Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το Fujitsu Siemens esprimo v6545και θέλω να αλλάξω την οθόνη του. Εψαξα στο Internet και βρήκα δυο τύπων οθόνες για το laptop μου. Την glossy και την Matte. Ποια ειναι η διάφορα τους; Ποια ειναι καλύτερη;

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Μπορείς να γράψεις κατασκευαστή και part number για κάθε οθόνη που βρήκες και είναι συμβατή με το συγκεκριμένο, να σου πώ ποια είναι η καλύτερη ποιοτικά?

Να ξέρεις επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αλλάζουν (πάνε) πακέτο η οθόνη μαζί με inverter (κάθε οθόνη μπρεί να θέλει και τον αντίστοιχο inverter για να παίξει).

Δημοσ.

Χμμμ, στο ebay που έριξα μια ματιά με την παραπάνω περιγραφή όντως φαίνεται να υπάρχουν δυο τύποι οθονών.. Το καλύτερο για εμένα βέβαια θα ήταν να λύσεις το πλαίσιο της οθόνης και να δεις το part number από την υπάρχουσα ώστε να είσαι 1000% σίγουρος για το τι θα παραγγείλεις (την έχω πάθει μερικές φορές για αυτό στο λεω).

Από εκεί και πέρα αυτή που έχει πάνω ο φορητός τι είναι; Αν είναι γυαλιστερή είναι η λεγόμενη glossy όπου καθρεφτίζεσαι μέσα της. Η matte είναι όπως υποδηλώνει και το όνομα της ματ και δεν έχει αντανακλάσεις άρα είναι και πιο ξεκούραστη και λιγότερο ενοχλητική με κόντρα φωτισμό. Περι ορέξεως βέβαια.....

Κοίτα αρχικά το p/n όπως σου είπα και πράτεις αναλόγως.

Δημοσ.

Η διαφορές :
Η Glossy είναι πιο φωτεινή αλλά γυαλίζει,και τα μαλλιά σου φτιάχνεις άμα θες.
Η Matte είναι mat,είναι λιγότερο φωτεινή αλλά δεν γυαλίζει!

Τα παλιά laptop (φίλος μου είχε laptop ίδιας εταιρίας και σειράς esprimo με Vista και είχε matte....) Αν όντως έχει ματ οθόνη τότε πάρε ματ για σίγουρα!

Δημοσ.

Matte έχει το laptop μου. Να ρωτήσω κάτι ακόμη. Μπορώ να αλλάξω και την καλωδιοταινία της οθόνης; Η καλωδιοταινία υπάρχει σε κάποιο κατάστημα εδώ, η πρέπει να το αγοράσω μέσω eBay;

Δημοσ.

Εχει κ αυτή πρόβλημα; Δεν ξέρω αν θα βρεις εδώ αλλα κ πάλι μέσω ebay καλύτερη τιμή θα πετύχεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοιγω καινουργιο τοπικ. αλλαξα την οθονη του λαπτοπ (της υπογραφης μου) με μια αλλη ενος λαπτοπ sony.εγω ειχα glossy οθονη αλλα μαλλον τωρα εβαλα matte ,επρεπε να ειχα βαλει και το inverter της καινουργιας οθονης? μου φαινεται λιγο σκοτεινη η οθονη σε σχεση με την παλια μου! ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να μην ανοιγω καινουργιο τοπικ. αλλαξα την οθονη του λαπτοπ (της υπογραφης μου) με μια αλλη ενος λαπτοπ sony.εγω ειχα glossy οθονη αλλα μαλλον τωρα εβαλα matte ,επρεπε να ειχα βαλει και το inverter της καινουργιας οθονης? μου φαινεται λιγο σκοτεινη η οθονη σε σχεση με την παλια μου! ευχαριστω!

με τα κάποια πλήκτρα(fn + F7 & F8)δέν θυμάμαι και πολύ καλά τι έχoυν τα sony, ρυθμίζεται η φωτεινότητα της.

το έχεις κάνει;;

κανονικά επρέπε να βάλεις το δικό της,δέν είναι όλα τα ίδια Inverter.έχουν διαφορές μεταξύ τους

Επεξ/σία από coolerman
Δημοσ.

εχω ρυθμισει την φωτεινοτητα στο φουλ αλλα και παλι! θα το ξανανοιξω μεσα στις επομενες μερες να βαλω το αλλο inverter μπας και στρωσει ! αν και αρχιζω να πιστευω οτι απλα η οθονη ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτη που ειχα!

Δημοσ.

εχω ρυθμισει την φωτεινοτητα στο φουλ αλλα και παλι! θα το ξανανοιξω μεσα στις επομενες μερες να βαλω το αλλο inverter μπας και στρωσει ! αν και αρχιζω να πιστευω οτι απλα η οθονη ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτη που ειχα!

καλά θα κάνεις να βάλεις το δικό της.

επίσης να ξέρεις τα glossy πάνελ είναι ποιό πολύ εντός σπιτιού,ενώ τα Matte είναι για εξωτερικούς χώρους!(λόγο ηλιου και συναφή)

αλλά και στίς 2 περιπτώσεις δέν μπορείς να πεις ότι "απαγορεύεται" να το χρησιμοποιήσεις και αντίστροφα ^_^

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...