Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα :)

Έφτιαξα ένα καινούργιο σύστημα και προσπαθώ να τρέξω το OS από έναν SSD τον οποίο τον έκανα κλωνοποίηση από έναν SATA. Δυστυχώς όμως, όσο και να προσπάθησα, εξακολουθώ να λαμβάνω το ίδιο σπαστικό μήνυμα: Δεν βρίσκει μέσο για να φορτώσει το OS.

Έχω ήδη αλλάξει τις ρυθμίσεις της μητρικής μέσω του BIOS (σε AHCI από IDE) κι επίσης άλλαξα και τις ρυθμίσεις του reg μέσα από τα Windows (χρησιμοποιώντας τον SATA για να τρέξει το OS). Η τελευταία αναλαμπή που έφαγα, ήταν να χρησιμοποιήσω το CD των Windows ως πρωταρχικό μέσο, για να μπορέσω απο εκεί να κάνω repair τα windows που βρίσκονται στον SSD. Για κάποιο λόγο όμως, ενώ το OS ξεκινά κανονικά να τρέχει απο το CD, (φορτώνει τα αρχεία προς αντιγραφή, ξεκινά τα Windows κλπ), όταν φτάνει στο σημείο που θα πρέπει να μου ζητήσει τι θέλω να κάνω, το μόνο που εμφανίζει είναι η επιφάνεια εργασίας των Windows (ναι αυτό το χαριτωμένο γαλάζιο) και τον κέρσορα του ποντικιού.... Τίποτα άλλο...

Καμιά ιδέα κανείς? ^^

Δημοσ.

όταν φτάνει στο σημείο που θα πρέπει να μου ζητήσει τι θέλω να κάνω, το μόνο που εμφανίζει είναι η επιφάνεια εργασίας των Windows (ναι αυτό το χαριτωμένο γαλάζιο) και τον κέρσορα του ποντικιού.... Τίποτα άλλο...

Καμιά ιδέα κανείς? ^^

Μιλάς φαντάζομαι για win 7/8 έτσι;

Το άφησες κάνα 15-20' σε εκείνο το σημείο;; ελέγχει το υλικό του δίσκου οπότε μπορεί να αργήσει τόσο.

Δημοσ.

Είχες δίκιο ... Πριν από λίγο εμφανίστηκε το μενού και τώρα κάνει το πολυπόθητο repair... Λες να δουλέψει έτσι? ^^

Ούτε έτσι δούλεψε... Πάλι τα ίδια λεει... Καμιά άλλη ιδέα? :(

Δημοσ.

Εδω στη Πατρα εχουμε καρναβαλι... Εις αυριο τα σπουδαια λοιπον. :) Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια θα ενημερωσω για την εξελιξη :)

Δημοσ.

To  Clone τελείωσε σωστά; Μήπως δεν σου έκανε active το partition και γι αυτό δεν ξεκινάει; Κοίταξε λίγο να ξαναβάλεις τον παλιό σου πάνω που δούλευε (υποθέτω δεν τον έχεις φορμάρει  :-D ) και έχε τον SSD σαν δευτερεύον. Κοίταξε από το management στη διαχείριση δίσκων μήπως το partition του δεν είναι active.

To clone με ποιό πρόγραμμα το έκανες; 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα :)

Όντως το particion δεν ήταν active. Αφού λοιπόν το ενεργοποίησα, και προσπάθησα να ξανατρέξω το OS από τον SSD, μου εμφανίζει το εξής μήνυμα: BOOTMGR is missing. Ξαναέβαλα λοιπόν το CD και έκανα repair. Αυτή τη φορά το repair δούλεψε από μόνο του (αναγνωρίζοντας προφανώς ότι υπάρχουν windows στον SSD τα οποία έχουν πρόβλημα). Και πάλι όμως, μετά από αυτό το repair τα Windows δεν έτρεξαν από τον σκληρό. Η επόμενη προσπάθεια ήταν να μπω στην κονσόλα και να χρησιμοποιήσω τις εντολές bootrec /fixboot και bootrec /fixmbr. Και ενώ η επιστροφή της εντολής ήταν success, και πάλι όταν προσπάθησα να τρέξω το OS από τον SSD η απάντηση ήταν BOOTMGR is missing. Καμιά άλλη ιδέα? ^^

Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα για το cloning είναι το easus partition master.

Και μόλις το έφτιαξα! Του έκανα και rebuilt και δούλεψε! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...