Antwni Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δεν σε καταλαβαινω ρε φιλε... Δηλαδη για να μαθεις να οδηγας πρεπει να παρεις πρωτα το διπλωμα οπωσδηποτε? Ο πατερας σου και μετα εσυ μονος σου δεν μπορεις να μαθεις? Δεν πρεπει να εισαι μετριοφρων μονο στο τιμονι αλλα και στη ζωη... Τεσπα ας τελειώσει εδω... Απλά δε μαρεσε που ειπαν καποιοι οτι λαδωσα (ισως, με τοσα λεφτα)...για αυτο το ανεφερα...
mphxths Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δεν σε καταλαβαινω ρε φιλε... Δηλαδη για να μαθεις να οδηγας πρεπει να παρεις πρωτα το διπλωμα οπωσδηποτε? Ο πατερας σου και μετα εσυ μονος σου δεν μπορεις να μαθεις? Δεν πρεπει να εισαι μετριοφρων μονο στο τιμονι αλλα και στη ζωη... Τεσπα ας τελειώσει εδω... Απλά δε μαρεσε που ειπαν καποιοι οτι λαδωσα (ισως, με τοσα λεφτα)...για αυτο το ανεφερα... ΟΧΙ δεν μπορεις να μαθεις μονος σου ή με τον πατερα σου. Αυτα τα κλασικα στο χωραφι , στο χωριο , στην αλανα και δεν ξερωγω που αλλου να μαθαινει ο μπαμπας τον γιοκα μονο οι εξυπνοι νεοελληνες τα κανουνε. Μην μου πεις οτι οδηγουσες μεσα στην πολη με τον μπαμπα συνοδηγο...γνωριζεις το προστιμο για κατι τετοιο? Γνωριζεις ποσο θα μπλεκατε αν εμπλεκοσασταν σε ατυχημα? Οι σχολες οδηγου υπαρχουν για καποιον λογο.Να μαθεις το αυτοκινητο , να μαθεις οδηγικη συμπεριφορα... Και μετα βλεπουμε ολοι τι ωραιοι οδηγοι ειμαστε στον δρομο...Ολοι ξερουμε..ολοι νομιζουμε οτι ειμαστε ραλλιστες..και οπως σου πα αν πας απο ΚΑΤ μερια..θα μετρησεις ποσοι σουμαχερ ειναι εκει περα... Και το να λαδωσεις οπως εχω αναλυσει σε αλλο θεμα δεν ειναι παντα κατακριτερο..που προσβληθηκες αμεσως... Και γω λαδωσα και αλλοι λαδωσανε..για διαφορετικους λογους.Εγω προσωπικα γιατι μου ειπε ο δασκαλος οτι ο εξεταστης πρεπει να τα παρει για να σε περασει αλλιως σε κοβει...μπορει να μου ειπε και μαλακιες μπορει και οχι.Εγω τα δωσα και μετα ανελαβα την ευθυνη της οδηγησης μου. Αλλοι λαδωνουν γιατι εχουν το αυτοκινητο σε ενα χωριο με 5 κατοικους..και μαλακια να κανουν δεν προκειται να πετυχουν κανεναν πεζο. Αλλοι επειδη απλα εχουν δωσει 100 φορες και δεν στροφαρουν στο θεμα οδηγησης.. Οποτε σουμαχερ μην προσβαλλεσαι τοσο ευκολα... Τεσπα , ξεφυγαμε του θεματος...ελπιζω να οδηγας μακρυα απο τα μερη μου
antonl Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Απ ό,τι κατάλαβα, ο Antwni είπε πως ξέρει να οδηγάει αρκετά καλά ώστε να μη χρειαστεί να λαδώσει για την εξέταση οδήγησης. Δε νομίζω να εννοούσε πως είναι ο Σουμάχερ.
Antwni Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Απ ό,τι κατάλαβα, ο Antwni είπε πως ξέρει να οδηγάει αρκετά καλά ώστε να μη χρειαστεί να λαδώσει για την εξέταση οδήγησης. Δε νομίζω να εννοούσε πως είναι ο Σουμάχερ. Πραγματικά όμως antonl ε? Από πριν με λέει σουμαχερ λες και του ειπα οτι driftaro και παίρνω τις στροφές με 100...και τρεχω με 200 Οτι ναναι όμως... Δεν καταλαβαίνω γιατί του κόλλησε αυτό... Φυσικά και ο δάσκαλος βοηθάει...δεν ανέφερα πουθενα το αντίθετο...απλά ήθελα να πω ότι δεν ήμουν άσχετος (ώστε να μην ξερω πώς μπαίνει η πρώτη, που ειναι ο συμπλέκτης κτλπ) και οτι με εχει βοηθησει ο πατερας μου σε αυτο Δεν καταλαβαίνω που ειναι το κακο...ισα-ισα παρα καλο το βρισκω εγω...και οχι σε δρομους με πολλα αυτοκινητα (στην πολη)...εκει ειναι η αρμοδιοτητα του δασκαλου εννοείται...όπου για αυτο εκανα 10 μαθήματα...αλλιώς θα μου έλεγε στο πρωτο μαθημα...αντε εισαι ετοιμος... ΟΧΙ δεν μπορεις να μαθεις μονος σου ή με τον πατερα σου. Αυτα τα κλασικα στο χωραφι , στο χωριο , στην αλανα και δεν ξερωγω που αλλου να μαθαινει ο μπαμπας τον γιοκα μονο οι εξυπνοι νεοελληνες τα κανουνε. Το κακό που είναι σε αυτό? Πρωτα εμαθα όπως λες στο χωραφι και μετα που ηξερα φρενο,γκαζι, να αλλαζω ταχυτητα κτλπ μου λεει πηγαινε με και στο χωριο τωρα (απο το χωραφι στο χωριο...ζηταμα να ναι 1 χιλιομετρο) μαθαινεις σιγα σιγα και το πας πιο καλα...δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο? Αυτο που καταλαβαινω μεσα απο το ποστ σου... ειναι μια ζηλια που βγαζεις(και σου βγαινει σε θυμο)...δεν ξερω γιατι.... Τεσπα , ξεφυγαμε του θεματος...ελπιζω να οδηγας μακρυα απο τα μερη μου Να φανταστώ επιχείρημα δεν έχεις? Ή μαλλον έχεις...ειμαι σουμαχερ junior και κανω σαν τον σουμαχερ Και εγώ το ίδιο εύχομαι...γιατι φαίνεσαι τυπος που τον ενοχλούν οι παντες και τα παντα
ntinosterpsis Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 @mphxth θα μας σπρωξεις ολους? Αυτα για νεοελληνας και μπιπ αστα στην ακρη, μην εισαι κομπλεξικος.Το να μαθει καποιος να οδηγαει απο μικρος φυσικα και θα ειναι πιο καλος απο καποιον που οδηγησε πρωτη φορα στα 20 του, οπως θα πας το παιδι σου σχολειο από μικρο ετσι του μαθαινεις και να οδηγαει.Με συζητηση και προσοχη το παιδι μαθαινει εχει εμειριες και ξερεις το διπλωμα δεν σε κανει οδηγο αλλα η γνωση.Εγω οδηγαω απο τα 12 μου και εμαθα πολλα ,οδηγουσα στην αλανα που ειχε λασπες και χιονια οταν χιονιζε, εμαθα πως συμπεριφερετε το αμαξι το φρενο πραγματα που βαζω και στοιχημα οτι ουτες εχεις ζησει ουτε εχεις σκεφτει, ναι ειναι λαθος να βγεις στο δρομο αλλα σε μια αλανα η ακομα και στην αυλη σου αμα ειναι μεγαλη δεν εισαι παρανομος. Να φοβασαι τον καυλομενο πιτσιρικα που θα κλεψει το αμαξι η τον wanna be 20χρονο ραλλακια εκει να δεις η στεριση τι κανει. 1
mphxths Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Πραγματικά όμως antonl ε? Από πριν με λέει σουμαχερ λες και του ειπα οτι driftaro και παίρνω τις στροφές με 100...και τρεχω με 200 Οτι ναναι όμως... Δεν καταλαβαίνω γιατί του κόλλησε αυτό... Φυσικά και ο δάσκαλος βοηθάει...δεν ανέφερα πουθενα το αντίθετο...απλά ήθελα να πω ότι δεν ήμουν άσχετος (ώστε να μην ξερω πώς μπαίνει η πρώτη, που ειναι ο συμπλέκτης κτλπ) και οτι με εχει βοηθησει ο πατερας μου σε αυτο Δεν καταλαβαίνω που ειναι το κακο...ισα-ισα παρα καλο το βρισκω εγω...και οχι σε δρομους με πολλα αυτοκινητα (στην πολη)...εκει ειναι η αρμοδιοτητα του δασκαλου εννοείται...όπου για αυτο εκανα 10 μαθήματα...αλλιώς θα μου έλεγε στο πρωτο μαθημα...αντε εισαι ετοιμος... Το κακό που είναι σε αυτό? Πρωτα εμαθα όπως λες στο χωραφι και μετα που ηξερα φρενο,γκαζι, να αλλαζω ταχυτητα κτλπ μου λεει πηγαινε με και στο χωριο τωρα (απο το χωραφι στο χωριο...ζηταμα να ναι 1 χιλιομετρο) μαθαινεις σιγα σιγα και το πας πιο καλα...δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο? Αυτο που καταλαβαινω μεσα απο το ποστ σου... ειναι μια ζηλια που βγαζεις(και σου βγαινει σε θυμο)...δεν ξερω γιατι.... Να φανταστώ επιχείρημα δεν έχεις? Ή μαλλον έχεις...ειμαι σουμαχερ junior και κανω σαν τον σουμαχερ Και εγώ το ίδιο εύχομαι...γιατι φαίνεσαι τυπος που τον ενοχλούν οι παντες και τα παντα Nα σχολιασω τα "μαυρισμενα" 1.Το να μαθεις που ειναι το γκαζι ο συμπλεκτης το τιμονι το τασακι και ο καθρεπτης δεν ειναι καθολου κακο.Να μαθεις οδηγικη συμπεριφορα απο τον πατερα μου και τον πατερα σου και τον καθε πατερα ..ενηλικο μιας καποια αλλης εποχης/νοοτροπιας/κλπ ειναι το λαθος. Και στην τελικη για αυτο υπαρχουν οι δασκαλοι που ξερουν την οδηγηση καλυτερα απο μας , και ξερουν πως θα μας την μαθουν με τον σωστο τροπο και οχι με τον "νεοελληνικο" τροπο. Επισης καθως τον πηγαινες στο χωριο -χτυπα ξυλο- τρακαρατε με καποιον αλλον ?Τα προστιμα για οδηγηση χωρις διπλωμα ειναι τσουχτερα καθως και προστιμο σε αυτον που σε εχει βαλει στο αμαξι του και οδηγας χωρις διπλωμα. Χωρις να υπολογισουμε την οποια ζημια ( σωματικη και μη) θα προκαλεστει. Τα αμαξια στις σχολες οδηγων εχουν χειριστηρια στα ποδια του συνοδηγου (φρενο , γκαζι ) για καποιον λογο.Ελπιζω να καταλαβαινεις τον ΚΑΠΟΙΟΝ αυτον λογο εε... 2.Να σου ελεγε στο πρωτο μαθημα , εισαι ετοιμος πηγαινε ?? Αυτος θα πληρωθει τα πρακτικα μαθηματα θες δεν θες..ειτε εισαι οδηγαρας ειτε οχι.Αρα να στο πει χλωμο..να σου παρει δηλαδη λεφτα χωρις να τα "δουλεψει".Εκτος και αν θες να του χαρισεις λεφτα..αλλα τεσπα... 