Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα λειτουργούσαν μια χαρά στο σύστημα μου μέχρι που αποφάσισα να προσθέσω άλλα 4gb μνήμης και να τα κάνω σύνολο 8gb.

Όταν παίζω παιχνίδια σε τυχαία χρονική στιγμή (από 15 λεπτά έως 4 ώρες) μου παγώνει ο υπολογιστής και μπορώ να τον κλείσω μόνο από το κουμπί του κουτιού ή να κάνω επανεκκίνηση.

Το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Skyrim αλλά υπέθεσα οτι κάποιο mod μου προκαλούσε κρασάρισμα. Τελικά με το που απενεργοποίησα το autosave το παιχνίδι δεν ξανακράσαρε ποτέ κι έλιωσα για μέρες. (!)

Το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε στο world of warcraft όπου με πέταγε μέσα στο 1ο μισάωρο. Υπήρξαν όμως φορές που έκλεισα και 4ωρο χωρίς να κρασάρει και πάλι καλά γιατί έχουμε και raids. :P

Πρόσφατα εγκατέστησα και το καινούργιο Tomb Raider όπου μέχρι να το τερματίσω μου κράσαρε άλλη μια φορά.

Όταν παίζω fm 2012 για (πολλές) ώρες δεν μου έχει τύχει κάποιο ανάλογο πάγωμα του pc.

Να σημειώσω οτι αυτό που ακούγεται στα ακουστικά μου όταν παγώνει το pc είναι ένας ήχος ΄΄χρατς΄΄, αν λέει κάτι αυτό.

Σε καμία άλλη διεργασία είτε πρόκειται για σερφάρισμα είτε για προβολή ταινίας μου έχει παρουσιαστεί κάποιο πάγωμα του υπολογιστή.

Θεώρησα φυσικά οτι πρόκειται για προβληματικές καινούργιες μνήμες αλλά όταν τις αφαίρεσα και άφησα τις παλιές με τις οποίες το pc λειτουργούσε κανονικότατα ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα. (άφησα και μόνο τις καινούργιες, χωρίς τις παλιές και πάλι τα ίδια)

Το μόνο αρχείο crash στα mini dumbs αναφέρει κρασάρισμα του σκληρού δίσκου στις 2 Μαρτίου (που ούτε παρατήρησα κάτι) αλλά ουδεμία σχέση έχει με τα κολλήματα που έχει φάει το pc όταν παίζω παιχνίδια. Έτρεξα το HD Sentinel και μου τον έβγαλε 100 τοις εκατό σε όλα.

Έχω σκεφτεί το εξης μιας και το όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την προσθήκη των επιπλέον 4gb ram. Οτι δεν είναι συμβατές με την μητρική μου. Συγκεκριμένα πρόκειται για αυτές:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Corsair-Cerulean-Blue-Vengeance-4GB-DDR3-1600-Kit.htm

Είχα ήδη ένα ίδιο σετ 2x2gb που δούλευε κανονικά όμως. Ανέτρεξα στη λίστα των υποστηριζόμενων μνημών της μητρικής μου κάρτας και δεν αναφέρει τον κωδικό των συγκεκριμένων μνημών της Corsair.

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-b75m-d3h.pdf

Συγκεκριμένα αναφέρει C8 και C10 στην τελική απόληξη των μνημών της Corsair και οι δικές μου είναι με κωδικό CMZ4GX3M2A1600C9.

Λέω να δοκιμάσω με μνήμες φίλων μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα και αποκλείσουμε πρόβλημα μητρικής ή ό,τι άλλου. Καμια άλλη ιδέα;

ΥΓ. Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά 1η φορά που βρίσκομαι σε τέτοια θέση. :mellow:

Δημοσ.

Αφού το πρόβλημα παρουσιάστηκε αφού έβαλες και άλλη ram τότε άσε μόνο τις καινούργιες ram και τρέξε το memtest και αν βγάλει erroor τις πας για αντικατάσταση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...