stelrp Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Πολλες φορες παρατηρειται το φαινομενο εξαιρετικες καρτες να ειναι Ο.Κ. για παιχνιδια αλλα "μαπα" για προγραμματα ακομα και αν αυτα βασιζονται στο directX η OpenGL. Προσωπικα εχω μια Ati-AMD Sapphire 4800 1gb με 256 bit memory bus γεγονος που το θεωρω πολυ σημαντικο. Η καρτα ειναι αγορα του 2008 (σε συστημα winXp 32bit με core2duo 8400 4gb ram ddr2) με κοστος 155ευρω και τα παει καλυτερα στο sketchup απο καινουριο συστημα γνησια απο καταστημα win7 64bit i3 (δεν ξερω συχνοτητα) και η καρτα ειναι nvidia 2gb (παλι δεν ξερω ποια). Ζητω συγνωμη για τις ελλειπεις πληροφοριες καθως το συστημα ηταν πελατη μου στον οποιο πηγα για παρουσιαση και δεν μπορουσα να τα σκαλισω παραπανω. Το ερωτημα μου ειναι τι καρτα γραφικωννν να παρω (σε καινουριο συστημα win 7 η 8) ωστε σε νεα αγορα που σχεδιαζω να υπαρχει ουσιαστικη βελτιωση στη ταχυτητα της δουλειας μου. Δεν με ενδιαφερουν καθολου τα παιχνιδια. Ουτε λυσεις τυπου quadro , fireGL που για μικρη ποσοστιαια αυξηση επιδοσεων πληρωνεις ακεραια πολλαπλασια. Ευχαριστω.
ahristos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μια σημερινή AMD με τα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν είναι η HD7850. 256bit δίαυλος μνήμης και λένε ότι βοηθάει να έχεις την έκδοση με τα 2GB. Η HD4850 που είχα έβγαζε πολλά λάθη στο Cinema 4D, αλλά η HD7850 είναι απροβλημάτιστη. Όχι ότι θα δεις καμιά διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με την 4850, αφού το sketchup χρησιμοποιεί μόνο 1 (έναν) πυρήνα του επεξεργαστή και όλος ο περιορισμός είναι από εκεί Περίμενα κι εγώ να δω καμιά διαφορά στο CINEBENCH τώρα με την καινούρια μου HD7850 αλλά τίποτε απολύτως. Μόνο η ποιότητα του OpenGL ανέβηκε. Περισσότερο τόπο θα πιάσουν τα λεφτά, άμα πάρεις μια πιο φθηνή κάρτα και τη διαφορά να την δώσεις σε κανένα καλό σύστημα ψύξης για τον επεξεργαστή, και να τον ανεβάσεις όσο πάει (και οι ίδιοι οι δημιουργοί του sketchup αυτό συνιστούν).
dangar Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Όντως υπάρχει ένα θέμα με το direct3d/open GL. Δεν ξέρω τί παίζει με το sketchup αλλά σε Autocad 2008/9 που έχεις επιλογή ποιο επιταχυντή υλικού θέλεις , Direct3D ή openGL, επιλέγοντας το πρώτο είχα θέμα απεικόνισης (πολλά σκουπίδια στην οθόνη) , επιλέγοντας το δεύτερο όλα λύνονταν ώς δια μαγείας - πάντα σε ati based κάρτα. Μέχρι την έκδοση 2006 δεν υπήρχε ζήτημα , σε κάποια μεταγενέστερη (2010) που δοκίμασα είχα θέμα καθώς δεν μπορούσα να επιλέξω τύπο επιταχυντή. Προσωπικά χρησιμοποιώ για Autocad (2006) και Archicad μόνο Ati κάρτες - δοκίμασα κάποιες nvidia και είχα προβλήματα απεικόνισης σε 3D mode όπως 6600gt , 7900gt .Παλιές μεν αλλά για υπεραρκετές για τις απαιτήσεις των προγραμμάτων αφού την ίδια στιγμή radeon 9600 agp και X600 πετούσαν. Τώρα με μία HD3870 η απεικόνιση και κίνηση των 3D models είναι τέλειες και το μόνο που φρενάρει την κάρτα είναι ο αδύναμος c2d6300 - η ίδια κάρτα σε σύστημα με [email protected] εμφανίζει τεράστια διαφορά στην απόδοση. Προφανώς όσο βαραίνει το αρχείο παίζει ρόλο η cpu και από ένα σημείο και μετά και η ισχύς της gpu . Ελπίζω να μην σε κουρασα , είπα να καταθέσω την εμπειρία μου μήπως και σε βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα