GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, sil_unique είπε το dv6000 μου έχει την 8600GS και δεν έχει βγάλει πρόβλημα τα υπόλοιπα που είπα είναι γενικά και πιστεύω ισχύουν για όλες τις κάρτες πολλοί κακολογούν την σειρά dv6000 & dv9000 γιατί ήταν αν θυμάμαι καλά αρκετά διαδεδομένα και από τα πρώτα που παρουσιάστηκε το θέμα με τις κάρτες γραφικών [γύρω στο 2007] γιατί κανείς δεν αναφέρει τα macbook & imac του 2011? [amd-ati chip] Προσωπικά κακολογώ ό,τι εχει κυκλοφορήσει σε μάπες chip της εποχής 2007-2010/11. Εδω Ελλάδα δε τα κακολογούν ειναι η αλήθεια τοσο οσο τους αξίζει. Φαντάζομαι κι εσυ ξερεις το τι θεματα υπήρχαν με τις καρτες γραφικών της συγκεκριμένης εποχής, μαλιστα η Apple άλλαζε σε όσους ήταν με το extended warranty τη μητρική σου δωρεάν με καινούρια με revised chip 8600m gt. Το ιδιο κανανε και αργότερα με τα Macbook Pro 2012-13 όπως δείχνει το link που θα παραθέσω ( https://goo.gl/3ZsM3w). Καλή και η κριτική στην Apple αλλά τουλάχιστον καποτε "περιποιούταν" τον καταναλωτη. Με τα dv9000 και τα dv6000 που ήταν αρκετά πιο σύνηθες να δεις καποιον με κάτι τέτοιο δεν εχω δει ως τωρα καποιο αναλογο πρόγραμμα, εκτος αν μου διαφεύγει κατι. (Btw, δεν ειμαι Apple fanboy και τις πληροφορίες τις εχω βρει απο google και youtube.) Γενικά, οι τοτε εποχές είναι που αρχισε να γίνεται λίγο πιο διαδεδομένη η τεχνολογία του φορητού υπολογιστή και πολλοί δε προσαρμόστηκαν στις αναγκες του υπολογιστή τους, όπως τον καθαρισμό, το να μη του φέρονται λές και είναι μπουλντόζα κλπ 3 λεπτά πριν, GregSabbath είπε Προσωπικά κακολογώ ό,τι εχει κυκλοφορήσει σε μάπες chip της εποχής 2007-2010/11. Εδω Ελλάδα δε τα κακολογούν ειναι η αλήθεια τοσο οσο τους αξίζει. Φαντάζομαι κι εσυ ξερεις το τι θεματα υπήρχαν με τις καρτες γραφικών της συγκεκριμένης εποχής, μαλιστα η Apple άλλαζε σε όσους ήταν με το extended warranty τη μητρική σου δωρεάν με καινούρια με revised chip 8600m gt. Το ιδιο κανανε και αργότερα με τα Macbook Pro 2012-13 όπως δείχνει το link που θα παραθέσω ( https://goo.gl/3ZsM3w). Καλή και η κριτική στην Apple αλλά τουλάχιστον καποτε "περιποιούταν" τον καταναλωτη. Με τα dv9000 και τα dv6000 που ήταν αρκετά πιο σύνηθες να δεις καποιον με κάτι τέτοιο δεν εχω δει ως τωρα καποιο αναλογο πρόγραμμα, εκτος αν μου διαφεύγει κατι. (Btw, δεν ειμαι Apple fanboy και τις πληροφορίες τις εχω βρει απο google και youtube.) Γενικά, οι τοτε εποχές είναι που αρχισε να γίνεται λίγο πιο διαδεδομένη η τεχνολογία του φορητού υπολογιστή και πολλοί δε προσαρμόστηκαν στις αναγκες του υπολογιστή τους, όπως τον καθαρισμό, το να μη του φέρονται λές και είναι μπουλντόζα κλπ Αυτο το βίντεο για να σε καψω λίγο περισότερο. Καλή σαν ιδέα αλλα τα φύλλα χαλκού κανουν θαυματα ειδικά στο Compal Fl90 μου 1
sil_unique Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 και στα dv6000 είχε πρόγραμμα για κάνα χρόνο πέραν της εγγύησης αλλά σε σειρές με amd επεξεργαστή με άλλες κάρτες γραφικών που έκαναν συγκεκριμένο πρόβλημα... ότι να 'ναι. Το παραπάνω βίντεο πρέπει να απαγορευτεί χαχα. Εχει καεί κόστος από αυτό κάνοντας αχρείαστες επεμβάσεις. Φύλλα χαλκού μόνο εκεί που βάζει ο κατασκευαστής [dell d630] γιατί εκεί είναι μετρημένο σωστά και όντως το χρειάζεται.
GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, sil_unique είπε και στα dv6000 είχε πρόγραμμα για κάνα χρόνο πέραν της εγγύησης αλλά σε σειρές με amd επεξεργαστή με άλλες κάρτες γραφικών που έκαναν συγκεκριμένο πρόβλημα... ότι να 'ναι. Το παραπάνω βίντεο πρέπει να απαγορευτεί χαχα. Εχει καεί κόστος από αυτό κάνοντας αχρείαστες επεμβάσεις. Φύλλα χαλκού μόνο εκεί που βάζει ο κατασκευαστής [dell d630] γιατί εκεί είναι μετρημένο σωστά και όντως το χρειάζεται. Σε καποιες περιπτώσεις ειναι απαραίτητο να βαλλεις φύλλα χαλκου, απλα πρεπει να τα υπολογισεις σωστά. Είναι αρκετα διαδεδομενη μεθοδος για cooling που λειτουργει ειδικα σε παλιά λαπτοπ και δειχνει να λειτουργει. Π.χ. το compal fl90 μου, ειχε 58 βαθμους τη καρτα γραφικών σε idle και τωρα ειναι στους 46 με 0,5mm φυλο χαλκου, σε load πηγαινε 92 και τωρα 78. Αυτο με την ιδια πάστα ακριβως (Arctric MX-2) σε 2 δοκιμες που εκανα την ιδια μερα. Πάντως δε το ήξερα για το πρόγραμμα με τα dv6000
sil_unique Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Το φύλλο χαλκού αντικατάστησε κάποιο thermal pad; Αν όχι πως προσφέρει κάτι παραπάνω αν η ψύκτρα από χαλκό ήταν ήδη σε επαφή με το chip; Μερικές εταιρείες δεν πολυδιαφημίζουν τα προγράμματα επέκτασης εγγύησης για συγκεκριμένα προβλήματα.... 1
GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Ακριβώς, ήταν thermal pad που αντικαταστάθηκε. Δε θα έκανα το ίδιο σε επεξεργαστή που (σχεδόν) πάντα εχουν απλα θερμοαγώγιμη πάστα Ειδικά η Apple δεν το είχε βγαλει και φάτσα φόρα. Τότε που βγήκε το πρόγραμμα έπρεπε ουσιαστικά να είσαι εγγεγραμμενος στο καναλι του Louis Rossmann στο youtube για να μάθεις για αυτό. Σιγα μην εψαχνε κανείς "apple graphics card replacement program" για να το βρεί. Ο κοσμος δεν ηξερε ποσο κακα ειναι αυτα τα chip.
sil_unique Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Για το θέμα με τα thermal pads φταίει η κακή τους ποιότητα - είναι φθηνιάρικα τα περισσότερα με χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Σαν λύση έχω βρει τα laird τα οποία τα παίρνεις με το κομμάτι [π.χ. 1Χ1 cm] και όχι καρτέλα [10Χ10cm] - το κόστος είναι αισθητό. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις αν το πάχος του χαλκού πρέπει να είναι 0.5 ή 1 ή 1,5 mm απλά βάζεις το χοντρό pad και θα συμπιεστεί όσο πρέπει. 1
GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, sil_unique είπε Για το θέμα με τα thermal pads φταίει η κακή τους ποιότητα - είναι φθηνιάρικα τα περισσότερα με χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Σαν λύση έχω βρει τα laird τα οποία τα παίρνεις με το κομμάτι [π.χ. 1Χ1 cm] και όχι καρτέλα [10Χ10cm] - το κόστος είναι αισθητό. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις αν το πάχος του χαλκού πρέπει να είναι 0.5 ή 1 ή 1,5 mm απλά βάζεις το χοντρό pad και θα συμπιεστεί όσο πρέπει. Δε τα εχω δοκιμασει σε καποιο λάπτοπ, πάντως αν κανουν καλά τη δουλειά τους, που και πάλι δε περιμένω να εχουν επιδόσεις αγωγιμότητας ίδια με χαλκό, θα γλυτώνουν και χρονο και κόπο 1
Amaretos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 8600 καμενος και εγω, εδω και 3-4 χρονια το λαπτοπ απλα καθεται κλειστο amilo xi 2428 1
GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Amaretos είπε 8600 καμενος και εγω, εδω και 3-4 χρονια το λαπτοπ απλα καθεται κλειστο amilo xi 2428 Το θέμα ειναι σε εσενα οτι εχεις mxm2 καρτα η οποία παρόλαυτά είνα ισε ειδικο form factor και δε θα σου κανει καμιά ATI. Θα σου χάριζα μια ψημένη 8600m gt αν σου έκανε, η οποία κανει τη δουλεια της.
