Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω ενα προγραμμα, συγκεκριμενα το Κ10STAT, να εκκινει μαζι με τα Win 7.

Δοκιμασα τους τροπους που αναφερονται στο λινκ, αλλα δεν.

Μπορει καποιος να βοηθησει? :)

Δημοσ.

Βγάλε μια συντόμευση του εκτελέσιμου και αντέγραψε της στο έναρξη-π´λα τα προγράμματα-εκκίνηση

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Aκολουθησα την πρωτη απο τις οδηγιες του link

drop a shortcut in the “Startup” folder in the windows menu. (C:\Users\Username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)

Και οντως το K10STAT εμφανιζεται στη λιστα των startups, μονο που στη πραγματικοτητα δε ξεκιναει.

Επισης θα ηθελά αν γινεται το προγραμμα να εκκινει με τις επιλεγμενες απ το χρηστη ρυθμισεις του.

Δημοσ.

Πήγαινε στο Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Εκκίνηση και δες αν εκεί υπάρχει η συντόμευση.

Αν υπάρχει, μπορεί το πρόγραμμα να τρέχει σαν service γι' αυτό και δεν εμφανίζεται, έλεγξε στην Διαχείριση εργασιών στην καρτέλα Υπηρεσίες.

Στο λινκ που έδωσες, αν πας παρακάτω λέει για command line options και έχει ένα παράδειγμα για την συντόμευση στο startup. Κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στο shortcut αυτό και δες στο πεδίο "Προορισμό" τι λέει και στο "Εκκίνηση από" από που κάνει εκκίνηση. Στο λινκ που έδωσες λέει κάτι για τα settings του προγράμματος και για τον system folder.

Δημοσ.

Στο Εναρξη-Ολα τα προγραμματα-Εκκινηση βεβαιως και υπαρχει η συντομευση.

Στη Διαχ. Εργασιων δεν το βρηκα, ισως υπαρχει με αλλο ονομα.

Το προγραμμα αυτο ειναι για να κατεβαζει τα βολτς του επεξεργαστη οταν εισαι idle και μετα να τα ανεβαζει αυτοματα αναλογως αναγκων. Χρειαζεται ομως καποιες ρυθμισεις, οπως λεει στο λινκ οταν το τρεξεις πας στο tray και οριζεις "Εnable Clock Control". Kατοπιν πας στη καρτελα "P-state" με τις προεπιλεγμενες τιμες που εχεις δωσει και πατας ΟΚ.

Ειναι δυνατον να εκκινει το προγραμμα με τα Windows, και με τις ρυθμισεις αυτες?

Δημοσ.

-Δες και στην καρτέλα υπηρεσίες, όχι μόνο στις διεργασίες. Λέει κάτι τέτοιο στο λινκ.

-Μπορείς να περάσεις command line options στην σντόμευση, το λέει προς το τέλος της σελίδας. Δεν ξέρω αν παίρνει αυτά που θέλεις αλλά δοκίμασε το.

Δημοσ.

Eιναι γενικη η ερωτηση, μπορεις να βαλεις στα startups ενα προγραμμα προρυθμισμενο?

Δημοσ.

Τότε να απαντήσουμε γενικά.

1) Αν το εκτελέσιμο δέχεται command line parameters (πολλά το κάνουν) τότε βάζεις τις παράμετρους στην συντόμευση π.χ.

"C:\program files\my program\executable.exe" -h -κτλ -κτλ -κτλ /d32

Τις παράμετρους πρέπει να τις βρεις μόνος σου μέσα από τις οδηγίες ή το manual του προγράμματος.

2) Μια άλλη περίπτωση είναι να κρατάει τα settings σε αρχείο μέσα στον φάκελο του προγράμματος οπότε τρέχοντας απλά την συντόμευση θα παίρνει αυτόματα και τις ρυθμίσεις από το αρχείο αυτό (μάλλον με κατάληξη .ini ή .cfg θα είναι).

3) Υπάρχει και η περίπτωση batch file όπου δημιουργείς ένα αρχείο .bat (αρχείο κειμένου είναι με άλλη κατάληξη και ανοίγει με το σημειωματάριο) και μέσα βάζεις ότι εντολές θέλεις από αυτές που δέχεται το πρόγραμμα.

