Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Βάλτε ένα χεράκι αν μπορείτε γιατί είμαι σε απόγνωση. Να εξηγήσω τι πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή και μετά πώς φτάσαμε εδω.

Το σύστημα είναι asrock P67 pro 3 , i5 2500k, 3x1 gb g.skill ddr3, τροφοδοτικό enermax 550w, κάρτα γραφικών δεν θυμάμαι, είναι παλιά από τον προηγούμενο υπολογιστή.

Πλέον όταν ανοίγω  τον υπολογιστή ξεκινάνε όλα τα ανεμιστηράκια κανονικά αλλά μόλις για ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια σταματάει η τροφοδοσία του ρεύματος και τα ανεμιστηράκια επιβραδύνουν ώσπου σταματάνε και μετά επαναλαμβάνεται ο ίδιος κύκλος. Δηλαδή έχουμε ένα είδος "παλμικής" λειτουργίας. Μάλιστα δεν είναι μόνο τα ανεμιστηράκια του κουτιού , του επεξεργαστή και της μητρικής που επανεκινούν ξανα και ξανά ώσπου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, αλλά ακόμη και του τροφοδοτικού.

Παραθέτω το βίντεο για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που παρουσιάζεται στο βίντεο όπως θα δείτε ξεκινούν να λειτουργούν τα ανεμιστηράκια, σταματάνε, ξαναξεκινάνε (χωρίς να επεμβαίνω εγώ στο κουμπί του υπολογιστή, από μόνο του ότι κάνει το σύστημα), ξανασταματάνε και τελικα την τρίτη φορά παίρνει σταθερά. Άλλες φορές το κάνει 5-6 φορές μέχρι να πάρει σταθερά, άλλες 2-3 και πολύ σπάνια ξεκινάει με τη μία. Το ζήτημα είναι ότι όπως φαίνεται και στο βίντεο στο dr debug δίνει αρχικά κωδικό σφάλματος 22 (που δεν γράφει τι είναι τo manual) και τελικά το σύστημα σταματάει σε κωδικό 53 που σημαίνει ότι δεν βλέπει τη μνήμη. Μάλιστα η οθόνη δεν ανάβει, δεν μπαίνω καν στο dos κι ακόμη και τα λαμπάκια του δέκτη του ασύρματου πληκτρολογίου/ποντικιού είναι σβηστά.

Όπως βλέπετε έχω μόνο 1 dimακι μνημης πάνω καθότι από τα 3x1 gb που έχω προσπάθησα να τα δοκιμάσω ένα-ένα σε κάθε  υποδοχή της μητρικής. Τίποτα. Σταθερά δίνει κωδικό σφάλματος ότι δεν υπάρχει μνήμη. Κι όταν βγάλω όλα τα ντιμάκια πάλι δείχνει ότι δεν υπάρχει μνήμη.

Σκέφτηκα μήπως είναι τροφοδοτικό. Έβαλα το παλιό tagan 480w πάνω και κάνει ακριβώς το ίδιο. Ξεκινάει, σταματάει, ξαναξεκινάει κτλ, ώσπου κάποια στιγμή σταθεροποιείται. Αλλά και σταθερά που παίρνει ρεύμα όπως προανέφερα και πάλι δίνει σφάλμα ότι δεν αναγνωρίζει τις μνήμες.

Πώς φτάσαμε σε αυτήν την κατασταση:

Χθες βράδυ έβλεπα ταινία στον υπολογιστή αλλά επειδή έκανε θόρυβο το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού και μου έσπασε τα νεύρα, έκλεισα το pc και έπεσα για ύπνο. Κανένα πρόβλημα στο κλείσιμο. Ξυπνάω το πρωί, πατάω να ανοίξω τον υπολογιστή, ξεκινάει ΧΩΡΙΣ διακοπές, αλλά κανονικά και φτάνει ως το σημείο που δείχνει το σημα των winows (7 ultimate 32bit). Μετά ξαφνικά ο οθόνη μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και ενώ άκουγα τον χαρακτηριστικό ήχο εισόδου στα windows η οθόνη παρέμενε σε αναμονή. Έκανα πολλές επανεκινήσεις και είχα το ίδιο αποτέλεσμα. Έκλεισα τον υπολογιστή γιατί έπρεπε να φύγω κι επέστρεψα απόγευμα.

Βάζω μπρος το σύστημα, οθόνη σε αναμονή ενώ ακούω τον ήχο ότι μπήκα στα windows. Κάνω επανεκίνηση σε safe mode και μπαινει κανονικότατα εκεί. Από εκεί κάνω επαναφορά συστήματος μπας και λυθεί το πρόβλημα αλλά τίποτα. Κάνω επιδιόρθωση των windows και πάλι το πρόβλημα σταθερά εκεί.

Βγάζω το τροφοδοτικό και βάζω 3 σταγόνες λάδι μηχανής στο ρουλεμάν του για να μην με ζαλίζει, το ξαναβάζω στη θέση του και συνεχίζω τις δοκιμές με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Αποφασίζω να κουνήσω τις μνήμες. Μόλις κούνησα την μνήμη μύρισα κάτι καμμένο. Δεν άκουσα ήχο, δεν είδα καπνό. Αμέσως έκλεισα από το κουμπί του τροφοδοτικού την τροφοδοσία. Ξεκινάω τον υπολογιστή αφότου πρώτα έψαξα για καμμένο ηλεκτρονικό χωρίς να βρω κάτι και από εκεί και πέρα είμαι στην κατάσταση που ανέφερα αρχικά... Έψαξα πολύ για πρόβλημα σε πυκνωτή ή άλλο κυκλωματάκι αλλά δεν είδα κάτι.

Το μυαλό μου πάει στην μητρική. Όμως πώς και ξεκινάνε όλα τα ανεμιστηράκια; Πώς επηρεάζει το τροφοδοτικό να λειτουργεί σταματα-ξεκίνα κάθε λίγα δευτερόλεπτα;

Νομίζω με την δοκιμή με το παλιό τροφοδοτικό εξάλειψα το θέμα τροφοδοτικού. Ή μήπως όχι;

Επεξεργαστής δεν νομίζω να είναι.

Κάρτα γραφικών θα μπορούσε να κάνει τέτοια κόλπα; Να τη βγάλω και να δοκιμάσω;

Οι μνήμες ακόμη κι όταν είναι βγαλμένες όλες πάλι έχω σταμάτα-ξεκίνα μ.εχρι να σταθεροποιηιθεί. Αλλα κι όταν είναι πάνω δεν αλλάζει τίποτα, πάλι βγάζει σφάλμα ότι δεν βλέπει τη μνήμη. Δεν έχω ηχείο στη μητρική για να ακούω το μπιπ.

Έχει κανείς καμιά πρόταση ή συμβουλή; Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μην πάω κι αγοράσω μητρική κια τελικά είναι αλλού το πρόβλημα.

Sorry για το κουραστικό μέγεθος, απλά προσπάθησα να είμαι όσο γίνεται πιο αναλυτικός για να καταλάβετε το πρόβλημα.

ΥΓ. Στην περιοχή είχαμε διακοπές ρεύματος λίγων δευτερολέπτων και επαναφοράς του. Αυτό συνέβη πριν 1 εβδομάδα. Έχω υποτίθεται πολύμπριζο ασφαλείας και ups του οποίου όμως η μπαταρία έχει ψοφήσει και δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο πια μόλις γίνει διακοπή. Απλώς επισημαίνω μπας κι έχει σχέση. Η συγκεκριμένη μητρική πριν 2 χρόνια μου έβγαλε την ψυχή με ένα πρόβλημα με τις μνήμες. Αναγκάστηκα να αλλάξω πολλές φορές τις θέσεις των μνημών μεταξύ τους μέχρι να σταματήσει να μου δίνει σφαλμα κατα την εκκίνηση. Ποτέ δεν κατάλαβα τι συνέβη τότε αλλά δεν με ξαναενόχλησε.

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μητρική πριν 2 χρόνια μου έβγαλε την ψυχή με ένα πρόβλημα με τις μνήμες. Αναγκάστηκα να αλλάξω πολλές φορές τις θέσεις των μνημών μεταξύ τους μέχρι να σταματήσει να μου δίνει σφαλμα κατα την εκκίνηση. Ποτέ δεν κατάλαβα τι συνέβη τότε αλλά δεν με ξαναενόχλησε.

Πριν 2 χρόνια ήταν καινούργια;

Λογικά από τότε είχε πρόβλημα με κάποιον πυκνωτή η μητρική σου και τώρα τελικά ξεψύχησε.

Τότε έβγαζε μικρό πρόβλημα με της μνήμες τώρα βγάζει μεγάλο ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O υπολογιστης πρεπει να ειναι 2,5-3 ετων αν θυμαμαι καλα οποτε ναι μου το ειχε κανει τοτε σχετικα καινουρια ακομη.

Μητρικη λες κι εσυ ε; Δεν θα τον εβλεπα τον ρημαδη τον πυκνωτη αν τα εφτυσε; Εχω αλλαξει παλιοτερα πυκνωτη σε μητρικη, οχι δικη μου. Μακαρι να ειναι απλως πυκνωτης. Αλλα πως θα δω ποιος πυκνωτης ειναι.

Επεξ/σία από plato

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...