3. Βγαζω ζηλια και θυμο ?? χαχααχ να ζηλεψω τι ? εσενα ή τις οδηγικες σου ικανοτητες? Δοξα το θεο και να οδηγαω ξερω , και αμαξι εχω , και διπλωμα κλπ. Δεν εχω παραπονο. Θυμο για βλακες που βγαινουν στον δρομο και νομιζουν οτι ξερουν να οδηγανε ναι εχω.(προφανως δεν αναφερομαι σε σενα , απο την στιγμη που δεν σε ξερω..μην προσβληθεις παλι). Γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου στους δρομους και αν καποιος νομιζει οτι ξερει να οδηγει ή πραγματικα το πιστευει , ενω στην πραγματικοτητα δεν ξερει..καλυτερα να κινειται σε αλανες και χωραφια..και οχι σε δρομους με αμαξια..δεν φταινε οι υπολοιποι σε τιποτα... 4. Εγω δεν εμαθα σε αλανες παντως ουτε σε χωραφια..η 1η φορα που καθησα σε θεση οδηγου ηταν στην σχολη οδηγων..και δεν ημουν μικρος οταν πηγα να βγαλω διπλωμα.Παρολα αυτα δεν ειμαι σκοτωστρας και ξερω να οδηγαω σε ικανοποιητικο βαθμο. Αυτο πως σου κανει για επιχειρημα ? @mphxth θα μας σπρωξεις ολους? Αυτα για νεοελληνας και μπιπ αστα στην ακρη, μην εισαι κομπλεξικος.Το να μαθει καποιος να οδηγαει απο μικρος φυσικα και θα ειναι πιο καλος απο καποιον που οδηγησε πρωτη φορα στα 20 του, οπως θα πας το παιδι σου σχολειο από μικρο ετσι του μαθαινεις και να οδηγαει.Με συζητηση και προσοχη το παιδι μαθαινει εχει εμειριες και ξερεις το διπλωμα δεν σε κανει οδηγο αλλα η γνωση.Εγω οδηγαω απο τα 12 μου και εμαθα πολλα ,οδηγουσα στην αλανα που ειχε λασπες και χιονια οταν χιονιζε, εμαθα πως συμπεριφερετε το αμαξι το φρενο πραγματα που βαζω και στοιχημα οτι ουτες εχεις ζησει ουτε εχεις σκεφτει, ναι ειναι λαθος να βγεις στο δρομο αλλα σε μια αλανα η ακομα και στην αυλη σου αμα ειναι μεγαλη δεν εισαι παρανομος. Να φοβασαι τον καυλομενο πιτσιρικα που θα κλεψει το αμαξι η τον wanna be 20χρονο ραλλακια εκει να δεις η στεριση τι κανει. Για να σχολιαζεις το nickname μου να υποθεσω οτι ενδιαφερεσαι ? Ακριβως οπως τα λες..το πας το παιδι στο ΣΧΟΛΕΙΟ απο μικρο , δεν του μαθαινεις εσυ γραμματα στο σπιτι...γιατι ακομα και η μαθηση θελει τροπο , συστημα , αλληλουχια στην γνωση κλπ.Δεν θα πας να μαθεις στο παιδακι την προπαιδεια πριν του μαθεις τα νουμερα. Ετσι και στην οδηγηση ....ολα πρεπει να γινουν με συστημα και σωστο τροπο....οχι ο καθενας να μαθαινει την οδηγηση που ξερει ο πατερας του.Αλλιως θα ανοιγαμε ολοι σχολη οδηγων . Αλλο μαθαινω το αυτοκινητο..πως ειναι , πως κινειται , τι ειναι τι και αλλο μαθαινω να οδηγαω σε πραγματικες συνθηκες...και η αλανα/χωραφι δεν ειναι πραγματικες συνθηκες.Ουτε το χωριο με τα 3 αυτοκινητα και τους 2 κατοικους. Επισης μην βαζεις στοιχημα τι εχω ζησει στο τιμονι και τι οχι. Και χιονια και παγους και βροχιες τουλουμια και τρακαρισματα και λασπες και αγροτικους δρομους και κατσαβραχα και βουνοκορφες και πολη με τιγκα κινηση και εθνικη αδεια....μερα νυχτα..πρωι..μεσημερι βραδυ...και ι.χ. και μινι φορτηγακι και με εναν επιβατη και τιγκα επιβατες και με εμπορευματα . Δεν λεω οτι ειμαι τελειος οδηγος ουτε οτι τα χω ζησει ολα...αλλα οκ...το μεριδιο μου το χω στον δρομο.... Ω και μαντεψε..δεν οδηγαω απο τα 12 μου !!! 1
Antwni Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Να συνεχίσω να λέω ότι λες μπαρούφες και ότι συνεχίζεις και κολλάς ότι ειμαι ο σουμαχερ της ασφάλτου.. Πραγματικά πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα/εμμονη...δεν εξηγείται αλλιώς.. Πολύ κομπλεξικός επίσης... Επισης καθως τον πηγαινες στο χωριο -χτυπα ξυλο- τρακαρατε με καποιον αλλον ?Τα προστιμα για οδηγηση χωρις διπλωμα ειναι τσουχτερα καθως και προστιμο σε αυτον που σε εχει βαλει στο αμαξι του και οδηγας χωρις διπλωμα. Να ρωτήσω για ποιο λόγο θα έπρεπε να τρακάρω? Α ναι πηγαινα με 100...το ξεχασα... Τα αμαξια στις σχολες οδηγων εχουν χειριστηρια στα ποδια του συνοδηγου (φρενο , γκαζι ) για καποιον λογο.Ελπιζω να καταλαβαινεις τον ΚΑΠΟΙΟΝ αυτον λογο εε... Πίστεψε με να ήταν ζήτημα να τα είχε χρησιμοποιήσει στα πρωτα μαθηματα (1-2) 2-3 φορές... Δεν τον κουρασα τον δασκαλο μου γιατι δεν ημουν απο αυτους που δεν ηξεραν τιποτα...μα τιποτα ομως Το θεωρω τραγικό να πας στον δασκαλο οδηγησης και να μην ξερεις τιποτα...ουτε που ειναι το φρενο, ουτε το γκαζι, ουτε τιποτα...Άλλο να εχεις οδηγησει 1-2 φορες και να ξερεις τα βασικα και αλλο να μην ξερεις τιποτα...δεν λεω θα τα μαθεις...αλλα θα ταλαιπωρηθεις πολυ παραπανω...ετσι πιστευω τουλαχιστον...αλλά θα έχεις παραπάνω αγχος .Να σου ελεγε στο πρωτο μαθημα , εισαι ετοιμος πηγαινε ?? Αυτος θα πληρωθει τα πρακτικα μαθηματα θες δεν θες..ειτε εισαι οδηγαρας ειτε οχι.Αρα να στο πει χλωμο..να σου παρει δηλαδη λεφτα χωρις να τα "δουλεψει".Εκτος και αν θες να του χαρισεις λεφτα..αλλα τεσπα.. Για να μου το πει σημαίνει οτι θα ήμουνα έτοιμος...αλλα το μυαλο σου μαλλον δεν πηγε εκει... Επίσης δεν θα μου επαιρνε τα ιδια λεφτα....θα μου πεις τα υποχρεωτικα ειναι 20...εμενα δεν θα μου επαιρνε τα ιδια με αυτους που εκαναν 20 . Βγαζω ζηλια και θυμο ?? χαχααχ να ζηλεψω τι ? εσενα ή τις οδηγικες σου ικανοτητες? Δοξα το θεο και να οδηγαω ξερω , και αμαξι εχω , και διπλωμα κλπ. Δεν εχω παραπονο. Θυμο για βλακες που βγαινουν στον δρομο και νομιζουν οτι ξερουν να οδηγανε ναι εχω.(προφανως δεν αναφερομαι σε σενα , απο την στιγμη που δεν σε ξερω..μην προσβληθεις παλι). Γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου στους δρομους και αν καποιος νομιζει οτι ξερει να οδηγει ή πραγματικα το πιστευει , ενω στην πραγματικοτητα δεν ξερει..καλυτερα να κινειται σε αλανες και χωραφια..και οχι σε δρομους με αμαξια..δεν φταινε οι υπολοιποι σε τιποτα... Ζήλια που εγώ έμαθα απο μικρός να οδηγάω και εσύ έμαθες στα 20 σου...δεν είναι το ίδιο να μάθεις να οδηγάς από 12 χρονων (δεν αναφερομαι σε μενα...εγω εμαθα στα 15) απο το να μάθεις 20...είναι σα να μου συγκρινεις εναν που εμαθε ποδηλατο απο τα 6 του και εναν που εμαθε στα 20(αντε 11...για να εχουν ιδια διαφορα ηλικιας με το αποπανω παραδειγμα...)...ε δεν ειναι το ιδιο...οτι και να πεις !! Μαλλον εσύ είσαι ο σουμαχερ αλλα ο κανονικός ενώ εγώ προσπαθώ να τον παίξω...ναι το ξεχασα αυτο...ολοι μετα απο σενα δεν ξερουν να οδηγουν...και οδηγανε σαν σκοτωστρες... Δοξα το Θεο και να οδηγαω ξερω και αμαξι εχω και διπλωμα κτλπ.Ουτε και εγω εχω παραπανο. Εγω δεν εμαθα σε αλανες παντως ουτε σε χωραφια..η 1η φορα που καθησα σε θεση οδηγου ηταν στην σχολη οδηγων..και δεν ημουν μικρος οταν πηγα να βγαλω διπλωμα.Παρολα αυτα δεν ειμαι σκοτωστρας και ξερω να οδηγαω σε ικανοποιητικο βαθμο. Εδώ κολλάει το παράδειγμα με τα ποδήλατα....Δεν τιθεται καμια μα καμια συγκριση αυτος που θα μαθει να οδηγαει απο τα 15 του και αυτος που θα μαθει να οδηγαει στα 30 του (γιατι λες οτι δεν ησουν μικρος...οποτε καπου εκει θα εμαθες φανταζομαι) Αλλά τωρα θα μου πεις...αυτος που θα μαθει να οδηγαει στα 15 του...ειναι ο σουμαχερ της ασφαλτου...οκ...στο μυαλο το δικο σου μπορει... Ουτε και εγω ειμαι σκοτώστρας και ξερω να οδηγαω σε ικανοποιητικο βαθμο. Αυτο πως σου κανει για επιχειρημα ? Το αντίθετο μάλιστα...οι χειρότεροι οδηγοί ειναι αυτοι που παίρνουν σε μεγάλη ηλικία το δίπλωμα...είναι να τους φοβασαι στο δρομο... Ετσι και στην οδηγηση ....ολα πρεπει να γινουν με συστημα και σωστο τροπο....οχι ο καθενας να μαθαινει την οδηγηση που ξερει ο πατερας του.Αλλιως θα ανοιγαμε ολοι σχολη οδηγων . Θέλεις να πεις ότι οι πατεραδες μας δεν ξερουν να οδηγουν?Ο δικό σου μπορεί ο δικος μου πάντως μια χαρα συνετά οδηγεί και χωρίς να τρεχει...Παντα αναβει φλας, παντα στην πορεια του και γενικα οτι προβλεπει ο Κ.Ο.Κ.Χωρις να ξεπερνάει τα όρια της ταχυτητας... Το συστημα και ο σωστος τροπος ποιος ειναι που μας μαθαίνουν στην οδήγηση? και δεν μας το εμαθε ο πατερας μας προφανως! Αλλο μαθαινω το αυτοκινητο..πως ειναι , πως κινειται , τι ειναι τι και αλλο μαθαινω να οδηγαω σε πραγματικες συνθηκες...και η αλανα/χωραφι δεν ειναι πραγματικες συνθηκες.Ουτε το χωριο με τα 3 αυτοκινητα και τους 2 κατοικους. Υπάρχει τέτοιο χωριο? Πρώτα μαθαίνεις να οδηγάς σε δρόμο χωρίς αυτοκίνητα και μετά πας στην κίνηση...είναι κανόνας αυτός...δεν θα σε πάει ποτέ ο δάσκαλος να οδηγήσεις σε πόλη χωρίς να ξέρεις που ειναι το φρενο και που το γκαζι... Η αλανα και το χωραφι ειναι ομως τροπος για να ξεκινησεις τα μαθηματα σου...και μαλιστα πολυ καλυτερα...ενα απλο προσωπικο παραδειγμα είναι ότι εκει εμαθα εγω να ξεκιναω το αυτοκινητο σε ανηφορα χωρις χειροφρενο...τετοιες ανηφορες δεν βρισκεις σε δρομους...Επισης εκει εμαθα πως να αντιμετωπιζω τις λακουβες...εκει εμαθα οτι σε παγωμενη κατηφορα δεν παταμε ποτε φρενο (που ενας οδηγος που οδηγαει μονο μεσα στην πολη ουτε που θα ηξερε κατι τετοιο) κ.α!! Επισης μην βαζεις στοιχημα τι εχω ζησει στο τιμονι και τι οχι. Και χιονια και παγους και βροχιες τουλουμια και τρακαρισματα και λασπες και αγροτικους δρομους και κατσαβραχα και βουνοκορφες και πολη με τιγκα κινηση και εθνικη αδεια....μερα νυχτα..πρωι..μεσημερι βραδυ...και ι.χ. και μινι φορτηγακι και με εναν επιβατη και τιγκα επιβατες και με εμπορευματα . Δεν λεω οτι ειμαι τελειος οδηγος ουτε οτι τα χω ζησει ολα...αλλα οκ...το μεριδιο μου το χω στον δρομο.... Δεν εχεις σημασια τι εχεις ζησει...αλλα πως το αντιμετωπιζεις καθε φορα... Ω και μαντεψε..δεν οδηγαω απο τα 12 μου !!! Ότι και να κανεις...μα ότι και να κάνεις πραγματικά δεν θα καταφερεις ποτε να συγκριθείς με εναν που εμαθε να οδηγαει απο τα 12 του και ειναι 30 χρονών και έναν άλλο που εχει μαθει να οδηγαει απο 20 χρονων και ειναι 30 χρονων (ιδια ηλικια δηλαδη)!! Ποτέ των ποτών!! Τα boldαρισμενα ειναι η ζηλια (ο κομπλεξισμος καλύτερα) που βγαζεις καθώς συνεχίζεις και με λες ραλλιστα και σουμαχερ... Whatever Σεντόνι ολόκληρο όμως
mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Να συνεχίσω να λέω ότι λες μπαρούφες και ότι συνεχίζεις και κολλάς ότι ειμαι ο σουμαχερ της ασφάλτου.. Πραγματικά πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα/εμμονη...δεν εξηγείται αλλιώς.. Πολύ κομπλεξικός επίσης... Εγω ειμαι ο κομπλεξικος ή εσυ που προσβληθηκες που νομιζες οτι εννοησε ο αλλος οτι λαδωσες επειδη μπορει να μην ηξερες να οδηγας!! η μ α ρ τ ο ν που λεει και ο γεωργιου!! Να ρωτήσω για ποιο λόγο θα έπρεπε να τρακάρω? Α ναι πηγαινα με 100...το ξεχασα... Αν νομιζεις οτι ατυχηματα και τρακαρισματα γινονται απο τα 100χλμ/ω και ανω ΜΟΝΟ , εισαι τραγικα γελασμενος.Τα περισσοτερα τρακαρισματα γινονται εντος της πολης και με μεσο ορο ταχυτητων γυρω στα 50χλμ/ω. Μην βγεις με τετοια μυαλα στον δρομο...εισαι επικινδυνος. Πίστεψε με να ήταν ζήτημα να τα είχε χρησιμοποιήσει στα πρωτα μαθηματα (1-2) 2-3 φορές... Δεν τον κουρασα τον δασκαλο μου γιατι δεν ημουν απο αυτους που δεν ηξεραν τιποτα...μα τιποτα ομως Το θεωρω τραγικό να πας στον δασκαλο οδηγησης και να μην ξερεις τιποτα...ουτε που ειναι το φρενο, ουτε το γκαζι, ουτε τιποτα...Άλλο να εχεις οδηγησει 1-2 φορες και να ξερεις τα βασικα και αλλο να μην ξερεις τιποτα...δεν λεω θα τα μαθεις...αλλα θα ταλαιπωρηθεις πολυ παραπανω...ετσι πιστευω τουλαχιστον...αλλά θα έχεις παραπάνω αγχος Σωστα , ολοι πρεπει να περασουν απο το σχολειο της αλανας και του χωραφιου...τι θα ακουσω ακομα.Το ποσο θα ταλαιπωρηθει καποιος οταν παει να μαθει να οδηγαει εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο του. Δηλαδη αυτος που οδηγαει με τον μπαμπα στο χωραφι απο τα 12...θα γινει ραλλιστας?Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει κλιση στην οδηγηση ?Οχι ε? καμμια τετοια περιπτωση ε ? Για να μου το πει σημαίνει οτι θα ήμουνα έτοιμος...αλλα το μυαλο σου μαλλον δεν πηγε εκει... Επίσης δεν θα μου επαιρνε τα ιδια λεφτα....θα μου πεις τα υποχρεωτικα ειναι 20...εμενα δεν θα μου επαιρνε τα ιδια με αυτους που εκαναν 20 Τα υποχρεωτικα ειναι 20..και ειτε εισαι ετοιμος ειτε οχι αυτος θα τα πληρωθει και θα κοψει αποδειξη που πρεπει να δειξει στο υπουργειο..οτι τα χρεωσε..και τα πληρωθηκε... Αν εσυ νομιζεις οτι επειδη ειχες "προυπηρεσια" θα πληρωνες λιγοτερα....κουνια που σε κουναγε....και μαλλον σε εριξε με το κεφαλι κατω...! Ζήλια που εγώ έμαθα απο μικρός να οδηγάω και εσύ έμαθες στα 20 σου...δεν είναι το ίδιο να μάθεις να οδηγάς από 12 χρονων (δεν αναφερομαι σε μενα...εγω εμαθα στα 15) απο το να μάθεις 20...είναι σα να μου συγκρινεις εναν που εμαθε ποδηλατο απο τα 6 του και εναν που εμαθε στα 20(αντε 11...για να εχουν ιδια διαφορα ηλικιας με το αποπανω παραδειγμα...)...ε δεν ειναι το ιδιο...οτι και να πεις !! Μαλλον εσύ είσαι ο σουμαχερ αλλα ο κανονικός ενώ εγώ προσπαθώ να τον παίξω...ναι το ξεχασα αυτο...ολοι μετα απο σενα δεν ξερουν να οδηγουν...και οδηγανε σαν σκοτωστρες... Δοξα το Θεο και να οδηγαω ξερω και αμαξι εχω και διπλωμα κτλπ.Ουτε και εγω εχω παραπανο. Το αμαξι και η οδηγηση δεν εχει να κανει απο ποτε το εμαθες...Εχει να κανει με την "τριβη" στο αθλημα..με τις εμπειριες και φυσικα τα αντανακλαστικα που χεις σαν ανθρωπος. Δηλαδη αν εσυ που εμαθες να οδηγας στα 15 (στην αλανα) και πηρες το διπλωμα μετα..και οδηγησες αμαξι μετα απο 10 χρονια... πως μπορεις να συγκριθεις με εναν που εμαθε να οδηγαει στα 20+ και μολις πηρε το διπλωμα οδηγαει αμαξι καθε μερα (για λογους δουλειας ή οτιδηποτε)?? Εσυ εμπειρια μηδεν..αυτος εμπειρια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ απο σενα.Το καταλαβες το παραδειγμα ή το θες σε φραγκοδιφραγκα? Εδώ κολλάει το παράδειγμα με τα ποδήλατα....Δεν τιθεται καμια μα καμια συγκριση αυτος που θα μαθει να οδηγαει απο τα 15 του και αυτος που θα μαθει να οδηγαει στα 30 του (γιατι λες οτι δεν ησουν μικρος...οποτε καπου εκει θα εμαθες φανταζομαι) Αλλά τωρα θα μου πεις...αυτος που θα μαθει να οδηγαει στα 15 του...ειναι ο σουμαχερ της ασφαλτου...οκ...στο μυαλο το δικο σου μπορει... Ουτε και εγω ειμαι σκοτώστρας και ξερω να οδηγαω σε ικανοποιητικο βαθμο. Το αντίθετο μάλιστα...οι χειρότεροι οδηγοί ειναι αυτοι που παίρνουν σε μεγάλη ηλικία το δίπλωμα...είναι να τους φοβασαι στο δρομο... Θέλεις να πεις ότι οι πατεραδες μας δεν ξερουν να οδηγουν?Ο δικό σου μπορεί ο δικος μου πάντως μια χαρα συνετά οδηγεί και χωρίς να τρεχει...Παντα αναβει φλας, παντα στην πορεια του και γενικα οτι προβλεπει ο Κ.Ο.Κ.Χωρις να ξεπερνάει τα όρια της ταχυτητας... Το συστημα και ο σωστος τροπος ποιος ειναι που μας μαθαίνουν στην οδήγηση? και δεν μας το εμαθε ο πατερας μας προφανως! Αν μπορεσεις να μου βρεις επιχειρηματα στο οτι οποιος παιρνει "μεγαλος" διπλωμα δεν μαθαινει να οδηγαει σωστα...θα σε παω μια βολτα με το αμαξι μου να δεις πως οδηγανε χαχαχαχα Ειμαι σιγουρος οτι ο πατερας σου ειναι σωστος οδηγος.Οπως ειμαι σιγουρος οτι αν δεν ηταν , δεν προκειται να το ελεγες. Το συστημα και ο σωστος τροπος?Αυτος που σου εδειξε ο δασκαλος στην σχολη οδηγων?Δεν παταγες?Εκανες κοπανες? Μηπως λαδωσες τελικα ? Και οχι δεν εμαθα στα 30 μου..εμαθα στα 20+ ..και οδηγαω ηδη 10 χρονια...απο τα οποια τα μισα ανελλιπως καθημερινα... Οπως ξαναειπα δεν με θεωρω σουμαχερ ουτε οτι τα χω δει ολα.. Υπάρχει τέτοιο χωριο? Πρώτα μαθαίνεις να οδηγάς σε δρόμο χωρίς αυτοκίνητα και μετά πας στην κίνηση...είναι κανόνας αυτός...δεν θα σε πάει ποτέ ο δάσκαλος να οδηγήσεις σε πόλη χωρίς να ξέρεις που ειναι το φρενο και που το γκαζι... Η αλανα και το χωραφι ειναι ομως τροπος για να ξεκινησεις τα μαθηματα σου...και μαλιστα πολυ καλυτερα...ενα απλο προσωπικο παραδειγμα είναι ότι εκει εμαθα εγω να ξεκιναω το αυτοκινητο σε ανηφορα χωρις χειροφρενο...τετοιες ανηφορες δεν βρισκεις σε δρομους...Επισης εκει εμαθα πως να αντιμετωπιζω τις λακουβες...εκει εμαθα οτι σε παγωμενη κατηφορα δεν παταμε ποτε φρενο (που ενας οδηγος που οδηγαει μονο μεσα στην πολη ουτε που θα ηξερε κατι τετοιο) κ.α!! Δεν εχεις σημασια τι εχεις ζησει...αλλα πως το αντιμετωπιζεις καθε φορα... Υπαρχουν χωρια ακομα πιο ερημα...μαλλον δεν εχεις κυκλοφορησει αρκετα...Δεν εχεις χιλιομετρα που λεμε εμεις οι οδηγοι χαχαχα Δηλαδη πρωτα να μαθαινεις να οδηγας καπου χωρις αυτοκινητα?Και στις σχολες οδηγων π.χ. εδω στην Αθηνα τι κανουν οι δασκαλοι ?Σε πανε εκτος του νομου? Οχι προφανως..σε πανε σε ερημικες τοποθεσιες..αλλα ολο και καποιο αυτοκινητο θα περναει..ολο και σε καποιον κεντρικο πρεπει να βγεις.Φυσικα αφου σου χει δειξει τα βασικα..ξερεις σε μας που δεν καναμε θητεια στην αλανα !! Τετοιες ανηφορες δεν βρισκεις σε δρομους?Δηλαδη οσοι μαθαινουν οδηγηση σε πολη δεν εχουν ανηφορες να προπονηθουν?Τα λες σοβαρα αυτα ή σου ξεφευγουν λογω της ωρας? Στην Αθηνα εχει απειρες ανηφορες για ολα τα γουστα... Εμαθες να αντιμετωπιζεις τις λακουβες?Πως δηλ? κατεβαινεις κατω και ξεκινας μπουνιδια ?ΛΑκουβες ειναι ρε ανθρωπε απλα τις αποφευγεις (οσο μπορεις)..δεν θελει επιστημονικη μελετη ουτε ιδιαιτερη εκπαιδευση Πες μου οτι δεν εχουμε λακουβες και στις πολεις να πηδηχτω απο το παραθυρο μου !!! Οσο για παγωμενους δρομους οφειλω να συμφωνησω εν μερει μαζι σου...Δυσκολα σε πολεις θα βρεις παγωμενο οδοστρωμα..Αλλα υπηρξαν πολλες φορες κατι χειμωνες που και χιονι εχω δει μεσα στην Αθηνα και παγωμενους δρομους και ολα τα καλα. Οχι τοσο συχνα προφανως οσο θα τα εβλεπα σε μια επαρχιακη πολη..αλλα τα χουμε δει ... Ότι και να κανεις...μα ότι και να κάνεις πραγματικά δεν θα καταφερεις ποτε να συγκριθείς με εναν που εμαθε να οδηγαει απο τα 12 του και ειναι 30 χρονών και έναν άλλο που εχει μαθει να οδηγαει απο 20 χρονων και ειναι 30 χρονων (ιδια ηλικια δηλαδη)!! Ποτέ των ποτών!! Τα boldαρισμενα ειναι η ζηλια (ο κομπλεξισμος καλύτερα) που βγαζεις καθώς συνεχίζεις και με λες ραλλιστα και σουμαχερ... Whatever Σεντόνι ολόκληρο όμως Και ξανα αν μου αποδειξεις με καποιον πιστευτο τροπο αυτο που λες..θα σου βγαλω το καπελο..αλλα δεν νομιζω να μπορεις. Το οτι σε λεω ραλλιστα και σουμαχερ δεν ειναι θεμα κομπλεξισμου ή ζηλιας ...ισα ισα...ειρωνικο ειναι ...αφου δεν εισαι ουτε το ενα..ουτε το αλλο... ΥΓ: πωωωωωωωωω τωρα ειδα στο προφιλ σου οτι εισαι 19 χρονων....και νομιζα οτι μιλουσα σε ΕΝΗΛΙΚΑ τοση ωρα.πωωωωωωωωωωω και αν εμαθες οδηγηση (λεμε τωρα) απο τα 15 σου..μιλαμε για την απιστευτη εμπειρια των 4 ετων σε δυσκολες οδηγικες συνθηκες.. WTF !! τι σκεφτομουν ?!?!?
ntinosterpsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Οτι θες μπορεις να λες, εγω οταν πηγα να δωσω διπλωμα εκανα μονο 4 μαθηματα και αυτα για μου δειξει.τη διαδρομη που θα κανουμε με τους εξεταστες επισης με εβαζε να κανουμε βολτες και να τον πηγαινω απο εδω κι απο κει ξερεις γιατι? ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΑ.Εγω το παιδι μου θα το μαθω απο μικρο να εχει εμπειριες, εχω δει πολλους φιλους και μη να κλεβουν αμαξια η μηχανακια για να κανουν μια βολτα με ασχημη καταληξη σε πολλες περιπτωσεις. Αλλα μην το θεωρεις εγκλημα δεν ειναι
zeniath Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δεν πάτε καλά, καθόλου καλά όμως. Για να απαντήσω on topic πριν 6-7 χρόνια 700 ευρώ χωρίς λάδωμα (ήταν +140 για λάδωμα)
mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Οτι θες μπορεις να λες, εγω οταν πηγα να δωσω διπλωμα εκανα μονο 4 μαθηματα και αυτα για μου δειξει.τη διαδρομη που θα κανουμε με τους εξεταστες επισης με εβαζε να κανουμε βολτες και να τον πηγαινω απο εδω κι απο κει ξερεις γιατι? ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΑ.Εγω το παιδι μου θα το μαθω απο μικρο να εχει εμπειριες, εχω δει πολλους φιλους και μη να κλεβουν αμαξια η μηχανακια για να κανουν μια βολτα με ασχημη καταληξη σε πολλες περιπτωσεις. Αλλα μην το θεωρεις εγκλημα δεν ειναι Aυτο που ειπα για τα υποχρεωτικα μαθηματα ισχυει...απο οσο μπορω να γνωριζω.Δηλαδη ολοι πρεπει να πληρωσουν τα υποχρεωτικα μαθηματα και ο δασκαλος/σχολη οδηγων πρεπει να δειξει την αποδειξη εισπραξης των χρηματων αυτων στο υπουργειο. Αν τωρα η σχολη οδηγων πληρωθει για 4 μαθηματα και κοψει αποδειξη για 20 ...τοτε νομιζω οτι θα κλεισει πολυ συντομα Πες μου κατι αν εσυ και ο καθε ενας με τα μυαλα σου μαθει το παιδι του απο μικρο να ψευτοοδηγαει...και καποιος αλλος δεν το μαθει..δηλ το παιδι του αλλου δεν εχει ιδεα απο αμαξια. Ποιανου το παιδι θα του μπει στο μυαλο η ιδεα να παρει το αμαξι να κανει μια μικρη βολτουλα?Αυτου που νομιζει οτι ξερει να οδηγαει ή αυτου που δεν ξερει καν τι ειναι τιμονι ?? Εχω παραδειγμα να σου αναφερω...μενω σε αδιεξοδο...λειπει ο πατερας ενος παιδιου εδω στην γειτονια..αυτου του ηρθε να παρει το αμαξι μαζι με εναν φιλο του..ερχονται στο αδιεξοδο να κανουν αναστροφη για να φυγουν ...πανω σε μια γκαζια του φευγει το αμαξι...κανει 8αρια..αναμεσα σε παρκαρισμενα..και σκαει πανω σε πεζοδρομιο και μετα σε κολωνα. Ολη η γειτονια στον δρομο..λαικα δικαστηρια και η μανα του να τρεχει να τον μαζεψει και να καλυψει την μαλακια που εκανε.... Με τα χρονια ερχεται και η γνωση/μυαλο......ενιοτε....
Antwni Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Εγω ειμαι ο κομπλεξικος ή εσυ που προσβληθηκες που νομιζες οτι εννοησε ο αλλος οτι λαδωσες επειδη μπορει να μην ηξερες να οδηγας!! η μ α ρ τ ο ν που λεει και ο γεωργιου!! Το λάδωμα έχει θετική σημασία ε? Οκ συγγνώμη τότε... Εμένα δεν μαρέσει να λαδώνω ουτε να πέφτω στα γονατα τον ΑΠΟΠΑΝΩ Αν ειναι να περασω θα περασω με την αξια μου και οχι με λαδωμα... Ειναι σα να μου λες οτι τελείωσα την σχολή μου (που σπουδαζω τωρα) με λάδωμα...ε οχι...αν ειναι να περάσεις να περάσεις επειδή το αξίζεις...όχι σαν κάτι ζώα που λαδώνουν και δεν ξερουν που πανε τα 4 μετα...βγαινουν στους δρομους και τους φοβασαι Τωρα θα μου πεις το άλλο...οτι υπήρχαν κάποιοι εξεταστές που δεν σε περνάνε με τίποτα, αν δεν τους λαδώσεις...αυτό αν δεν το δω με τα ματια μου δεν το πιστεύω... Αν νομιζεις οτι ατυχηματα και τρακαρισματα γινονται απο τα 100χλμ/ω και ανω ΜΟΝΟ , εισαι τραγικα γελασμενος.Τα περισσοτερα τρακαρισματα γινονται εντος της πολης και με μεσο ορο ταχυτητων γυρω στα 50χλμ/ω. Μην βγεις με τετοια μυαλα στον δρομο...εισαι επικινδυνος. Ο λόγος που γίνονται τον ξέρεις φαντάζομαι ε? Μιλάνε κινητά, κοιτάνε αλλού...γενικά δεν κοιτάνε τον δρομο...δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο...εκτος του οτι μολις εμαθαν να οδηγουν και δεν ξερουν που πανε τα 4... Εξηγησε μου γιατι να μην βγω με τετοιο μυαλο στο δρομο? Γιατι ειμαι επικινδυνος? Σωστα , ολοι πρεπει να περασουν απο το σχολειο της αλανας και του χωραφιου...τι θα ακουσω ακομα. Δεν είπα κάτι τετοιο..απλα το θεωρω πιο ευκολο μετα να μαθεις οδηγηση...προσωπικη αποψη Εγώ δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να μην ξέρουν τίποτα από το αυτοκίνητο και να πανε ετσι στην σχολή οδήγησης...τα βασικά θα τους τα μάθω... Όπως και με το σχολείο...οι γονείς/νηπιαγωγια σου μαθαιναν την Α-Β πριν πας δημοτικο...σου μαθαιναν να γραφεις το ονομα σου...να κανεις προσθεση...να μετρας μεχρι το 10...αυτο δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο?Ειναι κακο να σου μαθαινουν τα βασικά? Το ποσο θα ταλαιπωρηθει καποιος οταν παει να μαθει να οδηγαει εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο του. Δηλαδη αυτος που οδηγαει με τον μπαμπα στο χωραφι απο τα 12...θα γινει ραλλιστας?Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει κλιση στην οδηγηση ?Οχι ε? καμμια τετοια περιπτωση ε ? Φιλε μου δεν εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο σου (φανταζομαι)...στην αρχη (οπως και εγω) ειχα αγχος στα πρωτα μαθηματα...πιστευω οτι θα ηταν πολυ περισσοτερο σε αυτους που δεν ηξεραν τιποτα... Να το παλι το κολλημα με το ραλλι... Δεν μπορει να ειναι συνετος και προσεκτικος οδηγος? Κλιση μπορει να μην εχει για να γινει ραλλιστας οπως λες (το ανεφερα και εγω...ω ναι)...αλλα για να μαθει να οδηγαει ΣΩΣΤΑ (που το μαθαινεις με τα χρονια αυτο) δεν το θεωρω δυσκολο...προσωπικη αποψη παντα Τα υποχρεωτικα ειναι 20..και ειτε εισαι ετοιμος ειτε οχι αυτος θα τα πληρωθει και θα κοψει αποδειξη που πρεπει να δειξει στο υπουργειο..οτι τα χρεωσε..