Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ASUS Crosshair V Formula (Εμπειρίες)

overviewdo.jpg

Μιας και υπάρχει αρκετή κουβέντα για το πως μπορούμε να υπερχρονίσουμε τον επεξεργαστή μας σε μία από τις κορυφαίες μητρικές όπως η ASUS Crosshair V Formula, ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να μην χρειάζεται να τα λέμε συνέχεια και να μπορούμε να ανταλλάζουμε εμπειρίες σχετικά με αυτήν. Μιλάμε για το 990 Chipset, οπότε πάνω κάτω τα πράγματα θα είναι παρόμοια και σε άλλες μητρικές διαφορετικού κατασκευαστή που υλοποιούν το 990.

Σε γενικές γραμμές το Overclock ήταν πολύ εύκολο μπορώ να πω.

Πριν δώσω τις ρυθμίσεις που έχω, πρέπει να έχουμε περάσει το τελευταίο BIOS. Για την ώρα είναι το 1703.

Ρυθμίσεις - Screenshots από BIOS.

Όπως φαίνεται, έχει οριστεί η συχνότητα των μνημών στα 1600MHz. Αυτή είναι η συχνότητα των δικών μου μνημών. Το Turbo έχει απενεργοποιηθεί. Το FSB δεν έχει αλλάξει για να φτάσω τα 4.6Ghz που στην περίπτωση μου είναι ότι καλύτερο σε αναλογία τάσης (θερμοκρασία) / συχνότητα με πολλαπλασιαστή x23
img0546gl.jpg

Απενεργοποιούμε οτιδήποτε έχει να κάνει με διαχείριση ενέργειας, αυτόματο Overclock, Spectrum, κλπ.
Στο CPU έχω εφαρμόσει τάση όπως φαίνεται και παρακάτω, 1.380V.
Στο CPU/NB έχω δώσει 1.400V. Αυτήν τη τάση την "έκλεψα" από τη μητρική, δεν την σκέφτηκα μόνος μου. Είδα πόσο βάζει η μητρική στο Auto τη τάση και πήγα και την κάρφωσα. Γενικά προτιμώ όταν δω ότι είμαι σταθερός, να "κλέβω" τις τάσεις που βάζει η μητρική σε ότι αφορά CPU και Chipset και να τις ορίζω Manual.
img0547vo.jpg

Τις μνήμες επειδή τις δουλεύω Default, δηλαδή στα 1600MHz με τα Timings που δίνει ο κατασκευαστής, έχω βάλει και την τάση που ορίζει ο κατασκευαστής. (Παρακάτω θα δούμε ότι έχω πειράξει μερικά Timings, αλλά είναι ψιλά γράμματα και δεν θα το αναλύσουμε προς το παρόν).
img0548wp.jpg

Εδώ τα Settings από τις μνήμες:
img0551wj.jpg
img0552pr.jpg

Εδώ οι τάσεις, είναι στο Auto:
img0549pp.jpg

Το Load Line Calibration, προτιμώ να μην το έχω στο τέρμα. Θέλω τα VRMs να είναι πιο χαλαρά όσο γίνεται. Είναι πιθανό και με λιγότερο LLC να είμαι σταθερός, αλλά από τη στιγμή που είμαι μία σκάλα πριν το  τέρμα, μου αρκεί.

img0553an.jpg

Οι τάσεις είναι οι παρακάτω με αυτό το σετάρισμα. Σαφώς για να τις δούμε, θα πρέπει να κάνουμε Save, να βγούμε από το BIOS και να μπούμε ξανά.
img0550pk.jpg

Τέλος, μετά από 5 ώρες στρεσαρίσματος (ναι, και εγώ το λυπάμαι, αλλά τι να κάνουμε; :) ), τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Η τάση του CPU, δεν έχει μεγάλο εύρος διακύμανσης και οι θερμοκρασία των πυρήνων δεν ξεπέρασε τους 53.7C, με θερμοκρασία δωματίου 18-20C. Η τάση που αναφέρεται ως σκέτο CPU, δεν είναι αρκετά ακριβής, καθώς μετράει από τη μητρική. Οπότε μπορεί να υπάρχουν αποκλείσεις ακόμα και 10C από μητρική σε μητρική.
(Κάντε κλικ στην εικόνα, για να την δείτε πιο μεγάλη και καθαρή)
56074101512292123698711.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ ωραία μητρική την είχα και εγώ παλιά και μετά πήρα την Ζ έκδοση , δεν είχα κανένα πρόβλημα και με τις δύο ειδικά το overclock πολύ απλό.

Δημοσ.

Με τη Z η καλή φάση είναι ότι έχεις EFI. Εγώ δυστυχώς δεν έχω... :(

ASUS... Η Apple των PC. Τσιγκουνεύεται να σου δώσει πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...