mylo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 αυτός στο 2ο βιντεακι η ιδέα μου ειναι η δεν εχει καθολου καιμακι ο καφες?
Dark_son20 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 κάποτε ένας κάφρος εργοδότης που είχα, για τεχνική δουλειά ήμουν εκεί, με έβαλε να μάθω να φτιάχνω ελληνικό καφέ. μου έχυσε 7, στον 8 και μετά ήταν ευχαριστημένος ένα από τα μυστικά ήταν ότι το νερό το βάζω πρώτα στη κούπα και μετά στο μπρίκι έτσι ώστε να είναι ακριβώς, ούτε πολύ ούτε λίγο. στο βράσιμο λίγο πριν σπάσει το καϊμάκι, δηλαδή καθώς σηκώνεται από γύρο γύρο ακριβώς πριν σηκωθεί και το κέντρο βάζω στη κούπα τη μισή δόση μετά βάζω στη φωτιά την άλλη μισή δόση ξανά και κάνω το ίδιο πράγμα 4
ca6mio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Το πρωτο ειναι αυτονοητο, το δευτερο οντως βοηθαει στον καφε. Σημειωστε και ενα τριτο: Ο καφες εχει καλυτερη γευση οταν τον ανακατευεις με ξυλινο κουταλακι καθως βραζει. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Το πρωτο ειναι αυτονοητο, το δευτερο οντως βοηθαει στον καφε. Σημειωστε και ενα τριτο: Ο καφες εχει καλυτερη γευση οταν τον ανακατευεις με ξυλινο κουταλακι καθως βραζει. ισχυει. η γιαγια μου συνηθιζε να τον ανακινει με ενα ξυλακι απο αυτα που τυλιγουν χωριατικη ζυμη και φτιαχνουν χωριατικα ζυμαρικα... τωρα για το αν αλλαζει η γευση αλλη ιστορια
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Από ορείχαλκο δεν είναι τα παραδοσιακά αναδευτήρια?
driverpit Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 παραδοσιακά ορειχάλκινα σκεύη Ελληνικού καφέ 1
gatokoritso Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 να ρωτήσω, εχει χρησιμοποιήσει κανείς ηλεκτρικό μπρίκι? - απο αξιοπιστία, βράσιμο πως είναι? - πως το καθαρίζεις? - έχετε κάποια συγκεκριμένα κατα νου, εχω δει τα παρακάτω αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αξιοπιστία 1) http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Greek-Turkish-Coffee-Pot-Briki-Ibrik-Kettle-/260668740644?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item3cb1115424 2) http://www.ebay.co.uk/itm/SINBO-ELECTRIC-TURKISH-GREEK-COFFEE-MAKER-SCM2928-POT-briki-KETTLE-A-/171034551881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d2742649 3) http://www.eidi-spitiou.gr/ell/product/%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-ANKOR 4) http://www.e-milonas.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30147 θα με ενδιαφερε και εμενα κατι τετοιο.αν εχει παρει καποιος ας μοιρασει τη γνωση.
kage Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 απο ολα τα παραπανω που εχουν γραφτει εσεις συνεχιζετε να θελετε ηλεκτρικο? 1
gatokoritso Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 απο ολα τα παραπανω που εχουν γραφτει εσεις συνεχιζετε να θελετε ηλεκτρικο? Δεν το θελω για εμένα αλλά για τη γιαγιά μου.εχει το θεοφιλος και σημερα ανοιξε παραπάνω τη βαλβίδα και παραλιγο να καεί . σκεφτόμουν οτι το ηλεκτρικο μπρικι θα ηταν μια ποιο ασφαλής επιλογη.δεν θα είναι μόνο για κάφε αλλά και για νερα, γαλατα. Είδα την ερώτηση εδώ και είπα να μην ανοιξω άλλο θέμα...για αυτό αν έχει παρει κάποιος απο αυτά τα μπρικια ας πει πως είναι...