και τα πληρωθηκε... Αν εσυ νομιζεις οτι επειδη ειχες "προυπηρεσια" θα πληρωνες λιγοτερα....κουνια που σε κουναγε....και μαλλον σε εριξε με το κεφαλι κατω...! Ακομη το πιστεύεις αυτό?ε?? Δηλαδή θα πηγαινα σε φιλο/γνωστο (δασκαλο οδηγησης) και θα του ελεγα ξερω να οδηγαω δεν χρειαζομαι πολλα μαθηματα...θα μου επαιρνε τα ιδια λεφτα με εναν ασχετο....ε??? οκ...κουνια που σε κουναγε Το αμαξι και η οδηγηση δεν εχει να κανει απο ποτε το εμαθες...Εχει να κανει με την "τριβη" στο αθλημα..με τις εμπειριες και φυσικα τα αντανακλαστικα που χεις σαν ανθρωπος. Δηλαδη αν εσυ που εμαθες να οδηγας στα 15 (στην αλανα) και πηρες το διπλωμα μετα..και οδηγησες αμαξι μετα απο 10 χρονια... πως μπορεις να συγκριθεις με εναν που εμαθε να οδηγαει στα 20+ και μολις πηρε το διπλωμα οδηγαει αμαξι καθε μερα (για λογους δουλειας ή οτιδηποτε)?? Εσυ εμπειρια μηδεν..αυτος εμπειρια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ απο σενα.Το καταλαβες το παραδειγμα ή το θες σε φραγκοδιφραγκα? αχαχαχαχα!!Με κανεις και γελαω παντως... Ωραιο παραδειγμα...πιο ακυρο δεν υπαρχει Γιατι δεν συγκρινεις ενα 15χρονο που εμαθε να οδηγαει και οδηγουσε 3 χρονια και εναν 20+χρονο που εμαθε να οδηγαει και οδηγουσε την ιδια διαρκεια...3 χρονια δηλαδη Ποιος θα το ξεχασει ποιο δύσκολα? Το καταλαβες το παραδειγμα ή το θες σε φραγκοδιφραγκα?ε?ε? Αν μπορεσεις να μου βρεις επιχειρηματα στο οτι οποιος παιρνει "μεγαλος" διπλωμα δεν μαθαινει να οδηγαει σωστα...θα σε παω μια βολτα με το αμαξι μου να δεις πως οδηγανε χαχαχαχα Ειμαι σιγουρος οτι ο πατερας σου ειναι σωστος οδηγος.Οπως ειμαι σιγουρος οτι αν δεν ηταν , δεν προκειται να το ελεγες. Το συστημα και ο σωστος τροπος?Αυτος που σου εδειξε ο δασκαλος στην σχολη οδηγων?Δεν παταγες?Εκανες κοπανες? Μηπως λαδωσες τελικα ? Και οχι δεν εμαθα στα 30 μου..εμαθα στα 20+ ..και οδηγαω ηδη 10 χρονια...απο τα οποια τα μισα ανελλιπως καθημερινα... Οπως ξαναειπα δεν με θεωρω σουμαχερ ουτε οτι τα χω δει ολα.. Γιατι αυτοι ειναι οι πιο ξεκουτιαρηδες...αυτοι δεν ακουν τιποτα!!Πανε στη μεση μεση του δρομου...στριβουν και δεν αναβουν φλας...γενικα νομιζουν οτι οδηγανε νταλικα Οχι αυτοι που το πηραν μεγαλοι δεν θα μαθουν να οδηγανε...είναι το ίδιο παραδειγμα με το ποδηλατο...θα μαθεις να κανεις ποδηλατο αλλα οχι τοσο καλα οσο αν μαθαινες απο μικρος...οταν μαθεις κατι απο μικρος δυσκολα το ξεχνας πιστευω... Σου ανεφερα να μου πεις ποιο ειναι το συστημα και ο σωστος τροπος που δεν μας εμαθε ο πατερας μας... Δεν ειπα κατι για την ηλικια σου που εμαθες να οδηγας...μια χαρα ηλικια ειναι... και ο αδελφος μου στα 25 του εμαθε...δεν θα του πω, εγω ξερω να οδηγαω καλυτερα απο εσενα...ω ελα να κανουμε κοντρες...να δουμε ποιος οδηγαει καλυτερα Με τα χρονια μαθαινεις να οδηγας...και ιδιαιτερα σε δυσκολα σημεια Αλλά συνεχίζω και πιστευω ότι μεγάλος δεν μαθαίνεις να οδηγάς (και όταν λέω μεγάλος λέω 30+) Υπαρχουν χωρια ακομα πιο ερημα...μαλλον δεν εχεις κυκλοφορησει αρκετα...Δεν εχεις χιλιομετρα που λεμε εμεις οι οδηγοι χαχαχα Δεν ξερω...εχεις μια κοντρα μαζι μου λες και σου ειπα οτι ξερω να οδηγαω καλυτερα απο σενα... Πρεπει να εχεις προβλημα... Δηλαδη πρωτα να μαθαινεις να οδηγας καπου χωρις αυτοκινητα?Και στις σχολες οδηγων π.χ. εδω στην Αθηνα τι κανουν οι δασκαλοι ?Σε πανε εκτος του νομου? Οχι προφανως..σε πανε σε ερημικες τοποθεσιες..αλλα ολο και καποιο αυτοκινητο θα περναει..ολο και σε καποιον κεντρικο πρεπει να βγεις.Φυσικα αφου σου χει δειξει τα βασικα..ξερεις σε μας που δεν καναμε θητεια στην αλανα !! Χωρίς πολλά αυτοκίνητα ηθελα να πω...δεν σε παει κατευθείαν στο κεντρο να οδηγήσεις... Τετοιες ανηφορες δεν βρισκεις σε δρομους?Δηλαδη οσοι μαθαινουν οδηγηση σε πολη δεν εχουν ανηφορες να προπονηθουν?Τα λες σοβαρα αυτα ή σου ξεφευγουν λογω της ωρας? Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει σε ανηφόρα εκτός δρόμου...στην ασφαλτο είναι δύσκολο να σπινιαρει το αυτοκίνητο σε ανηφορα...σε εκτος δρομου ειναι πολυ μα πολυ πιο ευκολο...εκει μαθαινεις πολυ μα πολυ καλυτερα πως δουλευει ο συμπλεκτης και ποσο γκαζι πρεπει να πατησεις για να μην σπινιαρει Στην Αθηνα εχει απειρες ανηφορες για ολα τα γουστα... Δεν ειμαι Αθήνα...βλέπω το λες συνέχεια και επιμένεις...λες και είσαι στην πιο γαματη πολη και στην πιο δυσκολη πολη για να οδηγησεις Εμαθες να αντιμετωπιζεις τις λακουβες?Πως δηλ? κατεβαινεις κατω και ξεκινας μπουνιδια ?ΛΑκουβες ειναι ρε ανθρωπε απλα τις αποφευγεις (οσο μπορεις)..δεν θελει επιστημονικη μελετη ουτε ιδιαιτερη εκπαιδευση Πες μου οτι δεν εχουμε λακουβες και στις πολεις να πηδηχτω απο το παραθυρο μου !!! Οσο για παγωμενους δρομους οφειλω να συμφωνησω εν μερει μαζι σου...Δυσκολα σε πολεις θα βρεις παγωμενο οδοστρωμα..Αλλα υπηρξαν πολλες φορες κατι χειμωνες που και χιονι εχω δει μεσα στην Αθηνα και παγωμενους δρομους και ολα τα καλα. Οχι τοσο συχνα προφανως οσο θα τα εβλεπα σε μια επαρχιακη πολη..αλλα τα χουμε δει ... Δεν ειναι οι ιδες λακουβες στην ασφαλτο...αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αν μια λακουβα απο τη μια ακρη του δρομου στην αλλη δεν θα πας με ισιο το τιμονι...αλλα θα το στριψεις ωστε να ακουμπησει η μια ροδα πρωτα και μετα η αλλη...αυτα δεν τα μαθαινεις ποτε στην ασφαλτο οποτε σταματα να το κατηγορεις συνεχεια...οι off road ικανοτητες (δεν μιλαω σε μενα καθως ειμαι μικρος ακομα) ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι που θα πρεπει να ξερει ο ΣΩΣΤΟΣ οδηγος... Συγκρίνεις την παγωμενη ΚΑΤΗΦΟΡΑ αποτομη όμως...με παγωμενο δρομο της ασφαλτου...οκ Και ξανα αν μου αποδειξεις με καποιον πιστευτο τροπο αυτο που λες..θα σου βγαλω το καπελο..αλλα δεν νομιζω να μπορεις. Ο ενας οδηγάει 15 χρόνια (δεν λεω 18 γιατι σιγα την οδηγηση που κανει στα 12) και ο αλλος 10... Το καταλαβαινεις αυτο ή όχι? Το οτι σε λεω ραλλιστα και σουμαχερ δεν ειναι θεμα κομπλεξισμου ή ζηλιας ...ισα ισα...ειρωνικο ειναι ...αφου δεν εισαι ουτε το ενα..ουτε το αλλο... Ζηλιας ειναι...που νομιζεις οτι εσυ που εμαθες στα 25 σου να οδηγας μπορεις να συγκριθεις με εναν που εμαθε στα 15 του (δεν μιλαω για τον εαυτο μου...υπαρχουν πολλοι καλυτεροι οδηγοι απο μενα που εμαθαν απο μικρη ηλικια και ειχαν παρει πιο πολλες φορες το αυτοκινητο...εγώ το παιρνω πιο πολυ μετα που πηρα το διπλωμα) ΥΓ: πωωωωωωωωω τωρα ειδα στο προφιλ σου οτι εισαι 19 χρονων....και νομιζα οτι μιλουσα σε ΕΝΗΛΙΚΑ τοση ωρα.πωωωωωωωωωωω και αν εμαθες οδηγηση (λεμε τωρα) απο τα 15 σου..μιλαμε για την απιστευτη εμπειρια των 4 ετων σε δυσκολες οδηγικες συνθηκες.. Να τη η ζηλια...μολις την εβγαλες...ωραιος!!! (Λες και σου ειπα οτι ξερω να οδηγαω καλυτερα απο εσενα...οτι δεν ξερεις να οδηγας επειδη δεν πηρες το διπλωμα μικρος...επειδη δεν πηγαινες σε αλανες να μαθεις πρωτα...whatever...) Θα μπορούσα να αλλάξω την ηλικία μου σε 30...και?Αυτό τι σημαίνει δηλαδή? BTW γιατί δεν ειμαι ενήλικας? Υ.Γ.Ξύδι φίλε μου
ntinosterpsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μενω Καστρια το λαδωμα δεν υπαρχει εδω....ναι εκανα αυτα τα 4 μαθηματακαι τελος, αυτος απλα συμπληρωνε την καρτελα μαλιστα περιμενα και 1 η 2 βδομαδες γι αυτο το λογο για να δωσω.Πληρωσα 480ε για ολα εκτος του λαδωματος λεφτα για λαδι δεν εδωσα ποτε μονο για λαδι μηχανης επισης σε αυτη τησχολη οδηγων εχει δωσει εξετασεις ολοοο το σοι... Επειδη μενω σε χωριο και εχω φιλους και απο τη πολη και απο χωριο θα σου πω το εξης που το ειδα και στη πολη και στο χωριο, ολα τα παιδια θελουν να οδηγησουν πρωτα μηχανακια και μετα αμαξια.Αυτοι που ξεκαυλωνουν και οδηγανε στην αλανα ξερουν οτι το Σαββατο θα κανω βολτα οι υπολοιποι απλα περιμενουν να αδραξουν την ευκαιρια μαλιστα μια φορα καποιοι γνωστοι μου που ελειπαν οι γονεις τους πηραν το δευτερο αμαξι και τουμπαρανε μεσα στη πολη (αμα εχεις ερθει καστορια θα καταλαβεις το γιατι) η μικρη πειρα μου μου δειδαξε οτι αμα θες κατι και ειναι απαγορευμενο τοσο πιο γλυκο ειναι...
mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Το λάδωμα έχει θετική σημασία ε? Οκ συγγνώμη τότε... Εμένα δεν μαρέσει να λαδώνω ουτε να πέφτω στα γονατα τον ΑΠΟΠΑΝΩ Αν ειναι να περασω θα περασω με την αξια μου και οχι με λαδωμα... Ειναι σα να μου λες οτι τελείωσα την σχολή μου (που σπουδαζω τωρα) με λάδωμα...ε οχι...αν ειναι να περάσεις να περάσεις επειδή το αξίζεις...όχι σαν κάτι ζώα που λαδώνουν και δεν ξερουν που πανε τα 4 μετα...βγαινουν στους δρομους και τους φοβασαι Τωρα θα μου πεις το άλλο...οτι υπήρχαν κάποιοι εξεταστές που δεν σε περνάνε με τίποτα, αν δεν τους λαδώσεις...αυτό αν δεν το δω με τα ματια μου δεν το πιστεύω... Θα σου δωσω μερικα παραδειγματα που το λαδωμα εχει "θετικη" ας πουμε σημασια... 1.το αμαξι θαναι μονιμα στο χωριο...με 10 κατοικους και 1 ακομα αμαξι (σου αρεσουν τα νουμερα ?).Ο,τι μαλακια και να κανει δεν θα χτυπησει κανενα...και σημαδι να βαλει καποιον γερο που λεει ο λογος... 2.Ο εξεταστης πρεπει να τα παρει αλλιως θα σε κοψει.Λες αν δεν το δεις με τα ματια σου δεν το πιστευεις.Δεν γινεται να το δεις με τα ματια σου..δεν προκειται να στο ομολογησει ο εξεταστης..μπορει να ειναι συνεννοημενος με τις σχολες οδηγων για να λενε αυτο το παραμυθι στους εξεταζομενους. Εχουν παρουσιαστει τετοια κρουσματα ομως.Δηλαδη εξεταστης να εξεταζει καποιον περαν της φυσιολογικης ωρας και διαδρομης μεχρι να κανει καποιο λαθος και να φαει ακυρο. Τελος μην συγκρινεις την σχολη που σπουδαζεις με την οδηγηση..στο ενα αν δεν σκαμπαζεις σκοτωνεις ανθρωπους..στο αλλο οχι.Δεν ειναι της ιδιας βαρυτητας... Ο λόγος που γίνονται τον ξέρεις φαντάζομαι ε? Μιλάνε κινητά, κοιτάνε αλλού...γενικά δεν κοιτάνε τον δρομο...δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο...εκτος του οτι μολις εμαθαν να οδηγουν και δεν ξερουν που πανε τα 4... Εξηγησε μου γιατι να μην βγω με τετοιο μυαλο στο δρομο? Γιατι ειμαι επικινδυνος? Μιλανε σε κινητα , πινουν καφεδες , δεν ξερουν τα σηματα , δεν ξερουν τους κανονισμους οταν υπαρχει ελλειψη σηματων , ειναι αφηρημενοι γιατι τους παρατησε η γκομενα , εχουν το στυλ "εεε ο γιατρος που παει...δεν θα τον αφησω" και αλλα πολλα... Τωρα ? μπορεις να τα φανταστεις ? Δεν είπα κάτι τετοιο..απλα το θεωρω πιο ευκολο μετα να μαθεις οδηγηση...προσωπικη αποψη Εγώ δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να μην ξέρουν τίποτα από το αυτοκίνητο και να πανε ετσι στην σχολή οδήγησης...τα βασικά θα τους τα μάθω... Όπως και με το σχολείο...οι γονείς/νηπιαγωγια σου μαθαιναν την Α-Β πριν πας δημοτικο...σου μαθαιναν να γραφεις το ονομα σου...να κανεις προσθεση...να μετρας μεχρι το 10...αυτο δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο?Ειναι κακο να σου μαθαινουν τα βασικά? Γιατι ? αν δεν ξερουν τιποτα και πανε στην σχολη οδηγων θα τους πεσει ο κωλος?Αυτος δεν ειναι ο ρολος της σχολης οδηγων ?Να σου μαθει απο τα βασικα μεχρι τα πιο προχωρημενα ωστε να μπορεσεις να παρεις σε πρωτη φαση το διπλωμα και σε δευτερη φαση να εξελιξεις βασει και των εμπειριων σου και του ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ την οδηγικη σου ικανοτητα στην πορεια... Φιλε μου δεν εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο σου (φανταζομαι)...στην αρχη (οπως και εγω) ειχα αγχος στα πρωτα μαθηματα...πιστευω οτι θα ηταν πολυ περισσοτερο σε αυτους που δεν ηξεραν τιποτα... Να το παλι το κολλημα με το ραλλι... Δεν μπορει να ειναι συνετος και προσεκτικος οδηγος? Κλιση μπορει να μην εχει για να γινει ραλλιστας οπως λες (το ανεφερα και εγω...ω ναι)...αλλα για να μαθει να οδηγαει ΣΩΣΤΑ (που το μαθαινεις με τα χρονια αυτο) δεν το θεωρω δυσκολο...προσωπικη αποψη παντα Δεν εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο του καθενος στην οδηγηση ??Ελπιζω να το πες για πλακα.Η οδηγηση ειναι μια συνεχη κατασταση οπου πρεπει να προβλεπεις καταστασεις και να παιρνεις αποφασεις (οσο το δυνατον πιο σωστες).Αν δεν πρεπει να στροφαρει οταν οδηγαει ποτε θα πρεπει ?!?!? Και ξαναλεω οκ να του μαθεις τα βασικα στην αλανα και στο χωραφι και στην βουνοπλαγια που δεν προκειται να πειραξει κανεναν (αν και ειμαι αντιθετος σε κατι τετοιο).Ο 12χρονος και ο 15χρονος νομιζεις οτι ειναι ωριμος?Ποσα και ποσα παιδια δεν εχουν παρει στην ζουλα το αμαξι μονοι τους μετα και κανουν μαλακιες?Μην μου πεις για σενα..μιλαω γενικα... Η οδηγηση θελει και ικανοτητες και ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των καταστασεων... Ακομη το πιστεύεις αυτό?ε?? Δηλαδή θα πηγαινα σε φιλο/γνωστο (δασκαλο οδηγησης) και θα του ελεγα ξερω να οδηγαω δεν χρειαζομαι πολλα μαθηματα...θα μου επαιρνε τα ιδια λεφτα με εναν ασχετο....ε??? οκ...κουνια που σε κουναγε αχαχαχαχα!!Με κανεις και γελαω παντως... Ωραιο παραδειγμα...πιο ακυρο δεν υπαρχει Δηλαδη η σχολη οδηγων κανει εκπτωσεις σε καποιον που εχει "προυπηρεσια" ??Ο ανθρωπος θα πληρωθει βασει νομου τα υποχρεωτικα μαθηματα..ειτε ΕΣΥ θελησεις να τα κανεις ειτε οχι.Αυτος πρεπει να τα πληρωθει γιατι οπως εχω πει και διακοσιοστη φορα..πρεπει να τα ΔΕΙΞΕΙ στο υπουργειο.Αν πληρωθει λιγοτερα λεφτα για τον χ,ψ, λογο και κοψει αποδειξη για το κανονικο ποσο των υποχρεωτικων μαθηματων...κακο του κεφαλιου του..την εταιρια του βαζει "μεσα". Γιατι δεν συγκρινεις ενα 15χρονο που εμαθε να οδηγαει και οδηγουσε 3 χρονια και εναν 20+χρονο που εμαθε να οδηγαει και οδηγουσε την ιδια διαρκεια...3 χρονια δηλαδη Ποιος θα το ξεχασει ποιο δύσκολα? Το καταλαβες το παραδειγμα ή το θες σε φραγκοδιφραγκα?ε?ε? Εχεις την λαθος αντιληψη οτι η οδηγηση ειναι κατι το οποιο μαθαινεται καλυτερα ..αν την μαθαινεις μικρος....Αν μπορεις να μου το αποδειξεις αυτο με επιχειρηματα θα παω πασο..οχι με επιχειρηματα του στυλ "φανταζομαι" , "πιστευω" , "εχω την εντυπωση". Κατα τα αλλα ο 20+ που θα μαθει να οδηγαει θα ναι πιο ωριμος στην οδηγηση του...γενικα μιλαω..γιατι η βλακεια και η μαλακια δεν εχει ηλικια...απλα μιλαμε για εναν νορμαλ ανθρωπο... Η οδηγηση δεν ειναι μονο τι ειναι τι και τι πενταλ παταω κλπ..ειναι ΚΡΙΣΗ , ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ...στον δρομο. Γιατι αυτοι ειναι οι πιο ξεκουτιαρηδες...αυτοι δεν ακουν τιποτα!!Πανε στη μεση μεση του δρομου...στριβουν και δεν αναβουν φλας...γενικα νομιζουν οτι οδηγανε νταλικα Οχι αυτοι που το πηραν μεγαλοι δεν θα μαθουν να οδηγανε...είναι το ίδιο παραδειγμα με το ποδηλατο...θα μαθεις να κανεις ποδηλατο αλλα οχι τοσο καλα οσο αν μαθαινες απο μικρος...οταν μαθεις κατι απο μικρος δυσκολα το ξεχνας πιστευω... Ποιοι ειναι ξεκουτιαρηδες? οι 20+ ? οι 30+ ? Εχεις παρανοησει με τις ηλικιες...Δεν μιλαμε για κανα 60αρη που βγαζει διπλωμα μιλαμε για νεους ανθρωπους...αν λεμε ξεκουτιαρηδες τους 25αρηδες για παραδειγμα..το χεσαμε και ψοφησε... Οι πλεον επικινδυνοι στον δρομο για μενα ειναι οι ταριφες , μεγαλη πλειοψηφια των γυναικων και οι μεγαλοι σε ηλκια 65 και ανω που δεν εχουν πλεον τα καταλληλα αντανακλαστικα.... Αααα και οι ανηλικοι Σου ανεφερα να μου πεις ποιο ειναι το συστημα και ο σωστος τροπος που δεν μας εμαθε ο πατερας μας... Δεν πεφτω στην παγιδα . Ο,τι και να σου πω θα μου πεις οτι στο εφαρμοσε με ευλαβεια και ο πατερας σου οταν σου μαθαινε στην αλανα οδηγηση Χωρίς πολλά αυτοκίνητα ηθελα να πω...δεν σε παει κατευθείαν στο κεντρο να οδηγήσεις... Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει σε ανηφόρα εκτός δρόμου...στην ασφαλτο είναι δύσκολο να σπινιαρει το αυτοκίνητο σε ανηφορα...σε εκτος δρομου ειναι πολυ μα πολυ πιο ευκολο...εκει μαθαινεις πολυ μα πολυ καλυτερα πως δουλευει ο συμπλεκτης και ποσο γκαζι πρεπει να πατησεις για να μην σπινιαρει Δεν ειμαι Αθήνα...