Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω 2 router(ένα στον κάτω όροφο και ένα στον πάνω) και θέλω να τα συνδέσω για να παίρνει το δεύτερο ίντερνετ από το πρώτο και να εκπέμπει και με το ασύρματο αλλά και με καλώδιο εκ νέου ίντερνετ.

Το βασικό μου router είναι το dgn3500 της netgear και το δεύτερο είναι το usr9108 της US Robotics. Το netgear είναι setαρισμένο και παίζει κανονικά το ίντερνετ. Τώρα όσον αφορά το δεύτερο, του έκανα reset για να το ρυθμίσω από την αρχή. Του δίνω να έχει ip την 192.168.0.200 γιατί το πρώτο δίνει την 192.168.0.1. Του απενεργοποιώ εντελώς και το dhcp και του δίνω για default gateway την 192.168.0.1 ip που είναι και η ip του πρώτου router.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται το λάθος και το δεύτερο δεν μπορεί να πάρει ίντερνετ?

Σημείωση: Για αρκετό καιρό έπαιζε έτσι όπως το περιγράφω ακριβώς αλλά λόγω ενός προβλήματος έπρεπε να γίνει από την αρχή η όλη διαδικασία και πλέον δεν παίζει.

Υ.Γ. Το έχω ανοίξει αυτό το θέμα και στο hardware, αλλά τελικά νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο. Οπότε παρακαλώ τους moderators να κλείσουν το άλλο. Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο το του δινεις default gateway δεν χρειαζετα να πειραξεις κατι σε αυτο.εσυ α.αλλαξε Lan ip.

β.κλεισε dhcp.

γ.δωσε στο λαπτοπ σου καρφωτα ip πχ 192.168.0.120 subnet 255.255.255.0 default gateway οτι θες πχ 192.168.0.200 και δοκιμασε να μπεις μεσα στο usr για να δεις οτι πραγματι εχει παρε τις αλλαγες που θες.φτιαξε και το wireless και μετα συνδεσε τα μεταξυ τους lan to lan.σιγουρεψου οτι το καλωδιο παιζει και οτι εχει παρει τις αλλαγες.modes κτλ στο Usr δεν χρειαζεται να αλλαξεις.λογικα θα πρεπει α.να εχεις ιντερνετ κανονικα και β.να μπορειςνα μπεις και στα 2 ρουτερ.μην ξεχασεις να βγαλεις τις καρφωτες Ip πιο πριν γιατι σαν gateway θα πρεπει μετα να παρεις το netgear.

Δημοσ.

Ώπα ώπα... Τώρα νομίζω ότι μπερδεύτικα περισσότερο..

Λοιπόν, στο usr αλλάζω ip. Κλείνω dhcp. Σωστά μέχρι εδώ.

Το θέμα είναι ότι από κει και πέρα αφού συνδέομαι στο usr δεν είναι υποχρεωτικό να δίνω καρφωτή ip. Έτσι δεν είναι? Παλιότερα μπορούσα και έμπαινα και στα 2 router αν ήμουν σε ένα από τα 2 συνδεδεμένος είτε με wireless είτε με καλώδιο. Τώρα δεν μπορώ και δεν έχω καθόλου ίντερνετ στο δεύτερο. Κάτι απ'όλα αυτά που κάνω είναι λάθος για να μην παίζει.

Δημοσ.

Ώπα ώπα... Τώρα νομίζω ότι μπερδεύτικα περισσότερο..

Λοιπόν, στο usr αλλάζω ip. Κλείνω dhcp. Σωστά μέχρι εδώ.

Το θέμα είναι ότι από κει και πέρα αφού συνδέομαι στο usr δεν είναι υποχρεωτικό να δίνω καρφωτή ip. Έτσι δεν είναι? Παλιότερα μπορούσα και έμπαινα και στα 2 router αν ήμουν σε ένα από τα 2 συνδεδεμένος είτε με wireless είτε με καλώδιο. Τώρα δεν μπορώ και δεν έχω καθόλου ίντερνετ στο δεύτερο. Κάτι απ'όλα αυτά που κάνω είναι λάθος για να μην παίζει.

για να ειμαστε σιγουροι οτι το Usr εχει παρει τις αλλαγες καλο ειναι να μπεις παλι μεσα στο usr και να δεις οτι πραγματι εχει παρει τις αλλαγες για αυτο σου ειπα πριν τα συνδεσεις μεταξυ τους μπες με καρφωτη ip Μεσα στο Usr.αν δεν μπαινεις και στα 2 ισως για καποιο λογο το usr να μην εχει παρει τις αλλαγες η να μην τις κρατησε.οποτε δοκιμασε με καρφωτες Ip ναμπεις μεσα στο usr και να το κανεις ενα reboot και να δεις οτι εχουν κρατηθει οι αλλαγες.μετα δοκιμασε με καλωδιο και ασε το wireless προς ωρα.

Δημοσ.

Οπότε κάνω reset στο usr και κάνω από την αρχή τις αλλαγές για να είμαστε σίγουροι.

Του δίνω άλλη ip, κλείνω dhcp και του δίνω default gateway αυτή που θέλω (του πρώτου router) και στη συνέχεια μπαίνω με καλώδιο να τσεκάρω αν τα έχει πάρει όλα. Σωστά? Πρέπει να του δώσω primary και secondary dns servers ή το αφήνω στο automatically που έχει?

Μετά του κουμπώνω το ethernet που έρχεται από το άλλο router?

Δημοσ.

στο usr.δεν χρειαζεται να πειραξεις gateway δεν χρειαζεται να πειραξεις dns.ειναι transparent ετσι και αλλιως.μονο ip θελει κα κλεισιμο dhcp.τιποτε αλλο

Δημοσ.

Έκανα ό,τι είπες σχετικά με αλλαγή ip και κλείσιμο dhcp. Τώρα του κουμπώνω το καλώδιο που έρχεται από το άλλο router?? Παίζει ρόλο σε ποια θύρα θα το κουμπώσω? Και μετά τι άλλο κάνω? Κάποιο restart?

Δημοσ.

Έκανα ό,τι είπες σχετικά με αλλαγή ip και κλείσιμο dhcp. Τώρα του κουμπώνω το καλώδιο που έρχεται από το άλλο router?? Παίζει ρόλο σε ποια θύρα θα το κουμπώσω? Και μετά τι άλλο κάνω? Κάποιο restart?

restart Κανονικα δεν θελει.

β.σε οποια θυρα να νε λογικα στο Usr και οι 4 ειναι common.

θα πρεπει να μπορεις να κανεις ping και τα 2 ρουτερ οπως και να μπαινεις και στα 2 στο μενου τους.

Δημοσ.

Και restart που του έκανα, πάλι δεν κατάλαβε τίποτα και απ'ότι είδα από το general status του router, το default gateway είναι άδειο. Δεν έχει καμία τιμή. Και φυσικά δεν μπορώ να μπω στο web interface του έτερου router.

Δημοσ.

Και restart που του έκανα, πάλι δεν κατάλαβε τίποτα και απ'ότι είδα από το general status του router, το default gateway είναι άδειο. Δεν έχει καμία τιμή.

to default gateway δεν μας νοιαζει να εχει κατι αφου ειναι transparent το ρουτερ σου.εκει θα επαιρνε μια ip απο τον provider και οχι καποια που θα του δινες εσυ.εσυ μπαινεις κανονικα μεσα στο ρουτερ τωρα που τα εχεις συνδεσει μαζι???μπαινεις και στα 2 ρουτερ?στο Pc σου εχεις αυτοματες Ip?αν ναι κανε απο command prompt το παρακατω.

ping 192.168.0.200 και δες τι βγαζει

μετα Ping 192.168.0.1 που ειναι το ρουτερ σου και δες τι βγαζει

μετα Ping 194.219.227.2 Και πες τι βγαζει και μετα μ

ping www.insomnia.gr και πες τι βγαζει.

Και κανε και ενα Reboot to netgear Προληπτικα.

Δημοσ.

Αν είμαι με καλώδιο στο δεύτερο router, δεν μπορώ να μπω στο μενού του netgear. Επίσης αν είμαι συνδεδεμένος (ασύρματα στο netgear) δεν μπορώ να δω το μενού του usr. Άρα, τι κάνω?

Δημοσ.

α.αλλαξε καλωδιο.β.αλλαξε lan port και στα 2.β.αν βαλεις καρφωτες Ip μπαινεις στο usr κανονικα με την νεα ip που του εδωσες πχ 192.168.1.200?αν ειναι βαλε 192.168.0.10 αντι για 0.200.subnet 255.255.255.0

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα restart στο netgear. Πλέον αν μπω ασύρματα στο netgear, μπορώ να μπω και στο μενού του usr. Το αντίστροφο όμως δεν μπορώ να το κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...