Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους!

Εκανα παραγγελια 3 απο τους παραπανω δισκους!

2 για μενα να κανω raid και εναν για τον πατερα μου!

Μηπως να εκανα raid 3 δισκους η ειναι ανουσιο?

Μηπως υπαρχει κανα video σχετικα να με την εγκατασταση τους?

Δημοσ.

Φιλε μου εγω προσπαθησα να κανω Raid στους σκληρους που βλεπεις στην υπογραφη μου και το μονο ποθ μου προκαλεσε ειναι προβληματα ! Με το που ενεργοποιησα το raid απο το bios τα windows μου χαλασανε και συνεχεια ο υπολογιστης μου ξεκιναγε με το tool που εχουν τα windows για να φτιαξουν τα λαθη !! Με λιγα λογια απο μενα οχι (δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος στην συνδεση αλλα μου φαινονταν ολα σωστα !) Ας σου πει την αποψη του και καποιο αλλο μελος της σελιδας μην σε παρω στον λαιμο μου ! ;) 

Δημοσ.

Δεν ξερω...διοτι σκοπο εχω να αλλαξω σε μια καρτα nVidia GTX 660 να βαλω και μια H100 και πιστευω θα με Jet!

Αλλα εαν προκαλεσουν προβλημα θα τους βγαλω!

Δημοσ.

Φιλε μου εγω προσπαθησα να κανω Raid στους σκληρους που βλεπεις στην υπογραφη μου και το μονο ποθ μου προκαλεσε ειναι προβληματα ! Με το που ενεργοποιησα το raid απο το bios τα windows μου χαλασανε και συνεχεια ο υπολογιστης μου ξεκιναγε με το tool που εχουν τα windows για να φτιαξουν τα λαθη !! Με λιγα λογια απο μενα οχι (δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος στην συνδεση αλλα μου φαινονταν ολα σωστα !) Ας σου πει την αποψη του και καποιο αλλο μελος της σελιδας μην σε παρω στον λαιμο μου ! ;)

Τι πάει να πει «τα Windows σου χαλάσανε»; Δε θα έπρεπε να υπάρχουν καν Windows στο δίσκο από τη στιγμή που έστησες RAID array! Κάτι λάθος έκανες, σίγουρα. Σίγουρα όμως. :P

On topic, ίσως να αξίζει ένα RAID0 array εάν δε σου φτάνουν τα 120 GiB του ενός δίσκου. Σε καμία άλλη περίπτωση. Το RAID0 στους SSDs (σε home users) έχει νόημα είτε για να 'ενώσεις' δύο δίσκους, ώστε να έχεις 1× 240 GiB αντί για 2× 120 GiB, ή για να... χαίρεσαι με τα νούμερα στα benchmarks.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

κάτι μου λέει ότι τους παρείγγειλε από το infoworld, έρχεται το άκυρο από ψηλά :P

• Like 5
Δημοσ.

Πρώτον : τί RAID θέλεις να κάνεις; Τί θέλεις να πετύχεις; Ταχύτητα; Ασφάλεια; Είναι δύο τελείως διαφορετικά σεταρίσματα.

Για ταχύτητα θέλεις RAID 0. Εκεί τα δεδομένα μοιράζονται αυτόματα και στους δύο δίσκους και κανένας απ' τους δύο δεν δουλεύει μόνος του πλέον. Μάλλον αυτό έκανες και είχες πρόβλημα.

Για ασφάλεια πας σε RAID 1. Εκεί χάνεις λίγο σε ταχύτητα, αλλά είσαι ασφαλής γιατί και οι δύο έχουν τα ίδια δεδομένα, οπότε και να χαλάσει εντελώς ο ένας συνεχίζεις να δουλεύεις απροβλημάτιστα με τον άλλο.

Εννοείται πως στην πρώτη περίπτωση ο χώρος που θα βλέπεις θα είναι το άθροισμα του χώρου των δύο δίσκων (κατ' εξοχήν στα RAID οι δίσκοι είναι πανομοιότυποι, όχι μόνο ισομεγέθεις), ενώ στη δεύτερη θα σου στοιχίσει το μισό χώρο. Θα βλέπεις δηλαδή μόνο τα 120 γίγα στα Windows.

Επίσης, μιας και ψάχνομαι άγρια για αγορά SSD τουλάχιστον 120 γίγα (έστω και μεταχειρισμένου - pun intended) κι εγώ για το δικό μου, διάβασα ότι το πολύ σημαντικό trim δεν υποστηρίζεται σε RAID.

Τέλος, με μονό αριθμό δίσκων, 3, 5, κλπ, μπορείς να κάνεις RAID 5, αλλά σπάνια το υποστηρίζουν μητρικές. Εκεί είναι μια μέση κατάσταση, όπου κερδίζεις και ασφάλεια και ταχύτητα, αλλά και πάλι χάνεις τον χώρο ενός από τους τρεις δίσκους.

Ξαναλέω όμως, τί θέλεις να πετύχεις... Για θέμα ταχύτητας, οι SSD είναι ήδη τόσο πολύ πιο γρήγοροι έστω κι από τους SATA που δεν ξέρω αν αξίζει.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Αυτά.

Δημοσ.

Σορρυ για το οφ τοπικ απο που πήρες τους δίσκους ?

Σκέφτεσαι ότι σκέφτομαι;

aiwa=owner στον #1 του kapsimo πριν 3 χρόνια.

Δημοσ.

σου ποσταρα και στο θεμα ι για την καρτα γραφικων ...

τελικα το πιστεψες οντως....

πραγματικα δεν ξερω τι να πω.... περιμενε το email  ακυρωσης απλα.... :)

και εγω παω να πηδηχτω απο το παραθυρο οπως σου εγραψα στο αλλο τοπικ....

:X :X :X :X :X :X :X :X :X :shifty:

Δημοσ.

κανε μια αναζητηση τιμης  στο σκρουτζ και θα καταλαβεις οτι ηταν ενα λαθος η τιμη ...

και απλα θα λαβεις ενα mail  που θα σου λεει

Κυριε Nikos667 ευχαριστουμε που μας προτιμησατε μπλα μπλα μπλα μπλα ... αλλα ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ

Δημοσ.

Σκέφτεσαι ότι σκέφτομαι;

aiwa=owner στον #1 του kapsimo πριν 3 χρόνια.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ που με βρήκατε και εδω βρε ? Τι name είχες στο kapsimo ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...