Amaretos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, GregSabbath είπε Το θέμα ειναι σε εσενα οτι εχεις mxm2 καρτα η οποία παρόλαυτά είνα ισε ειδικο form factor και δε θα σου κανει καμιά ATI. Θα σου χάριζα μια ψημένη 8600m gt αν σου έκανε, η οποία κανει τη δουλεια της. Το ξερω ειμαι καταδικασμένος δεν κανει καμια αλλη στο $#@$@#. Thanks παντως για την προσφορά αλλα δεν μου κανει αισθηση ουτε να ασχοληθω...εχω ξενερωσει πολυ με αυτο 1
GregSabbath Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, Amaretos είπε Το ξερω ειμαι καταδικασμένος δεν κανει καμια αλλη στο $#@$@#. Thanks παντως για την προσφορά αλλα δεν μου κανει αισθηση ουτε να ασχοληθω...εχω ξενερωσει πολυ με αυτο Τιποτα ρε... Αν εχει συναισθηματική αξία πάντως, μπορείς να βρείς ατομα που σου αλλάζουν το chip με καινουριότερο revision στο οποίο δορθώθηκαν καποια λάθη απο το chip που χτύπησε η μαστιγα πάνω στην ίδια mxm κάρτα γραφικών . Απλά το θέμα ειναι ότι κοστίζει περιπου οσο θα πουλούσες σημερα το λάπτοπ Σκέψου οτι ξενέρωσα με το να πουλήσω το Compal FL90 αν και του έχω αλλάξει την κάρτα και γιατί έχω φάει παζάρι μεχρι αηδιας να το ρίξω στα 50€, μιας που νομίζουν οτι θα το δώσω με καρτα απο reflow...
sil_unique Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, GregSabbath είπε Δε τα εχω δοκιμασει σε καποιο λάπτοπ, πάντως αν κανουν καλά τη δουλειά τους, που και πάλι δε περιμένω να εχουν επιδόσεις αγωγιμότητας ίδια με χαλκό, θα γλυτώνουν και χρονο και κόπο ορίστε ένα link https://www.ebay.com/itm/2Pc-Laird-15x15mmx1-0mm-CPU-GPU-Chip-Heatsink-Cooling-Thermal-Silicone-Pad-5W-mk/272559427576?hash=item3f75cecff8:g:1FAAAOSw~AVYpDDk είναι στο 1mm πάχος αλλά βγαίνουν και σε άλλα μεγέθη συμφαίρει όταν πάρεις ποσότητα 5 ώρες πριν, GregSabbath είπε Τιποτα ρε... Αν εχει συναισθηματική αξία πάντως, μπορείς να βρείς ατομα που σου αλλάζουν το chip με καινουριότερο revision στο οποίο δορθώθηκαν καποια λάθη απο το chip που χτύπησε η μαστιγα πάνω στην ίδια mxm κάρτα γραφικών . Απλά το θέμα ειναι ότι κοστίζει περιπου οσο θα πουλούσες σημερα το λάπτοπ Σκέψου οτι ξενέρωσα με το να πουλήσω το Compal FL90 αν και του έχω αλλάξει την κάρτα και γιατί έχω φάει παζάρι μεχρι αηδιας να το ρίξω στα 50€, μιας που νομίζουν οτι θα το δώσω με καρτα απο reflow... αν το έβαλες αγγελία στο insomnia λογικό το βλέπω σου πουλάνε ένα χαλασμένο για ανταλλακτικά 120€+ και για λειτουργικό δίνουν κάτω από 100€... 1
GregSabbath Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, sil_unique είπε ορίστε ένα link https://www.ebay.com/itm/2Pc-Laird-15x15mmx1-0mm-CPU-GPU-Chip-Heatsink-Cooling-Thermal-Silicone-Pad-5W-mk/272559427576?hash=item3f75cecff8:g:1FAAAOSw~AVYpDDk είναι στο 1mm πάχος αλλά βγαίνουν και σε άλλα μεγέθη συμφαίρει όταν πάρεις ποσότητα αν το έβαλες αγγελία στο insomnia λογικό το βλέπω σου πουλάνε ένα χαλασμένο για ανταλλακτικά 120€+ και για λειτουργικό δίνουν κάτω από 100€... Ισχύει φουλ. Αλλά και με τη χρυσή ευκαιρία τα ίδια γίνονται με ανταλλαγές κλπ. Για το fb, ας μη μιλήσω. Κανείς δε θέλει να δώσει λεφτά από τη τσέπη του είναι το συμπέρασμα με τις ηλεκτρονικές αγγελίες. Ααα πάρε και το καλύτερο. Ήθελε ο άλλος να το κάνει ανταλλαγή με IPhone 4s 😂😂😂😂😂
efthimis20 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ INSOMNIA ΕΝΑ ACER 5920 ΕΝΑ 100ΑΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕς ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΨΑΧΤΗΚΑ ΛΙΓΟ YOUTUBE Κ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗ ΖΕΣΤΑΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ. ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑς ΡΩΤΗΣΩ ΟΚ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ ΕΙΧΕ PADS ΠΡΙΝ,ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ PADS. ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΕς ΛΙΓΗ ΠΑΣΤΑ? Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ?
Sheogorath Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 10 ώρες πριν, efthimis20 είπε ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ INSOMNIA ΕΝΑ ACER 5920 ΕΝΑ 100ΑΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕς ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΨΑΧΤΗΚΑ ΛΙΓΟ YOUTUBE Κ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗ ΖΕΣΤΑΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ. ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑς ΡΩΤΗΣΩ ΟΚ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ ΕΙΧΕ PADS ΠΡΙΝ,ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ PADS. ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΕς ΛΙΓΗ ΠΑΣΤΑ? Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ? Κυρίως πέτα τον φούρνο και μην ξανα,αγειρέψεις εκεί ποτέ, γιατί θα έχεις την τύχη της κάρτας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα