Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Εχω ενα καινουριο συστημα με cpu τον i7 3770(οχι τον k) και εχω παρατηρησει οτι οταν μπαινει το turbo η ταχυτητα του φτανει τα 4.4ghz ενω οι προδιαγραφες του ειναι για 3.9ghz.Οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες εκτος απο την σπανια περιπτωση που ο επεξεργαστης δουλευει στο 100% οπου αγγιζουν τους 85c.

Επισης οι μνημες που εχει ενω ειναι cl10 δουλευουν σε cl9 το οποιο ειναι κατι που δεν με χαλαει αλλα θα ηθελα να καταλαβω πως γινεται.Φυσικα δεν εχω κανει overclocking και επειδη δεν ειμαι και ο πιο σχετικος του κοσμου αλλα θελω να ξερω το εργαλειο που χρησιμοποιω θα το εκτιμουσα αν καποιος μπορει να μου λυσει τις αποριες.

• Like 1
Δημοσ.

Το συστημα ειναι καινουριο απλα δεν το εστησα εγω αλλα το στησανε στο μαγαζι που το πηρα.

Οσον αφορα τις υπολοιπες θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες.Γυρω στους 28c στο motherboard και 30c στην gpu.

Το κουτι εχει 2 ανεμιστηρες μπρος-πισω και ψυκτρα-ανεμιστηρας της cpu ειναι stock.Οταν ειναι idle ειναι γυρω στους 40c και οταν δουλευει turbo 40% στα 4.4ghz φτανει γυρω στους 50-55c.

Δημοσ.

Επανερχομαι για να απαντησω στις αποριες μου... :-D

Το οτι δουλευει ο cpu στα 4.4ghz οφειλεται σε ενα πολυ ενδιαφερον για μενα χαρακτηριστικο του i7 που λεγεται Intel Turbo Boost Technology και επιτρεπει στον επεξεργαστη να ανεβαζει συχνοτητα εφοσον το επιτρεπουν οι συνθηκες και το motherboard.Οποτε στο bios το αφησα οπως εχει και το καλοκαιρι η θα αντικαταστησω την ψυκτρα του η θα το κανω disabled για να φτανει μεχρι τα 3.9gzh.

Οσον αφορα cl των μνημων δεν καταφερα να το αλλαξω και συνεχιζουν να δουλευουν σε cl9 το οποιο ειναι κατι που με βρισκει συμφωνο.Παντως σιγουρα και αυτο οφειλεται στο motherboard...

Δημοσ.

Περίεργο αυτο που λες...ο ι7 δεν παει πανω απο 3.9 εκτός και γίνει oc το οποίο δεν γίνετε αυτόματα...

Δημοσ.

Αυτο νομιζα και εγω αλλα τελικα αυτο-overclockαρεται οταν δει οτι τον παιρνει να το κανει... :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...