βλέπω το λες συνέχεια και επιμένεις...λες και είσαι στην πιο γαματη πολη και στην πιο δυσκολη πολη για να οδηγησεις Δεν ειναι οι ιδες λακουβες στην ασφαλτο...αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αν μια λακουβα απο τη μια ακρη του δρομου στην αλλη δεν θα πας με ισιο το τιμονι...αλλα θα το στριψεις ωστε να ακουμπησει η μια ροδα πρωτα και μετα η αλλη...αυτα δεν τα μαθαινεις ποτε στην ασφαλτο οποτε σταματα να το κατηγορεις συνεχεια...οι off road ικανοτητες (δεν μιλαω σε μενα καθως ειμαι μικρος ακομα) ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι που θα πρεπει να ξερει ο ΣΩΣΤΟΣ οδηγος... Συγκρίνεις την παγωμενη ΚΑΤΗΦΟΡΑ αποτομη όμως...με παγωμενο δρομο της ασφαλτου...οκ 1.Δεν σε παει στο κεντρο ρε αδελφε..αλλα οταν εισαι σε μεγαλη πολη ακομα και σε προαστιο αν μενεις οπως εγω..οι περισσοτεροι δρομοι εχουν αυτοκινητα.Δεν εχει ανακαλυφθει ακομα η διακτινηση να σε πηγαινει στην ερημια στο μπαμ και να σε γυρναει στο μπαμ.Πρεπει αναγκαστικα να κινηθεις και σε δρομους με κινηση..και αυτο ειναι εν μερει καλο γιατι "τριβεσαι" σε καπως πραγματικες συνθηκες... 2.Λεω συνεχεια για αθηνα , γιατι εδω εμαθα να οδηγαω και εδω κινουμαι στο 90% της οδηγησης μου.Δεν ειπα οτι ειναι γαματη πολη , ουτε πιστευω οτι ειναι , αλλα δεν ειναι και ευκολη στην οδηγηση.... 3.Και ομως τετοιες λακουβες υπαρχουν.Το πως θα τις αντιμετωπισεις ειναι κοινη λογικη.Δεν θελει εκπαιδευση κομαντο. Και μαλιστα σε τετοια λακουβα επεσα και επαθα ζημια 400+ ευρω.Ηταν κατα πλατος του δρομου ...πανω σε φαναρι...δεν φαινοταν καν.Σκεψου τωρα να σταματησεις πανω στο φαναρι..ενω ειναι πρασινο...σε κεντρικο δρομο..για να πας την λακουβα λαου λαου... Αν πηγαινες με χαμηλη ταχυτητα την γλυτωνες..εγω πηγαινα με πολλα μιας και ερχομουν απο μακρυα και το πρασινο μολις ειχε αναψει και δεν εκοψα Ε την επομενη μερα την ειχανε κλεισει τα ζωα αλλα η ζημια ειχε γινει... 4.Λες οτι οι off road ικανοτητες ειναι σημαντικο κομματι ενος ΣΩΣΤΟΥ οδηγου?Γιατι ?Αν καποιος δεν γουσταρει να παει ποτε σε βουνο με αμαξι?Πρεπει να ξερει πως να καβαλησει τα βουνα?Εννοειται οτι υπερ καποιου να τα γνωριζει αυτα..αλλα δεν λες καποιον ασχετο και κακο οδηγο αν δεν τα γνωριζει. Ο αλλος μπορει να χει μικρο αμαξακι για την πολη..δεν εχει σκοπο να παει στο βουνο....πολλες περιπτωσεις...μην εισαι απολυτος. 5.Στην μεγαλη πολη (ειδες δεν λεω Αθηνα για να μην συγχιζεσαι) υπαρχουν τα παντα...οχι τοσο συχνα εντονα καιρικα φαινομενα οσο στην επαρχια αλλα και παλι.Εχω τυχει και σε παγωμενη ασφαλτο σαν συνοδηγος...και ο οδηγος για να διαπιστωσει αν ειναι παγος ή νερα..πατησε φρενο....και εγινε της κολασης...και εχω τυχει (ως οδηγος) σε παγωμενη κατηφορα μετα απο χιονοπτωση... Μην εισαι απολυτος σου ξαναλεω... Ζηλιας ειναι...που νομιζεις οτι εσυ που εμαθες στα 25 σου να οδηγας μπορεις να συγκριθεις με εναν που εμαθε στα 15 του (δεν μιλαω για τον εαυτο μου...υπαρχουν πολλοι καλυτεροι οδηγοι απο μενα που εμαθαν απο μικρη ηλικια και ειχαν παρει πιο πολλες φορες το αυτοκινητο...εγώ το παιρνω πιο πολυ μετα που πηρα το διπλωμα) Να τη η ζηλια...μολις την εβγαλες...ωραιος!!! (Λες και σου ειπα οτι ξερω να οδηγαω καλυτερα απο εσενα...οτι δεν ξερεις να οδηγας επειδη δεν πηρες το διπλωμα μικρος...επειδη δεν πηγαινες σε αλανες να μαθεις πρωτα...whatever...) Θα μπορούσα να αλλάξω την ηλικία μου σε 30...και?Αυτό τι σημαίνει δηλαδή? BTW γιατί δεν ειμαι ενήλικας? Υ.Γ.Ξύδι φίλε μου Το οτι εμαθα να οδηγαω στα 20+ δεν παει να πει οτι εγινας οδηγαρας..υπαρχουν αλλοι καλυτεροι απο μενα...που μπορει να εμαθαν στην ιδια ηλικια με μενα..ή και πιο μικροι. Δεν εχει να λεει... Εσυ πιστευεις οτι οποιος μαθαινει μικρος μαθαινει καλυτερα απο καποιον που μαθαινει ..πιο μεγαλος.Αυτο ειναι τελειως ανυποστατο....οπως σου πα..αν μπορεις να βρεις επιχειρηματα που να το στηριζουν θα συμφωνησω μαζι σου. Μην μου αρχιζεις για ποδηλατα και μαλακιες..και αυτα ιστοριες για αγριους ειναι... Η ενηλικιωση δεν εχει στανταρ ηλικια..σε αλλους ερχεται νωριτερα..σε αλλους αργοτερα...ο νομος για να καλυψει τον κωλο του εβγαλε τα 18 σαν μεσο ορο.... Εχω δει 15αρηδες με ωριμη σκεψη..και 30αριδες που η μαλακια πηγαινε συννεφο... Απο τα δικα σου λεγομενα δεν με πειθεις οτι εχεις ωριμη σκεψη και λογο και επιχειρηματα με συνοχη.Μην το παρεις προσωπικα , το λεω και σε αλλους ΥΓ: ελα να παμε μια κοντρα να δουμε ποιος θα βγαζει ξυδι απο τα αυτια χααχαχχα
Antwni Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Θα σου δωσω μερικα παραδειγματα που το λαδωμα εχει "θετικη" ας πουμε σημασια... 1.το αμαξι θαναι μονιμα στο χωριο...με 10 κατοικους και 1 ακομα αμαξι (σου αρεσουν τα νουμερα ?).Ο,τι μαλακια και να κανει δεν θα χτυπησει κανενα...και σημαδι να βαλει καποιον γερο που λεει ο λογος... 2.Ο εξεταστης πρεπει να τα παρει αλλιως θα σε κοψει.Λες αν δεν το δεις με τα ματια σου δεν το πιστευεις.Δεν γινεται να το δεις με τα ματια σου..δεν προκειται να στο ομολογησει ο εξεταστης..μπορει να ειναι συνεννοημενος με τις σχολες οδηγων για να λενε αυτο το παραμυθι στους εξεταζομενους. Εχουν παρουσιαστει τετοια κρουσματα ομως.Δηλαδη εξεταστης να εξεταζει καποιον περαν της φυσιολογικης ωρας και διαδρομης μεχρι να κανει καποιο λαθος και να φαει ακυρο. 1.Το ξέρεις φαντάζομαι το πραγματικο παραδειγμα που σε ενα νησι οπου ειχαν αυτοκινητα 2 ΑΤΟΜΑ και τρακαραν μεταξυ τους (δεν θυμαμαι ποιο νησι ήταν αλλά είναι πραγματικό γεγονος...φανταζομαι σαν πιο μεγαλος θα το ξερεις...) Οπότε δεν μου λέει κατι αυτό 2.Δεν εχω ακουσει ενα τετοιο γεγονος αρα δεν μπορω να εκφερω γνωμη... (''Τελος μην συγκρινεις την σχολη που σπουδαζεις με την οδηγηση..στο ενα αν δεν σκαμπαζεις σκοτωνεις ανθρωπους..στο αλλο οχι.Δεν ειναι της ιδιας βαρυτητας...'') Παλι ακυρος...παραφραζεις τα λογια μου...Δεν ειπα ποτε κατι τετοιο Το παραδειγμα ηταν μονο και μονο για να δειξω τη σημασια του λαδωματος και μονο αυτο (''Μιλανε σε κινητα , πινουν καφεδες , δεν ξερουν τα σηματα , δεν ξερουν τους κανονισμους οταν υπαρχει ελλειψη σηματων , ειναι αφηρημενοι γιατι τους παρατησε η γκομενα , εχουν το στυλ "εεε ο γιατρος που παει...δεν θα τον αφησω" και αλλα πολλα... Τωρα ? μπορεις να τα φανταστεις ?'') Είμαι επικίνδυνος επειδή μιλάω στο κινητό, πινω καφε, καπνιζω και ακουω μουσικη και ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ναι καταλαβα...τελικά είμαι πολύ επικίνδυνος... Ρε φιλε την παλεβεις? Σε ρωτησα γιατι ειμαι επικινδυνος και μου λες αυτα? Με εχεις δει να οδηγάω κι ολας? Αν θες να μιλησω για εμενα (για την σχολη οδηγων...που ειναι σημαντικη...κανεις λες και την θεωρω αχρηστη και οτι υπαρχει μονο για να παρεις ενα χαρτι)...ηξερα τα βασικα σηματα, ρωτώντας τον πατερα μου (και μην πεις ποια ειναι τα βασικα...αυτα που συναντάμε πιο συχνα στο δρομο...το στοπ, το απαγορευεται να στριψεις δεξια/αριστερα κτλπ) και πηγαίνοντας στην σχολή έμαθα και πολλά άλλα...πόσο ειναι το όριο της εθνικής οδού αν δεν υπάρχει πινακιδα...ποσο του αυτοκινητοδρόμου...ακομα και καποια αλλα με τρενα που ειναι σημαντικα σε καποια μερη (πχ εδω στην κρητη δεν υπαρχουν τρενα αλλά αν πρεπει να οδηγησης αθηνα θα πρεπει να τα ξερει φυσικα) Ωπα ωπα...τωρα που το ξαναδιαβασα το προηγουμενο ποστ μου προσθεσα ενα μην (''Εξηγησε μου γιατι να μην βγω με τετοιο μυαλο στο δρομο? Γιατι ειμαι επικινδυνος?'') Φυσικά και δεν πρέπει να βγεις με τετοιο μυαλο στο δρομο... Αν μπορείς να μου πεις γιατί ειμαι επικίνδυνος θα χαιρόμουν πολλοί Edit: Βασικά και να μου πεις δεν με ενδιαφέρει πλεον η αποψη σου... Όπως απολυτος είσαι στα λογια σου έτσι πρεπει να εισαι και στην οδήγηση Οπότε μακαρι να μην συναντηθούμε ποτέ... Γιατι ? αν δεν ξερουν τιποτα και πανε στην σχολη οδηγων θα τους πεσει ο κωλος?Αυτος δεν ειναι ο ρολος της σχολης οδηγων ?Να σου μαθει απο τα βασικα μεχρι τα πιο προχωρημενα ωστε να μπορεσεις να παρεις σε πρωτη φαση το διπλωμα και σε δευτερη φαση να εξελιξεις βασει και των εμπειριων σου και του ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ την οδηγικη σου ικανοτητα στην πορεια... Ας το βαλω με μεγαλα γραμματα μπας και το δεις καλύτερα...γιατι απο τα νευρα σου ούτε να διαβασεις δεν μπορείς Δεν είπα κάτι τετοιο..απλα το θεωρω πιο ευκολο μετα να μαθεις οδηγηση... (''Δεν εχει να κανει με το ποσο στροφαρει το μυαλο του καθενος στην οδηγηση ??Ελπιζω να το πες για πλακα.Η οδηγηση ειναι μια συνεχη κατασταση οπου πρεπει να προβλεπεις καταστασεις και να παιρνεις αποφασεις (οσο το δυνατον πιο σωστες).Αν δεν πρεπει να στροφαρει οταν οδηγαει ποτε θα πρεπει ?!?!?'') Όταν κανει μαθηματικες πράξεις!! Μιλάω για τα πρώτα μαθήματα...στα πρωτα μαθήματα σε κυριεύει το αγχος..πόσο μάλλον αν δεν ξέρεις τίποτα... Και ξαναλεω οκ να του μαθεις τα βασικα στην αλανα και στο χωραφι και στην βουνοπλαγια που δεν προκειται να πειραξει κανεναν (αν και ειμαι αντιθετος σε κατι τετοιο).Ο 12χρονος και ο 15χρονος νομιζεις οτι ειναι ωριμος?Ποσα και ποσα παιδια δεν εχουν παρει στην ζουλα το αμαξι μονοι τους μετα και κανουν μαλακιες?Μην μου πεις για σενα..μιλαω γενικα... Η οδηγηση θελει και ικανοτητες και ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των καταστασεων... Αυτογκολ Εχω δει 15αρηδες με ωριμη σκεψη..και 30αριδες που η μαλακια πηγαινε συννεφο... ( ''Εχεις την λαθος αντιληψη οτι η οδηγηση ειναι κατι το οποιο μαθαινεται καλυτερα ..αν την μαθαινεις μικρος....Αν μπορεις να μου το αποδειξεις αυτο με επιχειρηματα θα παω πασο..οχι με επιχειρηματα του στυλ "φανταζομαι" , "πιστευω" , "εχω την εντυπωση". '' ) Σου είπα όταν μάθεις κάτι μικρός δύσκολα το ξεχνάς... Μερικά παραδείγματα είναι το ποδήλατο, η Α-Β, η προσθεση, η αφαιρεση κ.α... (''Κατα τα αλλα ο 20+ που θα μαθει να οδηγαει θα ναι πιο ωριμος στην οδηγηση του...γενικα μιλαω..γιατι η βλακεια και η μαλακια δεν εχει ηλικια...απλα μιλαμε για εναν νορμαλ ανθρωπο...'') Και ο 15+ όχι ε? Ποιοι ειναι ξεκουτιαρηδες? οι 20+ ? οι 30+ ? Εχεις παρανοησει με τις ηλικιες...Δεν μιλαμε για κανα 60αρη που βγαζει διπλωμα μιλαμε για νεους ανθρωπους...αν λεμε ξεκουτιαρηδες τους 25αρηδες για παραδειγμα..το χεσαμε και ψοφησε... Οι πλεον επικινδυνοι στον δρομο για μενα ειναι οι ταριφες , μεγαλη πλειοψηφια των γυναικων και οι μεγαλοι σε ηλκια 65 και ανω που δεν εχουν πλεον τα καταλληλα αντανακλαστικα.... Αααα και οι ανηλικοι Οι ανήλικοι γιατί?Επειδή δεν έχουν δίπλωμα ε? Οι ''μεγάλοι''...(κανε ενα κοπο να διαβαζεις αυτο που σου quotaro...δεν ειναι δυσκολο...) Αλλά συνεχίζω και πιστευω ότι μεγάλος δεν μαθαίνεις να οδηγάς (και όταν λέω μεγάλος λέω 30+) Είναι η υπερβολική χαρά που πηραν το διπλωμα και δεν ξερουν που πανε τα 4... Αυτοί πρεπει να κοτσαρουν ενα τεραστιο Ν για να ξεχωριζουν... ''Δεν πεφτω στην παγιδα . Ο,τι και να σου πω θα μου πεις οτι στο εφαρμοσε με ευλαβεια και ο πατερας σου οταν σου μαθαινε στην αλανα οδηγηση :)'' Καμια παγιδα...σου ειπα οτι μου εμαθε τα βασικα μονο...απλα εσυ εισαι πολυ καχυποπτος Ημουν στα φαναρια πρωτος...με θαμπωνε ο ηλιος και δεν εβλεπα καλα το φαναρι...αναβει πρασινο και δεν το πηρα χαμπαρι...μολις αναψε ομως κατευθειαν η κορνα...κλασσικος ελληναρας...(εκει πρεπει να καθυστερησεις να ξεκινησεις για να του σπασεις τα νευρα επιτηδες) Τεσπα το περνάω αυτό...στο επόμενο φανάρι λέω θα ξεκινήσω κατευθείαν ρε μλκ...ηταν κατηφορα...βλεπω το φαναρι των πεζων και εγινε κοκκινο και λέω τωρα θα αναψει το δικό μας...αφηνω να τσουρλισει το αυτοκινητο αλλά ο δασκαλος μου παταει το φρενο...μου λέει δεν πρεπει να τσουρλάει το αυτοκινητο οταν εισαι στο φαναρι...αυτο το λαθος το κανει και ο πατερας μου (σε εθνικη ομως)...οταν παει να αναψει πρασινο (που ξερει απεξω ποτε αναβει πρασινο σε συγκεκριμενα φαναρια) 1.Δεν σε παει στο κεντρο ρε αδελφε..αλλα οταν εισαι σε μεγαλη πολη ακομα και σε προαστιο αν μενεις οπως εγω..οι περισσοτεροι δρομοι εχουν αυτοκινητα.Δεν εχει ανακαλυφθει ακομα η διακτινηση να σε πηγαινει στην ερημια στο μπαμ και να σε γυρναει στο μπαμ.Πρεπει αναγκαστικα να κινηθεις και σε δρομους με κινηση..και αυτο ειναι εν μερει καλο γιατι "τριβεσαι" σε καπως πραγματικες συνθηκες... 4.Λες οτι οι off road ικανοτητες ειναι σημαντικο κομματι ενος ΣΩΣΤΟΥ οδηγου?Γιατι ?Αν καποιος δεν γουσταρει να παει ποτε σε βουνο με αμαξι?Πρεπει να ξερει πως να καβαλησει τα βουνα?Εννοειται οτι υπερ καποιου να τα γνωριζει αυτα..αλλα δεν λες καποιον ασχετο και κακο οδηγο αν δεν τα γνωριζει. Ο αλλος μπορει να χει μικρο αμαξακι για την πολη..δεν εχει σκοπο να παει στο βουνο....πολλες περιπτωσεις...μην εισαι απολυτος. 1.Σκεψου το αγχος του πρωταρη αυτό όμως...και εγώ είχα φυσικά άγχος αλλά πιστεύω ότι του πρωταρη θα ειναι παραπάνω... 4.Ναι τα παραειπα λιγο...Ο σωστοτερος/καλυτερος (πες τον όπως θες) ειναι αυτός που θα εχει ΚΑΙ off road ικανοτητες... ''Εσυ πιστευεις οτι οποιος μαθαινει μικρος μαθαινει καλυτερα απο καποιον που μαθαινει ..πιο μεγαλος.Αυτο ειναι τελειως ανυποστατο....οπως σου πα..αν μπορεις να βρεις επιχειρηματα που να το στηριζουν θα συμφωνησω μαζι σου. Μην μου αρχιζεις για ποδηλατα και μαλακιες..και αυτα ιστοριες για αγριους ειναι...'' Αν δεν σου κανει αυτό που είπα εγω...βρες μου εσύ το αντίθετο...ότι καποιος μαθαινει καλυτερα μεγαλυτερος παρα μικροτερος... Και μην μου αρχίζεις να μου μιλας για ωριμοτητες και μαλακιες... ''Απο τα δικα σου λεγομενα δεν με πειθεις οτι εχεις ωριμη σκεψη και λογο και επιχειρηματα με συνοχη.Μην το παρεις προσωπικα , το λεω και σε αλλους '' Ε και εγώ μην νομίζεις οτι εχω αντιθετη γνωμη για σενα... Ένας 40αρης παιζει να εισαι που δεν εχει τι να κανει στη ζωη του και κραζει τους παντες...τον ενοχλουν ολοι και τα παντα...δεν εχει με τιποτα πιο σημαντικο να ασχοληθει στη ζωη του απο το να κραζει...όπως τώρα... Oh wait... ''ΥΓ: ελα να παμε μια κοντρα να δουμε ποιος θα βγαζει ξυδι απο τα αυτια χααχαχχα '' Βγαλε λιγη ακομα ζηλια ρε φιλε...και θυμο επισης... Με ατομο που συμπεριφερεται σαν αυτιστικο δεν νομιζω οτι μπορω να συνεχισω να μιλαω αλλο μαζι του...χασιμο χρονου... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ξέρεις τι λέει ο λαός ε? Μην μπλέκεις σε καυγά με ένα χαζό, θα πέσεις στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγάλης εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο. ακομα και ραλλιστας αν εισαι ...κρατα παντα πισινη. Ολοι ξερουμε..ολοι νομιζουμε οτι ειμαστε ραλλιστες..και οπως σου πα αν πας απο ΚΑΤ μερια..θα μετρησεις ποσοι σουμαχερ ειναι εκει περα... Οποτε σουμαχερ μην προσβαλλεσαι τοσο ευκολα... Βγαζω ζηλια και θυμο ?? χαχααχ να ζηλεψω τι ? εσενα ή τις οδηγικες σου ικανοτητες? Δοξα το θεο και να οδηγαω ξερω , και αμαξι εχω , και διπλωμα κλπ. Δεν εχω παραπονο. Παρολα αυτα δεν ειμαι σκοτωστρας και ξερω να οδηγαω σε ικανοποιητικο βαθμο. μαλλον δεν εχεις κυκλοφορησει αρκετα...Δεν εχεις χιλιομετρα που λεμε εμεις οι οδηγοι χαχαχα ξερεις σε μας που δεν καναμε θητεια στην αλανα !! Αποχωρώ (με ενα video πρώτα...μην με λες τζαμπα ραλλιστα) ...έχεις φαει και ignore να μην σε πετυχω παλι με κανενα επικο ποστ σου...γιατι με κουρασες αρκετα... Καληνύχτα! Επεξ/σία 9 Απριλίου 2013 από Antwni
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα