algait Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παίδες. Χθες το απόγευμα είχα αφήσει το αμάξι μου έξω από ένα φιλικό σπίτι και κάποιος με τράκαρε και έφυγε. Έχω μάρτυρα που συγκράτησε την πινακίδα του αυτοκινήτου. Το θέμα μου όμως είναι πως ήμουν διπλοπαρκαρισμένος. Αν καλέσω την τροχαία για να καταγράψει το συμβάν θα έχω πρόβλημα λέτε; Η ζημιά δεν είναι μεγάλη (ένα χτύπημα σχετικά μικρό στο μπροστινό φτερό). Αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσω; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Haldol Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δε μπορείς να καλέσεις την τροχαία να καταγράψει τίποτα. Αφού έφυγες. Δεν υπάρχει συμβάν προς καταγραφή. Επίσης, το να κυνηγήσεις τον άλλον που σε χτύπησε ενώ είχες διπλοπαρκάρει (!) λέγεται θράσος. 6
algait Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Ποιος είπε ότι έφυγα από το σημείο;;; Επίσης το γεγονός ότι διπλοπάρκαρα, σημαίνει ότι νομιμοποιείται ο καθένας να πέφτει επάνω μου; Παρακαλώ αν έχει κανείς άποψη για το ερώτημά μου ευχαρίστως να την διαβάσω.
Ntinaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 αν τον ειδε κανεις θα σε πληρωσει εσυ λογικα θα πληρωσεις τη κληση για το παρκαρισμα. 1
Haldol Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Να έχεις υπόψιν σου ότι ο άλλος μπορεί να σε ταλαιπωρήσει πολύ. Φυσικά και δε νομιμοποιείται να πέσει πάνω σου, αλλά από την άλλη μπορεί να υποστηρίξει ένα σκασμό πράγματα. Από το ότι ήσουν παρκαρισμένος μετά από στροφή οπότε και δε φαινόσουν νωρίς― άρα και δεν πρόφτασε να σταματήσει, μέχρι ότι θέλεις. Εννοείται πως και η ασφάλειά του με το που θα μυριστεί τη δουλειά, ότι δηλαδή... έπεσε πάνω σε διπλοπαρκαρισμένο όχημα, θα «αναλάβει δράση». Εύκολα θα βρεθείς στα δικαστήρια (ανάλογα και του τι ποσά παίζονται). Και να κερδίσεις εσύ στο τέλος, πάλι χαμμένος θα βρεθείς. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οπότε αφού έκανες που έκανες τη μ*λακία, παράτα το, στο είπα και πριν. Δεν είναι υπόθεση «ήταν όλα οκ, με κοπάνησε και έφυγε αλλά έχω μάρτυρα». Ένα φτερό σου χτύπησε, φτιάχνει με 100-150 ευρώ. Αρκετά λιγότερα από το να... «βρεις το δίκιο σου» (το ποιο?) σε κάτι τέτοιο. 6
spacefart Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 βρες τα στοιχεια του απο την πινακιδα που συγκρατησαν.. και επικοινωνησε μαζι του να δεις αν τα βρειτε 1
mphxths Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Και παντα εχει σημασια και τι διπλοπαρκαρισμα μιλαμε...γιατι αν ησουν μεσα (εν μερει τελοσπαντων) στην λωριδα κινησης...μπορεις να του πεις "νομιμοποιεισαι να με τρακαρεις?".Ε αυτος δεν υπολογισε οτι θα βρει παρκαρισμενο στην μεση του δρομου .Οχι οτι δεν θα επρεπε φυσικα να τσεκαρει τα παντα ενω κινειται στον δρομο..αλλα και παλι..μπορεις να του ριξεις απολυτο φταιξιμο? Αν βγω δηλ στην μεση της εθνικης και με παρει αμπαριζα κανα αμαξι , θα του κανω μηνυση γιατι με πηρε μαζι του??Λες να περιμενε να κυκλοφορει κανεις πεζος εν μεσω εθνικης ?Οχι οτι θα πρεπε να με χτυπησει αλλα θα μπορουσε υπο συνθηκες να το αποφυγει..αλλα και παλι... Στην τελικη ειναι μικρη η ζημια απο ο,τι λες οποτε μην το κουρασεις... 1
Waldo_Vrs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Θα έχει πρόβλημα γιατί ήταν παράνομα σταθμευμένος στο δρόμο. Εν μέρη θα αποζημιωθεί για το φτερό γιατί ο άλλος έπεσε σε ακινητοποιήμενο όχημα, έτσι πάει, ακόμα και αν είσαι παράνομα κάπου αραχτός ( στα πλαίσια της λογικής όχι να είσαι στη μέση της εγνατίας ας πούμε)...αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να υποστηρίξει ο άλλος οδηγός μετά. Μπορεί το τόσο να το κάνει τόσο, ότι ήταν πιο έξω, τρόμαξε που είδε ξαφνικά αμάξι στη λωρίδα μέσα και του προκάλεσε ψυχική οδύνη και κτλ κτλ. ούτε μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να ακούσεις. Αλλά το φτερό θα το πάρεις 100%
kalogeros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Στην καλύτερη θα πάτε στα δικαστήρια, τα οποία θα σας καταλογίσουν συνυπαιτιότητα. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται το ποσοστό της συνυπαιτιότητας του καθενός, ανάλογα των συνθηκών του ατυχήματος. Όλα αυτά, εφόσον ο άλλος έχει ασφαλισμένο το όχημά του. Φίλε TS, το να έχεις τη φωλιά σου χεσμένη και να ζητάς και τα ρέστα, είναι τουλάχιστον θράσος. Κάτσε όμορφα και ήσυχα στα αβγά σου, φτιάξε τη ζημιά σου μόνος σου και κοίτα το πάθημα να σου γίνει μάθημα. 5
ikaruga24 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Φυσικα και δεν αξιζει να το ψαξεις το θεμα. Πρωτον γιατι εφταιγες και δευτερον αν γιατι με λιγα ευρω την ζημια σου την φτιαχνεις. Σιγουρα με πολυ λιγοτερα απο οσο θα σου κοστισει να διακυνδινευσεις να σε τρεξει αυτος που σε χτυπησε στα δικαστηρια. Οπως ηδη ειπανε ας σου γινει το παθημα, μαθημα. Και εγω εχω κανει μαλακιες αλλα τουλαχιστον μετα δεν εψαχνα να βρω τον φταιχτη σε καποιον αλλον. Κοιτουσα καλα τον καθρεφτη και εριχνα και 2-3 μουτζες για τη μαλακια μου (συνδιαστικα με τα λεφτα που πληρωνα για την επιδιορθωση). 1
Candlemass Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δηλαδή αν του μείνει κανενός το αμάξι από βλάβη στο δρόμο πρέπει να πέφτουν τα άλλα ζώα επάνω του; Τα πράγματα είναι απλά : Όποιος πέσει πάνω σε ακινητοποιημένο αμάξι το πληρώνει.- Ας κρατούσε απόσταση ασφαλείας/ας μην έτρεχε, ώς όφειλε, για να μην γινόταν το τρακάρισμα. Από κει και πέρα, αν το πάτε δικαστικά, ο άλλος θα σου πληρώσει το κόστος επισκευής και εσύ ίσως πληρώσεις πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα, εάν αποδειχθεί με κάποιον τρόπο ότι όντως ήσουν διπλοπαρκαρισμένος. Πέρα από τα νομικά, έχει καταντήσει αηδία το θέμα με τα διπλοπαρκαριμένα, μακάρι να λειτουργούσε καμμιά τροχαία και να τα σήκωνε όλα. Εύκολο χρήμα... 4