Silverage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δεν το θελω για εμένα αλλά για τη γιαγιά μου.εχει το θεοφιλος και σημερα ανοιξε παραπάνω τη βαλβίδα και παραλιγο να καεί . σκεφτόμουν οτι το ηλεκτρικο μπρικι θα ηταν μια ποιο ασφαλής επιλογη.δεν θα είναι μόνο για κάφε αλλά και για νερα, γαλατα. Είδα την ερώτηση εδώ και είπα να μην ανοιξω άλλο θέμα...για αυτό αν έχει παρει κάποιος απο αυτά τα μπρικια ας πει πως είναι... Χα, είδατε!Τα έλεγα εγώ στην προηγούμενη σελίδα αλλά εσείς με βγάζατε τρελό.Να που μαζεύονται πολλοί.
gatokoritso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο τα ηλεκτρικα μπρικια δεν μου γεμισαν το ματι.ενας ελεγε οτι δεν μπορεις να πλύνεις τη βαση.αλλος ελεγε οτι δεν κανει να βαζουμε σε αυτα γαλα.ειναι και γκουμουτσα. ε ετσι πηρα ενα ηλεκτρικο ματι απο αυτα τα μικρα που εχουν για καφε.μια χαρα φαινεται.μπορει να παρω ενα και για μενα.
walkerr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Άρχισε σιγά σιγά να ... αποκηρύσσεις συγγενείς και να «κόβεις» φιλίες... (μην παρεξηγηθείς, δε σε ειρωνεύομαι!) Υπαρχει καλυτερη λυση: να τους χυνει το καφε στα μουτρα. Καυτο, εννοειται.
Belisarios Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 8/11/2013 στις 12:01 ΜΜ, gatokoritso είπε λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο τα ηλεκτρικα μπρικια δεν μου γεμισαν το ματι.ενας ελεγε οτι δεν μπορεις να πλύνεις τη βαση.αλλος ελεγε οτι δεν κανει να βαζουμε σε αυτα γαλα.ειναι και γκουμουτσα. ε ετσι πηρα ενα ηλεκτρικο ματι απο αυτα τα μικρα που εχουν για καφε.μια χαρα φαινεται.μπορει να παρω ενα και για μενα. Γεια σας είναι λίγο παλιό το θέμα αυτό αλλά ήθελα να ρωτήσω επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα ηλεκτρικό μπρίκι αν μπορείς να βράσεις και γάλα εκεί, παντού λένε ότι κολλάει αλλά ρε σεις και στο κανονικο μπρίκι κολλάει το γάλα οπότε δεν το πολύ πιστεύω εσείς τι λέτε;
xrist0s4 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Τι ;;;Δεν σ ακούω φιλαράκι,μιλάς πιο δυνατά;; 😋 Γάλα δεν έχω βράσει αλλά πιστεύω αν έχεις το νου σου δεν θα κολησει.Το κακό του είναι ότι δεν ρυθμίζεται η ένταση έτσι ώστε να το βάλεις χαμηλά να μη σου κολλήσει. 1
Curtis76 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 20/10/2013 στις 11:05 ΜΜ, Dark_son20 είπε κάποτε ένας κάφρος εργοδότης που είχα, για τεχνική δουλειά ήμουν εκεί, με έβαλε να μάθω να φτιάχνω ελληνικό καφέ. μου έχυσε 7, στον 8 και μετά ήταν ευχαριστημένος ένα από τα μυστικά ήταν ότι το νερό το βάζω πρώτα στη κούπα και μετά στο μπρίκι έτσι ώστε να είναι ακριβώς, ούτε πολύ ούτε λίγο. στο βράσιμο λίγο πριν σπάσει το καϊμάκι, δηλαδή καθώς σηκώνεται από γύρο γύρο ακριβώς πριν σηκωθεί και το κέντρο βάζω στη κούπα τη μισή δόση μετά βάζω στη φωτιά την άλλη μισή δόση ξανά και κάνω το ίδιο πράγμα Επρεπε να ειχε εμενα. Στον 9ο καφε θα εφτιαχνα τον καλυτερο ever και οποτε τον εβλεπα θα θυμωμουν αυτον τον υπεροχο καφε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα