Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε όλους

άλλαξα σήμερα το παλιό μου σύστημα με αυτήν τη μητρική μαζί με τον AMD FX 6300 και 2x4gb μνήμες Crucial DDR3 1600MHz Ballistix.

δε λέω έκατσε καλά με την πρώτη, πολύ καλύτερο από τον παλιό μου υπερχρονισμένο Q6600, αλλά έχω κανα δυο προβληματάκια.

πρώτον το speedfan ενώ διαβάζει θερμοκρασίες, και ταχύτητες ανεμιστήρων δεν μπορεί όμως να τους ρυθμίσει τη ταχύτητα, οκ μικρό αυτό το κακό..

το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ζεσταίνει υπερβολικά το northbridge, με ένα απλό search που έκανα είδα ότι είναι κοινό πρόβλημα των AMD chipsets, διάβασα ότι χτυπάνε κάτι 80άρια και φρικάρισα, και πάλι καλά δηλαδή που το δικό μου σταματάει στους 56-58

έχω κρατήσει την παλιά υδρόψυξη που είχα περισσότερο λόγω ησυχίας και όχι για υπερχρονισμούς και τέτοια, δεν θα το πειράξω, την έχω όμως μόνο στο cpu και την κάρτα γραφικών (μια 9800FX) δεν έχω βάλει όμως υδρόψυξη στο northbrigde, αν και έχω water block γι αυτό επειδή το θεώρησα περιττό πριν το δοκιμάσω...άτιμη AMD

δεν ταιριάζουν όμως οι τρύπες στη μητρική οπότε με βλέπω για πατέντες πάλι...

ή να μην κάνω τίποτα και να το αφήσω έτσι; έρχεται και καλοκαίρι με 40 βαθμούς...εσείς τι θα κάνατε;

Δημοσ.

Μηπως ειναι λαθος ενδειξη?

Κατεβασε το SpeedFan 4.49 (διορθωνει ενα σχετικο bug)

Υπαρχουν και αλλα προγραμματα, οπως το HWMonitor, HWINFO κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λάθος ένδειξη όχι, στην πραγματικότητα δεν φαίνονται σε κανένα πρόγραμμα οι 60 βαθμοί.

φαίνονται στο χέρι όταν το αγγίζω και μετρήθηκαν πάνω στην ψύκτρα με ξεχωριστό αξιόπιστο θερμόμετρο.

θα δοκιμάσω και το speedfan 4.49, μου αρέσει αυτό γιατί μέχρι την προηγούμενη μητρική ρύθμιζα αυτόματα και τις στροφές των fans.

Λύθηκε το πρόβλημα, με ένα ανεμιστηράκι πάνω του με μειωμένες στροφές για να μην ακούγεται , έπεσε στους 35 βαθμούς!

Επεξ/σία από outoforder

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...