pc2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Οταν λέμε ψησιμο ενοουμε οτι βγαζεις την καρτα γραφικων και την ψηνεις στους 200 βαθμους ή και παραπανω αν εχεις ειδικα μηχανιματα, για καποια ωρα. Το αποτελεσμα ειναι παροδικο. Για το ποστ του GREGKERKYRA, ειναι πιο περιπλοκο, και αρκετα μηχανο-ηλεκτρολογικο. Με λίγα λόγια επεμβαινεις στην καρτα γραφικων αντικαθηστοντας της στοιχεια ή ψηνοντας τα, ή κολοντας τα (πολλη βαβουρα). Τώρα για πίο πολλές λεπτομέρεις μπορεις να δεις σχτικα βιντεο στο Youtube. Να ρωτήσω κάτι για να εμπλουτίσω ολίγον τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα; Τι εννοείτε όταν λέτε ψήσιμο; βασικά το ποστ του GREGKERKYRA μου έκανε εντύπωση που λέει για μπάλες του τσιπ και ψήσιμο κλπ κλπ... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει έστω με ΠΜ (για να μη γεμίζουμε το θέμα εδώ) αν έχει όρεξη; Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη
.::NikoS::. Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 α μάλιστα ευχαριστώ! Απλά ενδιαφέρθηκα γιατί χάλασε μία 9800GTX+ που είχα και έλεγα μήπως φτιάχνεται Βέβαια εμένα δεν την βλέπει καν η μητρική. Αλλά στους 200 και παραπάνω;;; Δεν χαλάνε κάποια στοιχεία; Αν έχει πυκνοτές για παράδειγμα δε νομίζω πως αντέχουν
D3ST1N1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Καλησπέρα, έχω το acer 5920 g επίσης και η κάρτα γραφικών κάηκε. Παρακαλώ προτείνετε μου κάποια απλή που να μπορώ να κάνω την απλή δουλειά του γραφείου. Καλό θα ήταν και κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα μπορώ να την παραγγείλω. Ευχασιρτώ εκ των προτέρων, παρακαλώ τα φώτα σας!!!!
snip3r Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) <p>α μάλιστα ευχαριστώ! Απλά ενδιαφέρθηκα γιατί χάλασε μία 9800GTX+ που είχα και έλεγα μήπως φτιάχνεται Βέβαια εμένα δεν την βλέπει καν η μητρική.</p> <p>Αλλά στους 200 και παραπάνω;;; Δεν χαλάνε κάποια στοιχεία; Αν έχει πυκνοτές για παράδειγμα δε νομίζω πως αντέχουν </p> Για την τεχνική rebbaling μιλάει (αυτό που ως επιτοπληστον γίνεται στα ps3 κ Xbox 360 όταν βγάζουν ring of death)το τσιπάκι της γραφικών που είναι στην πλακέτα από την κάτω μεριά έχουνε "μπαλίτσες"(από Καλαϊ πρέπει να ναι) για να ενσωματώνεται στην πλακέτα και να δουλέψει Σαν κύκλωμα. Δεν καίγονται,απλά στους 200 βαθμούς "ξεκολλάει" η γραφικών από την πλακέτα (δεν μπαίνει σε φούρνο, στο τσιπάκι ζεσταίνεις)....λεπτή χειρουργικη ..αν είσαι αρχάριος χωρίς τα μηχανήματα για να πιάσεις 200 βαθμούς και με σόμπα αλογόνου γίνεται,αφοσον το επιτρέπει η μητρική για αντικατάσταση-καθαρισμό του chip της κάρτας και εχεις και τα απαραίτητα εργαλεία για αυτό h t tp://www.youtube.com/watch?v=z53gHsIyqyI Επεξ/σία 12 Απριλίου 2013 από snip3r
pc2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Καλησπέρα, έχω το acer 5920 g επίσης και η κάρτα γραφικών κάηκε. Παρακαλώ προτείνετε μου κάποια απλή που να μπορώ να κάνω την απλή δουλειά του γραφείου. Καλό θα ήταν και κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα μπορώ να την παραγγείλω. Ευχασιρτώ εκ των προτέρων, παρακαλώ τα φώτα σας!!!! εγω την "εψησα" με καποιο ειδικο πιστόλι θερμού αέρα, και με ενα ειδικό θερμόμετρο μετρούσα τους βαθμούς.Τα εργαλέια ειναι επαγκελματικά όμως και ίσως δεν τα εχεις εσυ. Απεφυγε φουρνο κτλ γιατί τρως από εκει Η καρτα που έφτιαξα δουλεύει άψογα. Όσον αφορα την αγορά μιας καινούργιας κάρτας κάνε αναζήτηση στο ebay, εκει υπάρχουν οι καλύτερες τιμες. Προσοχή στις χρησιμοποιημένες ή σε μοντέλα που δεν ειναι συμβατά με εσένα. Αν θέλεις περισσότερη βοήθεια σε κάτι μπορεις να μου στηλεις μνα΄.
miked71998 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον παιδεςς!!! με χαρα ανακοινώνω οτι σημερα εψησα επιτυχως την ''καμμενη'' καρτα γραφικων του Acer Aspire 5920G μου που δεν μου πηρε καν 15 λεπτα.... 8 λεπτακια στους 200 βαθμους σε προψημενο φουρνο και ολα μια χαραα<3 απλα ελπιζω να αντεξει οσο το δυνατον περισσοτερο μεχρι να την ξαναψησωω!!! 6 χρονια το εχω το λαπτοπ αλλα λυπηθηκα παρα πολυ π επαθε το ''εγκεφαλικο'' αυτο αλλα ειμαι πολυ χαρουμενος που καταφερε να αναρωσει τοσο συντομαα!!! ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας και θα σας ενημερωσω αμα ξανασυμβει τιποταα!!! ευχαριστω πολυ ξανα και να ξερετε προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους δεν το εχουν δοκιμασει και φοβουνται να το κανουν καθως δεν χανουν τιποτα.... Στην αρχη παντως το εστειλα στο πλαισιο για ελεγχο και μ ειπαν οτι θελει πανω απο 300-350 ευρουλακια για να φτιαξει οποτε το ζητησα πισω και με την βοηθεια σας αλλα και τις ειδικες ικανοτητες μου ως φουρναρης τα καταφερα περιφημα!!!
venumis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Πάντως σε περίπτωση που δεν κρατήσει το ψήσιμο κ πρέπει να βάλεις νέα κάρτα ή κάποιος άλλος ο @sedarimag έχει δώσει την πιο ολοκληρωμένη απάντηση. 1
miked71998 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 λοιπον ειχα γραψει πιο πανω για το ψησιμο της καρτας μου! 13 Σεπτεμβριου 2013 την εψησα με επιτυχια και αντεξε μεχρι πριν λιγες μερες που ξεκινησε να κανει νερα! λοιπον καθε μια εβδομαδα εκλεινε και δεν ανοιγε οποτε την αφαιρουσα την ζεσταινε με ενα πιστολακι μαλλιων για κανενα 5-10λεπτο και ετσι λειτουργει αψογα! εδω και καιρο το κολπο πιανει παντως! φοβαμαι ομως οτι σε λιγο καιρο δν θα αντεξει και θα καει εντελως! θελω προτασεις για νεα καρτα! πειτε μου ποιες ειναι συμβατες σιγουρα χωρις προβληματα! θελω να ειναι ιδιας κατηγοριας ή καλυτερη! χειροτερη οχι!
grigoros36 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα να κανω και εγω μια ερωτηση εχω το Acer aspire 7730ZG με καρτα γραφικών GeForce 9300M GS υπαρχει αν ξέρετε καποια καλύτερη καρτα τη θέλω για παιχνίδια η δικη του σέρνεται και μου εχει σπάσει τα νεύρα για την εποχή του μια χαρα επαιζε ('08-'09) θα αγόραζα καινούριο αλλα δύσκολα αυτή την εποχή
SPANK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα να κανω και εγω μια ερωτηση εχω το Acer aspire 7730ZG με καρτα γραφικών GeForce 9300M GS υπαρχει αν ξέρετε καποια καλύτερη καρτα τη θέλω για παιχνίδια η δικη του σέρνεται και μου εχει σπάσει τα νεύρα για την εποχή του μια χαρα επαιζε ('08-'09) θα αγόραζα καινούριο αλλα δύσκολα αυτή την εποχή Δεν μπορείς να την αλλάξεις απο οτι διάβασα ειναι ενσωματομένη στο laptop και με τετοιο επεξεργαστή και να την άλλαζες δεν νομίζω οτι θα έβλεπες και μεγάλες διαφορές
grigoros36 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δεν μπορείς να την αλλάξεις απο οτι διάβασα ειναι ενσωματομένη στο laptop και με τετοιο επεξεργαστή και να την άλλαζες δεν νομίζω οτι θα έβλεπες και μεγάλες διαφορές Δεν είναι ενσωματωμένη εχει βάση την είχα βγάλει πρίν 1 χρόνο για να βάλω πάστα λογω θερμοκρασιών που ανέβαζε! Λες να θέλει και επεξεργαστή αλλαγή ;
coolerman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
makisfar13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Παιδια εγω εχω το Acer asprine 7520 μου ειπαν οτι περνει αυτες τις καρτες: GS 8600M,GS 8400M,GS 7900M,GS 9500M γνωριζει καποιος ποια ειναι η καλητερη και αν μπορει να παρει καλυτερη και τελος που να το ψαξω??? Ευχαριστω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα