Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος τα λέει όλα νομίζω. Ας περιγράψω όμως πως έχει η κατάσταση.

Στο Virtual Box έχω το BackTrack 5 το οποίο έχει εικονική κάρτα δικτύου τύπου bridged. Μέσα από αυτό κλωνοποιώ ένα site μέσω του set (social engineer toolkit). Αυτό "τρέχει" στην port 80. Τουλάχιστον έτσι λέει. Αν βάλω στη μπάρα διευθύνσεων στον mozilla (του host αλλά και virtual computer) τη διεύθυνση ip του bt box δηλαδή στην περίπτωση μου 192.168.1.2 μου εμφανίζεται κανονικά το κλωνοποιημένο site. Αυτό που θέλω εγώ, είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε δίνοντας του την wan ip μου να δει αυτό το site. Έτσι, έκανα ένα port forward στην θύρα 80. Όταν όμως έδινα την wan ip μου, όταν κάποιος πατούσε εκεί του έβγαζε την login screen του router μου. Μόλις πήγα να ελέγξω αν όντως είναι ανοιχτή η port 80 την έβγαζε κλειστή!

Σημειώσεις που μπορεί να βοηθήσουν... 1)Δεν έχω δημιουργήσει κάποιον κανόνα port forward από το VirtualBox αλλά από το interface του router.

2)Το firewall των windows είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που είναι ενεργοποιημένο είναι του eset smart security το οποίο όταν το κλείνω δεν αλλάζει κάτι.

3) Ο isp μου είναι η wind η οποία από όσο γνωρίζω δεν μπλοκάρει κάποια πόρτα.

Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε phishing. Πράγματι έτσι είναι. Το site είναι το facebook.com αλλά ό,τι γίνεται, γίνεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έχω πάρει άδεια να κάνω ότι κάνω από το υποψήφιο "θύμα". :P

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια :)

Δημοσ.

κανονικα δεν θα πρεπε να σε πηγαινει στο ρουτερ.εχεις βαλει την σωστη Lan ip?κατι αλλο δεν μπορω να σκεφτω.το να αλλαξεις την θυρα απο 80 σε κατι αλλο θα ειναι μια καλη δοκιμη αλλα δεν βολευει αυτο που θες.

Δημοσ.

Δυο μερες μετα απο οταν εφτιαξα το θεμα πηρα τηλ την wind. Μου ειπαν πως η port 80 και καποιες αλλες χρησιμοποιουνται απο το δικτυο της για αυτο δεν μπορω να την χρησιμοποιησω. Ξεχασα να το γραψω εδω ομως. Δυστυχως δεν ξερω πως να αλλαζω απο ποια port θα τρεχουν οοι υπηρεσιες του set.

Δημοσ.

Δυο μερες μετα απο οταν εφτιαξα το θεμα πηρα τηλ την wind. Μου ειπαν πως η port 80 και καποιες αλλες χρησιμοποιουνται απο το δικτυο της για αυτο δεν μπορω να την χρησιμοποιησω. Ξεχασα να το γραψω εδω ομως. Δυστυχως δεν ξερω πως να αλλαζω απο ποια port θα τρεχουν οοι υπηρεσιες του set.

βλακεια αυτο.καποιος μπορει να ηθελε να στησει web server>τι θα εκανε?θα πρεπε να παρει public ip's Υποχρεωτικα?μεγαλη βλακεια της wind.σε αλλους παροχους νομιζω δεν την κοβουν.σε οτε και forthnet δηλαδη γα καμερες εχω δει να κανουν Port forward την 80 και να παιζει κανονικα.δηλαδη εσυ αν θες να βαλεις καμερες και παιζουν στην 80 τι θα κανεις?θα πρεπει να την αλλαξεις με αλλη πορτα  επειδη η wind.... κανει βλακειες??ωρα για αλλαγη εταιρειας:P

ουτε εγω ξερω πως αλλαζει η πορτα δυστυχως

Δημοσ.

η πόρτα αλλάζει (εύκολα με ένα γκούγκλισμα το βρίσκει κανείς) αλλά μετά σε οποιοδήποτε site πρέπει να μπαίνει το www.domain.xx:port το οποίο είναι τουλάχιστον αισχρό.

επίσης το "χρησιμοποιούμε εμείς την 80" είναι τραγική απάντηση... τι πάει να πει την χρησιμοποιούν αυτοί? προφανώς όλοι oi provider έχουν web server... Αν ήταν έτσι, παγκοσμίως θα έπρεπε να υπήρχε 1 web server...

Εγώ θα σου έλεγα να τους ξεχέσεις λίγο. Επίσης δεν ξέρω αν είναι όπως ο ΟΤΕ, αλλά στον οτέ υπάρχει μια κονσόλα του account σου webική, που μπαίνεις μέσα και ανοίγεις κάποιες πόρτες που είναι κλειστές για λόγους ασφαλείας απο τον Provider.  Ίσως να υπάρχει και στην wind κάτι αντίστοιχο και να το παρέλειψε ο υπάλληλος.

προσωπικά, με το που μου λέγαν κάτι τέτοιο, προστασία καταναλωτή και παύση συμβολαίου .

Δημοσ.

η πόρτα αλλάζει (εύκολα με ένα γκούγκλισμα το βρίσκει κανείς) αλλά μετά σε οποιοδήποτε site πρέπει να μπαίνει το www.domain.xx:port το οποίο είναι τουλάχιστον αισχρό.

επίσης το "χρησιμοποιούμε εμείς την 80" είναι τραγική απάντηση... τι πάει να πει την χρησιμοποιούν αυτοί? προφανώς όλοι oi provider έχουν web server... Αν ήταν έτσι, παγκοσμίως θα έπρεπε να υπήρχε 1 web server...

Εγώ θα σου έλεγα να τους ξεχέσεις λίγο. Επίσης δεν ξέρω αν είναι όπως ο ΟΤΕ, αλλά στον οτέ υπάρχει μια κονσόλα του account σου webική, που μπαίνεις μέσα και ανοίγεις κάποιες πόρτες που είναι κλειστές για λόγους ασφαλείας απο τον Provider.  Ίσως να υπάρχει και στην wind κάτι αντίστοιχο και να το παρέλειψε ο υπάλληλος.

προσωπικά, με το που μου λέγαν κάτι τέτοιο, προστασία καταναλωτή και παύση συμβολαίου .

Προστασια καταναλωτη δεν μπορεις να πας.εχεις αποδεχτει με μια υπογραφη οτι παιρνεις μια συνδεση as it is.δεν μπορει να αλλαξει κατι που ειναι global.παυση συμβολαιου μπορεις να κανεις αλλα αν θα πληρωσει προστιμο η οχι ειναι αλλη ιστορια.κατα τα αλλα ναι συμφωνω μαζι σου οτι ειναι βλακεια να μην αφηνουν καποιος να στησει ενα web server.αυτο με την αυξημενη ασφαλεια του οτε οσο ξερω μονο ο οτε το εχει.στους αλλους Providers υποτιθεται οτι δεν υπαρχει.ακομα και οταν καποιος χρησιμοποιει την 80 για Remote management Του ρουτερ απλα την αλλαζει αν ο πελατης θελει να κανει port forward αυτην την θυρα(ωστε να εχει ο provider το Remote).σε καποια αλλα ρουτερ απλα πρεπει να κλεισει καποιος  το firewall η να βαλει αυτος το remote σε αλλη θυρα πουκανονικα αυτο γινεται αυτοματα οταν κανεις Port forward Την 80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...