα τον καλυτερο ever και οποτε τον εβλεπα θα θυμωμουν αυτον τον υπεροχο καφε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...