kalogeros Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δηλαδή αν του μείνει κανενός το αμάξι από βλάβη στο δρόμο πρέπει να πέφτουν τα άλλα ζώα επάνω του; ... Άρθρο 29 παράγραφος 3 του Κ.Ο.Κ. Eάν όχημα ακινητoπoιηθεί αναγκαστικά επί τoυ oδoστρώματoς από βλάβη ή άλλη αιτία, o oδηγός τoυ υπoχρεoύται να καταβάλλει κάθε πρoσπάθεια να τo μετακινήσει εκτός τoυ oδoστρώματoς, και, αν δεν μπoρεί, να τoπoθετήσει αμέσως την κατ’ άρθρo 81 τoυ παρόντoς Kώδικα τριγωνική πινακίδα σε απόσταση 100 τoυλάχιστoν μέτρων πίσω από τo όχημα ή την ειδική πρoειδoπoιητική συσκευή σε κατάλληλη θέση και κατά τη νύκτα να έχει αναμμένα τα φώτα θέσης. Όπως καταλαβαίνεις, σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει με κάποιον τρόπο να προειδοποιήσεις τα προαναφερθέντα ζώα, ώστε να μην πέσουν πάνω στο όχημά σου. Τα πράγματα είναι απλά : Όποιος πέσει πάνω σε ακινητοποιημένο αμάξι το πληρώνει.- Αυτό από πού ακριβώς προκύπτει; 2 2
mphxths Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 @candlemass ακριβως ο,τι ειπε ο "καλογερος" ...αν παθεις βλαβη...το τραβας στην ακρη , και αν δεν γινεται τριγωνακι και φωτα.... Δηλαδη κανεις ο,τι προβλεπει ο νομος...απο κει και περα αν ο αλλος ειναι ζωον και πεσει πανω του..εσυ αν και ακινητοποιημενος επι του οδοστρωματος...εισαι "νομιμος" μιας και ελαβες τα προαναφερθεντα μετρα και σε πληρωνει... "οποιος πεσει σε ακινητοποιημενο οχημα πληρωνει" ?? Δηλ αν παω και βαλω το αμαξι μου καθετα στην εθνικη οδο..θα με πληρωσουν?Πολυ γενικο και λαθος αυτο που εγραψες.... Τελος οπου μπορουμε να γλυτωσουμε δικηγορους..το κανουμε. Δηλ αν η ζημια κανει π.χ. 100 και θες να διεκδικησεις το ποσο δικαστικα...ξερεις ποσο παει η ταριφα του δικηγορου να παραστει σε δικη ?Η νομιμη ταριφα παντα... 350 ευρω....(το χω σχετικα προσφατο και το θυμαμαι)... Αν θες να γλυτωσεις 100 ευρω και να σκασεις 350...δεν θεωρω οτι ειναι ο,τι καλυτερο... Να μιλαγαμε για βαρια ζημια χιλιαρικων...τοτε να μιλησουμε σε αλλη βαση....
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 η εθνικη οδος εχει κατωτερο οριο 50χλμ/ωρα. οι αλλοι δρομοι δεν εχουν.
Candlemass Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δηλαδή αν δεν τον προειδοποιήσεις δεν θα το δεί το εμπόδιο ε; Αν ήταν τοίχος θα έπρεπε να τον προειδοποιήσεις για να μην πέσει πάνω; Αυτό από πού ακριβώς προκύπτει;Εάν σε ενδιαφέρει μπορείς να το ψάξεις περαιτέρω σε τροχαία/ασφαλιστικές/δικηγόρους ή και στο google, όπως π.χ. σ' αυτό το pdf που αναφέρει συνυπαιτιότητα 50-50 για παράνομο παρκάρισμα. Ήξερα για 100% εις βάρος του κινούμενου οχήματος, λόγω εμπειρίας γνωστού παλιότερα, τώρα μπορεί να το έχουν αλλάξει... Αλλά καλή τύχη στο να αποδείξεις ότι είχε παρκάρει και δεν είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο ή υγείας. Αυτός θα πληρώσει πρόστιμο για το... τρίγωνο και εσύ θα του φτιάξεις το αμάξι... Και για να μην παρεξηγούμαι, δεν υπερασπίζομαι τους σταρχιδιστές που τα παρατάνε όπου γουστάρουν. Απλά λέω ότι το hit n' run είναι πολλαπλάσια κατακριτέο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα