Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να ψαξεις για 130m 240m

Αλλά ακόμα και τις καταφέρεις να δουλέψουν με ,dx10 θα είσαι και με 70 ευρώ λιγοτερα

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο δικο μου το λαπτοπ ταιριάζουν Acer asprine 7520g??

Το λαπτοπ το εχω απο το 2008 ηταν τουμπανο(1250€) εχει και blue ray πήγαινα στο βιντεο κλαμπ και δεν ειχαν φερει ακομα!!! Εγω το θελω μονο για ταινιες και πλοήγηση δεν παιζω παιχνιδια

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τεραστια επιτυχία ψησίματος κάρτας nvidia 8600m gs.

Στην αρχή μου ακουστικά αστείο.

Ακριβη διαδικασία:

Φούρνος στους 200 βαθμους. Μετά από 10 λεπτά,για να έχει πάρει την σωστή θερμοκρασία,έβαλα για 8 λεπτά πάνω σε πιατο,με χρονομετρο,την κάρτα αφαιρώντας ότι μπορεί να καεί.

Ούτε αλουμινόχαρτο ούτε τίποτα.

Την άφησα να κρυώσει αρκετες ωρες πάνω σε ξυλο μολις την εβγαλα.

Την τοποθέτηση μετά από 3-4 ώρες που βγήκε από τον φουρνο στον acer aspire 7720 και δουλεύει άψογα 24 ώρες.

Ήθελα να βάλω φύλλο χαλκού μεταξυ ψυκτρας και επεξεργαστή αλλά είχε ήδη!

Έφερα πιο κοντά την ψυκτρα στην κάρτα γραφικών.

Θα πάρω και βάση με ανεμιστήρα.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθαβω λιγο το θεμα. Εχετε υποψιν καποιοι ομως οτι στους 200 βαθμους λιωνει το leaded καλαι..οι μπιλιτσες δηλαδη που ειναι με μολυβδο. Αν οι μπιλιες στην καρτα γραφικων ειναι lead free, δεν προκειται να λιωσουν και τσαμπα θα παιδευεστε στους 200 βαθμους. Το lead free, λιωνει στους 221-227

Αυτο μπορεις να το δεις με μια ματια πανω σε οποιοδηποτε μερος της μητρικης σε καποια κολληση. Αν οι κολλησεις γυαλιζουν ειναι leaded. Αν ειναι θολομενες ειναι lead free

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω ξανά το θέμα παιδιά και εγώ μετά από 5-6 ψυσήματα της nVidia 8600 GT από το Acer 5920G και δεν άντεξε από το 2008 έως τώρα με τα τόσα ψησίματα μας τελείωσε η κάρτα...

Λοιπόν θέλω να πάρω αυτήν εδώ http://laptop-keyboard.gr/index.php/ati-hd-3470-mxm-ii-256mb-ddr2-vga-card.html και επίσης είναι και αυτή εδώ https://www.geekon.gr/antallaktika/laptop-parts/kartes-grafikon-mxm/karta-grafikon-laptop-geforce-8400m-gt?sort=p.model&order=DESC

Με την δεύτερη λύση της nVidia δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον εν λόγο κατάστημα geekon.gr τηλεφωνώ και προσπαθώ να κάνω παραγγελία αλλά τίποτα δεν προχωράει.

Το άλλο κατάστημα laptop-keyboard.gr μίλησα μαζί του και μου είπε ότι έχουνε βάλει την κάρτα σε αρκετά μηχανήματα χωρείς να έχουνε θέματα.

Τι να κάνω, να πάρω την ATI HD 3470 256M MXM II δεν ξέρω όμως ποιο BIOS έχω επάνω στο Acer 5920G. Εάν την πάρω θα ανοίξει το laptop; για να του κάνω αναβάθμισή (εάν χρειάζεται)  

Δημοσ.
Στις 22/9/2017 στις 11:19 ΠΜ, Sheogorath είπε

Το εσωτερικό του τσιπ διορθώνεται με το ψήσιμο.

Ακριβως. Και παλι δεν ειναι κατι μόνιμο :) Αν έχεις 8600m και τετοιου ειδους κάρτες και τον καταλληλο εξοπλισμό, μπορείς να τις κανεις refurbish με τα επανασχεδιασμένα chips που έβγαλε η nvidia μετα το 2010. Τώρα όμως εχουν περάσει χρόνια και εκτος του ότι ρισκάρεις με κινέζους απο ebay και banggood κ.α. τέτοια καλα site, δεν αξίζει απο την αποψη οτι ειναι 10 χρονων καρτες. :P

Υ.Γ. και εγω παιδεμένος με 8600m gt

Δημοσ.

σε γενικές γραμμές όταν αλλάξεις το chip με καινούριο και συντηρήσεις το σύστημα ψύξης [βγάζεις το πουλέβερ που έχει πιάσει] είσαι οκ

ομοίως εαν κάνεις τακτική συντήρηση δεν θα σου έσκαγε εξ αρχής κατά την άποψή μου καθώς έχω dv6000 που δεν χρειάστηκε ποτά να μπεί χέρι στην μητρική γιατί απλά ψύχεται σωστά

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sil_unique είπε

σε γενικές γραμμές όταν αλλάξεις το chip με καινούριο και συντηρήσεις το σύστημα ψύξης [βγάζεις το πουλέβερ που έχει πιάσει] είσαι οκ

ομοίως εαν κάνεις τακτική συντήρηση δεν θα σου έσκαγε εξ αρχής κατά την άποψή μου καθώς έχω dv6000 που δεν χρειάστηκε ποτά να μπεί χέρι στην μητρική γιατί απλά ψύχεται σωστά

Για ποια απο ολες τις εκδοσεις του λες; Ηταν απο τα λάπτοπ που οι καρτες γραφικων τους πεθαιναν ουτως ή αλλως. Τα chips των καρτων γραφικων απο λάπτοπ εκεινης της εποχής δε φημιζονται για την ανθεκτικοτητά τους. Με Ati ειχε μια παραπάνω σιγουρια αλλα δεν ηταν και πολύ καλύτερα ούτε σε επιδόσεις ούτε σε ανθεκτικοτητα και της Nvidia . Τέλος, τα λάπτοπ της συγκεκριμενης σειράς είχαν κακό εξαερισμο.

Αυτα όλα τα λέω, όχι καταρίπτωντας το γεγονός οτι χρειαζεται καθαρισμος τουλαχιστον μια φορα το χρονο και αλλαγη πάστας με τον καθαρισμό.

Δημοσ.

το dv6000 μου έχει την 8600GS και δεν έχει βγάλει πρόβλημα

τα υπόλοιπα που είπα είναι γενικά και πιστεύω ισχύουν για όλες τις κάρτες

πολλοί κακολογούν την σειρά dv6000 & dv9000 γιατί ήταν αν θυμάμαι καλά αρκετά διαδεδομένα και από τα πρώτα που παρουσιάστηκε το θέμα με τις κάρτες γραφικών [γύρω στο 2007]

γιατί κανείς δεν αναφέρει τα macbook & imac του 2011? [amd-ati chip]

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...