4) Τέλος, μπορεί να θέλει το πρόγραμμα έναν συνδυασμό του 1 και του 2. Δηλαδή να κρατάει τα settings σε αρχείο αλλά να σου δίνει την δυνατότητα να φορτώνεις διαφορετικά settings από την συντόμευση με κάποιο διακόπτη, π.χ.

"C:\program files\my program\executable.exe" -load settings1.ini

Δημοσ.

Φιλε μου, αφου εκανες τo κοπο και εγραψες ολα αυτα, δε μου εγραφες καλυτερα πως να εκκινησω το προγραμμα που θελω?:D

Δημοσ.

Μα είπες ότι ήταν γενική η ερώτηση για το αν μπορείς να βάλεις στο startup ένα πρόγραμμα προρυθμισμένο! Ε, γενικά σου απάντησα.

Αν πας και διαβάσεις λίγο τι λέει στο λινκ που έδωσες, προς το τέλος θα δεις πως μπαίνουν οι παράμετροι. Εγώ δεν το ξέρω το πρόγραμμα για να σου πω τι ακριβώς να βάλεις.

Command Line Options

-lp:#(1-5) - load profile#(1-5) and write to MSR.
You can use different profiles, but make sure the right one is loaded on startup.

-nw - Start K10stat with No Window.

-ClkCtrl:#(0-4) - Enable Clock Control by K10stat.

0: No Control
1: Control clock of each core.
2: Control clock of all cores together (Criterion is most loaded core).
3: Control clock of all cores together (Criterion is average of all cores).
4: Control clock of all cores together (Criterion is least loaded core).

If you set -ClkCtrl:2 you get better performance at the expense of more power consumption.
Because Windows proceed on the assumption that cores are unganged by default.
AMD K10 Processors were designed originally to use unganged mode to conserve power.
-StayOnTray - use this option with -nw for Clock Control Mode.(Note after a sleep if the CPU registers are resetted, voltages will revert to default, hence you need -StayOnTray to ensure it is always running in the background)

e.g.Target:
"C:\Program Files\K10stat\K10STAT.exe" -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw

Όπως βλέπεις, στο τέλος λέει πως να διαμορφώσεις την συντόμευση. Στο παράδειγμα, φορτώνει το προφίλ 1 (το οποίο μάλλον το δημιουργείς με τις ρυθμίσεις που θέλεις), με clock control 2, το ορίζει να μένει στο tray και να φορτώνει χωρίς να εμφανίζει το παράθυρο αυτόματα.

Μάλλον κάπως έτσι θα το κάνεις και εσύ.

Δημοσ.

Οσο ξερεις φιλε μου εσυ το προγραμμα τοσο το ξερω κι εγω. Το λινκ ειναι σε δημοσια θεα.

Απο κει και περα, το διαβασα αλλα δεν εβγαλα ακρη, γιαυτο και απευθυνθηκα στο φορουμ.

Το "C:\Program Files\K10stat\K10STAT.exe" -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw" που ακριβως το γραφω?

Δημοσ.

Κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες στην συντόμευση που θα βάλεις στην εκκίνηση και το βάζεις εκεί που λέει προορισμός, χωρίς το " στο τέλος. Μόνο τα ομοιωματικά που έχει πριν το C:\ και μετά το .exe.

Δημοσ.

Κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες στην συντόμευση που θα βάλεις στην εκκίνηση και το βάζεις εκεί που λέει προορισμός, χωρίς το " στο τέλος. Μόνο τα ομοιωματικά που έχει πριν το C:\ και μετά το .exe.

To εκανα (αντι για program files εβαλα τον folder απ τον οποιο τρεχει) και παλι ομως χωρις ορατο αποτελεσμα, δεν φαινεται το προγραμμα στο tray :unsure:

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι άλλαξες και το Εκκίνηση από και να έβαλες το ίδιο path, έτσι;

Παραπάνω δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, εκτός το ότι να πατήσεις το κουμπί για προχωρημένους (στις ιδιότητες της συντόμευσης) και να επιλέξεις εκτέλεση ως διαχειριστής.

Δημοσ.

Το Εκκινηση δε χρειαζοταν αλλαγη, ηταν σωστα γραμμενο.

Γνωριζεις καπoιο αλλο πρoγραμμα, πιο ευχρηστο, που να κατεβαζει τη συχνοτητα του επεξεργαστη οταν ειμαι idle?

Idle ειμαι στο 90% του χρονου, οποτε ειναι κριμα να δουλευει ο επεξεργαστης μονιμως στα 1,4V.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...