Προς το περιεχόμενο

LG Optimus Vu ή LG Optimus 4X HD???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι χρήστης και κάτοχος του xperia X10 (το μεγάλο που λέμε) και το έχω τα τελευταία δύο χρόνια και δόξα τον Θεό αν εξαιρέσεις κάτι θέματα με την μπαταρία που έχει είμαι πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο smart phone, αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος χρήστης που να το έχει είναι για το LG optimus vu P895 που κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλό σε τιμή και χαρακτηριστικά ενώ εμένα προσωπικά η 5 Ιντσών οθόνη του σε αναλογία 4:3 δεν με ενοχλεί καθόλου! Επίσης είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο πιο πολυσυζητημένο και εμπορικό LG optimus 4X HD. Καλό κινητό με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά, 0,3 ίντσες μικρότερη οθόνη σε 16:9 αναλογία, με επέκταση μνήμης ενώ το vu έχει 32gb χωρίς επέκταση! Γενικά είναι σχεδόν τα ίδια στο 99,9%! 

Πάντως από τα πολλά άρθρα ελληνικά και μη που έχω διαβάσει το LG optimus Vu δεν υστερεί τίποτα από πολύ ακριβότερα κινητά και phablets όπως το iphone 5, το galaxy s3 ή το Galaxy not 2!

Δημοσ.

αν επιμένεις σε αυτά τα 2

θα σου έλεγα το LG optimus 4X HD

το vu εγώ θα το απέκλεια. είχα το note 2 πάνω από 3 ήμερες δεν κατάφερα να το έχω και ο λόγος ο όγκος που έχει.

τι να το κάνω αν είναι τούμπανο και δεν μπορώ να το κρατάω και να το μεταφέρω με άνεση σε τσέπη κοκ.

μετά πήγα και είδα και το vu και είναι μια απο τα ίδια στον όγκο, τουλάχιστον εμένα δεν με βολεύει.

 

από την άλλη μπορείς τα πάρεις το s3 που θα πέσει πολύ η τιμή του +θα πάρει και τα update του s4

ή μπορείς να δεις το nexus 4

Δημοσ.

πήγαινε να τα δεις από κοντά και να ''παίξεις'' λίγο μαζί τους, μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη...εγώ πάντως ως κάτοχος εδώ και λίγες μέρες του 4Χ μπορώ να πω ότι το κινητό για την τιμή του τα σπάει (320 ευρώ) και ότι σε αυτή την τιμή δε θα βρεις καλύτερο...κοντράρει στα ίσα Galaxy S3 και HTC One-X με μοναδική παραφωνία την κάμερα και ίσως γωνίες θέασης, αν είσαι λεπτολόγος και με ισχυρό ατού την αρκετά καλή του μπαταρία...(με 3G και bluetooth ανοιχτά όλη μέρα και φωτεινότητα στο 50% μου βγάζει άνετα μια μέρα)

Δημοσ.

Βασικά δεν επιμένω σε αυτά τα δύο, απλά είναι αρκετά προσιτά σε τιμές δηλαδή μέχρι 320 ευρώ και είναι 4πύρηνα στα 1500 ενώ ο ανταγωνισμός σε αυτήν την τιμή πάει ως 2πύρηνο επεξεργαστή που έχει το xperia S, που εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Sony στα smartphones, όσον αφορά την μεγάλη οθόνη δεν έχω θέμα γιατί πάντα είχα μεγάλα κινητά και είναι ένα κίνητρο ώστε να καταλήξω σε κάποιο κινητό κι όχι για να το αποφύγω, με διευκολύνει και στην δουλειά μου και στα games και γενικά σε όλες τους τις χρήσεις! Το S3 αυτήν την στιγμή είναι στα 410 ευρώ η χαμηλότερη τιμή του, δηλαδή έχει 100 ευρώ διαφορά από το Vu και δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι περισσότερο σε επεξεργαστή, κάμερα κτλπ... Θα πάω σε κάποιο "Πλαίσιο" να δω αν το έχει και να το χειριστώ από κοντά να δω κατά πόσο με βολεύει. Eπίσης το HTC One X είναι στα 425 που τα θεωρώ υπερβολικά για το συγκεκριμένο καθώς αν ήθελα να διαθέσω τόσα θα έπαιρνα το note 2! Δηλαδή το 4Χ πιστεύεις ότι είναι ισάξιο όλων των "καλών" κινητών που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά έτσι?

Δημοσ.

Και υπάρχει συνέχεια .......:)

Εκτός της jelly bean (της επίσημης γιατί beta κυκλοφορεί ήδη) στο τέλος Μαρτίου , http://www.lgblog.de/2013/03/18/android-4-1-jelly-bean-fur-lg-smartphones-optimus-4x-hd-l7-und-l9/

έχουμε και αυτό

 

nVidia: «The next (drivers) update for Tegra 3 devices coming the 2nd quarter of '13

 

Physx Support, CUDA Support, Open GLS 2.0, SOC Tegra Profiler, 3D Stereoscopic Visual Performance & nvidia Optimus Technology for Tegra 3 Processors.

Android Jelly Bean (2nd Release) is coming for the listed devices with Tegra 3 SOC.

The Upgrade have to released in the 2nd Quarter of 2013 to increase 40% performance on CPU, GPU and better power managment (incease 33.6% up).

The nVidia labs are working on this update and isn't available for developers right now, in the Q2 of '13 they launch the Tegra 3 update.

Τι περιμένουμε ?: Kernels, Drivers, Scripts & Στατικές εκδόσεις από την LG για την πλήρη εκμετάλλευση αυτών των δυνατοτήτων.

 

 

Από το my phone.gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ωραία όλα αυτά! Αλλά σε ποιο από τα δύο να καταλήξω? ή να πάω σε κάποια άλλη επιλογή σε παρόμοια χρήματα? 

Εκτός από αυτά κοιτάω και το Xperia S που μου αρέσει, αλλά μπροστά στα δύο "τέρατα" της LG μοιάζει πολύ λίγο...

Επίσης ξέρετε αν αυτές οι 2 συσκευές θα πάρουν το Android 4.1

Jelly Bean?

Επεξ/σία από vagadget_21
Δημοσ.

Θα προτιμούσα το VU αλλά δεν ξέρω αν οι εφαρμογές είναι optimized για την ανάλυση της οθόνης του ή απλά φαίνονται όπως να 'ναι.

Κατά δεύτερον θα κοιτούσα να δω αν θα πάρει updates από την LG.

Τουλάχιστον δηλαδή την 4.2 JellyBean (όχι απλά την 4.1).

  • Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ στο VU λογικά θα καταλήξω δεν το έχω δει να κυκλοφορεί και πολύ και πιστεύω αξίζει, έχω διαβάσει πολλές ξένες κριτικές από site και το δείχνουν σχεδόν ισάξιο με το Note 2 που έχει πολλά παραπάνω χρήματα! Επίσης στο vu με εντυπωσιάζει η μικρή ακτινοβολία που έχει σε σχέση με άλλα smartphones, Αυτά με τα updates μπορώ να ρωτήσω την LG ή απλά να ελπίζω??? Οι εφαρμογές νομίζω προσαρμόζονται στην οθόνη του, απλά τα βίντεο που είναι 16:9 φαίνονται με μαύρες γραμμές γύρω γύρω! δηλαδή όπως σε μια οθόνη υπολογιστή ανάλογα αν είναι wide screen ή όχι!

Δημοσ.

Να ρωτήσεις την LG καλύτερα γιατί ήδη έχει ανανεώσει την γκάμα των συσκευών της και δεν φημίζεται για τα updates της σε παλαιότερες συσκευές της.

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό ξέρω, ότι γενικά δεν είναι κι η καλύτερη εταιρία σε υποστήριξη κι updates και γενικά δεν είχε και το καλύτερο όνομα στα κινητά, βέβαια από το να δώσω μόνο για "μούρη" ένα κάρο χρήματα για iphone 5 προτιμάω κάτι πιο πρωτότυπο κι ας είναι ρίσκο, εξάλλου και με android 4.1 να μείνει δεν νομίζω ότι θα διαφέρει πολύ από την τελευταία αναβάθμιση σε 4.2. Τώρα όσον αφορά το κινητό σαν κινητό, έχει 2 χρόνια εγγύηση, οπότε ότι και να γίνει έχω μια σιγουριά... Πάντως το Vu εδώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε κοντά στον Νοέμβριο, δηλαδή μόλις 5 μήνες πριν, είναι αρκετά καινούριο σαν μοντέλο!

Δημοσ.

Δεν θα μείνεις απογοητευμένος από το Μηλόφωνο 5 πάντως.

Ας μην το πάμε εκεί όμως! :)

 

Στείλε ένα mail στην LG εξηγώντας πως οι ενημερώσεις λογισμικού αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιλογής συσκευής smartphone

και φυσικά ρωτώντας την αν θα πάρει επόμενο update το VU.

 

Αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Δημοσ.

για να πω κ εγω την γνωμη μου η lg εχει αλλαξει ,δεν ειναι αυτη που ητανε,δυστηχως ομως της εχει βγει το ονομα απο συσκευες οπως το 2x και to 3d.Oι συσκευες που σ ενδιαφερουν(που παρεπιπτοντως τις κοιταω κ εγω που ειμαι σε ψαξιμο για κινητο) ειναι κορυφη.Αψογες,απροβληματιστες,δεν κολλανε πουθενα και εχουν για μενα ισως το καλυτερο ui που κυκλοφορει.Δεν ξερω τι θα γινει με τις αναβαθμισεις αλλα και χωρις αυτες θα εχεις ηδη μια απροβληματιστη συσκευη που θα μπορεις να κανεις τα παντα που στο κατω κατω αυτη ειναι και η ουσια.Απο μενα 4x hd το πλακακι το vu οσο διασκεδαστικο ειναι το να παιζει μαζι του τοσο δυσχρηστο ειναι σ ολα τα υπολοιπα,η αναλογια 4:3 απλα την σκοτωνει την συσκευη

  • Like 1
Δημοσ.

Εντάξει από το "μηλόφωνο" σίγουρα δεν μένεις απογοητευμένος απλά πολλά λεφτά για κάτι που εμένα προσωπικά από θέμα οθόνης δεν με καλύπτει! Δηλαδή θέλω κάτι μεγαλύτερο σίγουρα των 4 ιντσών! Θα στείλω mail και για το vu και για το 4X για να ρωτήσω αν θα πάρουν αναβαθμίσεις σε 4.2 android αν και όπως λέει ο φίλος πιο πάνω και χωρίς αυτές δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Κατά τα άλλα δεν κολλάω σε lg απλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται στην περίοδο που ζούμε να δώσω πάνω από 320 ευρώ για ένα smartphone, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό ακόμα κι από ηθικής άποψης! 

Τώρα όσον αφορά την LG κι εγώ πιστεύω ότι έχει αλλάξει και δεν βγάζει τις ελαττωματικές μπαγκατέλες όπως επί εποχή coockie κτλπ...

Καλύτερο ui τι εννοείς φίλε μου? Πλακάκι εννοείς το vu λόγω περίεργου μεγέθους ε? Βέβαια αν σκεφτείς και το ipad παρόμοιου μεγέθους είναι, κι εγώ ακόμη και για οθόνη στον υπολογιστή δεν προτιμάω wide screen! Θα πάω να δω διαφορές ανάμεσα στο vu και στο 4X αν και νομίζω ότι εκτός των 0,3 ιντσών δεν υπάρχουν!... 

Δημοσ.

Λοιπόν για όποιον έχει απορία πήγα και το είδα το VU και 99% θα το προτιμήσω, πολύ ωραία οθόνη, κάμερα, ο επεξεργαστής πάει σφαίρα, το μέγεθος συνηθίζεται, το μόνο που έχω αμφιβολία είναι πως θα παίζει τις εφαρμογές κι αν θα τις προσαρμόζει γιατί δεν είχε κανένα εγκατεστημένο παιχνίδι μέσα, τουλάχιστον στο "Πλαίσιο" που πήγα εγώ ώστε να μπορέσω να κρίνω... Το 4Χ δεν το είχε από ότι είπε σταμάτησε να κυκλοφορεί. Συγκριτικά με το Note 2 φαίνεται πιο μεγάλο, είναι σίγουρα πιο μεγάλο σε πλάτος αλλά 0,5 ίντσες πιο μικρό σε διαγώνιο! Σαν design είναι αρκετά ωραίο και η LG φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...