Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αλλα προγραμματα βλεπεις να δουλευουν οι αλλοι πυρηνες κανονικα;

Το εργαλειο turbo boost monitor θα πρεπει να λεει εξοικονομηση ενεργειας ΜΟΝΟ οταν δεν εχεις καποιο προγραμμα ανοιχτο, αλλοιως σημαινει οτι κατι τρεχει με την διαχειρηση ενεργειας. Μηπως στο Cinema 4D εχει καποια ρυθμιση για χρηση πολλαπλων πυρηνων κατα την επεξεργασια;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε όλα τα προγράμματα αυτό γίνεται. Όχι δεν νομίζω να έχει κάτι στο cinema 4D αλλά και αν έχει δεν το έχω πειράξει.

Δημοσ.

Δηλαδη αν δουλευεις αλλα προγραμματα ή ακομα και παιχνιδια δεν βλεπεις δραστηριοτητα στους αλλους πυρηνες απο τη διαχειρηση εργασιων; Τοτε οντως κατι γινεται με την διαχειρηση ενεργειας στα windows. Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το turbo boost απο το bios και κανε μια δοκιμη...δεν εχω να προτεινω κατι αλλο..

Δημοσ.

Δηλαδη αν δουλευεις αλλα προγραμματα ή ακομα και παιχνιδια δεν βλεπεις δραστηριοτητα στους αλλους πυρηνες απο τη διαχειρηση εργασιων; Τοτε οντως κατι γινεται με την διαχειρηση ενεργειας στα windows. Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το turbo boost απο το bios και κανε μια δοκιμη...δεν εχω να προτεινω κατι αλλο..

Νομίζω όχι. Δηλαδή στη διαχείριση εργασιών λέει αυτά την ώρα που κάνω render. τα ίδια λέει και στα υπόλοιπα προγράμματα/παιχνίδια απλά αλλάζει η ταχύτητα και η χρήση CPU.

Αν προσέξεις δεξιά λέει ότι οι πυρήνες είναι 4 αλλά δεν λειτουργούν. Το άλλο screenshot είναι από το intel turbo boost monitor.

post-227980-0-22634300-1363616385_thumb.jpg

post-227980-0-45993700-1363616461_thumb.jpg

Δημοσ.

Ε ναι τι να πω..εισαι με i7 και τρεχεις με εναν πυρηνα;..Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο sorry..Τσεκαρε bios και διαχειρηση ενεργειας

Δημοσ.

Διάβασα σε ένα site λέει ένας τύπος ότι μπορεί να φταίει το Tune Up Utilities. Αν δεν το ξέρεις είναι ένα πρόγραμμα για pc mantintance. Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ξέρετε να μου πείτε μην το απεγκαθηστώ άδικα? Αυτό στο BIOS θα το δοκιμάσω αφού τελειώσει το render που κάνω τώρα δηλαδή αύριο λογικά...

Δημοσ.

Το ξερω το tune up. Ετσι απο μονο του οχι δεν δημιουργει προβλημα στον cpu. Το tune up εχει ρυθμισεις για την ενεργεια του λαπτοπ; Θυμασαι να πειραξες κατι εκει; Αν εχει καποια ρυθμιση για εξοικονομηση ενεργειας κανε ενα screenshot για να δουμε τις ρυθμισεις αν και δεν νομιζω...

Δημοσ.

Διάβασα σε ένα site λέει ένας τύπος ότι μπορεί να φταίει το Tune Up Utilities. Αν δεν το ξέρεις είναι ένα πρόγραμμα για pc mantintance. Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ξέρετε να μου πείτε μην το απεγκαθηστώ άδικα? Αυτό στο BIOS θα το δοκιμάσω αφού τελειώσει το render που κάνω τώρα δηλαδή αύριο λογικά...

Άκυρο.. Μόλις κράσαρε το laptop (το παθαίνει αρκετά συχνά, άντε πάλι από την αρχή το render  :mad: )οπότε το κοίταξα στο Bios. Πυρήνες και turbo boost όπως δείχνω και στο screenhot είναι ενεργοποιημένα. Τι να κάνω? Λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα να το πάω στο πλαίσιο να το δουν?

post-227980-0-25164500-1363618258_thumb.jpg

Δημοσ.

Τurbo-x ειναι; Eχω και εγω γι αυτο στο λεω με τη διαφορα οτι ο δικος μου ειναι i7 2630.. Oι ρυθμισεις φαινονται καλες δοκιμασε να πειραματιστεις με ανοιγμα/κλεισιμο Turbo boost.

Δημοσ.

<p>Όχι Toshiba είναι. Αυτό της υπογραφής μου. Θα δω αυτό που λες με το bios και θα σου πω.</p>

Έκανα αυτό που μου είπες. Πήγα στο Bios και απενεργοποίησα και το turbo boost και τους πολλαπλούς πυρήνες και τώρα, όταν ανοίγω  το intel turbo boost monitor μου λέει πρέπει να ενεργοποιήσετε το turbo boost για να χρησημοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα, πατάω οκ, και μετά αυτή η μπλε μπαρίτσα που έστειλα στο προηγούμενο screenshot ανεβοκατεβαίνει κάπου κάπου και το εξοικονίμιση ενέργειας κάποιες στιγμές φεύγει. Επίσης η χρίση CPU έχει πάει στο 99% και το cinema 4D αργεί πάρα πολύ να κάνει render.

Δημοσ.

<p><p>Όχι Toshiba είναι. Αυτό της υπογραφής μου. Θα δω αυτό που λες με το bios και θα σου πω.</p><br>

</p>

<p>Έκανα αυτό που μου είπες. Πήγα στο Bios και απενεργοποίησα και το turbo boost και τους πολλαπλούς πυρήνες και τώρα, όταν ανοίγω το intel turbo boost monitor μου λέει πρέπει να ενεργοποιήσετε το turbo boost για να χρησημοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα, πατάω οκ, και μετά αυτή η μπλε μπαρίτσα που έστειλα στο προηγούμενο screenshot ανεβοκατεβαίνει κάπου κάπου και το εξοικονίμιση ενέργειας κάποιες στιγμές φεύγει. Επίσης η χρίση CPU έχει πάει στο 99% και το cinema 4D αργεί πάρα πολύ να κάνει render.</p>

Τώρα ενεργοποίησα πάλι Turbo και πολλαπλούς πυρήνες. Στη διαχείριση εργασιών η ταχύτητα πήγε στα 2.19Ghz, χρήση CPU 99% και έδυγε το εξοικονόμιση ενέργειας από το intel turbo boost monitor όμως ακόμα δεν πήγε σε turbo boost.

Sent from my iPhone using Insomnia

<p>κατεβασε το hw monitor και τσεκαρε θερμοκρασιες.</p>

Δεν νομίζω να χριάζεται. Το πιάνω και είναι χλιαρό, άλλες φορές ειδικά οταν παιζω παιχνιδια ειναι πολυ πιο ζεστό οπότε δεν νομιζω να εχει προβλημα

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αλλο το rendering και αλλο το ποσο δουλευει ο cpu σου. Το Render εξαρταται και απο τη καρτα σου. Τη cpu σου την μετρας με stressing και την βλεπεις στο cpu-Z...... ας πουμε.

Δημοσ.

Μα εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται πλήρης εκμετάλλευση του επεξεργαστή από τα windows, όχι η ταχύτητα του render απλά λέω ότι αν εκμεταλευόταν πλήρως το σύστημα τις δυνατότητες του επεξεργαστή θα γινόταν πιο γρήγορα το render.

Δημοσ.

Και που το ξερεις? stressing με ανοιχτο cpu-z......... εκανες? Το πιθανοτερο ειναι οτι μπαινει σε λειτουργια to speedstep και σου ριχνει συχνοτητα, 

Και κατι αλλο.... αν δεν εχεις γρηγορη καρτα...... τι περιμενεις? ....... λεμε

H cpu σου κανει το pre-rendering και η gpu σου το real-render. Αν η GPU σου ειναι αργη, τρως botlleneck..... κατανοητο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...