akiz90 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους..μια εύκολη και "χαζή" ερώτηση. Θέλω να συνθέσω ένα υπολογιστή για το γραφείο μου ο οποίος να είναι οικονομικός και σχετικά γρήγορος. Το θέλω για να τρέχω προγράμματα καμερών CCTV και προγράμματα για προγραμματισμό πλακετών συναγερμού. Χρόνια πιστός πελάτης της intel, είπα να δοκιμάσω να κάνω μία σύνθεση AMD έτσι για αλλαγή, και επειδή γουστάρω να συναρμολογώ υπολογιστές...είπα να συναρμολογήσω και κάτι διαφορετικό ( συν ότι μου είπαν πως οι AMD έρχονται και πιό οικονομικά). Υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα με τα προγράμματα που θα τρέχω ή δεν παίζει κανένα ρόλο? και γενικά θα ήθελα να μου πεί κάποιος 2 λόγια για τους AMD, αν και από τα λίγα που ξέρω είναι καθαρά θέμα γούστου το αν θα βάλεις AMD ή INTEL...την δουλειά σου φανταζομαι με όλα την κάνεις.
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Καλή Σαρακοστή , Αν και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με AMD αλλά μπορώ να σου πω ότι δεν έχει καμία διαφορά . Πόσα € διαθέτεις για την σύνθεση ;
Haldol Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα σε θέμα συμβατότητας. Και οι δύο εταιρείες ακολουθούν το ίδιο instruction set στους επεξεργαστές τους, με τις ίδιες επεκτάσεις, μπλα, μπλα, μπλα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.
Millennium Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δεν θα χεις κανένα θέμα.Αν θες άνοιξε νέο θέμα στην ανάλογη ενότητα των νέων συστημάτων αν θες προτάσεις.
akiz90 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά, αλλά υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω κοιτώντας τις τιμές. Η AMD δίνει 8πύρινο CPU στα 3.5 με 8Mb L2/L3 Cahce στα 163 ευρώ: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/AMD-FX-8320-AM3-plus-3-5-GHz-16-Mb-FD8320FRHKBOX.htm ενώ η intel δίνει αυτό: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-Core-i5-3570K-s-1155-3-4-GHz-6-MB-BX80637I53570K.htm στα 212 ευρώ. Έτσι όπως το βλέπω δεν είναι πολύ ανώτερος ο AMD?? ή μοίπως υπάρχει και κάτι άλλο που δεν πρόσεξα?...γιατί με ένα 50άρικο λιγότερο...η AMD σου δίνει 4πυρίνες παραπάνω...3.5 αντί 3.4...και 2 Mb περισσότερη cache...με λίγα λόγια καλύτερο επεξεργαστή σε πολύ καλύτερη τιμή....καλά τα λέω ή λεω μπούρδες και δεν έχω προσέξει κάτι? Γιατί αν τα λέω καλά είμαι κορόιδο που τόσα χρόνια αγόραζα intel.
WalkerSW Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δεν μετράνε μονο τα φυσικά χαρακτηριστηκα σε ένα επεξεργαστη και δεν μπορεί να γίνει αμμεση σύγκριση μεταξύ τους μονο βάση αυτών. Ειναι διαφορετικα chip που λειτουργούν με διαφορετικό τροπο και ενσωματώνουν διαφορετικες τεχνολογίες. Απο εκει και περα συγκεκριμένα μεταξύ των επεξεργαστών που παραθέτεις αλλου είναι πιο γρήγορος ο ένας και αλλού ο αλλός ... σε γενικές γραμμες πάντως είναι ισαξιοι. Τώρα το γιατι είναι τοσο πιο ακριβός ο Intel ειναι ένα αλλο θέμα το οποιο οφειλεται κυρίως στο καλύτερο μαρκετινγκ της Ιντελ αλλα και στην μεγαλη βαση fanboys που έχει 2
giokou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα και θα πω επίσης, ότι η αναβαθμισημότητα του socket 1155 στο οποίο βασίζεται ο 3570Κ πάπαλα... Από τους 2 πήγαινε στον 8320 ή ακόμα καλύτερα στον 8350. Μη κοιτάς μόνο από Πλαίσιο. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2013 από giokou
Millennium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2013 Άνοιξε ένα νέο θέμα αν θες προτάσεις.Συμπλήρωσε τη φόρμα http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ και βάλε τις απαντήσεις στο νέο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα