Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το laptop της υπογραφής μου. Όταν κάνω render στο Cinema 4D ανοίγω τη διαχείριση εργασιών να δω τις επιδόσεις του επεξεργαστή και βλέπω ότι είναι σε χρήση 80% σε ταχύτητα ~1.75Ghz ενώ κανονικά αυτός ο επεξεργαστής σε μέγιστες επιδόσεις φτάνει τα 2.20Ghz και με turbo boost τα 3.1Ghz, οπότε δεν θα έπρεπε όταν κάνω render να πιάνει έστω τα 2.20Ghz ώστε να γίνει το render όσο πιο γρήγορα γίνεται??<br><br>

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά έχω το laptop της υπογραφής μου. Όταν κάνω render στο Cinema 4D ανοίγω τη διαχείριση εργασιών να δω τις επιδόσεις του επεξεργαστή και βλέπω ότι είναι σε χρήση 80% σε ταχύτητα ~1.75Ghz ενώ κανονικά αυτός ο επεξεργαστής σε μέγιστες επιδόσεις φτάνει τα 2.20Ghz και με turbo boost τα 3.1Ghz, οπότε δεν θα έπρεπε όταν κάνω render να πιάνει έστω τα 2.20Ghz ώστε να γίνει το render όσο πιο γρήγορα γίνεται??<br><br>

1. για φουλ ταχύτητα βεβαιώσου πως το profile στη διαχείρηση ενέργειας δεν είναι σε balanced, eco ή παρόμοια... αλλά στο high perfomance.

2. για turbo boost, o ένας πυρήνας πρέπει να πιάσει 100% για να ενεργοποιηθεί

ζήτα να μεταφερθεί το thread στο κομμάτι των επεξεργαστών. δεν είναι software issue

Δημοσ.

1. για φουλ ταχύτητα βεβαιώσου πως το profile στη διαχείρηση ενέργειας δεν είναι σε balanced, eco ή παρόμοια... αλλά στο high perfomance.

2. για turbo boost, o ένας πυρήνας πρέπει να πιάσει 100% για να ενεργοποιηθεί

ζήτα να μεταφερθεί το thread στο κομμάτι των επεξεργαστών. δεν είναι software issue

Ναι φυσικά το έχω στις υψηλές επιδόσεις. Γιατί δεν πιάνει 100% ο ένας πυρήνας τότε? Επίσης είσαι σίγουρος ότι πρέπει ο ένας να πιάσει 100% διότι συνολικά είναι 4.

Δημοσ.

Ναι φυσικά το έχω στις υψηλές επιδόσεις. Γιατί δεν πιάνει 100% ο ένας πυρήνας τότε? Επίσης είσαι σίγουρος ότι πρέπει ο ένας να πιάσει 100% διότι συνολικά είναι 4.

αν δεν πιάνει είναι επειδη το software δεν χρειάζεται το 100% του επεξεργαστή.

για turbo boost δες εδω την εξήγηση για πότε πιάνεις το max (θα δεις είναι οταν ο ενας μόνο είναι full και οι αλλοι 3 idle)

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Turbo_Boost

Δημοσ.

Μα πως γίνεται να μην το χρειάζεται αφού πρώτων αν πάει σε turbo θα γίνει πιο γρήγορα το render και δεύτερον την ώρα που κάνει render δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα άλλο όλα κολλάνε οπότε χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα αφού μπορεί γιατί δεν το κάνει??

Κατέβασα ένα εργαλείο από το site της intel που (intel turbo boost monitor) και μου δείχνει τον επεξεργαστή και λέει ότι βρίσκεται σε εξοικονόμιση ενέργειας ενώ παρόλα αυτά στα windows έχω βάλει το υψηλές επιδώσεις.

Δημοσ.

Μα πως γίνεται να μην το χρειάζεται αφού πρώτων αν πάει σε turbo θα γίνει πιο γρήγορα το render και δεύτερον την ώρα που κάνει render δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα άλλο όλα κολλάνε οπότε χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα αφού μπορεί γιατί δεν το κάνει??

Κατέβασα ένα εργαλείο από το site της intel που (intel turbo boost monitor) και μου δείχνει τον επεξεργαστή και λέει ότι βρίσκεται σε εξοικονόμιση ενέργειας ενώ παρόλα αυτά στα windows έχω βάλει το υψηλές επιδώσεις.

κάνε reset στα profiles και ξαναδοκίμασε

Δημοσ.

κάνε reset στα profiles και ξαναδοκίμασε

Έκανα και πάλι το ίδιο λέει. Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιεί όλους τους πύρινες εφόσον μπορεί??

Δημοσ.

Έκανα και πάλι το ίδιο λέει. Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιεί όλους τους πύρινες εφόσον μπορεί??

πρέπει το πρόγραμμα να έχει γραφτεί για παράλληλη εκτέλεση, πράγμα καθόλου εύκολο και απλό.

Στο παρακάτω screenshot εσένα τι σου βγάζει?

Δημοσ.

Δεν ξερω και πολλα αλλα απο αυτα που διαβαζω ακου πως το εξηγω:

1ο. Καλυτερο rendering δεν νομιζω οτι σημαινει οταν ο ενας πυρηνας δουλευει στο φουλ με το turbo boost ενεργοποιημενο, αντιθετα οταν δουλευουν και οι 4 πυρηνες.

2ο. Αν εισαι σιγουρος οτι το προφιλ σου ειναι στο high performance και μεσα απο το bios δεν εχεις αλλαξει κατι σχετικα με το turbo boost/πυρηνες/εξοικονομηση ενεργειας τοτε κατα πασα πιθανοτητα ολα πανε καλα γιατι το προγραμμα ζητα ακριβως οτι χρειαζεται (αναλογα με τις ρυθμισεις που του εβαλες) απο τον επεξεργαστη. Σιγουρεψου ακομη οτι στο προγραμμα εχεις βαλει καποια επιλογη για μεγιστη αποδοση ή κατι παρομοιο..δεν ξερω το συγκεκριμενο προγραμμα για να σου πω αν εχει κατι τετοιο.

3ο. Νομιζω οτι αν πας απο τη διαχειρηση εργσιων στις διεργασιες και βρεις αυτη του προγραμματος που χρησιμοποιεις, με δεξι κλικ μπορεις να βαλεις τον ορισμο προτεραιοτητας σε υψηλο για να ζορισεις το pc σου να δωσει περισσοτερους πορους cpu στη διεργασια. Ειχα κανει το συγκεκριμενο πραγμα οταν εκανα επεξεργασια ενος βιντεο και πραγματι ειχα δει μια διαφορα( μικρη ομως) σε fps που εκανε επεξεργασια + το οτι ανεβηκε η χρηση του cpu...αυτα τα εκανα με ενα i7 2630qm @2.00ghz max 2.90ghz

Δημοσ.

Ναι ίδια με το screenshot είναι. Το έκανα αυτό με τη διαχείριση εργασιών, το αποτέλεσμα ήταν να κολάει ακόμα και το ποντίκι, να μην αποκρίνεται τίποτα άλλο πέρα από το cinema 4D του οποίου η διαφορά συην ταχύτητα ήταν πάρα πολύ μικρή και συνέχιζε να λειτουργεί μόνο ο ένας πυρήνας και όχι στο 100%. Επίσης στο intel turbo boost monitor ακόμα λέει εξοικονόμηση ενέργειας...

Δημοσ.

Αυτο μοιαζει λες και οι αλλοι πυρηνες γενικα κοιμουνται. Εχεις δει στο bios για καποια σχετικη ρυθμιση;

Δημοσ.

Ναι ίδια με το screenshot είναι. Το έκανα αυτό με τη διαχείριση εργασιών, το αποτέλεσμα ήταν να κολάει ακόμα και το ποντίκι, να μην αποκρίνεται τίποτα άλλο πέρα από το cinema 4D του οποίου η διαφορά συην ταχύτητα ήταν πάρα πολύ μικρή και συνέχιζε να λειτουργεί μόνο ο ένας πυρήνας και όχι στο 100%. Επίσης στο intel turbo boost monitor ακόμα λέει εξοικονόμηση ενέργειας...

αυτό δεν έχει να κάνει. είναι απλά ένα εικονίδιο που απλα εμφανίζεται όταν είναι idle το cpu

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο μοιαζει λες και οι αλλοι πυρηνες γενικα κοιμουνται. Εχεις δει στο bios για καποια σχετικη ρυθμιση;

Ναι κάτι έλεγε για intel tubo boost technology και ήταν ενεργοποιημένο. Για πυρήνες δεν έλεγε τίποτα. Όντος αυτό σκέφτηκα κι εγώ! Λες και κοιμούνται . Μπας και δεν είναι συμβατός αυτός ο επεξεργαστής με την motherboard ή τίποτα τέτοιο ή δεν παίζει ρόλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...