Simos805 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Πήρα πριν μέρες μια μπάλα σαν αυτή εδώ η οποία συνδέετε μέσω USB στον υπολογιστή. Όταν όμως την έχω αναμμένη το touchap του laptop δεν λειτουργεί. Σκέφτηκα ότι θα φταίει που την έχω συνδέσει στο laptop για αυτό την σύνδεσα στον φορτιστή του iPad στην πρίζα ώστε να μην έχει καμία επαφή με το laptop, όμως πάλι όταν την ανάβω δεν λειτουργεί το touchpad! Πώς το εξηγείτε???
magdalhnh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Λογικά το πρόβλημα το δημιουργούν τα χέρια σου, που έχουν έρθει προηγουμένως σε επαφή, με αυτή την μπάλα. Για να καταλάβεις, το touchpad έχει από κάτω 2 στρώματα από παράλληλα καλώδια, κάθετα μεταξύ τους τα οποίασχηματίζουν ένα πλέγμα. Περνώντας το δάχτυλο κοντά στο πλέγμα, αλλάζει το ηλεκτρικό φορτίο του πλέγματος. Αυτό γίνεται γιατί ο άνθρωπος είναι φορτισμένος θετικά ή αρνητικά σε μικρές ποσότητες. Γειώσου!!
Simos805 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μα εγώ έκανα το εξής: με το ένα χέρι ακούμπαγα το touchpad και με το άλλο τον διακόπτη της μπάλας. Με το χέρι που ακούμπαγα το touchpad κουνούσα συνεχώς τον κέρσορα και ταυτόχρονα με το άλλο χέρι ανοιγόκλεινα τον διακόπτη. Όταν ο διακόπτης ήταν ανοιχτός δεν δούλευε το touchpad και μόλις τον έκλεινα δούλευε, και όλο αυτό χωρίς να έχω ακουμπήσει καθόλου το γυαλί της μπάλας.
magdalhnh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Αν υπάρχει κι άλλο άτομο στο σπίτι, δοκιμάστε το εξής: Πιάσε κάτι μεταλλικό, πριν ανοίξετε τον διακόπτη της μπαλας ( τον διακόπτη μην τον ανοίξεις εσύ ) και μην το αφήσεις όσο είναι αναμμένη η μπαλα. Παράλληλα θα ακουμπας το touchpad.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα