Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες... όπως βλέπετε ερώτηση είναι το πρόβλημά μου.... Είμαι σε φάση αγοράς μιας κάρτας γραφικών, (το μπάτζετ μου είναι γυρω στα 3-3μισι κατοστάρικα), και με λίγη έρευνα που έκανα κατέληξα στην Sapphire Radeon HD7950. Είμαι μεγάλος λάτρης της Sapphire και το προηγούμενο μοντέλο που είχα, (η  Sapphire Radeon HD4870χ2) μου χε χαρίσει 5 χρόνια ατέλειωτης ευχαρίστησης. Το ζήτημα είναι το εξής. 

Η Sapphire Radeon HD7950, στα 3gb/gddr5, έχει βγεί σε 6 διαφορετικές βερσιόν... 

1) η απλή Radeon HD7950 3gb

2) Vapor-X OC with boost

3) Dual-X OC

4) Dual-X with Boost

5) απλή Dual-X, και

6) απλή OC

 

όπως θα δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο οι διαφορές μεταξύ τους είναι αστείες έως ανύπαρκτες, και στην τιμή, σχεδόν μηδαμηνές. 

 

http://www.skroutz.gr/products/compare_selected_products/55?compare=2404631%2C2914704%2C2298532%2C2103511%2C430385%2C430365

 

Τελικά έφτασα στο σημείω να κλίνω σε 2, στην Vapor-X OC ( http://www.skroutz.gr/s/2404631/Sapphire-Radeon-HD7950-3GB-Vapor-X-OC.html ) και στην Dual-X with Boost ( http://www.skroutz.gr/s/2914704/Sapphire-Radeon-HD7950-3GB-Dual-X-Boost.html ). 

 

Αυτό που θα ήθελα είναι να μου πείτε αν υπάρχουν κάποιες τρομερές διαφορές ανάμεσα στις δύο αυτές κάρτες, και ποιά θα ήταν καλύτερο να προτημήσω... ποιά είναι πιο τελευταίο μοντέλο, τις έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και τί εντύπωση σας άφησαν.. 

 

[ Αυτό που ξέρω με σιγουριά μέχρι στιγμής, είναι οτι η Vapor έχει απίστευτο design αλλά δυστυχώς είναι δυσεύρετη.. μόνο δύο καταστήματα στην ελλάδα, ένα στα χανια κ ένα σαλλονίκη την έχουν ]

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μην πας σε gigabyte ποτε.. εγώ θα σου έλεγα την vapor-x γιατί παίρνει καλο oc.. http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-09-40G-graphique-Vapor-X-PCI-Express/dp/B0091MFBZC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1363702694&sr=8-1 260(+metaforika 280 nomizw) kai crysis3 + bioshock δώρο.. του φίλου μου του ήρθε σε 2 μέρες η κάρτα.

  • Like 2
Δημοσ.

πες το και έτσι  :-D  πάντως εγώ είχα πάρει μια 7850 πέταγε μαύρη οθόνη.. ο φίλος μου που λέω από πάνω πείρε 7970 gigabyte και της είχαν κλειδώσει τα ρεύματα και εκτος αυτού δεν μπορούσες να ανεβάσεις καθόλου ρολόγια ανέβαζες λίγο και crashare.. για μένα είναι fail υλοποίηση

  • Like 1
Δημοσ.

την 7950 παντως την εχει δικος μου φιλος και κλοκαρει σα μουρλη, παραμενοντας υπερβολικα κρυα και αθορυβη (για τη ψυξη βασικα  τη προτεινω, γιατι ειναι απο τις κορυφαιες και η κορυφαι στα λεφτα της και φυσικα τον επιπλεον χρονο εγγυηση που κακως δε του δινεις σημασια)

μου φαινεται παραξενο να εχει κλειδωμενα ρευματα το μεγαλυτερο μοντελο..  

 

το οτι σου χαλασε μια καρτα δε μου λεει κατι.. για αυτο αλλωστε μιλαμε και για 3 χρονια εγγυηση γιατι ολα μπορει να χαλασουν 

 

κι εμενα η μοναδικη καρτα που μου εχει καει στη ζωη μου ηταν μια χρυσοπληρωμενη evga και η μοναδικη μητρικη που με ταλαιπωρησε ηταν μια χρυσοπληρωμενη asus.. λαχεια ειναι αυτα , δε σημαινει ομως οτι θα κακολογω τις συγκεκριμενες εταιρειες επειδη υπηρξα ατυχος με προιοντα τους

 

απο την αλλη εχω sapphire με vapor x ψυξη και δε δηλωνω εντυπωσιασμενος απο το αποτελεσμα.. 

  • Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα... κοιτάχτε βασικά συγκριτικά μεταξύ των δύο ( dual-x και vapor-x) 9 στους 10 προτιμούν την vapor, και εγώ προσωπικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και προς τα κεί κλείνω.. Το πρόβλημα είναι οτι δεν την βρίσκω ελλάδα. Διαθέσημη είναι μόνο σε 2 μαγαζιά και μου ζητάνε μια βδομάδα+ για να μου την στείλουν αθήνα, ενώ κάτι άλλοι "κολλοσοί" όπως Πλαίσιο και Μουλτίραμα, θέλουν όχι μονο μια+ εβδομάδα, αλλα μου τη ζητάνε και 100 ευρώ παραπάνω απο την τιμή τους. 

Συνεπώς, το λίνκ που μου στειλες, nickthegreek22, ήρθε θείο δώρο!!! Μόνο που μου στειλες κάτι γαλλικά και δεν νομίζω να μπορέσω να κάνω παραγγελεία απο στα φραντζεζικα!! Δεν υπάρχει κάτι αντίστυχο στο co.uk?

Δημοσ.

δεν ξέρω φιλε.. εγώ με την saphire είμαι απόλυτα ικανοποιημενος 4850 και 5770 είναι σκυλιά ακόμα και με την evga.. άμα μου κάτσει στραβή σε μια εταιρία δεν ξαναπάω εκεί. έτσι λειτουργώ..η 7950 vapor-x σε stock ρολόγια πιάνει 55 βαθμούς και με oc 63-64(στο unigine heaven 4) είναι πολύ καλά.. και δεν έχει καλο κουτί.



Μάλιστα... κοιτάχτε βασικά συγκριτικά μεταξύ των δύο ( dual-x και vapor-x) 9 στους 10 προτιμούν την vapor, και εγώ προσωπικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και προς τα κεί κλείνω.. Το πρόβλημα είναι οτι δεν την βρίσκω ελλάδα. Διαθέσημη είναι μόνο σε 2 μαγαζιά και μου ζητάνε μια βδομάδα+ για να μου την στείλουν αθήνα, ενώ κάτι άλλοι "κολλοσοί" όπως Πλαίσιο και Μουλτίραμα, θέλουν όχι μονο μια+ εβδομάδα, αλλα μου τη ζητάνε και 100 ευρώ παραπάνω απο την τιμή τους. 

Συνεπώς, το λίνκ που μου στειλες, nickthegreek22, ήρθε θείο δώρο!!! Μόνο που μου στειλες κάτι γαλλικά και δεν νομίζω να μπορέσω να κάνω παραγγελεία απο στα φραντζεζικα!! Δεν υπάρχει κάτι αντίστυχο στο co.uk?

κατέβασε το google chrome και κάντο μετάφραση στα ελληνικά και είσαι κομπλέ B)

Δημοσ.

lol! Ναι ρε αδερφέ... αλλά το οτι το μεταφράζω στα γαλλικά δεν αλλάζει το γεγονός οτι κάνω μπίζνα με γαλλική εταιρία.. δηλαδή αν πάθει κάτι η κάρτα (ώ μη γένητω), πώς θα την στείλω για αλλαγή και τα λοιπά?? εγώ μόνο το oui ξέρω!... Θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να την παραγγείλω απο το αγγλικό άμαζον. για κοίτα εδω... είναι το ίδιο? 

 

http://www.amazon.co.uk/Sapphire-11196-09-40G-HD7950-Vapox-X-Graphics/dp/B0091MFBZC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1363704898&sr=8-1

Δημοσ.

 η 7950 vapor-x σε stock ρολόγια πιάνει 55 βαθμούς και με oc 63-64(στο unigine heaven 4) είναι πολύ καλά.. και δεν έχει καλο κουτί.

η gb που ξερω εγω με 1150 πυρηνα (δε θυμαμαι ρευμα και μνημες) παιζει στους 59-61 , αλλα το πιο εντυπωσιακο ειναι οτι δεν ακουγεται σχεδον καθολου 

 

(στη δικη μου περιπτωση ομως μιλαω για πολυ καλο κουτι με πολυ καλο airflow)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...