Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με εχουν ζαλίσει καποιοι συγγενεις και φιλοι, οτι αν δεν βρασω καλα τον ελληνικο καφε, μπορει με τα χρόνια να παθω ....κώφωση!

Πριν γινει πληρες βρασιμο, συνηθως βιαστικα βγαζω το μπρικι απο το γκαζακι.

Στην αρχη δεν πιστευα και νομιζα οτι με πειραζουν, αλλα επειδη μου το εχουν πει διαφοροι τελευταια, ειπα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο, ή ειναι εντελως αστηρικτο.

Εχετε ακουσει κατι σχετικο?

Δημοσ.

Με εχουν ζαλίσει καποιοι συγγενεις και φιλοι, οτι αν δεν βρασω καλα τον ελληνικο καφε, μπορει με τα χρόνια να παθω ....κώφωση!

Άρχισε σιγά σιγά να ... αποκηρύσσεις συγγενείς και να «κόβεις» φιλίες... 

(μην παρεξηγηθείς, δε σε ειρωνεύομαι!)

• Like 9
Δημοσ.

Αυτό είναι σαν το «αν χτυπήσεις το κεφάλι σου φτύσε τρεις φορές στο χώμα για να μη κάνεις καρούμπαλο». Κοινώς, δεν ισχύει, είναι urbanιές γιαγιάδων.

Αααλλά επειδή τον καφέ πρέπει να μάθεις να τον κάνεις καλά (μη τον πίνεις και νερομπλούκι) πάρε δύο hints. Πρώτον, σιγανό ψήσιμο. Όχι το μάτι στο μέγιστο και φρου- φρου. Θέλει υπομονή. Και δεύτερον, τον βγάζεις αφού φουσκώσει, λίίίγο πριν «σπάσει» το καϊμάκι. Πρέπει να είσαι πάνω απ' το μπρίκι για να το πετύχεις, διότι αυτή η 'στιγμή' κρατάει λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Μέχρι να το μάθεις, θα σου παραβράσουν 7-8 καφέδες.

:P

• Like 8
Δημοσ.

σημερα μολις καταφερα να πιω καφε που ξεχαστηκε στο μπρικι και εβραζε κανα 2 λεπτο παραπανω...εμπειρια. Σαν να πινεις κοκα κολα βρασμενη ηταν. καιμακι δεν υπηρχε ο καφες ειχε περασει σε μια διαφορετικη διασταση :-D

Δημοσ.

Εγω άμα μου παραβράσει ο ελληνικός και το τσάι βουνού τα πετάω και φτιάχνω άλλο. Απλα δεν πίνονται... 

Για ελληνικό σκέφτομαι να πάρω την χόβολη του campingaz (θεόφιλος. νομίζω λέγεται) Την έχει δοκιμάσει κανείς, λέει τίποτα;

• Like 2
Δημοσ.

Εγω άμα μου παραβράσει ο ελληνικός και το τσάι βουνού τα πετάω και φτιάχνω άλλο. Απλα δεν πίνονται... 

Για ελληνικό σκέφτομαι να πάρω την χόβολη του campingaz (θεόφιλος :shock: . νομίζω λέγεται) Την έχει δοκιμάσει κανείς, λέει τίποτα;

Καλύτερα παίξε με δυναμήτες!

Έχω 4 περιπτώσεις συγγενών και φίλων που τα γκαζάκια τους μπουρλότιασαν.

• Like 2
Δημοσ.

Καλύτερα παίξε με δυναμήτες!

Έχω 4 περιπτώσεις συγγενών και φίλων που τα γκαζάκια τους μπουρλότιασαν.

Σου έχει σκάσει γκαζάκι της campigaz??? Μάλλον παραμύθια λες. Έχω άπειρα για camping που κάνω, απο λ;aμπες, μέχρι το διπλό γκάζι και ένα μονό  και παρα τις αντίξοες συνθήκες τόσα χρόνια, λειτουργεί στην εντέλεια.

Άσε και ένα el greco στο σπίτι.

Το θέμα μου έιναι ΑΝ η χόβολη λέει τίποτα, όχι να είναι καλή μάρκα η campigaz.... Ξέρει κανείς;

• Like 1
Δημοσ.

Πριν γινει πληρες βρασιμο, συνηθως βιαστικα βγαζω το μπρικι απο το γκαζακι.

Στην αρχη δεν πιστευα και νομιζα οτι με πειραζουν, αλλα επειδη μου το εχουν πει διαφοροι τελευταια, ειπα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο, ή ειναι εντελως αστηρικτο.

Εχετε ακουσει κατι σχετικο?

Η μαλακια κουφαινει, οχι ο καφες...

• Like 9
  • Moderators
Δημοσ.

Αν βράσεις καλά τον καφέ, μετά πρέπει να τον πετάξεις. Δεν γίνεται/πίνεται έτσι ο ελληνικός. 

Δημοσ.

Εγω τυφλωση ξερω παθαινεις αλλα απο κατι αλλο... :-D

Ειναι αναλογα που εισαι πιο ευαισθητος, εκει χτυπαει :)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

να ρωτήσω, εχει χρησιμοποιήσει κανείς ηλεκτρικό μπρίκι? 

- απο αξιοπιστία, βράσιμο πως είναι?

- πως το καθαρίζεις?

- έχετε κάποια συγκεκριμένα κατα νου, εχω δει τα παρακάτω αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αξιοπιστία

1) http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Greek-Turkish-Coffee-Pot-Briki-Ibrik-Kettle-/260668740644?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item3cb1115424

2) http://www.ebay.co.uk/itm/SINBO-ELECTRIC-TURKISH-GREEK-COFFEE-MAKER-SCM2928-POT-briki-KETTLE-A-/171034551881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d2742649

3) http://www.eidi-spitiou.gr/ell/product/%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-ANKOR

4) http://www.e-milonas.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30147

Δημοσ.

καθομαι εδω και κανα 20λεπτο και κοιταω βιντεακια στο youtube

παρατηρω οτι προς ανατολη ολοι βγαζουν σκουρο μαυρο καφε(στην ελλαδα καφε χρωμα) και οτι αυτοι που φτιαχνουν καλο αφρο το βγαζουν 2-3 φορες οποτε παει να φουσκωσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...