Προς το περιεχόμενο

Overclocking FX-8150 - Asus Sabertooth 990FX

charitos_giorgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή καθαρά δεύτερα,θα ήθελα να δείτε στο βίντεο που εχω ανεβάσει αν εχω κανει σωστά overclocking, διοτι δεν εχω ασχοληθεί ποτε, και αυτες τις ρυθμίσεις τις έκανα απο κατι βιντεακια που ειδα στο youtube, και αν μπορώ να ανέβω 4.8 - 4.9 - 5.0ghz και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τι βοήθεια σας.

Το σύστημα μου.

1.AMD FX-8150 BLACK EDITION

2.ASUS SABERTOOTH 990FX

3.CORSAIR 8GB Vengeance Dual Channel Kit, 1600MHz, 8-8-8-24, 1.5V

4.CORSAIR H100i WATER COOLING

5.GPU ASUS GTX680-DC2T 2GB

6.PSU CORSAIR HX750W

7.HDD CORSAIR FORCE GT 90GB

8.CASE COOLERMASTER HAF XB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σ ευχαριστω αλλα το ειχα διαβασει αυτο το forum,και ειχα διαβασει οτι στο overclock οτι το tyrbo core καλο ειναι να ειναι κλειστο ενω εκει δειχνει οτι ειναι ανοιχτο.

<p>σ ευχαριστω αλλα το ειχα διαβασει αυτο το forum,και ειχα διαβασει οτι στο overclock οτι το tyrbo core καλο ειναι να ειναι κλειστο ενω εκει δειχνει οτι ειναι ανοιχτο.</p>

Στην ιντελ αμα κανεις σε τετοια μεγαλα ποσα με turbo boost σου crasharei υποθετω κατι αναλογο θα γινεται και εδω

Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App

Στην ιντελ αμα κανεις σε τετοια μεγαλα ποσα με turbo boost σου crasharei υποθετω κατι αναλογο θα γινεται και εδω

Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App

παλικαρε εχεις να απαντησης σε αυτα τα ποστ που κανεις κατι σωστο οστε να βοηθησεις τον ΤΣ η απλα ποσταρις ετσι για χαβαλε?εχω κουραστη να σε βλεπω και να γραφεις απλα οτι νανε.

char......

αυτο που μας δειχνεις ουσιαστικα ειναι το interface της μητρικης και δεν μπορουμε να παρακολουθησουμε

αλλα ουτε και να μαντεψουμε τις ρυθμισεις που εχεις κανει.

γ' αυτο θα ηταν καλυτερο να τις γραψεις.

πχ μια ρυθμιση ειναι το C6. καντο disabled.

η μητρικη σου ειναι  rev1.0 ; αν ναι εχει ενα θεματακι με την σταθεροτητα της τασης στα ψιλα. (αυτος ηταν και ο λογος που την αλλαξα με την rev 2.0 λενε οτι διορθωθηκε)

maik42 αν δεις φιλε στο βιντεακι δειχνω τις ρυθμισεις που εχω κανει και εχει παει ο επεξεργαστης στα 4,6, τωρα να σου πω την αληθεια δεν ξερω ποια version ειναι η μητρικη παντως ειναι αυτη http://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FX/ και δεν εχω κανενα προβλημα σταθεροτητας.απλα δεν εχω ξανα κανει overclocking γι αυτο και ανοιξα αυτο το post μηπως εχω κανει καμια μαλακια στις ρυθμισεις και τον καψο.

απο θερμοκρασιες πως πας; τρεξε ενα prime 10 λουπες και πες μας τι θερμοκρασιες ανεβαζεις.

.....( και δεν εχω κανενα προβλημα σταθεροτητας.απλα δεν εχω ξανα κανει overclocking γι αυτο και ανοιξα αυτο το post μηπως εχω κανει καμια μαλακια στις ρυθμισεις και τον καψο.)

απο εδω και πανω (4,6) το πιο πιθανο ειναι να εχεις.

αν θυμαμε καλα το vcore το εχεις στο 1,38v;  απο ρευματα πας καλα.

απενεργοποιησε ολα τα τουρμο-μουρμπο, summer disco pool club και τα λοιπα.

disabled το c 6

δωσε vcore 1,40v και τσιμπα τον πολαπλασιαστη να παει στο 4,8. αν δεν σου κατσει δωσε και αλλο ρευμα. μεχρι το 1,45 εχει πολυ

ψωμι ακομη.

αυτα που θυμαμαι σου λεω. γι αυτο σου ειπα πιο πανω να τα γραψεις.

να σε ρωτησω κατι,ο πολαπλασιαστης ειναι το cpu ratio η το cpu bus frequency?

και αυτα που λες να απενεργοποιησω ειναι τα SVM,HPC MODE?

η θερμοκρασια 63 ειναι καλα?

να σε ρωτησω και κατι αλλο αν παιζεις black ops 2 στα 4,2 εχει διαφορα με τα 5ghz η τσαμπα των πιεζω?

τωρα ειμαι στα 1,44 με 4,966ghz καλα ειναι ε!!!!!!!!!!!1

AMD says the maximum safe temperature to run any FX-series processor at is 61C
http://www.tomshardware.co.uk/forum/324665-28-8150-theses-temps-normal

Πάνω από τα 4,8GHz, δεν μπορείς να είσαι κάθε μέρα, εκτός και αν δεν σε πειράζει αν δουλεύεις έξω από το εύρος ασφαλούς λειτουργίας του επεξεργαστή.

Εμένα πάνω από τα 4,6GHz, για να παίξει σταθερά* χρειάζεται να ανεβάσω δυσανάλογα την τάση, με αποτέλεσμα να έχω περίπου +10C σε Full Load, κάτι που δεν αξίζει για 200MHz.

σταθερά*: Για μένα σταθερό είναι το σύστημα, αφού τρέξει τουλάχιστον 4 ώρες Linpack test και δεν βγάλει σφάλμα και έχοντας τεσταριστεί για ώρες με Gaming, Video Encoding, κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...