Προς το περιεχόμενο

Debian Wheezy Kernel Panic


soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, καλή χρονιά και καλό τέλος των ημερών... to the point now

Επισυνάπτω αυτό που συμβαίνει at random, εννοώντας ότι δεν εξαρτάται από κάτι που κάνω ή ανοίγω ή αλλάζω.
Η εγκατάσταση είναι debian wheezy, αλλά το πρόβλημα υπήρξε και σε σύντομες δοκιμές min14, και mageia2, πράγμα που φαίνεται να δείχνει προς τον kernel. Επίσης ενώ στην εικόνα αναφέρει kwin, σε άλλα panics έγραφε firefox π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα καθαρό δίσκο, έκανα minimal εγκατάσταση debian stable (προχθες κατεβασμένο). Reboot στο νέο σύστημα, ενημέρωση sources σε wheezy (στόχος είναι το stable που έρχεται να διατηρηθεί), upgrade καθ' αυτόν τον τρόπο. Εγκατάσταση nouveau, iceweasel, flash, στήσιμο fstab, εγκατάσταση kde (βασικό πακέτο debian), επανεκκίνηση σε γραφικό περιβάλλον. Όλα οκ, full hd video σε dragon player χωρίς glitches για πρώτη φορά στο pc (windows, mint, ubuntu δε).

Μετά από κάποιο διαστημα και πλέον ανα κάποια, μη προβλέψιμα διαστήματα, panic!

Το σύστημα:
ΜΒ: Gigabyte 965P-DS4 rev.1
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
RAM: 4x1gb DDR2
GPU: XFX Geforce 9600GT
Ένας sataII 250άρης του συστήματος και 2x1tb για data

Δύο οθόνες DVI σύνδεση στην κάρτα.


Αυτό το πρόβλημα μοιάζει με το δικό μου. Λέει το έλυσε απενεργοποιώντας C1E και speedstep στο BIOS. C1E απενεργοποίησα το άλλο δεν το βρήκα στο BIOS αλλά πρέπει να χει να κάνει με κάτι στοn kernel, δεν έχω πολύ χρόνο να το ψειριάσω, ελπίζω με τη βοήθειά σας να καταφέρω κάτι.

ευχαριστώ
 



YkewvJ7.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω γιατι μυριζομαι hardware προβλημα?Διοτι αν το κανει και με αλλες διανομες..και σε τυχαιες στιγμες..μονο ετσι εξηγειται.

 

Ριξε ενα τσεκ στα 3 κλασικα .... επεξεργαστη (τρεξε κανα burn test) , μνημη (memtest) και δισκο (hdd sentinel , hdtune σε windows αυτα) για να δεις σε τι φαση βρισκονται....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

jim_p γιατί είδα ότι (και καλά) έγινε stable. Γενικά για καλύτερη αντίληψη της κατάστασής μου: λόγω σχολής, είχα και δούλευα windows (όχι, δε γίνεται η σχολή μου με linux, άλλη κουβέντα αυτή) και έχω χάσει επαφή αρκετά. Πλεον που τελειώνω, έχω το laptop στην ανάγκη, και λέω να ξαναβάλω linux μια και καλή.

Ποιον driver προτείνεις; Οι propriatary τρεχουν επίσης αλλά πάλι κρασάρει, πλέον χωρίς να εμφανίζει έστω τα παραπάνω και με τους vesa nv είχα καταλήξει αντιlinuxικός παλιότερα.
Θέλω 3d accelaration. Αν δεν μπορώ να έχω σταθερό σύστημα και 3d accelaration, θέλω να τρέχω χωρίς προβλήματα fullhd  video. Αλλιώς δεν έχει χρήση πλέον το desktop, το laptop είναι 6 χρόνια νεώτερο.

mphxths thanks θα τα τσεκάρω (δεν έχω win στο μηχάνημα για τα τελευταία)

πολλά edit, διαβαστε αλλη μια μήπως βγάλει νόημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε τον driver της nvidia, οχι για θεματα σταθεροτητας κλπ, για θεματα αποδοσης της καρτας σου. Και για να μην την καψεις (frequency scaling).

Για το kernel panic δεν εχω να προτεινω κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορει να ειναι οντως hardware error

απο κει και περα δοκιμασε να βαλεις στην γραμμη του grub τις επιλογες noapic nolapic

σου βγαζει panic καμια φορα αν προσπαθεις να κανεις reboot?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου βγαζει panic σε τυχαία φαση αφού έχει τρέξει και δουλεψει άψογα το σύστημα (να μην έχει errors το /var/log/Xorg.0.log ή πώς το λένε)

βέβαια τώρα έχει κάποια ώρα που δεν έχει συμβει κάτι, και άρχισε άλλα, κάνει dim και μπαίνει σε αναμονη η οθόνη σε ένα λεπτό, κι ας ρυθμίζω αλλιώς, αλλά αυτό είναι φρέσκο, τώρα το ψάχνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανονικά. Δεν ανέφερα γιατί νομιζα ήταν σαφές. Θα μπορούσες να δουλέψεις στο pc χωρίς να αντιληφθείς πρόβλημα. Και καποια random στιγμή κράσαρε. Αλλα τακτικα, 2ωρο δεν έκλεινες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το noapic δεν άλλαξε κάτι, δοκιμάζω και nolapic αλλά καλού κακού να γράψω τις παραμετρους της γραμμής του πυρήνα στο edit του grub

 

ro quiet nomodeset nouveau.modeset=0


πλεον έχω τον proprietary της nvidia, καλά μου βρωμάει το nouveau ή άσχετο;

(ευχαριστώ γενικώς για τη βοήθεια, θα λείπω από το pc αυτές τις μέρες, είδωμεν)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με noapic και nolapic, έχω uptime πάνω από 17 ώρες αυτήν τη στιγμή. Πολύ καλό αυτό, thanks rearshooter.

Αλλά... Το σύστημα έχει γίνει αρκετά αργό. Full HD βίντεο πλέον για κανένα λόγο, και που και που αργεί ακόμα και όταν απλά εισάγω κείμενο. Όταν κολλάει έτσι ακούγεται σα να δουλεύει ο δίσκος, θέμα μνήμης; Θα ψάξω και για memtest και θα δοκιμάσω αλλιώς τις παραμέτρους του grub. (τα γράφω για να τα θυμάμαι κι εγώ τι έχω κάνει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα widget για θερμοκρασίες το οποίο έδειχνε τους δυο πυρήνες και την gpu και όταν ο υπολογιστής κράσαρε, ποτέ δεν ανεβαίναν σε κάτι υπερβολικό. Btw, πλεον με τα noapic nolapic δεν καταγράφει καν τις δυο από τις τρεις θερμοκρασίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...