Προς το περιεχόμενο

mail.app / δεν εμφανίζεται στο launchpad μετά από αναβάθμιση OS

BlackScorpionX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και χαρά!

Ό,τι λέει και ο τίτλος.

Έκανα σήμερα αναβάθμιση από SL σε ML. Όλα καλά, μάλλον εκτός από το ότι δεν μπορώ με τίποτα να προσθέσω το mail.app στο launchpad και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το βρήκε αρχικά!

Υποψιάζομαι γιατί το είχα σε υποφάκελο στο SL και όχι κατευθείαν στο φάκελο applications.

Πάντως, έκανα ένα copy και εμφανίστηκε (το copy) στο launchpad αλλά το έσβησα. Το ξαναέκανα και δεν εμφανίστηκε μετά.

Επίσης δεν μπορώ να το διαγράψω και να αλλάξω όνομα στο copy κοκ.

Τι μου διαφεύγει;

To google δε βοήθησε πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά και χαρά!

Ό,τι λέει και ο τίτλος.

Έκανα σήμερα αναβάθμιση από SL σε ML. Όλα καλά, μάλλον εκτός από το ότι δεν μπορώ με τίποτα να προσθέσω το mail.app στο launchpad και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το βρήκε αρχικά!

Υποψιάζομαι γιατί το είχα σε υποφάκελο στο SL και όχι κατευθείαν στο φάκελο applications.

Πάντως, έκανα ένα copy και εμφανίστηκε (το copy) στο launchpad αλλά το έσβησα. Το ξαναέκανα και δεν εμφανίστηκε μετά.

Επίσης δεν μπορώ να το διαγράψω και να αλλάξω όνομα στο copy κοκ.

Τι μου διαφεύγει;

To google δε βοήθησε πολύ.

Δεν εμφανίζεται μεσα στο φάκελο applications στο finder?

δεν μπορώ να το εμφανίσω στο launchpad.

στο applications folder είναι μέσα.

Μήπως ειναι μέσα σε κανένα φάκελο του launch pad και δεν το βλέπεις?Δηλαδη να ειναι στα other ή σε κάτι άλλο που έχει συγκεντρωμένες εφαρμογές?

το launchpad έχει να κανείς search τις εφαρμογές που βρίσκονται στο launchpad !!! δοκίμασε εκεί εάν το βρει !!!

Εκτιμώ πολύ τις απαντήσεις σας αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός! :D

Το mail app ΕΙΝΑΙ στο applications folder του finder αλλά το launchpad δεν το βρίσκει, δεν το εμφανίζει. Δεν είναι σε άλλη σελίδα του launchpad. Γενικώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο launchpad. Θα έπρεπε να είναι και στο launchpad αλλά δεν είναι. Όταν κάνω copy - paste εμφανίζει το αντίγραφο στο launchpad και γίνεται η δουλειά έτσι απλά είναι "μπακαλίστικος" τρόπος.

Με μια αναζήτηση στο google για "mac os x reset launchpad" βρήκα μια πιθανή λύση. Αν σβήσεις την database στην οποία κρατά τις εφαρμογές το launchpad, θα το αναγκάσεις να τη δημιουργήσει ξανά από την αρχή. Πολύ πιθανώς αυτό θα λύσει το πρόβλημα σου.

1. Άνοιξε το Terminal και γράψε τις εντολές:

2. Διέγραψε τη database του Launchpad: rm ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db

3. Κάνε restart το Dock για να πάρει τις αλλαγές: killall Dock

UPDATE: Μόλις το δοκίμασα στο δικό μου. Όντως επανέφερε το Launchpad στις "εργοστασιακές" ρυθμίσεις: στην πρώτη σελίδα δείχνει τις εφαρμογές που εγκαθιστώνται μαζί με το λειτουργικό και στις επόμενες σελίδες όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, αλφαβητικά.

• Like 1

Νομίζω ότι η λύση του GeorgeAdams θα κάνει δουλειά. 

Προφανώς, το launchpad κρατάει τι εφαρμογές παίζουν σε ένα αρχείο έτσι ώστε να μην ψάχνει κάθε φορά που το ανοίγει κανείς. Προφανώς, με το να μην το έχεις στην default θέση δεν το βρήκε το launchpad. Επίσης, με copy - paste δεν κάνεις δουλειά. Move θέλει. 

Ακόμα, θα μπορούσα να προτείνω να είναι στην θέση /Machintosh HD/Applications και όχι στο ~/Applications. 

Με μια αναζήτηση στο google για "mac os x reset launchpad" βρήκα μια πιθανή λύση. Αν σβήσεις την database στην οποία κρατά τις εφαρμογές το launchpad, θα το αναγκάσεις να τη δημιουργήσει ξανά από την αρχή. Πολύ πιθανώς αυτό θα λύσει το πρόβλημα σου.

1. Άνοιξε το Terminal και γράψε τις εντολές:

2. Διέγραψε τη database του Launchpad: rm ~/Library/Application\ Support/Dock/*.db

3. Κάνε restart το Dock για να πάρει τις αλλαγές: killall Dock

UPDATE: Μόλις το δοκίμασα στο δικό μου. Όντως επανέφερε το Launchpad στις "εργοστασιακές" ρυθμίσεις: στην πρώτη σελίδα δείχνει τις εφαρμογές που εγκαθιστώνται μαζί με το λειτουργικό και στις επόμενες σελίδες όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, αλφαβητικά.

Γιώργη, σωστός όπως πάντα! Μαζί με το mail εμφανίστηκαν πολλές εφαρμογές που πριν την αναβάθμιση τις είχα σε άλλους φακέλους (καταρραμένο ocd με την τακτοποίηση στο pc)

Νομίζω ότι η λύση του GeorgeAdams θα κάνει δουλειά. 

Προφανώς, το launchpad κρατάει τι εφαρμογές παίζουν σε ένα αρχείο έτσι ώστε να μην ψάχνει κάθε φορά που το ανοίγει κανείς. Προφανώς, με το να μην το έχεις στην default θέση δεν το βρήκε το launchpad. Επίσης, με copy - paste δεν κάνεις δουλειά. Move θέλει. 

Ακόμα, θα μπορούσα να προτείνω να είναι στην θέση /Machintosh HD/Applications και όχι στο ~/Applications. 

Ναι όντως έκανε δουλειά!

Δοθείσης της ευκαιρίας, να σχολιάσω ότι η αναβάθμιση (από SL -> ML) έγινε πολύ απλά και στην ώρα της χωρίς να μου δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα από αποθηκευμένα στοιχεία, κωδικούς κλπ κλπ. Μόνο ένα πρόγραμμα για το mouse δεν *έπαιξε* καλά αλλά κι αυτό το διόρθωσα γρήγορα. 

Κατά τα άλλα ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να εξοικιωθώ καλύτερο με το icloud (έχουν γίνει πολλά calendars στο ical με αποτέλεσμα διπλοεγγραφές και φοβάμαι ότι αν συγχρονίσω το iphone τώρα θα έχω και διπλοεγγραφές στις επαφές όπως παλιά)

Τα καινούρια gestures είναι πολύ χρήσιμα, τις αλλαγές σε mission control / expose κλπ θα τις συνηθίσω εύκολα.

Ο safari έγινε πιο γρήγορος ή μου φαίνεται;

So far, so good.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...